Şimdi Ara

Önemli bir soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın arkadaşlar, malumunuz bir süre önce aldığım LG çamaşır makinesi hakkında bir şeyler anlatmış, daha sonra da yasal süresi içinde tüketici komisyonuna başvurmuştum. Orada dosya çok olduğu için süreç biraz yavaş ilerleyecek gibi gözüküyor.

Bugün bir kez daha, LG marka, F1091QDP model çamaşır makinesini bir test edeyim dedim.

Şimdi dikkat edin lütfen: Yaklaşık 20 yıl kullandığım ve 5 KG kapasitesi olan Arçelik 5500E makineme bir defada koyduğum iki perde ve tül perdeyi LG makineye de koydum.

5 KG kapasitesi olan Arçelik makineme koyduğumda kazanı hemen hemen dolduran bu iki perde ve tül perde, güya 7 kg kapasitesi olan makineyi de aynı şekilde doldurdu.

Şimdi matematik hesabı yapalım: 7 KG kapasite 5 KG'dan yaklaşık yüzde 40 daha fazladır. Bu durumda bu iki perde ve iki tül perdeyi koyduğumda epey boşluk kalması gerekirdi.

Hayır, boşluk kalmadı. 5 KG'lık Arçelik 5500 E makinemi nasıl dolduruyorsa bunu da aynı şekilde doldurdu. Bir ara servis bana, "7 KG ıslak çamaşır alabilir" demişti. O an aklıma gelmedi, yoksa "çamaşırları ıslatıp tartıp mı koyacağız" diye sorardım.

Şimdi, üzerinde 7 KG kapasite yazılı bir makine nasıl olur da 5 KG lık makineye koyduğum aynı perdelerle tamamen dolar?

Üstelik de bir dönmesi var ki, yani çamaşırların temiz çıkması mümkün değil. Elde yıkama, ya da narin yıkama gibi bir ayar yapmadığım halde çok narin dönüyor. Hafif hafif. Tahmin ediyorum bu makineyi, yüzlerce elbisesi olan ve daha kirlenmeden her gün bir elbise değiştiren Avrupa sosyetesi için üretmişler.

Bu durumda dolayı, yani yanıltıcı bilgiler vererek makine satmaktan dolayı LG firmasına ayrıca normal bir mahkemede bir dava açmayı düşünüyorum. Evet, büyük firma, avukatlar filan da tutabilirler ama, böyle bir davayı yine de kazanabileceğimi düşünüyorum.

Siz ne dersiniz acaba? Yoksa sadece Tüketici Komisyonunun kararını mı bekleyeyim?

• Anlaşılan hukuki konularda pek kimse görüş belirtmek istemiyor. Bir avukat filan da yok mu bu forumlara bir göz atan. Gerçi avukatlar bedava günahını bile vermezler.
  • Eski Arçelik çamaşır makineniz tahminimce 50 ile 55lt arasında hacme sahipti. (Özellikle tekmelik kapağı olan Siemens lisanslı modelse) LG'nin brüt tambur hacmi ise 58lt olarak geçiyor.

Günümüzdeki firmalar maalesef saçma sapan kilogramlar yazıyorlar. Hele ki 7kg modeli Vestel veya Samsung olarak alsaydınız eski makinenize koyduğunuz tüllerin 1 tanesini bile zar zor alırdı

O yüzden basa basa söylüyorum; kiloya değil tamburun kaç lt olduğuna bakın diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Eski Arçelik çamaşır makineniz tahminimce 50 ile 55lt arasında hacme sahipti. (Özellikle tekmelik kapağı olan Siemens lisanslı modelse) LG'nin brüt tambur hacmi ise 58lt olarak geçiyor.

Günümüzdeki firmalar maalesef saçma sapan kilogramlar yazıyorlar. Hele ki 7kg modeli Vestel veya Samsung olarak alsaydınız eski makinenize koyduğunuz tüllerin 1 tanesini bile zar zor alırdı

O yüzden basa basa söylüyorum; kiloya değil tamburun kaç lt olduğuna bakın diye.

Değerli kardeşim bu işi çok iyi bildiğiniz belli. Çünkü tam da dediğiniz gibi tekmeliği olan Siemens lisanslı model idi.(Zaten o yıllarda ilk çıktığı zaman almıştık. Piyasaya çıkalı birkaç hafta olmuştu. Yirmi yılı geçti galiba.) Sayenizde neye bakmamız gerektiğini de öğrenmiş olduk.

Ama yani ayıp bir şey tüketiciyi aldatmak için bu tür rakamlar koymak.

İlginiz ve değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.

Tabii o zamanın en iyi makinesini almıştık ama şimdi en iyi makineleri alabilecek maddi durumda değilim maalesef. Arçelik ve Beko'nun benzer özellikteki modelleri bana pahalı gözükünce bu LG'yi almıştım. Benim baktığım yerlerde ise genelde tutulan markaların modelleri yoktu maalesef. İzmir-Balçova'da Mediamarkt ve diğer benzer birkaç büyük mağazaya bakabilmiştim ancak. Sonunda Migros'tan bunu almıştım. Almaz olaydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 19 Mart 2013; 1:27:01 >

• piyasada satılan tüm 5 6 7 kg lık cihazların tambur hacimleri aldatmacadan ibaret markası ne olursa olsun (bosch yeni seride kıvırdı ama ondan öncesi )

7 kg lık bir makina alacağıma 6 yada 5 kg lık alırım çünkü kazan hacimleri hemen hemen aynı en ideali 8 kg dır arçeliğin bile hacmi 64 lt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can kırıkları.

piyasada satılan tüm 5 6 7 kg lık cihazların tambur hacimleri aldatmacadan ibaret markası ne olursa olsun (bosch yeni seride kıvırdı ama ondan öncesi )

7 kg lık bir makina alacağıma 6 yada 5 kg lık alırım çünkü kazan hacimleri hemen hemen aynı en ideali 8 kg dır arçeliğin bile hacmi 64 lt.

İlginiz için teşekkür ederim.

BENİM YAŞADIĞIM TECRÜBE İNSANLARA DERS OLSUN. İyice araştırmadan, bilmeden, görünümüne, markasına kanıp çamaşır makinesi almayın.

LG "Direct Draw" dediği bir motor yapmış, anladığım kadarıyla makinenin arkasında incecik bir şey. O kadar zayıf ki, tanburun dönüşünü görseniz hayret edersiniz. Makine dönmüyor, dönemiyor. O kadar hafif çalışıyor ki, elle o elbiseleri suya koyup birkaç defa çevirseniz aynı şey olacak. Böyle şeylere kanıp, göz boyamaya yönelik hesaplara aldanıp makine almayın. Yoksa çok başınız ağrır, çok uğraşırsınız.

Çok çok iyi araştırıp kalitesini kanıtlamış markalardan tercih yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 20 Mart 2013; 15:32:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

quote:

piyasada satılan tüm 5 6 7 kg lık cihazların tambur hacimleri aldatmacadan ibaret markası ne olursa olsun (bosch yeni seride kıvırdı ama ondan öncesi )

BENİM YAŞADIĞIM TECRÜBE İNSANLARA DERS OLSUN. İyice araştırmadan, bilmeden, görünümüne, markasına kanıp çamaşır makinesi almayın.

LG "Direct Draw" dediği bir motor yapmış, anladığım kadarıyla makinenin arkasında incecik bir şey. O kadar zayıf ki, tanburun dönüşünü görseniz hayret edersiniz. Makine dönmüyor, dönemiyor. O kadar hafif çalışıyor ki, elle o elbiseleri suya koyup birkaç defa çevirseniz aynı şey olacak. Böyle şeylere kanıp, göz boyamaya yönelik hesaplara aldanıp makine almayın. Yoksa çok başınız ağrır, çok uğraşırsınız.

şuanda zaten 5 6 7 kg lıklar içerisinde bosch iyidir tambur hacmiyle hele son çıkardığı seri nerdeyse 8 kg civarı yıkamakta

bende arçelik var kazanım küçük demiyorum yeteri kadar doluyor zaten keza motoruda bldc zaten istediğin kadar zorla birşey olmaz 2 sene olmuştur performansı ilk günki gibi ben hep diyorum lg den 8 kg üstü modellere bakın diye bir keresinde 7 kg lık bir modelin (kodunu hatırlayamıyorum yoksa iyi referans olurdu) motorunun yanışını izledim ufacık kazana yorgan yıkarsanız yanar tabi sizinkide aynı hesap bana göre dd motor teknolojisi gereksiz bir teknoloji asla evime öyle bir ürün zaten giremez de neyse

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

şuanda zaten 5 6 7 kg lıklar içerisinde bosch iyidir tambur hacmiyle hele son çıkardığı seri nerdeyse 8 kg civarı yıkamakta

bende arçelik var kazanım küçük demiyorum yeteri kadar doluyor zaten keza motoruda bldc zaten istediğin kadar zorla birşey olmaz 2 sene olmuştur performansı ilk günki gibi ben hep diyorum lg den 8 kg üstü modellere bakın diye bir keresinde 7 kg lık bir modelin (kodunu hatırlayamıyorum yoksa iyi referans olurdu) motorunun yanışını izledim ufacık kazana yorgan yıkarsanız yanar tabi sizinkide aynı hesap bana göre dd motor teknolojisi gereksiz bir teknoloji asla evime öyle bir ürün zaten giremez de neyse

Yok valla ben ufacık bir kazana yorgan koymadım. İki perde(güneşlik aslında) ve iki tül perde koydum. Son derece hafif malzeme ama kazan doldu. Makine dönemiyor. Aslında yapısı öyle. Motoru zayıf ve sanırım sadece hafif tozlanmış elbiseleri yıkamak için yapmışlar.

Nereden bulaştım valla, ben de anlayamadım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok valla ben ufacık bir kazana yorgan koymadım. İki perde(güneşlik aslında) ve iki tül perde koydum. Son derece hafif malzeme ama kazan doldu. Makine dönemiyor. Aslında yapısı öyle. Motoru zayıf ve sanırım sadece hafif tozlanmış elbiseleri yıkamak için yapmışlar.

Nereden bulaştım valla, ben de anlayamadım.

imkanınız el verirse satın başka bir makina alın derim yada iade etmeye çalışın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.