Şimdi Ara

★| OnePlus 7 Pro |★ [ANA KONU] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.987
Cevap
70
Favori
486.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sana ilerideki senaryoyu anlatayı mı senin dert yanacağın konu bu değil pubg oynuyorsun yoğun olarak telefon ile, bu demek oluyor ki bataryasını 1 sene içinde rahat öldüreceksin telefonun, zaten telefon trde zor bulunuyor batarya sorunundan dolayı batarya değiştirmek isteyeceksin bunu yapacak adamda zor buluncak yani sıkıntılı bir süreç olacak gerçek sorun bu senin için arkadaşım benden sana bi tavsiye telefonlarda yoğun olarak oyun oynamayın. Sorunun cevabına gelecek olursak sıkıntı olmaz.
  • Hocam oyun oynamak için alıyoruz bunları :) Dünyadaki mobil oyuncu sayısı, konsol+bilgisayar oyuncularının sayısından fazla artık.

Bataryası dediğiniz gibi bitecek fakat değiştirmek çok zor olmayacaktır.

5S’imin ekran ve bataryasını defalarca kendim değiştirdim, değiştiremesem dahi OnePlus telefonlardan anlayan birine götürür hallederim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 8 Haziran 2019; 11:16:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oyun oynamak biye bataryayı öldürüyor? anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    hocam ben 2 sene redmi note 4x kullandım bataryası %95 belki düşmüştür oyun ara ara oynadığım halde şimdi mi 8 kullanıyorum 6 ay oldu keza buda hala ilk günkü gibi oyun oynamayın demiyorum düzenli oynamak lazım ***yoğun değil*** (şarja vs takılı halde günde 1 saat değilde 3-4 saat) ben yıllardır pc üzerinde oyunlara saatlerimi vermişimdir ama telefonlar gerçek anlamda oyun cihazı değiller bana göre oyun içinde alınmaz açıkcası kamera ve deneyim ve bir takım işlerini mobil olarak görmek için alınır oyun için alacaksam orta seviye bir cihaz alırım pert edene kadar oynarım üst seviye cihazda fazla oyun oynamak, yazık edersiniz ki bakın amoled kullanan ekranlarda oyunlar yüzünden ekranda yanıklar oluşabiliyor bu riski almak isterseniz pekala oynayabilirsiniz fiyatlarından bahsetmiyorum bile öyle kolay bulamazsınız batarya değiştirecek adam bu tip cihazlarda ve yapıldıkdan sonrada sorunlar baş gösterebiliyor düzgün yapılmadığından ötürü bir sürü risk sizin anlayacağınız umarım anlatabilmişimdir

• saitates kullanıcısına yanıt
    sürekli şarj deşarj ve sürekli yüksek akımda çalışan batarya ***yoğun oyun*** ve ***ağır oyunlar*** ek olarak şarj halinde kulllanım için geçerli bu dediklerim çok hızlı batarya yıpranmasına neden olur
  • 0quz28 0 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam orta segment bir cihazla oyundan pek keyif alamam. 7 pro’nun 90 hz ekranı oyunlar için biçilmiş kaftan. Canavar gibi işlemciyle beraber oyunların kralı bu telefon. Piyasada oyun için bir telefon alınacaksa o cihaz bu cihazdır. :)

Şarja takılı oynamak doğru değil, 30 dkda doldur sonra devam et, boşuna warp charge koymamışlar :)))

• saitates kullanıcısına yanıt
    Li-ion ve Li-Po piller belli bir döngü sayısından sonra kapasitelerinin bir kısmını kaybeder.

Şarjınızı tamamen doldurup ardından boşalttığınızda 1 döngü tamamlanmış olur.

Ortalama 200-300 döngü arası -kullanıma göre- kapasite kaybı %5 ile %10 arası değişir. Batarya ömrünü tamamladığında ise ani kapanmalar veya şarj tutmama sorunu baş gösterir.

Li-ion ve Li-Po piller için tavsiye edilen kullanım şekli ise şudur;

Telefon şarjda iken kullanmamak.

Bataryayı tamamen doldurmadan şarjdan çekmemek.

Telefonu sürekli şarja kısa süreli aralıklarla tak-çıkar yapmamak.

Pilleri mümkün olduğunca şarja takmak. Örneğin telefonunuzun şarjı %60 ve şarj etme imkanınız var ise doldurun.

Mümkün olduğunca bataryayı %20 seviyesinin altına düşürmemek.

Çünkü;

%100 şarjdan %0’a kadar kullanmak bir döngü tamamlamanıza sebep olur.

• 0quz28 0 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkür ederim, yoğunluktan kastım haftada toplam 10 saati geçmez, günde 6 saat oynayanlar gibi değil yani. O zaman ben 6/128 de karar kılıyorum.

Yalnız yanlış bilgi vermişsiniz hocam, bu pillerle alakalı en sağlıklı şarj şekli %20 ile 80 arasında yapılan çoklu kısa şarj şeklidir, telefonu şarja takıp sabaha kadar durması zararlıdır batarya için, en uzun batarya ömrü 20 ile 80 arasında şarj edecek şekilde alınır.

• Yanlışsa düzeltelim hocam, estağfurullah. :) fakat sizin cümleniz biraz düşük olmuş, %20 den 80’e dek şarj edip çıkarın gibi anladım. Dediğiniz gibi 20 ile 80 arasında şarja takıp çekmeden %100’ü görmek doğrusu olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 8 Haziran 2019; 16:12:38 >
    Tam anlatamamış olabilirim ama dediğiniz gibi yani %100 tam kapasite doldurmak pilin ömrünü kısaltıyor. %20 de takıp, % 80-85 dolunca çekmek batarya için en iyisi.

• alikara86 A kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam, böyle bir şey yok. Ayrıca yeni telefonlarda uzun süresir enerji kesme özelliği var. Telefon sabaha kadar dahi şarjda dursa hiçbir şey olmuyor.

Evet doğru şarjı kesiyor, sonra azalınca tekrar akım veriyor ve bu sabaha kadar tekrar ediyor, siz de sabah %100 de alıyorsunuz cihazı elinize.

• Bilemiyorum hocam, yapılmış testlere ve de yazılmış makalelere bakmak gerek. :)

Genel kanı sabaha dek şarjda bırakmanın zararsız olduğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 8 Haziran 2019; 16:28:46 >
    Olabilir hocam, zaten farketse +3 ay batarya ömrünü uzatıyordur, çok da takılmıyorum, ben optimum kullanım şeklini söyledim, zaten her zaman bu şekilde şarj etmekle uğraşamam.

• Mark's Techyoutube
    OnePlus 7 Pro Battery Test! QHD 90hz, FHD 90hz, FHD 60hz
    https://youtu.be/R06pjg315fw

Burda batarya testi günlük kullanım için gerçekleştirmiş. 2k ekran 90hz da 7 saat / 1080p 90hz da 8 saat üzeri / 1080p 60hz da 6.30 saat almış,

• optimus95 kullanıcısına yanıt
    60hz de demekki optimizasyon sıkıntısı var saçma çünkü yada şimdi video izledim geldim adamın dediği gibi kullanım senaryosundan kaynaklanabilir 1 saat telefonla görüşmüş vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0quz28 -- 8 Haziran 2019; 17:29:57 >
  • optimus95 kullanıcısına yanıt
    2k 90hz için rakamlar gayet iyi.

• Bende 2k 90 hz de 7 saat alıyorum

★| OnePlus 7 Pro  |★ [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: __nikolaus__

Bende 2k 90 hz de 7 saat alıyorum

Hocam sizin cihaz global mi yoksa çin sürümü mü ?

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.