Şimdi Ara

ON PARMAK KLAVYE NASIL YAZARIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • klavyeye sadece temizlerken bakıyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fearless

"On parmak klavye"

şeklinde yazabilirsin

• Bu Konu adına acılmış bir toipk bak @urfalı

http://forum.donanimhaber.com/m_14613133/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: _İskeletor_

Bu Konu adına acılmış bir toipk bak @urfalı

http://forum.donanimhaber.com/m_14613133/tm.htm

çok utanıyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: aKaSa

bu programı kullan
    ama çok çalışman lazım

Link

gardaş yeni farkettim linkteki yandaki kadında işin kıreması oldu eyavallah
  • 7/24 msnde takıl sende yazarsın
  • kendiğilinden alışıyosun ben klavyeye bakarım genelde ama bakmazsamda sorun olmaz
    kafayı eğmek alışkanlık olmuş galiba,ama zamanla alışırsın ayrıca bişi yapmana gerek yok..
  • Mesela ben klavyeye bakmadan yazıyorum tabi 6 senedir yaza yaza alıştığım hangi tuşun nerde olduğunun biliyorum...
  • ben önce kılavyede hızlı yazanları hacker sanardım
    ama eyi bir havada atılır öle bakmadan 10 parnak yazsan
    çalışacagım başaracagım
  • Öncelikle hızlı yazmak istiyosan

1.Klavyen yazı klavyesi olacak

Bu nasıl olur

Tuşlar yumuşak çatır çatır ses çıkarmıyacak ilk bastıında sert gibi gelicek ama öyle olmayacak tuşlar basık olacak

2. El bileklerin deki ve parmak kasların iyi olmalı seri kullanabilmelisin

3. monitore bakmak falan hikaye ben hep klavyeye bakarım yazı klavyesi varsa benim hızıma yetişen olmadı daha

klavyeye bakmasan olurmu dersen olur bakmadan da yazarım ama bakmaktan keyif alıyorum
  • en ii si foruma iki dakkan dolmadan cvp atmaya çalış geri döndüğünde msj silinsin aynı msjı 4 defa yaz ama sıfır saniye gösterdiği halde yine göndereme alışırsın on parmak yazmaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

Orjinalden alıntı: batuhan15

quote:

Orjinalden alıntı: SoundOfSilence

16 yasındayım, 6. sınıftan beri msn kullanıyom (ilk girdigimdeki mutlulugumu unutamam ) su anda klavyeye bakıom ama harflerin yerlerini gormek icin deil, ezberimde.. Bazen kendimi kalvyeye, bazen monitore bakarken buluyom.. Hızlı da yazıom, tek parmakla mı artık bilemicem de, hic dikkat etmedim.. Bunu yazarken bakıyorum da serce parmaklar dısında her parmak kullanılıyo.. (8 sanırsam)

Yani.. Bu bence pc basında gecirdigin zaman x msn deki ortalama acık pencere sayısı : 2

aynen senin durumdayım klavyeye bazen bakıyorum..genlellikle mönitör e

Dil bilgisini de kattınız mı işin içine değmeyin yazmanın keyfine... Değil mi?

Bende oyle sanıodum ama Turkce 4 sayfa, almanca 3 sayfa yazı yazınca hem seri hem hızlı hem dilbilgisi dolu istersem de msn ce yazabiliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: urfalı

quote:

Orjinalden alıntı: aKaSa

bu programı kullan
    ama çok çalışman lazım

Link

gardaş yeni farkettim linkteki yandaki kadında işin kıreması oldu eyavallah

urfalı formundan hiç birşey kaybetmemişin

• ben bi ara maltepe pazarından aldığım bir programla çalışmıştım (10 dk kadar)
    oradan hangi parmakların hangi tuşlara basacağını kaptım sonra zaten arkası geldi...

çok kullandığın zaman tuşların yerini ezberliyorsun
    3-5 yıldır klavye ye bakmadan yazı yazıyorum monitörde görüyorum yanlışımı.
    ama işin kötü yanı el yazısını daha yavaş yazıyorum

bu arada msn de falan nbr ? iilik vlla sndn ? ya cnm ck skldı skm brz dlasalim gibisinden yazan "sünepe"ler var onlarla asla muhabbet etmiyorum sinir ediyorlar en yakın arkadaşım olsa dahi tersler engellerim

• ha birde ben klavye ye bakarak yazı yazdığımda karıştırıyorum
    ellerim hızlı hızlı hareket ediyor merhaba yerine merahba gibisinden şeyler yazıyorum...
    bakmadan daha iyi
  • 10 parmak yazmayı öğrenmek için programlar var alıştırmalı fln parmaklarını nasıl yerleştireceğin ve hangi harflere nasıl uzanacağını fln söylüyo onlardan araştır türkçe programlar olması lazım bu konuda sekreterler için
  • eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan bir iki yardım söylemek isterim,
    parmaklarını işaret parmakların f ve j tuşlarına gelecek şekilde klavyeye koy, o pozisondaki 8 tuşu ezberle,
    disiplinli ol ve ilk başlarda aynı kelimeleri yaz,

onparmak yazmak sadece klavyeye bakmadan yazmak değildir, 10 parmak yazmanın bir formu ve disiplini vardır, yani 4 parmak kullanarak bakmadan yazmak aynı şey değildir, kelimeler parmaklarında kayar nasıl yazdığını anlamazsın sadece düşünürsün ve monitörden okursun(şu an benim yaptığım gibi;)
    bunu başardıktan sonra zaten istesende bakarak yazamazsın çünkü cidden dengen bozuluyor ve bakarak akıcı ve hızlı şekilde yazamıyorsun, iki parmak falan hiç yazamıyorsun,

ne olursa olsun disiplinini bozma ve çalış, yoksa 50 sene çet yapsanda sana faydası olmaz,
  • hızlı ve doğru yazmalısın , yada hızlı yazarken delete tuşunu iyi kontrol edebilmelisin..
  • ben 10 parmak yazıyorum ama bazen harfler değişiyoo mesela s yerine d yazbiliyorum
  • Onparmak diye bir program buldum. Ondan acemi düzey 15. derse kadar çalıştım sonra sıkıldım ama bir yazı işi çıkınca beni yavaşlatsa da onparmak yazmaya çalıştım. Önceleri herkes alay ediyodu bakrak yazsan daha iyi olur diye ama şu an ben hızlı bir şekilde onparmak yazabiliyorum. Bir işleri düşünce de senin yazın hızlı diye utanmadan geliyorlar. Neyse biraz azim yeterli olur...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.