Şimdi Ara

| OnePlus 7T VE 7T PRO | [ANA KONU & KULLANICILAR KULÜBÜ](GÜNCELLENDİ) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.319
Cevap
58
Favori
181.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lemans kullanıcısına yanıt
    Ne kadar etkisi vardır bilmem ama, uygulamalar sadece kullanılırken konum bilgisine erişsin diye seçili oluyor. Bir de bildirim ayarlarında ihtiyacım olanlar dışındakileri kapatıyorum.

    | OnePlus 7T VE 7T PRO |    [ANA KONU  & KULLANICILAR KULÜBÜ](GÜNCELLENDİ)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igtx -- 10 Aralık 2019; 8:22:24 >
  • selamlar samsung note 8 den 7t proya geçmeyi düşünüyorum yalnız kafamda sadece bi soru kaldı. samsung telefonu samsung tv ye smart view ile rahatça bağlayabiliyordum one plus ile bu avantajı kaybetmiş olur muyum? yoksa telefonu aynen ekrana yansıtabilmek için kullanışlı 3. parti uygulamalar var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reason

    Oneplus7T Pro kullanıyorum yaklaşık 40 gündür..

    Son mesajlarda da cihazla ilgili çok kıyaslama-bilgi mesajı yok şikayetlerini görünce birşeyler yazmaya karar verdim.

    Önce kendi kullanım deneyimim hakkında kısaca bilgi vereyim.. 2000'li yılların başından beri akıllı telefonlar kullanıyorum. Onlardan öncede Pocket PC'ler vs'lerden beridir tecribem var. Siemens SX1, Sony Clie, iMate Jam'lar, HTC Diamond'lar vs.. bilenler bilir.. Aradakileri geçip güncele gelirsek; Note serisinin başından itibaren tamamı ve neredeyse tüm iphone serisi.. İnternet ve bilgisayar deneyimim de epeyce eski..

    Gelelim OnePlus'a.. Uzun süredir aklımda bu cihazı tecrübe etmek vardı. Bir türlü denk gelmemişti. Ama bu arada Note 10 serisi ve iPhone 11 al-sat karmaşasının içinde onları da kullandıktan sonra elime OnePlus 7T Pro geçti ve aldım..

    Net olarak baştan şunu söyleyeyim. Şu ana kadar kullandığım "TÜM" akıllı mobil cihazlar arasında tüm kriterleri gözönünde bulundurarak ortalamada "KULLANDIĞIM EN İYİ AKILLI TELEFON"... Kesinlikle
    tereddütsüz olarak bunu söyleyebilirim.

    Kısa kısa bahsedeyim bunun sebebinden.. İlk faktör EKRAN.. Bu ekran tam olarak ekran konusunda takıntılı biri olarak söyleyebilirim ki gördüğüm en iyi ekran.. Bir kere bu kadar kusursuz bir amoled panele ben ilk kez denk geliyorum. Ekran biliyorum samsung üretimi.. Ama samsung ekranı üretirken ürettiği firmanın taleplerine göre modifikasyonlar yapıyor. iPhone'nun panellerini de üretiyor, pek çok üreticinin ekranını da üretiyor. Ben de bilinen tüm amiral gemilerini (HUAWEI ve XIAOMI hariç) kullanmış biri olarak bu ekranın genel olarak gördüğüm en iyi panel olduğunu söyleyebilirim..

    Ama ekran konusunda 90hz'nin etkisinden de bahsetmek lazım. 90 hz öyle bir özellik ki, iphone'nun 11 pro serisi de dahil tüm amiral gemisi cihazlardaki kullanıcı deneyimini çöpe atıyor. OnePlus7T Pro ile gidin bir teknoloji mağazasına 11 Pro ile karşılaştırın, iphone ekranının 60hz taraması nedeniyle direkt olarak alt kümede kalıyor. Sanki yağ gibi akıyor dediğiniz iphone'nun ekranı takıla takıla gidip gelirken gerçekten akanın OnePlus olduğunu hayretle göreceksiniz.. İphone'nun ekranının daha parlak olduğunu görseniz de, OnePlus'ın ekranının daha iyi bir renk-ton dağılımının ve homojenliğinin olduğunu göreceksiniz. Yani ortalama da hep oneplus'ın ekranı bariz üste çıkıyor.

    Cihazın diğer özelliklerinden çok bahsetmeye gerek yok aslında. Batarya süresi için ben Galaxy Watch'a bağlı olarak ve NFC'yi sadece mobil ödemede açıp kapatarak geri kalan tüm fonksiyonlar full açık kullanıyorum.. Kullanıma göre yaklaşık 6-8 saat ekran süresi ile 2 gün stand by rahatlıkla alıyorum. Stand by drain yani beklemede tüketme diye birşey yok gibi - sadece beklendiği kadar, mesela tüm herşey açıkken (4g, wifi, bt, konum vs..) gece boyunca tüketim %2-3.. Bu da zaten normal..

    Şebeke konusu.. Şu ana kadar tek sorun yaşamadım.. Ulaşılamama, wifi, mobil sorunu vs..vs.. "0" hiçbir sorun yaşamadım. Her zaman çalışır, her zaman erişilebilir durumda.. Bunun sebebi de Qualcomm'un mükemmel radyo modülü (radyodan kastım -bilmeyenler için- tüm iletişim sistemi) ve 855+ ile entegrasyonu.. iphone 11 konularında da, Note 10 konularında da onlarca mesaja rastlarsınız şebeke sorunu ile ilgili.. Malum iphone intel, samsung ise ülkemizde exynos radyo modüllerini kullanıyor.. ve her ikisinden de çoğu kullanıcı şikayetçi.. Apple kendi radyo çipini üretmeye ya da qualcomm ile anlaşmaya çalışıyor, samsung ise tamamen qualcomm'a geçecek zamanla.. Onlarda stand by drain'i (beklemede tüketme) çözemiyorlar.. OnePlus ise şu anda size mükemmel ve sorunsuz iletişimi sağlıyor.. WiFi menzili, BT menzili yine çok iyi.

    Kamera.. Bir kere kamera konusunda baştan şunu söylemeliyim. Oldukça geniş bir foto arşivim var.. Ama fotoğraf çekme hobim, merakım vs yok.. Gözüme ekranda güzel görünüyorsa, bilgisayar ekranında sorun yoksa bence tamamdır. Bu açıdan OnePlus 7T pro beklentilerimi tamamen karşıladığı gibi, bir zamanlar meraklı olduğum makro modu da olması nedeniyle biraz eskiden olan makro merakımı gıdıklıyor bazen.. Ama bu konuda değerlendirme yapıp şundan daha iyi, tüm amiral gemisi cihazlar arasında durumu şudur diyemem.. Ama tüm ciddi testler zaten ortalamanın üstünde bir performansı olduğunu gösteriyor. Dediğim gibi bu da bana fazlası ile yetiyor.

    Warp şarj mükemmel çalışıyor. Hele ki warp şarjı kapatma seçeneğinin olmaması daha bir güzellik.. Adamlar cihazlarına güveniyor. Kablosuz şarj yok. Ama elimde samsung'un ikili kablosuz şarj ünitesi varken (1 yıldır) ve elimde kablosuz şarjlı kaç tane cihaz gelip geçmişken kullanmadığım için olsaydı oneplus'da yine kullanmayacaktım.. O yüzden eksiklik olarak görmedim.

    Oyun performansı. Aslında hiç bahsetmeye bile gerek yok.. Cihaz zaten uçuyor. Ama ben bir ayrıntıdan bahsedeceğim oyun için.. 4K monitöre bağladım, ve en güncel oyunları bu çözünürlükte bir deneyince konsola bile gerek yok dedirtiyor.. Sırf bunun için XBOX kumandası aldım. ve inanılmaz bir deneyim. Güncel oyunların neredeyse %70-80'i kumandayı destekliyor. (Uyumlu oyun gruplarından bahsediyorum, yarışlar, FPS, platform vs... Asphalt, Call of Duty, Real Racing, Shadow Legends.. vs..)

    Peki hiç mi kusuru yok.. Var. O da şu; AutoBrightness.. Ne zaman ? Sadece düşük floresan ışık altında.. Ne yapıyor ? Ekran parlaklığını fazla düşürüyor. Gördüğüm kadarıyla bu Oneplus 7 serisinde de olan bir durum. Sebebi de sensörün ekranın altında olması muhtemelen.. Ama bu kadar mükemmel bir cihazda bu kadarcık kusuru da görmezden geliyor ve güncellemelerle elbet toparlanır diye düşünüyorum.

    Fiyat/Performans konusunu zaten söylemeye gerek yok.. Ama benim açımdan şunu çok net söyleyebilirim. Eğer resmi olarak ülkemizde satılsa ve benim y.dışı kullanma imkanım vs olmasa bile iphone 11 Pro max ya da Note 10 Plus'a vereceğim kadar parayı hiç düşünmeden OnePlus 7T Pro'ya veririm... Yani bu cihazı F/P cihazı diye kullanıyor değilim, en iyisi olduğu için kullanıyorum..

    Bu mesajı yazmaya kendimi borçlu hissettiğim için yazdım.. Cihazın üstün daha pek çok özelliği var ama hepsinden bahsedip daha da uzatmak istemiyorum..

    Son olarak tekrarlayayım; Bu cihaz kullandığım EN İYİ AKILLI TELEFON...
    Hocam hepsinin altına imzamı atarım. 7 Pro kullanıcısıyım ama zaten neredeyse aynı cihazlar.
    Böyle akan, böyle bana heyecan veren ve kullanmaktan keyif aldığım bir tel olmamıştı.

    Her şeyiyle yetiyor. Belki dediğiniz gibi her konuda en iyisi değil ama her konuda iyisi.

    Son cihazlarımı söyleyim ben de mesela son 3-4 yıl;

    S7 Edge, S8, S9 Plus, Note 9,Note 10, iPhone 11...

    Öncekileri hiç sıralamayım burası zor alır :D Teknoloji meraklısı bir insanım yani.
    Cihazlar tamamiyle aynı değil ama hasbel kader biraz makyajlısı olunca (otomobil tabiriyle) okuma ve tamamiyle hak verme gereği duydum.

    Bu cihazı uzun süre kullanacağım gibi ve artık One Plus der başka bir şey demem.




  • Mclaren versiyonuna ne dersiniz arkadaşlar 12gb farkı için fazla ödemeye değer mi?
  • One plusda 7t proda Netflix ve banka uygulaması hata veriyor diyorlar arkadaşlar kullanan arkadaşlar varmı APK olarak indirin diyorlar ama guncellme alır mı almaz mı fikrim yok cihaz daki tek sıkıntım bu almamak için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurjk

    One plusda 7t proda Netflix ve banka uygulaması hata veriyor diyorlar arkadaşlar kullanan arkadaşlar varmı APK olarak indirin diyorlar ama guncellme alır mı almaz mı fikrim yok cihaz daki tek sıkıntım bu almamak için
    Netflix denemedim, banka uygulamalarında sıkıntı yok. 7t

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7T. gps, bluetooth kapalı. çoğunlukla mobil veri ile kullanıldı.
    | OnePlus 7T VE 7T PRO |    [ANA KONU  & KULLANICILAR KULÜBÜ](GÜNCELLENDİ)
    | OnePlus 7T VE 7T PRO |    [ANA KONU  & KULLANICILAR KULÜBÜ](GÜNCELLENDİ)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • onurjk O kullanıcısına yanıt
    Puhu TV dışında hemen hemen tüm programlar çalışıyor bende çalışmayan bir program yok banka vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar telefon arayışı içerisindeyim. Şuan mi 8 kullanıyorum. Bu telefonu eşime verip. Mi 9 yada 7t yads 7 pro almak istiyorum. Mi 9 tek hat kayıtlı 2500 tl, 7t ise 3500 tl. Aradaki farka değer mi? Mi 9 da kablosuz şarj var. Ayrıca miui arayüzüde gayet y. Tavsiyeniz ne olur. Xiaomiden oneplus a geçenler ne düşünüyor. Birde mi 9 da yada 7t de band 20 sorunu var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfasya -- 10 Aralık 2019; 20:29:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Passenger

    Hocam hepsinin altına imzamı atarım. 7 Pro kullanıcısıyım ama zaten neredeyse aynı cihazlar.
    Böyle akan, böyle bana heyecan veren ve kullanmaktan keyif aldığım bir tel olmamıştı.

    Her şeyiyle yetiyor. Belki dediğiniz gibi her konuda en iyisi değil ama her konuda iyisi.

    Son cihazlarımı söyleyim ben de mesela son 3-4 yıl;

    S7 Edge, S8, S9 Plus, Note 9,Note 10, iPhone 11...

    Öncekileri hiç sıralamayım burası zor alır :D Teknoloji meraklısı bir insanım yani.
    Cihazlar tamamiyle aynı değil ama hasbel kader biraz makyajlısı olunca (otomobil tabiriyle) okuma ve tamamiyle hak verme gereği duydum.

    Bu cihazı uzun süre kullanacağım gibi ve artık One Plus der başka bir şey demem.

    Alıntıları Göster
    S9 plus ile kiyaslarsak; mi9t pro/ mi9t ,oneplus 7t/ 7 pro , icin ne dersiniz?

    Pil, amoled ekran, hoparlor muzik kalitesi benim ilk aradigim ozellikler.

    Ekleme: edge ekrandan cok hoslanmiyorum, ve 3.5 mm jack girisinde surekli kulaklik takilidir.bu jack girisi yerine c type donusturucu kullanacagiz, gundelik kullanimda ne kadar kullanisli ve sarj girisini erkenden bozar miyiz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korsallar -- 10 Aralık 2019; 20:53:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bu aralar 2 telefon arasındayım oppo reno 2z ve oneplus 7t pro. İkiside popup kameralı telefonlar oneplus daha üstün telefon ama opponunda tasarımı çok hoş arada 1000 tl civarı fiyat farkı da var üstelik garantisiz karar veremedim 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korsallar kullanıcısına yanıt
    Sırasıyla son 3 telefonum
    Galaxy note 9 - mi 9t pro ve son olarak 7t
    Pil performansı olarak 9t pro çok iyiydi ama cihazın hoparlör sesi kalitesiz ve mono olduğu için de altı kapalıysa ses gelmiyor. Stereo hoparlöre alışkın olduğum için beni tatmin etmedi ve 7t ye geçtim 1 aylık kullanımdan sonra. 7t ekranı ve ses kalitesi 3ü arasında en iyisi. Pil olarak xiaominin gerisinde ama inanılmaz hızlı şarj oluyor. 1buçuk günlük kullanım sunuyor bana telefon. Hem malzeme kalitesi hem yazılımsal stabilite hem ekranın kalitesi hem de ses kalitesi olarak bence komple bir telefon olmuş. 7pro ile kıyaslarsanız kişisel tercihler ön plana çıkar. Edge ekranın kullanımını sevmediğim için note9 dan geçmiştim zaten o yüzden ben tercih etmem. Çentiksiz tam ekran evet güzel ama pop up kamera bana çok kullanışlı gelmedi günlük hayatta bu sebeple 7t tercih ettim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bangez kullanıcısına yanıt
    Bilgiler icin cok tesekkurler.sormak istedigim;

    7t nin sarji ile note 9un arasi nasil?note9 suan benim kullanimima bir gunu cikarir bana yeter.

    7t de kulaklik kullanimi nasil?alir isem kulaklik icin c type a donusturucu takili gezerim tum gun, dayanir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurjk

    One plusda 7t proda Netflix ve banka uygulaması hata veriyor diyorlar arkadaşlar kullanan arkadaşlar varmı APK olarak indirin diyorlar ama guncellme alır mı almaz mı fikrim yok cihaz daki tek sıkıntım bu almamak için
    4 banka uygulaması kullanıyorum hepsi de çalışıyor. Netflix de aynı şekilde. Hergün kullanıyorum.

    O arkadaşlar belki root lu cihazlardan bahsetmişlerdir. Root atılan cihazda zaten markası ne olursa olsun bu tür uygulamalar sorun çıkarır zaten. Oneplus da hiçbir şey için root atma ihtiyacı da duymadım bu arada. Kendi orjinal Arama kaydı da dahil herşey root istemeden çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korsallar kullanıcısına yanıt
    Şarjı note 9dan daha iyi gidiyor. İlk bir kaç şarjda çabuk bitti bende ama bir süre sonra stabil hale geldi. 1buçuk günü çıkarıyor bende şu an. Sennheiserin güzel bir kulaklığı var bende bir süre çevirici ile kullandım ses kalitesi konusunda sıkıntı çekmedim. Ugreen marka örgü kablolu sağlam görünen bir çevirici almıştım ınternetten. N11 de oneplus un kendi type c kulaklığı var 200 liraya satılıyor. Yorumları çok iyi. Onu alıp kullanabilirsiniz. Ben en son galaxy Buds aldım bir süredir onu kullanıyorum kabloyla uğraşmaktan sıkılıp.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • since kullanıcısına yanıt
    Mclaren ram farkı yüzünden değil tasarım farkı yüzünden alınabilir ancak. 8gb'ın yapamadığı bir şey yok zaten.
  • mfasya M kullanıcısına yanıt
    Valla band 20 sorunu ne bilmiyorum. 7T kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Mi9 ile ekran farkı mevcut bir defa. Kamerası benzer ama Oneplus'ın daha ii diyorlar. Oneplus'ın arayüzü bence en güzel arayüz. Çünkü çok sade ve hızlı. Takılma tıkanma hiç bir şey yok. 90hz alışınca diğer telefonlar ekran geçişlerinde takılıyormuş gibi geliyor.

    2 ay oldu sanırım telefonu alalı ben şu ana kadar gayet memnunum.
  • Bayçora B kullanıcısına yanıt
    renoz 2z nin işlemcisi mediatek, ayrıca tasarımı da çok sıradan. Asıl 7t pronun şelale ekranı tasarım olarak daha şık duruyor. İşlemci ve ekran olarak 7T pro çok önde.
  • Peki kardeşim 7t ile mukayese yapsak aynı fiyata onun ekranı düz ve çentiği var hangisini önerirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bangez kullanıcısına yanıt
    Hocam nette buds için ses yüksekliğinin az olduğu hakkında yorumlar görüyorum sürekli. Siz değerlendirebilir misiniz acaba genel olarak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.