Şimdi Ara

ÖNEMSEMEK - DEĞER VERMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sizlere benim için çok önemli bir soru sormak istiyorum. bir insanı önemsediğinizi ya da onun sizi önemsediğini nasıl hissedersiniz. yani sizce önemsemek yada değer vermek sözcüklerinin karşılığı nedir?

• quote:

Orjinalden alıntı: ae_

arkadaşlar sizlere benim için çok önemli bir soru sormak istiyorum. bir insanı önemsediğinizi ya da onun sizi önemsediğini nasıl hissedersiniz. yani sizce önemsemek yada değer vermek sözcüklerinin karşılığı nedir?

Hissedemezsiniz.Yada öyle olmadığı halde öyleymiş gibi düşünür hissedersiniz.Kişi sevdiğini önemser, sevdiğine değer verir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C.C.C.P.

quote:

arkadaşlar sizlere benim için çok önemli bir soru sormak istiyorum. bir insanı önemsediğinizi ya da onun sizi önemsediğini nasıl hissedersiniz. yani sizce önemsemek yada değer vermek sözcüklerinin karşılığı nedir?

Hissedemezsiniz.Yada öyle olmadığı halde öyleymiş gibi düşünür hissedersiniz.Kişi sevdiğini önemser, sevdiğine değer verir.

ama mesela karşınızdaki bir kişinin hangi davranışları sonucunda "ya bu arkadaş beni önemsiyormuş ya da bana değer veriyormuş" dersiniz. yani birşekilde çevrenizdeki insanların size ne ölçüde değer verdiğini biliyorsunuzdur.

• Bu tamamen kişiye bağlı

Örneğin;

Dışardan bakıldığında bir kıza gül vermek hoş bir davranış olabilir , onu önemsediğinizi gösterebilir

ama daha önceden gülden hiç hoşlanmadığınızı , doğaya dair herşeyin aslında doğada güzel durduğuna inandığınızı belirttiğiniz halde bu gül size verilmişse buna kabalık hatta karşıdakini hiçe saymak diyebilriz:)

Yani değer bunu yorumlayana göre değişir ama genel anlamda karşınızdakinin görüşlerine, kişiliğine, dünyaya karşı duruşuna , beğenilerine .... saygı duymaktır bana göre .
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: C.C.C.P.

quote:

ama mesela karşınızdaki bir kişinin hangi davranışları sonucunda "ya bu arkadaş beni önemsiyormuş ya da bana değer veriyormuş" dersiniz. yani birşekilde çevrenizdeki insanların size ne ölçüde değer verdiğini biliyorsunuzdur.

Kimsenin içini bilemezsiniz.Ayrıca insan değişken bir varlıktır.Bazan bir söylediği diğerini tutmayabiliyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Bu tamamen kişiye bağlı

Örneğin;

Dışardan bakıldığında bir kıza gül vermek hoş bir davranış olabilir , onu önemsediğinizi gösterebilir

ama daha önceden gülden hiç hoşlanmadığınızı , doğaya dair herşeyin aslında doğada güzel durduğuna inandığınızı belirttiğiniz halde bu gül size verilmişse buna kabalık hatta karşıdakini hiçe saymak diyebilriz:)

Yani değer bunu yorumlayana göre değişir ama genel anlamda karşınızdakinin görüşlerine, kişiliğine, dünyaya karşı duruşuna , beğenilerine .... saygı duymaktır bana göre .

evet kesinlikle örneğiniz çok doğru

ama benim merak ettiğim daha özel anlamda sizlerin hangi değerleri göz önüne aldığı bu konuda

• evet bu konuda görüşlerinize ihtiyacım var

^
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim düşüncem
    Bir insanı önemsemek onu tanımasanızda saygı duymaktır (insanlık adına). Değer vermek daha yakın ilişkilerde kişiye duyulan karşılıksız saygı ve sevgi, hatalarıyla kişiyi kabul etmek ve sevmek.
  • Nedense bende konjonktürel gidiyor bu olay. Yani bazen bazı şeyler değerini kaybediyor. Bu yüzden evlilik beni korkutuyor. Çünkü karıma verdğim değer zamanla kaybolursa evlilikte zorluklar başlar. Belki negatife dönmez yani nefret etme durumu olmaz tabiki ama artık eskisi kadar anlamıda olmazsa diye düşünüyorum. İşte ozaman sıkılırsın tatsız bi hal alır diye korkuyorum. Yani dile kolay 20-30 sene. Oysa evliliğide çok isteyen biriyim (yapım geregi), biraz tezat oluştursada böyle bi durum var. Aslında benimkisi değerden ziyade aşkmıdır nedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.