Şimdi Ara

on parmak & iki parmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
5.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: PC54

TAMAM ONU BİLMİYORDUM DÜZELTİRİMDE "FORUM DİLİNE BAĞIRMAK" NE DEMEK.

Arkadaşım bu bir benzetme ve ''FORUM DİLİNDE'' arada bir 'N' harfi daha var. Bilmiyorsan düzeltirsinde halen büyük yazıyorsun sebep nedir? Benimle düzeyli birebir konuşmaya gireceksen özel mesajda atabilirsin.
  • Aslında bu on parmak bilgisayar derslerinde işlenmeli.(artık çoğu okulda bilgisayarda var.)

Bilgisayarlara boş boş bilgi yüklüyorlar(özelliklede oyunlar.)bunun yerine her bilgisayarda bir on

parmak yazılımı olsa öğrenciler çalışsa daha iyi olur.zaten fazla bir yer kaplamıyorlar.
  • tamam yazımı düzelttim.ben siz daha rahat okursunuz diye öyle yazmıştım.ama madem böyle bende düzeltirim.neyse konuyu saptırmıyalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kemall

İki parmak kullanıyorum. Bence 10 parmağa ihtiyacım yok. Yeterince hızlı ve düzgün yazdığımı düşünüyorum.

tabiiki ihtiyaç meselesi. yazı yazmayla pek uğraşmıyorsanız 10 parmak çok da önemli değil.

ama işinizin içinde yazı yazmanın yeri fazlaysa o zaman 2 parmakla 4 saatte yazabileceğiniz bir dökümanı 10 parmakla bi saatte yazmak daha uygun ve gerekli olacaktır. Yeterince hızlı yazdığınızı düşünüyorsanız problem yok. ama size öyle geliyor olmasın??
  • 14 yıl dan bilgisayarından içindeyim senin dediğin gibi doğru 2 parmakla insan yorulur 10 parmakla ise hızlılık artışı var ama ben hala 2 parmak olayını seviyorum ve 2 parmakla yazı yazmak bana çok daha ii geliyor.::=)) yep.
  • "bjv16" sana katılıyorum.Zaten aşırı yazı yazmayanların on parmak yazmasına gerek yok ama

yazı yazanlar için on parmak çok önemli.Böylece bilgisayar başında geçirecekleri zamandan

kazanmış olurlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bjv16

10 parmak yazıyorum ve bunu başarabildiğim için mutluyum önceleri çok defalar şu on parmak programıyla öğrenmeye çalışmıştım fakat başaramamıştım. bunda 3 ay önce son bi azmettim ve başardım.

2 parmak yazanlar bi süre sonra gelebilecekleri en son hıza geliyororlar ve çok hızlı yazabildiklerini sanıyorlar. halbuki yanlış 10 parmak yazı yazan biri hiç yoktan 2 kat daha hızlı yazar zamanla geliştikçe bu hız 4 kata çıkar ve iki parmak kopsa bu kadar hızlı yazamaz :D

bjv16 hocam nasıl öğrendin yaw 10 parmak yazmayı biraz tüyo versene. bi türlü beceremedim yaw şu 10 parmak olayını

• program yazmaya baslarsaniz otomatikman ogreniyosunuz baska turlu bitmiyo
  • ben kendi tecrübemden anlatayım

önce kafaya koyuyorsunuz bu işi daha sonra onparmak programını kullanarak öğrenmeye başlıyorsunuz. bu öğrenme süresi içerisinde günlük yazılarınızı gene 2 parmakla yazmamaya özen gösteriyorsunuz, yaklaşık 20 günde falan sökülüyor daha sonra yaza yaza hızınızı arttırıyorsunuz. fakat boş zamanınız varsa daha iyi çünkü ben yaz tatilinin son bir ayı becerdim bu işi
  • zaten çoğu insan öğrenemem diye hiç başlamıyor ki
  • On parmak yazabiliyorum ama klavyem TÜRKÇE Q olduğu için pek kullanmıyorum arada Türkçe F klavyeye çevirip kullanıyorum gerçekten büyük rahatlık ekranda gelişmeleri takip ederken aynı zamanda herşeye yetişebiliyorsun. (forumlar,msn ....)
    Aslında çok zor bi olay değil ben bu işi okulda öğrenmiştim (Ticaret Lisesi) bir yıl boyunca haftada 4 saat ders alarak çok rahat bir şekilde öğrendim, tabi o zamanlar da bilgisayar kullandığım için çok fazla pratik yapma şansım oluyordu (yaklaşık sekiz yıl öncesi bu anlattıklarım). Pratik yapmak için özel bir çaba da sarfetmeniz gerekmiyor aslında bilgisayar başında geçirdiğiniz saatler sizin için zaten fazlasıyla pratik olabiliyor.
    Keyifli bir olay klavyeye kesinlikle bakmadan Türkçe Q kullananlardan kat kat hızlı yazabiliyorsunuz, kazandığınız vakit de çabası tabii

NOT: Bu satırları Türkçe Q klavyeyle yazdım

• aslında onparmak yazanlar için geliştirilmiş ergonomik klavyeler var.onlarda daha rahat yazılır ama

ev kullanıcıları diğer uygulamalarda zorlanabilirler.örneğin oyun oynayanlar.Ama sürekli yazı yazılan bilgisayarlar için çok rahat.örneğin bankadaki bilgisayar ofisteki bilgisayarlar için.(tabii kullanıcı on parmak yazıyorsa!)
  • BURDAKİ OYUNU OYNASANA BEN 50. YİMwww.mersinfenlisesi.com
  • oyun nasıl oynanıyor bulamadım ki.
  • quote:

"BEORN26" SENİN SOL ELİNDEN BİR RAHATSIZLIĞIN OLABİLİR.BU ARADA KLAVYENİN BİLEKLİĞİ VAR MI?BİLEKLİK KULLANABİLİRSİN.

BU ARADA GERÇEKTENDE İKİ PARMAKLA YAZANLAR KENDİLERİNİ ÇOK HIZLI

SANARLAR.ÖZELLİKLEDE SABAHTAN AKŞAMA KADAR MSN'DE CHAT YAPANLAR.

1-2 SENE SÜREKLİ CHAT YAPANLAR O HALDE YAZARLAR AMA 5-6 AYLIK ON PARMAK YAZANLAR

BİLE ONLARI GEÇER.

klavyenin bilekliği falan da var ama yazamıyorum. aslında sol bilekte ufak bir problem var ama ağrıyan yer bileğim değil. serçe parmak ve onun bileğe kadar devam eden kısmı. neyse çok da acelem yok. yabi yazab,ilseydim 10 parmak daha iyi olurdu.

• bencede yazabilseydin on parmak çok iyi olurdu.
  • ben 8 parmak yazabiliyorum ama klavyeye bakmadan olmuyor
  • Ne yalan söyliim bakmadan hızlı yazmak çok güzel oluyo bazen.Akrabalar geliyo birşeyler yazarken görüyolar.Eğilip gözlerime bakıyolar ben nereye bakıyorum diye.Bakmıyomusun falan diyolar.Bende kafamı çevirip onlara bakıyorum yazarken tam makara oluyo
  • YAW ANLAMIYORUM.6 PARMAK 8 PARMAK NASIL YAZIYORSUNUZ.HANGİ PARMAKLARINIZI KULLANMIYORSUNUZ.
  • quote:

YAW ANLAMIYORUM.6 PARMAK 8 PARMAK NASIL YAZIYORSUNUZ.HANGİ PARMAKLARINIZI KULLANMIYORSUNUZ.

2 baş parmak spacenin üstünde kalıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.