Şimdi Ara

Önerilerinize ihtiyacım var (Araç değişimi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 3 ay önce 2012 1.6 115 beygir Astra hb benzinli triptonik Essentia aldım 38bin liraya.Aldığımda 39 bin km idi. 1500km yapmışım 3 ayda şuan da 40500 km civarında.Evden işe işten eve arada hanımla hafta sonu dışarı çıkıyoruz İstanbul'da.

Arabanın ilk sahibi arka sağ çamurluğu çizdirmiş garajdan çıkarken serviste orjinali ile değiştirildi tramerde 1800 liralık hasar görünüyor.Başka hasarı arızası kazası yok.

Astra iyi güzel hoş ama diğer araçlara göre daha fazla yakmasından şikayetçiyim.Çeyrek deponun üzerinde (yarım depo çizgisi ile çeyrek deposu çizgisinin tam orası) yakıt ile 130-140 km şehir içi.
    Arkadaşın polo tdi bluemotionuyla 2 gün gezdik 200 km yaptık neredeyse 1 diş yaktı.Arabamdan resmen soğudum.Böyle giderse incir ağacı in the house olacak

-Arabayı kaça satabilirim ?
    -Satarsam astradan sonra dizel otomatik hb çok yakmayan ne alabilirim ? Ne önerebilirsiniz bana ? Hanım da ehliyet alıyor o da kullanacak.
    -Lpg olayına gireyim mi girmeyim mi ? Artıları eksileri neler olur ?

• Çoğu araçta fullden 3/4e çabuk düşer ort yakıt ne kadar? yol bilgisayarı ne gösteriyor.
    Ayrıca kısa mesafe git gelde motor isinmadigi için fazla yakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batkent -- 16 Mart 2015; 14:26:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Çoğu araçta fullden 3/4e çabuk düşer ort yakıt ne kadar? yol bilgisayarı ne gösteriyor.
    Ayrıca kısa mesafe git gelde motor isinmadigi için fazla yakar

Hocam yol bilgisayarı yazılımı yüklemesi yapılmamış araçta.Servis zamanını bekliyorum 3-4 bin km sonra servis zamanı gelecek serviste yükleteceğim yükleniyorsa.
  • LPG olayına girmeyin, verim bulamazsınız, zaten 1.500 tl kafadan tesisat parası vereceksiniz kolay kolay kara geçemezsiniz, bu kadar az km yaparken.

1.6 dizel otomatik fiat bravo tavsiye ederim.
  • poloyla astra aynı sınıf araba değil. polo hemde dizel tabi az yakacak. bence lpg taktırıp binin arabadan memnun iseniz tabi. yalnız 15 bin üzeri yol yapıyor iseniz lpg taktırın yoksa gereksiz. yada satıp dizel alacaksınız.
  • Yılda 6 bin km için yapacagınız masrafa değmez bence. Güzel araba binin işte. Ufak hesaplar bazen zararlı çıkartıyo insanları.
  • opel cinsi benzinli araç bir nevi intihardır. Farklı yollar da denenebilir. Mesala dizel otomatik japon :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya dizel araç öneren arkadaşlar olmuş çok ilginç. Hafta sonları şöyle hanımla bir turlayalım diyen adama ne lpg ne dizel gerekir.

En sorunsuz ve rahat kullanacağınız benzinli atmosferiktir ona da sahipsiniz zaten.

araç aramayla değiştirmeyle uğraşılır mı bu zamanda

Buraya kadar şahsi fikrim buradan sonrası eğer satarsanız geçerli

İstanbulda arkadaşım var sizin araçtan arıyor satmak isterseniz haber verin sizden ricam evinize gelsin alsın aracı mutlaka haberim olsun.
  • hocam zaten az km yapıyorsunuz bırakın keyfini sürün. milletin 100 bin km kullanılmış dizel arabasını alıp ne yapacaksınız ?

bir komşumuzda benzin-otomatik aynısından var. yılda 10 bin küsür yapıyor. zamanında dizel benzin farkı fazlayken almıştı. hala zarar etmemiştir size öyle söyleyeyim.

dizel-benzin amorti için en az 80-90 bin km yapmak gerekiyor. kafanıza çok takmayın derim.

gidip temiz sanıp dizel araç alacaksınız ilk hafta turbosu, ikinci hafta enjektörleri gidecek 4000 masraf çıkacak. benzinli araca sıfır masraf binersiniz.

---

diğer bir komşumuz dizel astra almıştı. kısa mesafelerde ve az kullanmaktan dolayı enjektörlerinde problem çıkmıştı. sonrasında aracı acilen elden çıkarmıştı. bu forumda insanlar bir şeyler duyuyor/yaşıyor o yüzden yardımcı olmaya çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 16 Mart 2015; 18:08:36 >
  • Ben sizin yerinizde olsam 1.3 dizel astra alırım.

Durduğu yerde kar yapan bir arac piyasası da cok iyi hem ucuz ucuz gezersiniz hem satmak istediğiniz de aksama satılır .

Ben gecen yaz 1 gunde sattım aracı ilan onaylandıktan sonra .

• Hocam madem aracı az kullanıyorsunuz niye değiştiriyorsunuz varsın çok yaksın.

İllede değiştircem, az yaksın ve dizel istiyosanız edc megane falan alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Ya dizel araç öneren arkadaşlar olmuş çok ilginç. Hafta sonları şöyle hanımla bir turlayalım diyen adama ne lpg ne dizel gerekir.

En sorunsuz ve rahat kullanacağınız benzinli atmosferiktir ona da sahipsiniz zaten.

İstanbulda arkadaşım var sizin araçtan arıyor satmak isterseniz haber verin sizden ricam evinize gelsin alsın aracı mutlaka haberim olsun.

Hocam değiştirmeyi ya da satmayı kesinleştirirsem muhakkak iletişime geçerim sizinle.Çevreden aynı tepkileri aldım.Uzun yol yapmıyorsun gerek yok dizele gibisinden tepkiler alıyorum.Zaten 3 ayda 1500 km yapmışım onda da 6-7 kere hava alanından yolcu alıp bıraktım.Beni endişelendiren şehir içinde neredeyse 10 litreye çıkan yakıt tüketimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Yılda 6 bin km için yapacagınız masrafa değmez bence. Güzel araba binin işte. Ufak hesaplar bazen zararlı çıkartıyo insanları.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: coder73

quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Ya dizel araç öneren arkadaşlar olmuş çok ilginç. Hafta sonları şöyle hanımla bir turlayalım diyen adama ne lpg ne dizel gerekir.

Hocam değiştirmeyi ya da satmayı kesinleştirirsem muhakkak iletişime geçerim sizinle.Çevreden aynı tepkileri aldım.Uzun yol yapmıyorsun gerek yok dizele gibisinden tepkiler alıyorum.Zaten 3 ayda 1500 km yapmışım onda da 6-7 kere hava alanından yolcu alıp bıraktım.Beni endişelendiren şehir içinde neredeyse 10 litreye çıkan yakıt tüketimi.

tamam hocam haber bekliyorum.

yıllık 6 bin kmye denk geliyor. bence gerek yok mis gibi arabana bin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.