Şimdi Ara

Ön yargısız insan var mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana kalırsa yoktur çünkü beynimiz buna izin vermez bir insanın konuşmasına ve dış görünüşüne göre otomatik olarak puan verir. Sadece çok iyi gizleyebilen insanlar olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Fikirlerimiz bir nevi ön yargılarımızdır ve sonradan kazanılan bir şeydir. Gördüklerimiz, yaşadıklarımız bizi fikir sahibi yapar bu da doğal olarak ön yargıyı oluşturur.

Yani bir insanın davranışlarından yola çıkarak o kişi hakkında fikir sahibi oluruz, bu da o kişiyi tam olarak tanımasak da ona karşı ön yargılı olmayı beraberinde getirir.

Bu soruya cevaben ben de "yoktur" demek istiyorum. Tabii, herkesin yargılama seviyesi farklıdır, bunu da göz ardı etmemek gerek.

• Bu soruya vardır dıyende , yoktur dıyende on yargısını kullanacak . Demekkı yok .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kesinlikle yoktur. Fikirler, gelenekler, ahlak, kültürler, dinler insana ister istemez önyargı yüklüyor.

Sadece yaşadığı toplumla mı alakalı? Hayır. Bir insanı tropik bir adada toplumdan yoksun büyüse, mesela yengeçler ona daha önce zarar verdiği için yengeçlere önyargılı davranacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 20 Aralık 2014; 8:27:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isengardlı

Bence kesinlikle yoktur. Fikirler, gelenekler, ahlak, kültürler, dinler insana ister istemez önyargı yüklüyor.

Sadece yaşadığı toplumla mı alakalı? Hayır. Bir insanı tropik bir adada toplumdan yoksun büyüse, mesela yengeçler ona daha önce zarar verdiği için yengeçlere önyargılı davranacaktır.
    Beynimiz daha önce karşılaştığı durumları tekrar analiz etmektense kalıpları(önyargı) kullanır.
    Biraz emek harcayarak önyagı süreçlerini düzenlemeyi,iyileştirmeyi beyne öğretmek mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myanemicnick

Beynimiz daha önce karşılaştığı durumları tekrar analiz etmektense kalıpları(önyargı) kullanır.
    Biraz emek harcayarak önyagı süreçlerini düzenlemeyi,iyileştirmeyi beyne öğretmek mümkün.

O dedıgın yontemlerle onyargılarını duzenlersın ortadan kaldıramazsın .

On yargı gıderılebılır dıyen bırısı o esnada on yargı yapıyordur zaten . Gıderılemez dıyende onyargı yapıyor . Onyargı varmısır yokmudur sorusuna verılecek her cevap bır onyargıdır .

Yazmak varmıdır yokmudur cevabınızı beklıyorum dıye konu acsa bırısı , cevap olarak yoktur yazmak gıbı bırsey bunu ınkar etmekte .

• quote:

Orijinalden alıntı: vahapcemil

quote:

O dedıgın yontemlerle onyargılarını duzenlersın ortadan kaldıramazsın .

On yargı gıderılebılır dıyen bırısı o esnada on yargı yapıyordur zaten . Gıderılemez dıyende onyargı yapıyor . Onyargı varmısır yokmudur sorusuna verılecek her cevap bır onyargıdır .

Yazmak varmıdır yokmudur cevabınızı beklıyorum dıye konu acsa bırısı , cevap olarak yoktur yazmak gıbı bırsey bunu ınkar etmekte .

Alıntıları Göster
    E benim cevabım,vardır;düzenli ayar çekmek gerekir oluyor o zaman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

E benim cevabım,vardır;düzenli ayar çekmek gerekir oluyor o zaman.

Alıntıları Göster
    "Yazmak var mıdır?" dan fena da konu olmaz hani:)
  • Önyargı insanın hayatını tehlikeye atmasını engeller, herkese güvenemezsiniz sonuçta. Tek faydası bu tabii. Soruna gelirsek eğer bence yok

• Önyargısız insan yoktur zeka geriliği insan vardır. Olur mu öyle şey. Biz ne yapalım o zaman berduş mu olalım? Toplumları ayakta tutan yegane olgu önyargıdır. Özlüsözlerime geçsin.
  • quote:

Bana kalırsa yoktur çünkü beynimiz buna izin vermez bir insanın konuşmasına ve dış görünüşüne göre otomatik olarak puan verir. Sadece çok iyi gizleyebilen insanlar olduğunu düşünüyorum.

Puan vermek, önyargı değildir. Sen bir insanın kişiliğine yönelik gizli veya açık yorumda bulunursan bu önyargıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genç Düşünür

Fikirlerimiz bir nevi ön yargılarımızdır ve sonradan kazanılan bir şeydir. Gördüklerimiz, yaşadıklarımız bizi fikir sahibi yapar bu da doğal olarak ön yargıyı oluşturur.

Yani bir insanın davranışlarından yola çıkarak o kişi hakkında fikir sahibi oluruz, bu da o kişiyi tam olarak tanımasak da ona karşı ön yargılı olmayı beraberinde getirir.

Bu soruya cevaben ben de "yoktur" demek istiyorum. Tabii, herkesin yargılama seviyesi farklıdır, bunu da göz ardı etmemek gerek.

Kıskançlıktan dolayı, veya ben güzel giyiniyorken bu niye böyle, ben düzgün davranırken bu niye böyle davranıyor diyip bu tutum içine girmek başkadır. Ama garip dvranan birini görüp, düzgün hareket edin, rahatsız oluyorum demek için önyargı gerekmez bence.

Yol da her gördüğüne yorum yapanlar da ayıp ediyor. Onlar zirvede, tabi istisna kabul etmek lazım bunları. Kendi sağlığım için ben öyle yapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: heyecanlı92

quote:

Orijinalden alıntı: Genç Düşünür

Kıskançlıktan dolayı, veya ben güzel giyiniyorken bu niye böyle, ben düzgün davranırken bu niye böyle davranıyor diyip bu tutum içine girmek başkadır. Ama garip dvranan birini görüp, düzgün hareket edin, rahatsız oluyorum demek için önyargı gerekmez bence.

Yol da her gördüğüne yorum yapanlar da ayıp ediyor. Onlar zirvede, tabi istisna kabul etmek lazım bunları. Kendi sağlığım için ben öyle yapıyorum

Alıntıları Göster
    Yoktur. Zaten önyargılı olduğumuz şey aslında bizim o şeyle ilgili daha önce yaşadığımız, tecrübe ettiğimiz olaylar. Bizler zaten geçmişin bir ürünüyüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzaylinsan

Yoktur. Zaten önyargılı olduğumuz şey aslında bizim o şeyle ilgili daha önce yaşadığımız, tecrübe ettiğimiz olaylar. Bizler zaten geçmişin bir ürünüyüz.

Aslında bizim fikirlerimizin temel noktası zamanın akması ve geçmişteki olayların düşüncelerimizi değiştirmesi değil midir ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uzaylinsan

Aslında bizim fikirlerimizin temel noktası zamanın akması ve geçmişteki olayların düşüncelerimizi değiştirmesi değil midir ?

Aslında bizim düşüncelerimiz de geçmişin bir ürünü değil midir zaten? Şuan düşündüğümüz her şey geçmişten gelen toplumsal kurallar, din vb. gibi olgularla gelişti ve şuan düşündüğümüz her şeyi oluşturdu.
  • uzaylinsan kullanıcısına yanıt
    Geçmiş geçmişte diyerek kendimizi kandırırız fakat maziye takılıp kalmakta insanı yıpratıp, güçsüzleştirir.
  • quote:

Geçmiş geçmişte diyerek kendimizi kandırırız fakat maziye takılıp kalmakta insanı yıpratıp, güçsüzleştirir.
    Ön yargılarını minimum seviyeye indirebilmiş insan vardır kanaatimce...
  • Yukarıdaki arkadaşarın dediğine katılıyorum mesela yolda bir insan gördük ve ona önyargı ile yaklaşmamamız gerektiğini biliyoruz aslın biz o anda bile önyargı yapıyoruz kısacası önyargılar bizim fikirlerimizdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Endülüslü İbn-ü Arab

Yukarıdaki arkadaşarın dediğine katılıyorum mesela yolda bir insan gördük ve ona önyargı ile yaklaşmamamız gerektiğini biliyoruz aslın biz o anda bile önyargı yapıyoruz kısacası önyargılar bizim fikirlerimizdir
    Önyargıyı etkileyen çok fazla etken var, yukarıda yazılmış bazıları. İnsan bu etkilerin neler olduğunu bulabilir ancak önyargının oluştuğu anda önyargılı baktığını ve oluşumunu farkedemez. Farketmesi için sonradan üzerine düşünmesi gerekir. Yani önyargılı bakış denen şey kontrolümüzde değil. Kendimize bazı bakış açıları kazandırarak önyargıyı azaltabiliriz ancak tamamen kurtulamayız.
  • Haberleri izliyoruz , hırsızlar , psikopatlar , manyaklar.Sonra etrafımıza şüpheyle bakmaya başlıyoruz.Bütün insanlardan nefret etmeye başlıyoruz.Herkesi potansiyel kötü olarak görmeye başlıyoruz.Sonra bakıyoruz , herkeste bi koşturmaca , mücadele.İnsanlar evine 3 kuruş ekmek götürebilmek için çabalıyo.İnsanlığın haline acıyoruz.Ama toplum olarak bölünmüşüz.Sağlam bir birlik kuramayıp , toplumca birbirimize kenetlenememişiz.Karşıt görüşlerle çatışmışız.Bizi hep bölmeye uğraşmışlar.Bi kısmımız laik olmuş , bi kısmımız antilaik.Bi kısmımız bölücü olmuş , bi kısmımız tek bayraktan yana.Bi kısmımız din düşmanı olmuş , bi kısmımız dindar.Çok uzak kutuplara bölmeyi başarmışlar bizi.Bu yüzden toplumca birbirimize şüpheyle bakar olmuşuz.Acaba bu adam milliyetçilik düşmanı mı yoksa şeriatçı mı?Acaba bu kürt pkk'lı bölücü mü yoksa vatan sevdalısı mı?Bu adam kominist devrimcisi mi yoksa Atatürkçü mü?İnşallah millet olarak yakım gelecekte , en güzel ortak görüşte birleşiriz de birbirimizden nefret etmek yerine sıkıca kenetleniriz.Yoksa birbirimize nefretle ve önyargıyla baktıkça bizden bi cacık olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 23 Ocak 2015; 9:33:50 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.