Şimdi Ara

---> One Piece [MANGA] <--- !!!-->SPOILER SERBEST<--!!! (347. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.932
Cevap
43
Favori
243.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski tadı yok. Anime bile bir dövüşü 2 milyon dakikaya uzatmış. Bir rob lucci dövüşü nere şimdiki dövüş nere..
  • big mom ne oldu sana boyle
  • Sanji RS'yi giyince bildiğin Germalı oldu

Keşke biraz daha bildiğimiz Sanji gibi olsaymış. Gerçi Usopp ve Franky'ye modifiye etmesi için daha sonra verecekmiş o zaman değiştirir şeklini.

BM hafızasını kaybetti. Bunu hikayeye güzel bir şekilde yedirebilirse Oda iyi olur yoksa kolaya kaçtı derim. Çünkü bu haldeki BM istediğimiz yöne çekilecektir, tıpkı çocukluğundaki gibi. Umarım o çocukluk anıları vesaire ile iyi bir bağlantı kurulur.

Law, Franky ve Usopp ise Ebusu Kasabasına ilerliyor. Yani Zoro'nun şu an aşırı güler yüzlü insanlarla takıldığı yere.

Sanji arkada kaldığına göre Zoro ve Sanji yine bir araya gelemeyecek demektir. Oda bu ikiliyi bilerek uzak tutuyor birbirinden.

Bakalım nasıl bir "plot" göreceğiz bu ikili ile ilgili ileride.

• Oda tayfanın yeni üyesi eski bir düşman olacak diyordu. Bigmom olmasın :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murderer_utku

Oda tayfanın yeni üyesi eski bir düşman olacak diyordu. Bigmom olmasın :)
    Benim aklıma Enel geliyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luffy nin sevmediği adam olmaz bence.eskiden düşman olsalarda karakterli biri gelir robin, nami, franky gibi.big mom, enel, crocodile, bellamy, ceasar vsvsvsvs luffynin nakama olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murderer_utku

Oda tayfanın yeni üyesi eski bir düşman olacak diyordu. Bigmom olmasın :)
    Luffy'nin tayfaya aldığı kişilerin sırası;

1-Zoro
    2-Nami
    3-Usopp
    4-Sanji
    5-Chopper
    6-Robin
    7-Franky
    8-Brook
    9-Jinbei
    10-? (Kadın?)
    11-? (Kavga ettiği?)
    12-? (Sapık?)

Galiba Hasır Şapkalar Luffy dahil 13 kişi olacak.

East Blue'da 4 kişi katıldı, Grand Linde'da 4 kişi katıldı ve New World'de de muhtemelen 4 kişi tayfaya katılacak. New World'de tayfaya katılan ilk kişi Jinbei oldu, akıbeti belirsiz şu an için.

1-5-9'a yani bu yerlerin başlangıcındaki kişilere bir bakalım. East Blue'nun başlangıcında Zoro, Grand Line'ın başlangıcında Chopper ve New World'ün başlangıcında da Jinbei tayfaya katıldı ve Luffy'ye inanılmaz derecede bağlılar ve sadıklar. Bu üçünün ortak özelliği bu.

2-6-10(?)'a bakarsak East Blue'da ikinci olarak Nami, Grand Line'da da ikinci olarak Robin tayfaya katıldı. İkisi de tayfanın olmazsa olmaz yeteneklerinden ikisini barındırıyor. İkisi de kadın. İkisi de Luffy'ye "ihanet" etti ve Luffy bu ikisini de geri kazanmasını bildi. New World'de böyle birini tam olarak görmedik yani kısmen de olsa böyle birisini gördük diyebiliriz "Pudding". Olabilir mi? Belki. Çünkü Pudding 3 gözlü insanların kabilesinden geliyor ve poneglyph konusunda doğuştan gelen bir yeteneği olduğu söylenmişti BM tarafından. Tayfaya katkısı ciddi anlamda olabilir. Aklımızda bulunsun.

3-7-11(?)'e bakarsak East Blue'da üçüncü olarak Usopp, Grand Line'da üçüncü olarak Franky tayfaya katıldı. İkisi de "Craftsman" olarak geçiyor. Silahlar yapıyorlar, ellerinden hemen hemen her iş geliyor. Mekanik işlerinden anlıyor ikisi de. Luffy bu ikisiyle de "ciddi kavga etti" ve Usopp da Franky de tayfadan olmamasına rağmen yardımda bulundu Hasır Şapkalara. Sonra Franky tayfaya katıldı, Usopp da tayfaya geri döndü. New World'de Franky ve Usopp gibi silahlar yapan, mekanik işlerden anlayan birisi ile henüz karşılaşmadılar. Daha doğrusu karşılaşmış olabilirler ama biz tam olarak karakterlerin detaylarını bilmediğimiz için pas geçiyorum bu kısmı.

4-8-12(?)'ye bakarsak da East Blue'da dördüncü ve son kişi olarak Sanji, Grand Line'da da dördüncü ve son kişi olarak Brook tayfaya katıldı. İkisi de "sapık" ruhlu. İkisi de elemental güç kullanabiliyor, Sanji "ateş" ve Brook "buz". New World'de böyle biriyle de karşılaşmadılar henüz. Ve bu kişi sapık olmasının yanında elektrik gücü de kullanabiliyor olabilir veya başka bir elemental güç. Mink olabilir bu kişi ama sapık kısmını tahmin etmek çok zor.

Oda bu sıralamayı "tesadüf eseri" yapmış olamaz. Foreshadowing olayını çok sık kullanan birine göre tesadüf diye bir şey yoktur bana kalırsa.

Youtube'da bir videoda görmüştüm bu teoriyi, paylaşmak istedim.

Kendi yorumumla beraber "Alıntıdır".

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    bu teoriden yola çıkarsak manga en az 5 ila 10 arc daha devam edecek 2 eleman katılcaksa ki daha 2sinin de özelliğinde adam yok ohoooo :D :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis71421

bu teoriden yola çıkarsak manga en az 5 ila 10 arc daha devam edecek 2 eleman katılcaksa ki daha 2sinin de özelliğinde adam yok ohoooo :D :D :D
    Sanmıyorum o kadar arc çıkmaz. Jinbei bilindik birisiydi. Impel Down'dan beri tanıyor Luffy'yi.

Muhtemelen şimdiye kadarki arclardan ve Wano'dan bulurlar birilerini. Tabi gelen olursa.
  • Amnesia ne Oda ne yapıyorsun yaw Herhalde kafasından; Hahaha bana Zaman Yolculuğunu hikayene yediremezsin dediler, hepsine haksız olduklarını gösterdim, şimdi sırada Amnesia var diye geçirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Luffy'nin tayfaya aldığı kişilerin sırası;

1-Zoro
    2-Nami
    3-Usopp
    4-Sanji
    5-Chopper
    6-Robin
    7-Franky
    8-Brook
    9-Jinbei
    10-? (Kadın?)
    11-? (Kavga ettiği?)
    12-? (Sapık?)

Galiba Hasır Şapkalar Luffy dahil 13 kişi olacak.

East Blue'da 4 kişi katıldı, Grand Linde'da 4 kişi katıldı ve New World'de de muhtemelen 4 kişi tayfaya katılacak. New World'de tayfaya katılan ilk kişi Jinbei oldu, akıbeti belirsiz şu an için.

1-5-9'a yani bu yerlerin başlangıcındaki kişilere bir bakalım. East Blue'nun başlangıcında Zoro, Grand Line'ın başlangıcında Chopper ve New World'ün başlangıcında da Jinbei tayfaya katıldı ve Luffy'ye inanılmaz derecede bağlılar ve sadıklar. Bu üçünün ortak özelliği bu.

2-6-10(?)'a bakarsak East Blue'da ikinci olarak Nami, Grand Line'da da ikinci olarak Robin tayfaya katıldı. İkisi de tayfanın olmazsa olmaz yeteneklerinden ikisini barındırıyor. İkisi de kadın. İkisi de Luffy'ye "ihanet" etti ve Luffy bu ikisini de geri kazanmasını bildi. New World'de böyle birini tam olarak görmedik yani kısmen de olsa böyle birisini gördük diyebiliriz "Pudding". Olabilir mi? Belki. Çünkü Pudding 3 gözlü insanların kabilesinden geliyor ve poneglyph konusunda doğuştan gelen bir yeteneği olduğu söylenmişti BM tarafından. Tayfaya katkısı ciddi anlamda olabilir. Aklımızda bulunsun.

3-7-11(?)'e bakarsak East Blue'da üçüncü olarak Usopp, Grand Line'da üçüncü olarak Franky tayfaya katıldı. İkisi de "Craftsman" olarak geçiyor. Silahlar yapıyorlar, ellerinden hemen hemen her iş geliyor. Mekanik işlerinden anlıyor ikisi de. Luffy bu ikisiyle de "ciddi kavga etti" ve Usopp da Franky de tayfadan olmamasına rağmen yardımda bulundu Hasır Şapkalara. Sonra Franky tayfaya katıldı, Usopp da tayfaya geri döndü. New World'de Franky ve Usopp gibi silahlar yapan, mekanik işlerden anlayan birisi ile henüz karşılaşmadılar. Daha doğrusu karşılaşmış olabilirler ama biz tam olarak karakterlerin detaylarını bilmediğimiz için pas geçiyorum bu kısmı.

4-8-12(?)'ye bakarsak da East Blue'da dördüncü ve son kişi olarak Sanji, Grand Line'da da dördüncü ve son kişi olarak Brook tayfaya katıldı. İkisi de "sapık" ruhlu. İkisi de elemental güç kullanabiliyor, Sanji "ateş" ve Brook "buz". New World'de böyle biriyle de karşılaşmadılar henüz. Ve bu kişi sapık olmasının yanında elektrik gücü de kullanabiliyor olabilir veya başka bir elemental güç. Mink olabilir bu kişi ama sapık kısmını tahmin etmek çok zor.

Oda bu sıralamayı "tesadüf eseri" yapmış olamaz. Foreshadowing olayını çok sık kullanan birine göre tesadüf diye bir şey yoktur bana kalırsa.

Youtube'da bir videoda görmüştüm bu teoriyi, paylaşmak istedim.

Kendi yorumumla beraber "Alıntıdır".

Alıntıları Göster
    Luffy kendisi dememiş miydi 10 kişi düşünüyorum diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 1 Şubat 2019; 23:58:37 >

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Evet en başta 10 kişi yeterli demişti.

Zaten bu söylediklerim de Jinbei ile son bulmuş olabilir.

Ama bu sıraya uyan 10. kişi Pudding olunca kafam karıştı acaba doğru olabilir mi bu sıralama gerçekten diye.

Hatta 11. kişinin Tenguyama Hitetsu olma ihtimali de var. Swordsmith olarak geçiyor ve Puddingden sonra sıralamaya uyan birisi. Luffy'ye lanetli kılıcı verdi ve bir şekilde bu kılıç yüzünden kavga bile edebilirler ileride veya başka bir şey yüzünden.

12. kişi için henüz bir şey diyemeyeceğim.

Ekleme: 12. kişi Momonosuke olabilir

3'ü de sapık. Momo elemental güç kullanabiliyor mu bilmiyorum (Kin'emon ateşi kesebiliyordu muhtemelen teknikleri vardır) ve yaş olarak bakarsak çocuk (Momo), genç (Sanji) ve yaşlı (Brook) olarak mükemmel bir uyum içinde oluyorlar

Momo bulut yapabiliyordu belki hava ile ilgili bir gücü olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 2 Şubat 2019; 0:39:7 >

• Neler oluyor oyle yav neler? Raid suit cok iyi olmus ama o pelerinden kurtulur Sanji. Ilk silueti Final Getsuga Tenshou yu andirdi bana bir anligina Bleach'den. O mangayi da Kubo sicti batirdi acayip gicigim Kubo'ya. Neyse, 10'cu kisi Wano'dan cikmaz, cikarsa da Ninja olur ama hic oyle bir set-up yapilmadi. Raizo gelmesin o tipiyle. 10. kisi bence Mink olur. Pedro diyordum, rahmetli oldu. Kala kala Carrot kaldi ki bence katilsin. Big Mom da yesilcam filmlerindeki gibi kafasina Kaido vurunca hafizasi geri gelir heralde. Bu arada bir yerde Gekko Moria'nin yaptigi gibi Big Mom Luffy'e Soul takviyesi yapacak Kaido'ya karsi diye bir teori vardi. Ilginc olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 2 Şubat 2019; 13:49:17 >
  • Oda'nın MONSTERS adlı oneshotını okudum şimdi.

Orada adı geçen Ryuma, bildiğimiz Thriller Bark'taki Ryuma. Ejderhayı kesen Ryuma. Zaten hikaye One Piece'in içerisinde geçiyor. SBS 47'de Oda onaylamış bunun doğruluğunu.

Hikayede en iyi kılıç ustası olarak "King" adı geçiyor. İkinci olarak ise "Shirano" isimli bir kılıç ustası.

Ryuma ejderhayı kesip öldürene kadar kimse onun kim olduğunu bilmiyor.

Ryuma, ejderhayı kesinceye kadarki zamanda pek çok insanı kurtarmış ve ona "The King" ismini vermişler.

Tabi Ryuma bu King isminin kendine verildiğini bilmemesinin yanında King diye birinin olduğunu bile bilmiyor. King ile ileride dövüşmek istediğini bile söylüyor

Ejderha, King, Ryuma (Zoro'nun birebir aynısı tip olarak) üçlemesi ve Zoro'nun şu an Ebisu kasabasında tek başına oluşu sanırım olayı özetliyor.

Şöyle ki bu oneshotta Ryuma, başlangıçta güçsüz ve aptal biri gibi tanıtılıyor. En sonunda da "King" yani en iyi kılıç ustasının aslında o olduğunu öğreniyoruz.

Hani diyoruz ya New World'e geçtikten sonra Zoro hiçbir şekilde ciddi dövüşmedi diye.

Muhtemelen Oda bütün ilgiyi Wano'da benzer bir hikaye ile Zoro'ya geçirecek ve bütün samurayları peşinden sürükleyebilecek.

Luffy'nin Kid ile birlikte hapiste olması da işleri kolaylaştırıyor.

Muhtemelen Luffy içeriden işleri hallederken, Zoro da dışarıdan samuray güçlerini etrafında toplayacak.

En sonunda da Luffy'nin çevresinde toplanmış olacaklar.

Zoro vs King için de çok fazla foreshadowing var (Bir tanesi Zoro'nun ateşi kesmek istemesi ve King'in etrafında ateş gücünün oluşu). Nasıl ki Luffy vs Katakuri (Kapaklardan birinde Luffy Mochi dövüyordu) olayı gerçekleştiyse, bu da gerçekleşecektir.

Yani umarım gerçekleşir

• Merhaba arkadaşlar animeyi haftalık olarak takip etmek sıkmaya başladı artık bundan dolayı mangaya başlamayı düşünüyorum . Mangaya en baştan mı başlamalıyım yoksa animenin kaldığı yerden mi devam etmemi önerirsiniz , kaçırdığım bir olay vs olur mu ? Bu arada türkçe olarak hangi siteden takip edebilirim önerebileceğiniz düzgün bir çeviri var mı ? Tesekkür ediyorum iyi günler
  • mangadenizi, tortuga, mangaturk manga okuduğum siteler herhangi birinden takip edebilirsin.animenin kaldıgı yerden mangaya geçersen bişey kaybetmezsin.manga ile paralel gidiyor animesi.
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    nerden okudunuz hocam bende bakayım merak ettim samuraylara hastayım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis71421

nerden okudunuz hocam bende bakayım merak ettim samuraylara hastayım zaten.
    https://dawnofonepiece.com/monsters-eiichiro-oda/

Kısa bir şey ancak çok güzel plot twist var beğendim

Thriller Bark'ta Ryuma, Zoroya "Keşke seninle gençliğimde karşılaşabilseydim" gibi bir şey söylemişti.

Bu hikaye de One Piece'e bağlı olunca belki büyük bir plot twist ile karşılaşabiliriz Zoro ile ilgili.

• nemesis71421 N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim bir bakayım hocam , saolasın .
  • Momo'nun kız kardeşini bulduk sanırım
  • 
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.