Yeni aldığım fanı bilgisayarıma takmak için anakartı söktüm fanı güzelce taktım ve bilgisayarı tekrar birleştirdim yanlız ön usbleri bağlarken dalgınlığıma gelmiş IEEE 1394a connector diye bir yere bağlamışım. Her neyse bilgisayarı açtım sorun yok. Telefonuma veri atmak için usb kablosunu taktım ve tam o sırada çat diye bir ses geldi. Ardındanda bir koku hemen fişleri çektim kokunun başta bilgisayardan geldiğini sandım ama sonra telefonu elime alınca anladım telefondan gelmiş. Telefon aşırı derecede kokuyordu özellikle usb girişinin olduğu yer birde aşırı ısınmıştı batarya vs yanıyordu(sıcaktan). Her neyse şuan telefonda çalışıyor bilgisayarında usb girişini ayarladım usbler de çalışıyor.Belleğime her türlü şeyi atabiliyorum yada belleğimden alabiliyorum ancak hem oyun kolu hemde direksiyon seti çalışmıyor daha doğrusu arka usblerde çalışıyor ön usblere ise takınca buluyor ama hiç bir işlev yapmıyor. Çok ilginç bir hata gibi geldi bana yardımlarınızı bekliyorum.
sanırım onun windowsta ayarları vardı driverları yüklümü
yüklü hiç bir driverda sıkıntı yok birde zaten bu bahsettiğim olay olmadan önce sorunsuz çalışıyordu.
belki usb soketlrinde hasar olmuş olabilir
dostum ön usb lerin kabloları anakarta doğru bağlanmamıştır kontrol et
quote:
Orijinalden alıntı: efsun78
dikkatli kokuduysan baglamiş ve usb bellegi takmış calişiyor diyor
quote:
Orijinalden alıntı: notebook-yk
quote:
Orijinalden alıntı: efsun78
dikkatli kokuduysan baglamiş ve usb bellegi takmış calişiyor diyor
Pardon kardeşim . ozmn snnde dediğin gibi usb ler hasar almış olmalı ..
Çok ilginç hasar varsa usb belleğimle nasıl çalışıyor anlayamadım.
Peki konsolu takinca herhangibi uyari veriyormu hata mesaji gibi
bulduğuna dair mesaj veriyor. Birde şimdi denedim bluetooth takıncada uyarı veriyor bulundu diye ancak kullanamıyor arka usblere takıyorum sıkıntı yok kullanıyorum.
Ilginc bir sorun
bencede çok ilginç hani portlar bozuk desem usb belleği niye çalıştırıyor o zaman.
elekriksel bir sorun mu var acaba
hiç bir fikrim yok ama muhtemelen öyle birşey olmuş olabilir.
Anakart üreticileri anakart broşürlerinde şöyle bir not düşer usb ve 1394 bağlantıları hakkında.
USB girişini 1394 kesinlikle bağlamayınız. Aksi takdirde oluşabilecek hasarlardan sorumlu değiliz.
Muhtemelen kısa devre gibi birşey yapıp bozulmuştur.
eğerki sorun sadece bununla sınırlıysa çok sıkıntı değil ama ilerde başıma başka sıkıntı çıkartmaz değil mi?
anakartan usbleri iptal edin önleri
pc lerde cikma ön usb soket vardir saglam
bakayım bulursam bir denerim. Anakartın üzerinde hasar olmasında ön usb portları önemli değil zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: ywz_61
eğerki sorun sadece bununla sınırlıysa çok sıkıntı değil ama ilerde başıma başka sıkıntı çıkartmaz değil mi?
Muhtemelen sıkıntı çıkarmaz. Anakartın üzerinde birden fazla usb pini olması lazım. Ön taraf hala çalışır halde mi anlamak için takmadığın usb pinlere takmayı dene.