Şimdi Ara

Öneri: Logitech Z623 / Creative Gigaworks T3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2+1 ses sistemi alacağım, çok araştırdım ve ikisi arasında kaldım.
    Genelde bilgisayarla kullanacağım, çoğunlukla müzik dinlemek, bazen de film için kullanacağım. Oyun da oynarım fakat oyunlardaki performansı önemli değil. Odam 20 metrekare, film izlemek için kullanacağım oda ise 30 metrekare.
    Aralarında aşağı yukarı 100 tl gibi bir fark var. Bu problem değil, fiyatlara değil de sadece cihazlara göre yorum yaparsanız sevinirim.
    Ayrıca şimdi olmasa da birkaç haftaya kadar ses kartı da almayı düşünüyorum, yani yorumlarınızı buna göre yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.
    Son olarak belirteyim ev müstakil sayılır, benim odanın üç duvarı ev içinde, biri de dışarıya bakıyor.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim..

• oaltinsoy O kullanıcısına yanıt
    Logitech ile creative arasında kalman hata. hele hele t3 ile z623 arasında.. T3 ün subwooferi 50 watt rms. Yani maximum 200 watt çıkış gücü vardır diye tahmin ediyorum. Eğer bassı seviyorsanız kesinlikle z623 derim. 130watt rms gücü var maximum cıkış gücü tahminimce 510 - 550 wat gibi birşey. yeri göğü inletirsiniz. tabi subwooferi uygun yere koyarsanız. Subwoofer' lar yankı yapmadığı sürece iyi ses vermezler subwooferin yeri genelde köşede ve masa altında olmalıdır. Her neyse hocam tavsiyem z623

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert535 -- 17 Aralık 2014; 10:24:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert535

Logitech ile creative arasında kalman hata. hele hele t3 ile z623 arasında.. T3 ün subwooferi 50 watt rms. Yani maximum 200 watt çıkış gücü vardır diye tahmin ediyorum. Eğer bassı seviyorsanız kesinlikle z623 derim. 130watt rms gücü var maximum cıkış gücü tahminimce 510 - 550 wat gibi birşey. yeri göğü inletirsiniz. tabi subwooferi uygun yere koyarsanız. Subwoofer' lar yankı yapmadığı sürece iyi ses vermezler subwooferin yeri genelde köşede ve masa altında olmalıdır. Her neyse hocam tavsiyem z623

teşekkür ederim tavsiyeniz için. bunca zaman kimse yazmayınca ben de z623 e karar vermiştim. birkaç güne alacağım. gelen tek tavsiyenin de o yönde olması içimi rahatlattı. teşekkür ederim tekrar..

Rica ederim
  • watt gücüne bakıp ses sistemi almak en son yapacağın şey olsun. z623 aldım 2 gün sonra sattım. dinlerken zevk vermedi. gürültü sevenler için güzel bir sistem olabilir.
  • Hocam madem gürültü istemiyorsun alıcaksın bir kulaklık bakıcaksın dalgana o zaman oyle degil mi ?
  • quote:

Hocam madem gürültü istemiyorsun alıcaksın bir kulaklık bakıcaksın dalgana o zaman oyle degil mi ?

değil kardeşim
  • 1.5 senedir z623 kullanıcısıyım. gürültü sizin için tam olarak nedir ?
  • quote:

1.5 senedir z623 kullanıcısıyım. gürültü sizin için tam olarak nedir ?

z623
  • satmadan önce keşke bir equ ayarı deneseydiniz neyse
    Z623 al kardeşim bende bekliyorum amazonda indirime girmesini.
    Dostum eğer müzik dinlemek için bir set alacaksanız kesinlikle Logitech yada Creative'den uzak durun. Bu aletler bilmeyen ve farklı cihazlar deneme şansı olmayan kişiler için üretilmiş piyasa ürünleridir.

Onun yerine 100-150tl'ye T sınıfı bir amfi yanına da 400-500tl civarına Heco Victa 201-202 yada Magnat supreme 102-202 gibi raf tipi hoparlör alın. O zaman gerçekten müzik dinlediğimizi anlarsınız.

Muhtemelen T sınıfı amfiler başlığı birkaç başlık alttadır. O konuyu inceleyin, orada paylaştığım videolar da vardır. Bu amfilerin kapasitesini o videolardan anlarsınız.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=72708317&p=5&f=331

Ki şunu rahatlıkla söyleyebilirim, 100-150tl'lik T sınıfı amfi, 2-3binlik ev sinema amfileri kadar güzel çalıyor. Özellikle yüksek hassasiyetli hoparlörler ile kullanılırsa.

İmzamda görebileceğiniz Onkyo 828'in piyasa değeri 4000tl civarı ve onunla detay açısından neredeyse aynı, sadece güç kısmında eksik kalıyor, e orası da normal. Ki bu dediğim amfiler gerçek 2x30w gibi bir güce sahip. Ve bu toplam 60w güç evi inletmeye yetiyor. Logitech-Creative'in uydurma 200-500w gibi değerlerine kanmayın.

Bahsettiğim hoparlörler
    Magnat 202, 500-550tl civarına alınabilir
    http://gsaelektronik.com/urun/magnat-monitor-supreme-202-raf-tipi-hoparlor_709.aspx?CatId=229
    Magnat 102, 300-350tl gibi fiyata olur

Heco Victa 202, 450-500tl civarı
    http://gsaelektronik.com/urun/heco-victa-prime-202-raf-tipi-hoparlor_659.aspx?CatId=249
    Bir önceki seri olan Victa 201 ise 300-350tl civarı alınabilir.

Düzeltme: linkler eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 19 Aralık 2014; 2:11:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• z2300 ün yanında ikiside çöp zamanında 210 tl ye almıştım şuan sıfırı üretilse demek 1000 tl isteyecek utanmazlar
  • hepinize görüşleriniz için teşekkür ederim öncelikle.
    creative gigaworks t3 te woofer hava kanalı yokmuş, öyle olunca istediğim bası veremez gibi. hoş öyle sürekli yüksek basta müzik dinlenmez zaten ama arada titretecek her yeri öyle bişey istiyorum. bu durumda z623 en makulü gibi görünüyor.

@EuroAsia
    fiyatının yüksek olmasını dolara da bağlıyorum biraz, onun da etkisi var heralde bu denli yüksek olmasında. hızlıalda 500 tl ordan alacağım.

@turuncu55
    verdiğiniz linklerdeki hoparlörler görsel olarak bile çok daha hoş geliyor göze ama fiyatları çok yüksek. bir de sorum olacak dediğiniz sistemle ilgili, amfi ve hoparlör yetiyor mu? subwoofersiz mi oluyor bu sistemler?
    Bahsettiğim T sınıfı amfiye doğrudan sub woofer bağlayamazsınız. Fakat farklı yöntemlerle bağlanabilir.

Bu arada linkteki hoparlörlerin fiyatları liste fiyatıdır. Onların üzerinden %20 civarı bir indirim olacaktır ve benim yazdığım fiyatlara belki de biraz daha ucuza alabilirsiniz.

Bas yönünden daha iyi olduğu için Magnat supreme 202'yi düşünebilirsiniz. 400-500tl aralığında bir fiyatı olacaktır.

Allah rızası için verdiğim linkleri ve başlıkları bir inceleyin. Logitech'e 600tl verip saçma sapan bir harcama yapmayın.

Ki bu hoparlörleri aldığınız zaman daha sonra daha üst bir model amfi ile de kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • logiteche para vereceğine çöpe at daha iyi kardeşiim gene sen bilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.