Şimdi Ara

önce reset ardından bir daha açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bilgisayar P4 2,4 GHZ 512 DDR 333 ram 80GB hardisc Gigabyt Ana kartım var. XP Pro. kullanıyorum.
    Benim Pc durup dururken kapanıyor tak diye gidiyor (rsetliyor) tekrar açmaya çalışıyor 20 - 30 sn ama açamıyor ve kapanıyor tamamen. Defalarca format attım. Virüs yok. Norton kullanıyorum ve devamlı güncelliyorum. Rami 512 DDR 400 dü kilitleniyordu Anakartta DDR 400 desteği yazıyor ama ben genede değiştirdim 333GHZ aldım kilitlenme olmuyur ama kapanma de3vam ediyor. Yedek Fan taktım gene olmadı. Muhtemel problem ne olabilir. Anakarttan mı yoksa başka bir donanımdan mı?

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

DÜZELTME: LÜTFEN FORUM KURALLARINI OKUYALIM. KULLANDIĞINIZ BAŞLIKLAR KONUYLA ALAKALI OLMALIDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbazor -- 22 Kasım 2005, 21:07:32 >

• bios ayarlarını default yap...Bios ayarlarında APM altından ekran kartı ve hard disc fazla güç tüketimi kısıtlamayı disable yap...genede olamazsa

format atarken tüm hard disc'i formatla ve kurulum olrak hızlı kurulumu seşme
  • sistemin sıcaklıklarına bir bakmanı tavsiye ederim işlemci ve anakart çok ısınıyor olabilir bunun için everest veya sandra bir kur bakalım sistem ısısı nasıl genelde bu tür kilitlenmeler ısıdan kaynaklanır
  • hak an nickli arkadaşıma katılıyorum ya sistem aşırı ısınıyor yada donanımla ilgili tahminimce anakartla ilgili sorun olabilir
  • Birçok nedenle olabilir. İşin zor. Aklıma gelenler;

1- İşlemcinin soğutucusu kirlenmiş ve soğutmuyor olabilir. Bu durumda bilgisayar kendini kapar.
    2- Ekran kartının fanı bozulmuş olabilir. Ekran kartını korumak için bilgisayar kendini kapar.
    3- Elektrik veya Güç kaynağı ile ilgili bir problem olabilir. Güç kaynağınız iyi değilse ve elektrik dalgalanmaları neden oluyor olabilir.
    4- Ekran kartına yakın slotta bir pci aygıtı varsa Tv kartı gibi daha alttaki slotlara koyun. Bazen uyumsuzluk gösteriyorlar. Hem ekran kartı daha çok hava alır.

Kasa içi temizliği yapın. Anakart üzerinde hava akışını engelleyecek kabloları düzenleyin.
  • anakartta sorun olabilir ya da harddiskde bad sektör mevcuttur.
    bios ayarlarınada bak.
  • DONANIMlarını tek tek test etmelisin sanırım senın donanım sorunun var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çEKİRDEK VOLTAJI: 1,475 - 1,55 v
    I/O VOLTAJI : 1,475 - 1,55V
    NORMAL GÜCÜ : 38,7 - 89,0 W
    eN BÜYÜK GÜCÜ : 49 - 109 W

Everestte bunlar yazıyor.
  • Cpu yada psu da sorun.Cpu sıcakşığına bak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.