Şimdi Ara

ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi ) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
10.515
Cevap
85
Favori
300.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu cihazın siyahını almak istiyorum fiyat konusunda son olurları lütfen pmden yazınız.
    MUTLAKA istanbul içi elden olmak şartıyla.Yada Tekirdağ'ın Çorlu,Çerkezköy,Saray ilçeleri elden.
  • arakdaşlar one plus one 64gb düşünüyordum yalnız güncelleme sorunu mu var ?

ben hayatımda hiç android ile uğraşmadım. rom root nedir bilmem ve nasıl yapılır hiç bilmiyorum. yazdığınız şeylerden hiçbirşey anlamıyorum da
  • Arkadaşlar telefonu gayet sorunsuz kullanıyorum fakat, 3g olayını çözemedim... Vodafone ile 3g bağlanan var mı ?
  • MyLife® kullanıcısına yanıt
    Benim avea ve ilk açtığımdan beri sorunsuz şekilde kullanıyorum. Sorun sim kartınızdan dolayı olabilir
  • MyLife® kullanıcısına yanıt
    Bir başkasıda vodafone ile 3g sorunu yaşıyordu bana pm atmıştı.
    Sizde yaşıyorsanız demek ki vodafone 3g ile bir uyumsuzluk var modem yazılımında.
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Oneplus firmasinin aciklamasina gore 3 ay icinde android L guncellemesini alicakmis ondan sonra allah bilir.fiyat uygun alinasi telefon ama bana ekrani buyuk geldi biraz 5.5 inc tablet gibi:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • davetiye isteyen varsa pm atsın.akşam 6 ya kadar geçerli 64gb için davetiye yollamışlar :)
  • çok teşekkürler... sanırım avea ya geçeceğim...
  • Beyler oneplus one ABD de en ucuz nerden alınabilir.
    Bu cihaz için pasaport kaydı şart mi yoksa imei atılabiliyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GulfStream kullanıcısına yanıt
    abd de satışı direk yok amazondaki satıcılardan alıp kargo yaptırabilirsin.imei atan çıkmadı daha pasaport kaydı şart gibi şuan.eğer düşünürseniz 50tl ye 64gb olan versiyonunu 350 dolardan alabileceğin davetiyemi satabilirim size.usa daki adresinizi girip gönderebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoXeD

abd de satışı direk yok amazondaki satıcılardan alıp kargo yaptırabilirsin.imei atan çıkmadı daha pasaport kaydı şart gibi şuan.eğer düşünürseniz 50tl ye 64gb olan versiyonunu 350 dolardan alabileceğin davetiyemi satabilirim size.usa daki adresinizi girip gönderebilirsiniz.

dostum web sayfasini biraz inceledim, siteleri uzerinden abd ye satis yapilabiliyor denmis, dogru mudur?
    bir arkadasin adresine alabilirim orada, yalniz cihazla ilgili biraz arastirma yapiyorum, dediginiz gibi snapdragon cihazlara imei atilamiyor sanirsam.
    peki cihazda bir sorun olursa garantisi ne olacak?
    garanti acisindan sorun cikarmayacak saglam bir cihaz mi?
    cihazin donanim ozellikleri cok saglam ona eyvallah.
  • muhattap direk oneplus firması olur siteleri üzerinden teknik destekte veriyorlar ama oraya gönder geri gelsin vs olayları sıkıntı tabi.Zamanında logitech z5500 ses sisteminde sıkıntı yaşamış ve bunu amerika merkezine bildirdiğinde komple yeni seti kargosu ödenmiş bi şekilde kapısına gelmiş 2 arkadaşım var.Yabancıların ticaret mantığı bizimkinden farklı.bizde satana kadardır herşey.Gerçekten bi sıkıntı olduğunda sorun yaratacaklarını sanmıyorum ama bu bi risk tabi.
  • Arkadaşlar bu 64 gb siyah forumdan bir arkadaştan aldım. Ay sonuna doğru elime geçecek. Şu anda S3 kullanıyorum. S3 un sim kartı ile oneplus one ın sim kartı boyu aynı mı?

• Selamlar,

yaklaşık 1 haftaya yakındır oneplus kullanıyorum. Biraz canımı sıktı açıkcası bazı şeyler. Normalde soranlara anlatırken; "çin markası ama öyle dandik konseptte bir ürün değil, kaliteli dünya markalarıyla yarışması için çıkardıkları çin'in prestij ürünü gibi birşey.." felan diyordum ama kullanım deneyimi açısından biraz tadımı kaçırdılar.

Bana gelendeki rom CM 11.0-XNPH25R
    Şu cepte açılma olayı çok kötü, nadiren olan birşey değil, cebine koyduğunda en ufak harekette direk açılıyor. Ekrana kilit koydum ama kilitin altında acil durum çağrılarında hızlı şekilde kiliti açmadan kullanabilmek için "emergency call" diye bir alan var, oraya dokununca gene arama ekranına geçiyor, yürürken dat dut ötüyorsun, arkadaşlar iyi güldü bana. Ayrıca kilit ekranında da güya hızlı ulaşım olsun diye kiliti hiç açmadan sağ taraftan kaydırınca kamera açılıyor. Cepte ısınınca anlıyorum durumu. Kamerayı iptal ettim, ama sadece ekran kilit ekranının bile sürekli açılması saçma ve pil açısından kötü olduğu için çift tıklamayla açılmayı toptan iptal ettim. Bundan önceki telefonum çift tıklamayla açılmayı ilk çıkaran g2 idi, onda bu konuda bir sıkıntı yaşamadım. Yani olayın mantığına suç bulmaya gerek yok bence, kumaşla parmak ucunu ayırt edebilecek kalitede bir ürün olsa yeterli olurdu.

Henüz sebebini bulamadığım başka bir-iki sıkıntı daha var. Arayüzde ana ekranda gelen kitaplık diye bir bölüm vardı, oraya tam nasıl olduğunu anlamadım ama senin youtube zevkine göre felan heralde bir müzik seçip koyuyor ve durduk yere çalmaya başlıyor. İlk başta bu ekran açılma olayından dolayı olduğunu zannediyordum, ana ekrandan widget'i tamamen kaldırdım. O müziği açmak için uygulamalardan bulup müziği seçip açmak gerekiyor yani artık.. ama nasıl olduğunu anlamadım, hala kafasına göre açılıyor. Birinde telefon elimde ve ekranı kapalıyken kendi kendine çalmaya başladı.. arkadaşlar da gördü şaşırdı. Bir yere garip bir kısayol mantığı koymuşlar heralde ama bulamadım. Tüm tuşları kurcaladım, ekranı mıncıkladım.. yapamadım. Belki de arka tarafta başka bir bozukluk var bilmiyorum.

Sebebini bulamadığım başka bir problem de el fenerinin kendi kendine gene cepteyken açılıp durması. Gene şu müzik olayı gibi saçma bir kısayol mantığı var heralde ama bulamadım onu da.

Bu konularda bildiğiniz birşeyler var mı. Yardım edebilirseniz sevinirim. cm'nin yeni romu çıkmış heralde, onu kurmayı önerenler olabilir. Vaktim yoğun, telefonla cedelleşmek için bu denli vakit ayırmak istemiyordum ama mecbur kalırsak ona da bakacağız artık. Bir de söylemeyi unuttum, kablosuzla alakalı da bir problem var. Kablosuza bağlıyken bir süre sonra kendi kendine kopuyor ve tekrar bağlanmıyor. Kablosuzu açıp kapatmak gerekiyor ama bunda suçu tamamen cihaza bağlamıyorum. android versiyonuyla alakalı başka bazı cihazlarda da rastlanan bir problem sanırım. Şu CM'nin yeni sürümünde onu da düzelttiler diyorlardı..

Saydığım problemlerin çoğu cihazdan ziyade romla felan alakalı diyebilirsiniz ama neticede bu rom ürünle beraber resmi olarak gelen rom. Kullanılabilirlik testi çok başarısız yapılmış duruyor, kaliteli marka iddian varsa bu olmamalı.. neyse ya banane.. gereksiz uzatmayım lafı.

Bir de son olarak başka bir problem söyleyecektim bu da çok önemli; telefonun konuşma sesi kısık, karşıdakini doğru düzgün duyamıyorsun. Sizde de böyle mi? Sesi arttırmak için bildiğiniz basit bir çözüm var mı?

Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elix -- 9 Ağustos 2014; 15:35:05 >

• 64GB Modeli ile Isvecten katiliyorum araniza. Listeye ekleyebilirsiniz

Ayrica teknoseyir.com ' da inceleme yazisida yazmistim. Merak eden arkadaslar icin buraya da ekliyorum. Sorulariniz olursa cevaplamaya calisirim.

#OnePlusOne , “The flagship killer” sloganiyla piyasaya cikan, gunumuz mobil dunyasinda en iyi donanimin aslinda yuksek kar marjiyla fahis fiyatlardan satilmasini elestiren bir telefon kendisi. Icinizden “e abi Samsung, Apple, HTC vb. adamlar servis aciyor milyonlarca telefon, ar-ge, dev gibi fabrikalar, HQ lar vs. haliyle telefon pahali oluyor” diyenleri duyar gibi oluyorum. Evet, haklisiniz tabiki. Muhendislik, uretim ve satis sonrasi destek sebebiyle mobil dunya maalesef pahali. Ozellikle markalarin amiral gemileri pahali. Ancak Oneplus’un iddiasi ise ben donanimi/yazilimi ve premium kalite hissiyatini yasatan bir telefonu ucuza satabilirim. Nitekim su anda 16GB modeli 299 dolar, 64GB versiyonu ise 349 dolardan satista. En yakin amiral gemilerine ABD fiyatlarina gore 16GB versiyonunda 400 dolar daha ucuz.
    Telefona sahip olmak gercekten neredeyse imkansiz. Haziran ayi icerisinde “Davetiye” sistemi ile satisa sunulan telefon icin, Oneplus.net resmi sitesinden uye olup, davetiye gonderenlerden bir tane kapmak su anda tek secenek gibi duruyor. Ancak is parasi neyse vereyim alayim ile de bitmiyor maalesef. Su anda Turkiye icin gonderim maalsef yok. Ileride de resmi kanallar vasitasiyla olacagini sanmiyorum. Cunku telefonu alirken odediginiz ucret icerisinde “Gumruk Vergileri” odenmis vaziyette. Dolayisyla Turkiye’nin posta yoluyla gumruk ithalat kanunlarini degistirmedigi surece bu telefona ulasmaniz mumkun degil. Ote yandan, yurt disinda bir tanidiginiza istetip, Turkiye’ye yolcu beraberinde getirilen telefon olarak IMEI kaydi yaptirarak kullanmaniz secenekler arasinda.

Neyse yazimi fazla uzatmadan telefon hakkinda biraz teknik ve kullanim goruslerimi belirtecegim kisma dogru gecelim.

———————–
    152.9 x 75.9 x 8.9 mm boyutlar (en ince kisim 4.5 mm)
    162 gr Magnezyum Alasim gövde
    5.5 inch LTPS IPS ekran
    1080*1920 piksel cozunurluk (401 ppi)
    Corning Gorilla Glass 3
    ———————–
    Qualcomm Snapdragon 801AC 2.5Ghz, Adreno 330 Grafik Birimi
    3 GB LPDDR3 RAM
    16/64 GB ROM
    802.11 b/g/n/ac DualBand WiFi OTG, Miracast NFC,
    13 MP Sony Exmor IMX 214 f2.0 Arka Kamera, Dual LED Flash
    Stereo Sesli 4K video kayit ve 720p cözunurlukte 120 fps agir cekim
    JPEG, RAW formatinda fotograf verebiliyor
    5 MP ÖzCekim kamerasi
    3100 mAh Pil
    Stereo Hoparlor
    MicroSim kart yuvasi
    (Not: Micro SD kart yuvasi bulunmamakta)
    Micro USB 2.0 baglanti
    Hem Ekran ustu SoftKey hemde Kasa uzerinde kapasitif tuslar(istege bagli secilebiliniyor)
    Android 4.4.2
    CyanogenMod 11
    ———————–
    Kutudan cikartip elime aldigimda cok daha agir, tutusu zor ve daha ucuz hissiyati yaratan bir telefon bekliyordum. Ancak, agirlik olarak 142 gr iphone 4s ten bile daha hafif hissettiriyor, iphone 5 kullanicisi olarak oldukca ince ve kaliteli hissiyata sahip. 64 GB versiyonu “Sandstone” ismini verdikleri arka kapak ile geliyor ve hissiyati daha önce hic hissetmediginiz, burada kelimeler ile tarif edemeyecegim garip bir dokuya sahip. hafif 3000 lik su zimparasi /kaucuk gibi bir doku…

Neyse efendim, kullanim olarak oldukca hizli, puruzsuz bir deneyim sunuyor. Cyanogen modu benden daha iyi bilen arkadaslar dedigimi daha iyi anlayacaklardir ancak genel olarak kisisellestirilebilirlikte oldukca iyi. LED durum isiklarinin rengi ve tonundan, temalara, yazi sitilinden dokunarak acma kapatma vb. bircok ozelligi secebiliyorsunuz.

Dahili olarak gelen Audio FX ile birlikte yari gelismis bir Ekolayzer’a da sahip olan telefonda muzik dinlemek gercekten keyifli. Kutu icerisinden herhangi bir kulaklik cikmiyor, ancak ayni sarkida, ekolayzer sayesinde iphone 5 ile kiyasladigimda daha berrak bir ses veren cikisa sahip.

Kamerasinda keskinlik, netlik tatminkar, renkler dogal. Netleme sistemi biraz yavas calisiyor. Yazilim guncellemesi ile bir nebze duzelecegini dusunuyorum ancak, Sony Xperia Z2 kamerasi gibi netleme yaparken “focus hunt” denilen netlemede kararsizlik durumu yok. Sadece netlemek istediginiz yere dokunduktan sonra gecen sure 30 ms degilde 300 ms gibi dusununun. Video kaydida basarili, genellikle judder free bir cekim sunuyor.

Pil konusuna da deginmeden gecmeyelim. Dun aksam 6 sularinda telefonu actim kutudan ve %48 sarj ile cikmisti. Sarji bitirene kadar neredeyse hic elimden dusurmedim diyebilirim. Oyun(Trails Frontier, F18 Carrier Landing, Re-Volt2), internet, wifi ve 4g kullanim, whatsapp, google store dan uygulama indirme , spotifydan muzik dinleme vs. yaptim ve gece 12 de yatarken %12 sarj kalmisti. Sabah 7:30 da sarjdan cektigimden bu yana disarida 4G ile internet ve muzik kullanimi ile 4 saat 42 dk kullanim sonrasi kalan sarjim %76. Kisacasi iphone 5 ten sonra ilac gibi desem dogru soylemis olurum diye dusunuyorum.

Telefondan gercekten memnun kaldim, özellikle fiyatina karsin sunduklari su anki herhangi bir amiral gemisinden eksik degil(G3 Quad HD ekran fazlasi, M8 tamamen aluminyum gövde artisi) ve aldigim deneyim oldukca yuksek. Umarim bu telefona sahip olmak isteyen sizlerde buna veya daha iyilerine kavusursunuz.

Okudugunuz icin tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 9 Ağustos 2014; 14:44:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

Arkadaşlar bu 64 gb siyah forumdan bir arkadaştan aldım. Ay sonuna doğru elime geçecek. Şu anda S3 kullanıyorum. S3 un sim kartı ile oneplus one ın sim kartı boyu aynı mı?

kullanabilirsiniz ben note2den çıkarıp taktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: elix

Selamlar,

yaklaşık 1 haftaya yakındır oneplus kullanıyorum. Biraz canımı sıktı açıkcası bazı şeyler. Normalde soranlara anlatırken; "çin markası ama öyle dandik konseptte bir ürün değil, kaliteli dünya markalarıyla yarışması için çıkardıkları çin'in prestij ürünü gibi birşey.." felan diyordum ama kullanım deneyimi açısından biraz tadımı kaçırdılar.

Bana gelendeki rom CM 11.0-XNPH25R
    Şu cepte açılma olayı çok kötü, nadiren olan birşey değil, cebine koyduğunda en ufak harekette direk açılıyor. Ekrana kilit koydum ama kilitin altında acil durum çağrılarında hızlı şekilde kiliti açmadan kullanabilmek için "emergency call" diye bir alan var, oraya dokununca gene arama ekranına geçiyor, yürürken dat dut ötüyorsun, arkadaşlar iyi güldü bana. Ayrıca kilit ekranında da güya hızlı ulaşım olsun diye kiliti hiç açmadan sağ taraftan kaydırınca kamera açılıyor. Cepte ısınınca anlıyorum durumu. Kamerayı iptal ettim, ama sadece ekran kilit ekranının bile sürekli açılması saçma ve pil açısından kötü olduğu için çift tıklamayla açılmayı toptan iptal ettim. Bundan önceki telefonum çift tıklamayla açılmayı ilk çıkaran g2 idi, onda bu konuda bir sıkıntı yaşamadım. Yani olayın mantığına suç bulmaya gerek yok bence, kumaşla parmak ucunu ayırt edebilecek kalitede bir ürün olsa yeterli olurdu.

Henüz sebebini bulamadığım başka bir-iki sıkıntı daha var. Arayüzde ana ekranda gelen kitaplık diye bir bölüm vardı, oraya tam nasıl olduğunu anlamadım ama senin youtube zevkine göre felan heralde bir müzik seçip koyuyor ve durduk yere çalmaya başlıyor. İlk başta bu ekran açılma olayından dolayı olduğunu zannediyordum, ana ekrandan widget'i tamamen kaldırdım. O müziği açmak için uygulamalardan bulup müziği seçip açmak gerekiyor yani artık.. ama nasıl olduğunu anlamadım, hala kafasına göre açılıyor. Birinde telefon elimde ve ekranı kapalıyken kendi kendine çalmaya başladı.. arkadaşlar da gördü şaşırdı. Bir yere garip bir kısayol mantığı koymuşlar heralde ama bulamadım. Tüm tuşları kurcaladım, ekranı mıncıkladım.. yapamadım. Belki de arka tarafta başka bir bozukluk var bilmiyorum.

Sebebini bulamadığım başka bir problem de el fenerinin kendi kendine gene cepteyken açılıp durması. Gene şu müzik olayı gibi saçma bir kısayol mantığı var heralde ama bulamadım onu da.

Bu konularda bildiğiniz birşeyler var mı. Yardım edebilirseniz sevinirim. cm'nin yeni romu çıkmış heralde, onu kurmayı önerenler olabilir. Vaktim yoğun, telefonla cedelleşmek için bu denli vakit ayırmak istemiyordum ama mecbur kalırsak ona da bakacağız artık. Bir de söylemeyi unuttum, kablosuzla alakalı da bir problem var. Kablosuza bağlıyken bir süre sonra kendi kendine kopuyor ve tekrar bağlanmıyor. Kablosuzu açıp kapatmak gerekiyor ama bunda suçu tamamen cihaza bağlamıyorum. android versiyonuyla alakalı başka bazı cihazlarda da rastlanan bir problem sanırım. Şu CM'nin yeni sürümünde onu da düzelttiler diyorlardı..

Saydığım problemlerin çoğu cihazdan ziyade romla felan alakalı diyebilirsiniz ama neticede bu rom ürünle beraber resmi olarak gelen rom. Kullanılabilirlik testi çok başarısız yapılmış duruyor, kaliteli marka iddian varsa bu olmamalı.. neyse ya banane.. gereksiz uzatmayım lafı.

Bir de son olarak başka bir problem söyleyecektim bu da çok önemli; telefonun konuşma sesi kısık, karşıdakini doğru düzgün duyamıyorsun. Sizde de böyle mi? Sesi arttırmak için bildiğiniz basit bir çözüm var mı?

Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

cepte açılma olayını 2tıkla ekran açılsın seçeneini kapatırsanız düzeltirsiniz.bende otobüste gelirken farkettim cihaz biraz fazla hassas o konuda elimde dururken bile açılıyordu.kapattım sıkıntısı kalmadı :D zaten sadece açılışı 2tap ile yapıyor kapanışta gene tuş istiyor.o yüzden kapat gitsin.diğer sıkıntılar yazılımsal zamanla çözülür.

• quote:

quote:

Arkadaşlar bu 64 gb siyah forumdan bir arkadaştan aldım. Ay sonuna doğru elime geçecek. Şu anda S3 kullanıyorum. S3 un sim kartı ile oneplus one ın sim kartı boyu aynı mı?

Sevindim. Teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Sevindim. Teşekkürler.

microsim kullaniyor. S3 te ne var bilmiyorum ama microsim oneplus one icin gerekli olan boyut
  • WoXeD kullanıcısına yanıt
    Kapatmak icin tus sart degil. Ekranin ust tarafina coft tiklayin sinyal seviyesini gosteren ust bara telefon kapaniyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.