Ne yalan söyliim bakmadan hızlı yazmak çok güzel oluyo bazen.Akrabalar geliyo birşeyler yazarken görüyolar.Eğilip gözlerime bakıyolar ben nereye bakıyorum diye.Bakmıyomusun falan diyolar.Bende kafamı çevirip onlara bakıyorum yazarken tam makara oluyo
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: ZoGeL
Ne yalan söyliim bakmadan hızlı yazmak çok güzel oluyo bazen.Akrabalar geliyo birşeyler yazarken görüyolar.Eğilip gözlerime bakıyolar ben nereye bakıyorum diye.Bakmıyomusun falan diyolar.Bende kafamı çevirip onlara bakıyorum yazarken tam makara oluyo
valla bakmadan yasamıorm ben ama yavaş sayılmam 10 parmak olmasam da
valla konuyu açan arkadasa bi sorum var q klavyede türkçe kullananlar yani bizim 10 parmak yazmaları imkansız diye duydum ben şimdi ne alaka diye soranlan vardır onlarada şöyle bi sorum olacak peki neden bu klavyede harfler abcdefg diye gitmiyorda qwerty diye gidiyor.yani her dilin kendine göre oluşumu sözcük yapısı var bu yüzden bende ingilizlerin oluşturdugu bu klaveyi biz türklerin onlar gibi 10 parmak kullanamayacagımızı savunuyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: celchuk
valla konuyu açan arkadasa bi sorum var q klavyede türkçe kullananlar yani bizim 10 parmak yazmaları imkansız diye duydum ben şimdi ne alaka diye soranlan vardır onlarada şöyle bi sorum olacak peki neden bu klavyede harfler abcdefg diye gitmiyorda qwerty diye gidiyor.yani her dilin kendine göre oluşumu sözcük yapısı var bu yüzden bende ingilizlerin oluşturdugu bu klaveyi biz türklerin onlar gibi 10 parmak kullanamayacagımızı savunuyorum.
Alıntıları Göster
+1
quote:
Orjinalden alıntı: celchuk
quote:
Orijinalden alıntı: Aytürk
+1
quote:
Orjinalden alıntı: celchuk
Alıntıları Göster
ortadaki yere nickini yazacaksın.giriş yapacaksın."mefeleyi sarımsaklasak da mı saklasak sarımsaklamasak da mı saklasak yazacaksın."
Arkadaşlar F klavye dünyanın en hızlı yazılabilen klavyelerinden birisidir. Az önce google da arattırdım ama daha önceden okuduğum bir yazıyı bulamadım. F klavyeyi geliştiren ismini hatırlayamadığım bir Türk, türkçemizdeki bütün kelimeleri çıkartarak bunların içindeki harfleri kullanım sıklığına göre bir sıraya dizmiştir. Uzun uğraşlar sonunda türkçede en çok kullanılan harfleri insan elinin en güçlü olduğu parmaklardan güçsüz olanlara göre sıralamıştır. Yapılan hızlı klavye yazma yarışlarında "yada turnuvalarında" F klavye dünyanın en hızlı klavyesi yazılabilen klavyesi seçilmiştir. Şu an bilgisayarlarımızda çoğumuzun kullandığı Q klavye bile kendi dilinin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamamıştır. Bu yüzden Q klavyenin de birden fazla çeşitleri mevcuttur. Onun için Q klavye diğer modellerinden ayırmak için QWERTY diye belirtilir.
Bu arada 10 parmak klavye yazmak isteyen arkadaşlara bir tavsiye, arkadaşlarında bahsettiği gibi muhakkak bir onparmak programı kullanmalısınız. Çünkü 2 parmak klavye kullanan bir insanın 10 parmak kullanmaya alışması hiç klavye kullanmayı bilmeyen birisinin 10 parmağa alışmasından daha zor. Öncelikle 2 parmak kullanıma dair bütün bildiklerinizi unutmak gerekiyor ki bu çok zor oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: MrRain
Arkadaşlar F klavye dünyanın en hızlı yazılabilen klavyelerinden birisidir. Az önce google da arattırdım ama daha önceden okuduğum bir yazıyı bulamadım. F klavyeyi geliştiren ismini hatırlayamadığım bir Türk, türkçemizdeki bütün kelimeleri çıkartarak bunların içindeki harfleri kullanım sıklığına göre bir sıraya dizmiştir. Uzun uğraşlar sonunda türkçede en çok kullanılan harfleri insan elinin en güçlü olduğu parmaklardan güçsüz olanlara göre sıralamıştır. Yapılan hızlı klavye yazma yarışlarında "yada turnuvalarında" F klavye dünyanın en hızlı klavyesi yazılabilen klavyesi seçilmiştir. Şu an bilgisayarlarımızda çoğumuzun kullandığı Q klavye bile kendi dilinin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamamıştır. Bu yüzden Q klavyenin de birden fazla çeşitleri mevcuttur. Onun için Q klavye diğer modellerinden ayırmak için QWERTY diye belirtilir.
Bu arada 10 parmak klavye yazmak isteyen arkadaşlara bir tavsiye, arkadaşlarında bahsettiği gibi muhakkak bir onparmak programı kullanmalısınız. Çünkü 2 parmak klavye kullanan bir insanın 10 parmak kullanmaya alışması hiç klavye kullanmayı bilmeyen birisinin 10 parmağa alışmasından daha zor. Öncelikle 2 parmak kullanıma dair bütün bildiklerinizi unutmak gerekiyor ki bu çok zor oluyor
Alıntıları Göster
az önce bahsettiğim makaleyi de buldum bu arada :
quote:
Q Klavye mi F Klavye mi?
İlk olarak günlük gazetelerdeki bilişim sayfalarında değerli yazarlar tarafından başlatılan klavye tartış- ması giderek büyüyor. Soru şu: “F klavye mi, yoksa Q klavye mi kullanmalıyız?”
Aslında cevap açık: Tabii ki F klavye kullanmalıyız. Dr. İhsan Yener’in öncülüğünde geliştirilmiş olan F klavye, Türkçe’de sık kullandığımız harflerin ellerin konumuna uygun olarak yerleştirilmiş olmaları nedeniyle, özellikle 10 parmak yöntemi kullanıldığında daha hızlı yazmaya olanak tanıyor.
1955 yılında resmen kabul edildikten sonra, daktilolarda F klavye kullanılmaya başlıyor. Apple’lar Türkiye’ye yine F klavye ile geliyorlar. Peki biz günümüzde neden çoğunlukla Q klavye kullanıyoruz? Geçen ay CHIP Online editörlerinden klavye kullanımı ile ilgili bir anket yayınlamalarını istemiştim. Sonuçlar şöyle: Q Türkçe kullanımı %80.67, Q İngilizce kullanımı %7.67, F klavye kullanımı ise sadece %11.67 (Katılım: 900 kişi).
.... geniş bir yelpazede çok sayıda kullanıcıya ulaşıyor olsa da, bu sonuçların geneli yansıttığını söylemek zor. Örneğin devlet dairelerini kapsayan bir araştırma yapılsaydı, F klavye kullanım oranı daha yüksek olurdu. Ancak yine de sonuçlar, Q klavyenin hakimiyetini açıkça ortaya koyuyor.
Bilgisayar evlere girince iş değişti İtiraf etmeliyim ki %80.67’lik kesim içerisinde ben de yer alıyorum. Açıkçası bu tartışma başlayana kadar neden Q klavye kullandığımı hiç düşünmemiştim. Orta okuldayken ödevlerimi babamın F klavyeli daktilosuyla yazardım. Daha sonra Q klavyeli Commodore 64 geldi ve dergilerde gördüğüm kodları Q klavye ile yazmaya başladım. Lisede bilgisayar laboratuarındaki Sinclair’lar ve yine evdeki Amiga da Q klavyeliydi.
Eve gelen ilk PC’nin klavyesi ise gazeteci annebabanın da kullanabilmeleri için F’di. Uzun süre bunu kullanıp F klavyeye alışmıştım. Ancak üniversitenin laboratuarındaki Q klavyeli PC’ler ile çalışırken biraz zorlanıyordum.
İşe başladığımda PC’im Q klavyeye sahipti. Nedense F ile değiştirme gereği hissetmedim. Zamanımın çoğu işteki PC’nin başında geçtiği için, bu sefer de Q klavyeye alıştım. Daha sonra evdeki F klavye de Q ile değişti. İkinci PC ise zaten Q klavyeliydi... fiimdi hiçbirini tam verimli kullanabildiğime inanmıyorum.
Belli ki sorun, resmi bir standardın uygulanmasını sağlayacak mekanizmaların olmaması ya da işletilememesi. Çözüm, klavyeyle yeni tanışacak olanları n F klavye ile başlamalarını sağlamak. Bunun için de en doğru yer okullar. Milli Eğitim Bakanlığı zaten genelde F klavye kullanıldığını belirtiyor ve sadece F klavye kullanılacağının da sinyallerini veriyor. Talep bu yönde olunca, genelde asıl suçlu olarak gösterilen üreticiler de buna uyacaklardır.
Kullandığınız klavye düzenini değiştirir miydiniz? Peki bizler için artık çok mu geç? Yaptığımız ikinci anketin sorusu şöyleydi: “Daha verimli çalışacağınızdan emin olsaydınız, F klavyeye geçer miydiniz?” Sonuç bence ilginç: Kullandığı klavye düzenini değiştirmeye hazır olanların oranı %44.91 (Katılım: 1178 kişi); tahminimden yüksek...
Demek ki kullanıcıları F klavye ile daha verimli şekilde çalışabileceklerine ikna etmek için bir şeyler yapmak gerekiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: crushing1
ortadaki yere nickini yazacaksın.giriş yapacaksın."mefeleyi sarımsaklasak da mı saklasak sarımsaklamasak da mı saklasak yazacaksın."
yaw bu mefeleği aceleden doğru yazamıozki! daha çok çalışmak lazım çoookkk
Alıntıları Göster
şimdi şöyle bir bilgisayarı yeni kullanan biri kendini alıştırırsa rahatlıkla on parmak yazar ama eski kullanıcı olanlar ve iki parmak yazanlar alışkanlıklarından vazgeçip on parmak yazamazlar yada çok zorlanırlar o yüzden en iyisi bilgisayara başlarken on parmak yazmaya alışmak lazım.gerçi ben 2 parmak yazıyorum ve oldukça hızlıyım tabii 12-13 senede gelişti ister istemez ama iş icabı çok yazı yazması gerekenler için gerekli on parmak yazmak
quote:
Orijinalden alıntı: oNuR!
quote:
Orjinalden alıntı: crushing1
yaw bu mefeleği aceleden doğru yazamıozki! daha çok çalışmak lazım çoookkk
Alıntıları Göster
Mersinfenlisesi.com da 19. cu oldum "mefeleyi sarımsaklasak da mı saklasak sarımsaklamasak da mı saklasak" yazısını 6.5 saniyede, ve saniyede 10.3 harfe basarak yazdım, biraz daha kassam 6ya iner o, ama 10 parmak değilim Serçeleri hiç kullanamıyorum diğer hepsini kullanabiliyorum. Tavsiyesi olan?
quote:
Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***
Mersinfenlisesi.com da 19. cu oldum "mefeleyi sarımsaklasak da mı saklasak sarımsaklamasak da mı saklasak" yazısını 6.5 saniyede, ve saniyede 10.3 harfe basarak yazdım, biraz daha kassam 6ya iner o, ama 10 parmak değilim Serçeleri hiç kullanamıyorum diğer hepsini kullanabiliyorum. Tavsiyesi olan?
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***
daha ne olsun yaw?
quote:
Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***
Alıntıları Göster
birinci oldum kardeş ama çok dandik bi klavyeyle tuşlar çok zor basıyo
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***
daha ne olsun yaw?
Alıntıları Göster
bu arada 127. olabildim demekki ben hiç yazı yazmıyım yaw!
quote:
Orijinalden alıntı: bjv16
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: bjv16
nerde birinci oldun?
quote:
quote:
nerde birinci oldun?
Alıntıları Göster
bi program falan verin o zaman biz de öğrenelim
quote:
quote:
nerde birinci oldun?
Alıntıları Göster
ya arkadaşlar isimimi yazıp kaydet diyorum.adsl kullanmama rağmen çok uzun bekliyom.ve en sonunda sayfa görüntülenemiyor yazısı geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: machiavelli
12 yıldır Q klavye kullanıyrm ama benımkı tam 10 parmak sayılmaz zaten 2 bas parmak "space bar" a gıdıyo kaldı 8 sercelerı nerdeyse HIC kullanmıyorum (buyuk harf ve dıger karakterler ıcın shıft e veya enter e basmak dısında) kaldı 6 orta parmakla ısaret parmagı full kapasıte kullanıyorum yuzuk parmaklarıda %60-%70 kapasıteyle kullanıyorum.....ılgınc bı mesaj oldu benım ıcın bu
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: machiavelli
12 yıldır Q klavye kullanıyrm ama benımkı tam 10 parmak sayılmaz zaten 2 bas parmak "space bar" a gıdıyo kaldı 8 sercelerı nerdeyse HIC kullanmıyorum (buyuk harf ve dıger karakterler ıcın shıft e veya enter e basmak dısında) kaldı 6 orta parmakla ısaret parmagı full kapasıte kullanıyorum yuzuk parmaklarıda %60-%70 kapasıteyle kullanıyorum.....ılgınc bı mesaj oldu benım ıcın bu
aynı benı anlatmıssın valla bende aynen boyle yazıorum
quote:
Orijinalden alıntı: electronics
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: electronics
program tavsiye edebilecek olan var mı? birkaç tane buldum sağdan soldan ama; denenmiş iyi sonuç vermiş bir program bekliyorum sizlerden.
quote:
Orijinalden alıntı: electronics
quote:
Orjinalden alıntı: electronics
program tavsiye edebilecek olan var mı? birkaç tane buldum sağdan soldan ama; denenmiş iyi sonuç vermiş bir program bekliyorum sizlerden.
Alıntıları Göster
çoğu kişi "10 parmak" ile öğrendiğini söylüyor. bir dene istersen
quote:
Orijinalden alıntı: beorn26
çoğu kişi "10 parmak" ile öğrendiğini söylüyor. bir dene istersen