Şimdi Ara

Ön Kaput Filmi Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
35.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar araci sifir aldim aldiktan sonra kaputa sonaxda film yaptirdim.Film bu 1 senelik sürecte bence ise yaradi.Gecenlerde fara yakin bölgede kaputa zarar vermisler film darbenin bir kismini önlemis,film daha kalin olsaymis hic hasar olusmazmis.Williamsda arkadasim yaptirmis onda kullanilan film daha kalin.Mevcut filmi söktürüp bu filmden yaptirmayi düsünüyorum ancak bazi forumlarda bu filmleri 2-3 yil sonra söktürmek isteyenler kaputu filmden dolayi boyatmak zorunda kaldiklarini yazmislar bende kararsiz kaldim ne önersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ön Kaput Filmi Hakkında

Arabanızın boyasını taş sıçramalarından, çiziklerden ve diğer zararlardan korumak için ön kaput filmi uygulaması yaptırmayı düşünebilirsiniz. Bu film, aracın ön kaputuna uygulanan şeffaf ve koruyucu bir malzemedir.

Kaput Koruma Filmi Ne Zaman Sökülmeli?

Kaput koruma filminin ömrü genellikle 5-7 yıldır. Ancak aşağıdaki durumlarda filmi daha erken sökmeniz gerekebilir:

• Film sararmış veya çatlamışsa
    • Altta biriken kir ve kalıntıları temizlemeniz gerekiyorsa

Kaput Filmi Sökme Ücreti

Kaput filmi sökme ücreti, aracın modeline, filmin boyutuna ve bulunduğunuz konuma bağlı olarak değişebilir. Ortalama olarak, 100-250 TL arasında bir ücret ödersiniz.

Kaput Koruma Filmi Yorumları

Oragard ve benzeri markaların kaput koruma filmleri, kullanıcılar tarafından genellikle olumlu yorumlar almaktadır. Bu filmler, aracın boyasını korumada etkili olduğu ve uzun ömürlü olduğu belirtilmektedir.

Kaput Koruma Filmi Zararları

Kaput koruma filminin bilinen herhangi bir zararı yoktur. Ancak filmin uygun şekilde uygulanmaması, aracın boyasına zarar verebilir.

Kaput Filmi Kaç Yılda Bir Yapılır?

Kaput filminin ömrü 5-7 yıldır. Bu nedenle, filmi bu süre aralığında tekrar yaptırmanız önerilir.

Sonuç

Ön kaput filmi, aracınızın boyasını korumak ve görünümünü iyileştirmek için etkili bir yoldur. Filmin ömrünü uzatmak için uygun şekilde bakımını yaptığınızdan ve hasar gördüğünde zamanında söktürdüğünüzden emin olun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşım 4 yıl önce siyah aracına yaptırmıştı. Şuanda kaputu çok çirkin görünüyor. İki farklı siyah tonu var. Belki açık renk arabada bu kadar etki etmez, bilemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 senede bir değiştirmek daha iyi film iyice bozulup, rengi aymaya başlıyor, birde sökerken yine kimyasalla sökmek gerek yoksa yapışkan izi kalıyor.

• Bendeki aracin rengide kirmizi benzer sorun uzun süreli kullanimda bendede olabilir.

Hocam 1 2 senede bir degistirmekte maliyeti artiriyor bazi markalar anlamsiz şekilde fazla fiyat istiyorlar.

• Konu güncel

• Merhaba,

Ankarada kaput koruma filmi üzerine çalışan biri olarak bazı bilgiler vermek istiyorum.

Öncelikle kaput koruma filmlerinde en önemli kriter kalınlıktir. Sonrasında malzeme kalitesi gelir. Kalın bir film daha iyi koruma sağlarken, kaliteli malzeme uzun süre sararma yapmaz ve yenilenebilir.

Koyu renk araclarda filmin minimum düzeyde farkedilmesi için kaliteli malzeme şart. Ucuz ürünler şeffaf olmadığı için çirkin görünüyor.

Filmlerin mutlaka tam boy ve kaput içine bükülmesi gerekli. Aksi halde kenarlar atabiliyor ve kısa sürede kenarlara pislik dolup çirkin görünüyor.

Koruma filmleri yıkama şartlarına bağlı olarak yılda 1 defa pasta cila işlemine tabi tutulursa ilk parlakliklarina geri döner.

Kaliteli bir filmin ömrü minimum 5 yıldır. Oraguard marka filmlere 5 yil garanti veriyoruz. Bu süreçte oluşabilecek herhangi bir sorunda film yenileniyor.

Kaliteli eskimiş filmlerin sökülmesi gayet kolaydir. Çekersiniz parça parça gelir. Arka tarafta boyada plastik artığı kalır bunu da kolayca alkolle temizlersiniz.

Kalitesiz filmlerin sökülmesi ve temizlenmesi eziyettir. Film çekince gelmez boyayla bütünleşmistir. Sökülmesi için 4-5 saat işçilik gerektirir.

Filmler orijinal boya üzerinden sökülürken hiçbir sorun yasanmaz. Boyanmış parçadan sökülürken boya işçiliğine göre boyayı söküp alabilir zarar verebilir.

Boya bakımı yapılmayan Renkli araçta kaput filmi kullanımı sonrası, film ile korunan parça ile çamurluklar arasında boya ton farkı mutlaka olacaktır. Film söküldükten sonra ton farkı varsa çamurluklara boya bakımı yapılırsa ton farkı kalmaz.

Kaput filmi ülkemizde çok gerekli bir işlem. 2. Elde kaput boyalı bir araç pert muamelesi görüyor anlamsızca. Sürekli şehir içindeyim gerekli degil dersiniz ama micirli bir yola denk geldiğinizde kaputunuz yol boyunca taş izinden haritaya dönebilir. Otoparkta çocukların hışmına ugrayabilirsiniz. Bu bakımdan 0 km araç aldıktan sonra ilk işiniz kaput filmi yaptırmak olsun.

Araç bayilerinde yarım boy için 300 lira üzerinde fiyatlar veriliyor kesinlikle aldanmayın. Piyasada 300 liraya tam boy koruma filmi çeken birçok uzman firma mevcut. Yarım boy kesinlikle yaptırmayın paranızı çöpe atmayın.

Saygılar...

• Hocam bilgilendirme icin tesekkurler.Dediginiz otoparkta cocuklardan dolayi film ise yariyor.Sizinde belirttiginiz gibi uygulanan film daha kalin olsaymis kaputum hic zarar görmeyecekmis.Sonax Ziebart gibi markalar ince film yapiyor ve min. 750 TL istiyorlar.Williams uygulamasi yaptiran arkadasimin film benimkinde cok daha kalin ve 350 Tl ye yapiyorlar.Williamsin kullandigi film markasini ögrenip sizden fikir almak isterim tesekkür ederim bilgilendirme icin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ön Cama Cam Filmi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Merhaba,

Ankarada kaput koruma filmi üzerine çalışan biri olarak bazı bilgiler vermek istiyorum.

Öncelikle kaput koruma filmlerinde en önemli kriter kalınlıktir. Sonrasında malzeme kalitesi gelir. Kalın bir film daha iyi koruma sağlarken, kaliteli malzeme uzun süre sararma yapmaz ve yenilenebilir.

Koyu renk araclarda filmin minimum düzeyde farkedilmesi için kaliteli malzeme şart. Ucuz ürünler şeffaf olmadığı için çirkin görünüyor.

Filmlerin mutlaka tam boy ve kaput içine bükülmesi gerekli. Aksi halde kenarlar atabiliyor ve kısa sürede kenarlara pislik dolup çirkin görünüyor.

Koruma filmleri yıkama şartlarına bağlı olarak yılda 1 defa pasta cila işlemine tabi tutulursa ilk parlakliklarina geri döner.

Kaliteli bir filmin ömrü minimum 5 yıldır. Oraguard marka filmlere 5 yil garanti veriyoruz. Bu süreçte oluşabilecek herhangi bir sorunda film yenileniyor.

Kaliteli eskimiş filmlerin sökülmesi gayet kolaydir. Çekersiniz parça parça gelir. Arka tarafta boyada plastik artığı kalır bunu da kolayca alkolle temizlersiniz.

Kalitesiz filmlerin sökülmesi ve temizlenmesi eziyettir. Film çekince gelmez boyayla bütünleşmistir. Sökülmesi için 4-5 saat işçilik gerektirir.

Filmler orijinal boya üzerinden sökülürken hiçbir sorun yasanmaz. Boyanmış parçadan sökülürken boya işçiliğine göre boyayı söküp alabilir zarar verebilir.

Boya bakımı yapılmayan Renkli araçta kaput filmi kullanımı sonrası, film ile korunan parça ile çamurluklar arasında boya ton farkı mutlaka olacaktır. Film söküldükten sonra ton farkı varsa çamurluklara boya bakımı yapılırsa ton farkı kalmaz.

Kaput filmi ülkemizde çok gerekli bir işlem. 2. Elde kaput boyalı bir araç pert muamelesi görüyor anlamsızca. Sürekli şehir içindeyim gerekli degil dersiniz ama micirli bir yola denk geldiğinizde kaputunuz yol boyunca taş izinden haritaya dönebilir. Otoparkta çocukların hışmına ugrayabilirsiniz. Bu bakımdan 0 km araç aldıktan sonra ilk işiniz kaput filmi yaptırmak olsun.

Araç bayilerinde yarım boy için 300 lira üzerinde fiyatlar veriliyor kesinlikle aldanmayın. Piyasada 300 liraya tam boy koruma filmi çeken birçok uzman firma mevcut. Yarım boy kesinlikle yaptırmayın paranızı çöpe atmayın.

Saygılar...

Verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkürler.

Sıfır Octavia aracım için seramik kaplama+kaput filmi+güvenlikli cam filmi+koltuk koruma ve motor koruma yaptırıyorum. Araç şu anda bayide teslimatı bekliyor. Bu arada uygulama yapılıyor araca.

Beyaz aracımda faydasını görür müyüm bu önlemlerin?

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkürler.

Sıfır Octavia aracım için seramik kaplama+kaput filmi+güvenlikli cam filmi+koltuk koruma ve motor koruma yaptırıyorum. Araç şu anda bayide teslimatı bekliyor. Bu arada uygulama yapılıyor araca.

Beyaz aracımda faydasını görür müyüm bu önlemlerin?

Kaput filmi iptal ettirin , ben yaptırdım Ziebart'tan beyaz renge pişmanım

@madmax50
    quote:

5 Yıl garanti herhalde sararma ve kaput kenarlarından soyulmasıdır herhalde ? Yoksa dezenforme olmasına veremezsiniz 5 yıl. 3 ay bile verilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L&M -- 29 Haziran 2016; 16:20:43 >

• Önceki aracımı merter deki ziebart da kaput filmi kaplatmıştım. yıl 2012 tam boy 500 tl ödemiştim
    Aracım siyahtı, 4 yıl boyunca güzel iş gördü. memnun kaldım. şimdi ki aracımı da ilk fırsatta kaplatmak istiyorum.
    Aracın rengi beyaz , fakat bazı beyaz renkli araçlarda, şeffaf folyonun sarardığını gördüm. valla beyaz araçta da sararma hiç hoş durmuyor. bilmiyorum ne yapmalıyım. açık renkli araç sahiplerinin, tabi kaplatmış olanların tecrübelerini merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stompanato -- 29 Haziran 2016; 17:10:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

Önceki aracımı merter deki ziebart da kaput filmi kaplatmıştım. yıl 2012 tam boy 500 tl ödemiştim
    Aracım siyahtı, 4 yıl boyunca güzel iş gördü. memnun kaldım. şimdi ki aracımı da ilk fırsatta kaplatmak istiyorum.
    Aracın rengi beyaz , fakat bazı beyaz renkli araçlarda, şeffaf folyonun sarardığını gördüm. valla beyaz araçta da sararma hiç hoş durmuyor. bilmiyorum ne yapmalıyım. açık renkli araç sahiplerinin, tabi kaplatmış olanların tecrübelerini merak ediyorum.

Şimdi ben de merak etmeye başladım!!! Benim ki de açık renk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

Önceki aracımı merter deki ziebart da kaput filmi kaplatmıştım. yıl 2012 tam boy 500 tl ödemiştim

Venture shield gerçek kaput filmidir. diğer ürünler folyo pvc bazlıdır. oracle, kpmf, 3m in şeffaf folyoları kaput filmi olarka da kaplanıyorç
    uygulaması çok daha kolay ve ucuz. ama asla bir kaput filmi korumaz, ve sararır ve UV yi geçirmez.
    Ventureshiled dışında ürün kullanmayın. Onu da distribütörden isteyin. Bimeks ten veya Cihanoto dan.
    02164728700 telefonu Bimeksin

• quote:

Orijinalden alıntı: L&M
    @madmax50
    quote:

5 Yıl garanti herhalde sararma ve kaput kenarlarından soyulmasıdır herhalde ? Yoksa dezenforme olmasına veremezsiniz 5 yıl. 3 ay bile verilmez.

Merhaba, 5 yıl garantiyi çatlama, soyulma, sararma gibi film kaynaklı sorunlar için veriyoruz. Kullanıcı kaynaklı taş çarpmaları, çizme gibi durumlar için garanti geçerli olmayacak. Dezenformeden kastınız nedir bilmiyorum.

Sıfır km araç için kesinlikle kaput koruma filmi şart. Servisler ve adına güvenilen merkezlerde ince kalitesiz filmler kullanılıyor. Biz Alman Orafol firmasına ait Oraguard marka film kullanıyoruz, 150 mikron kalınlığında. Piyasada 500 TL gibi ücretlerle uygulanan çoğu film 100 mikron kalınlığında. Kalın ve kaliteli materyalden üretilen film bile 2 yıl sonunda sararır. Biz filmi sararan müşterilerimizin filmi üzerine pasta ve cila uygulayıp film ilk kondisyonuna geri getiriyoruz.

• quote:

Merhaba,

Saygılar...

Hocam en iyi koruma için olması gereken kaput filmi kalınlığı nedir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: captaingurkan

Arkadaşım 4 yıl önce siyah aracına yaptırmıştı. Şuanda kaputu çok çirkin görünüyor. İki farklı siyah tonu var. Belki açık renk arabada bu kadar etki etmez, bilemiyorum.

Hocam yarım çektirmiştir muhtemelen. Yarım olanlarda hep aynısı oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: vanhelcing

quote:

Merhaba,

Saygılar...

Hocam en iyi koruma için olması gereken kaput filmi kalınlığı nedir acaba?

Ne kadar kalın o kadar iyidir. 200 mikron malzemeler pahalı. Tam kaput 500 TL civarında. Şuan 5 yıl garantili Oraguard marka 150 mikron filmde 175 TL kampanya fiyatımız var. Piyasada 250 TL fiyatla uygulanıyor.

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Evet, yarım . Günden güne çirkinleşmeye devam ediyor:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    Daha önce de yazmıştım Hocam size Ankara'ya döndüğümde cam filmi yaptırmak için yanınıza geleceğim diye. Kaput koruma filmi de düşünüyorum aslında ama aracım 2011 model. Kaputta birkaç ufak taş izi var. Bu yüzden kaput koruma filmi hava alır mı o taş izlerinin olduğu boşluklardan ya da ufak bi dokunmayla hemen delinir mi o kısımlardan merak ediyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Daha önce de yazmıştım Hocam size Ankara'ya döndüğümde cam filmi yaptırmak için yanınıza geleceğim diye. Kaput koruma filmi de düşünüyorum aslında ama aracım 2011 model. Kaputta birkaç ufak taş izi var. Bu yüzden kaput koruma filmi hava alır mı o taş izlerinin olduğu boşluklardan ya da ufak bi dokunmayla hemen delinir mi o kısımlardan merak ediyorum ?

Taş izlerine aracınız için rötuş boyası alırsınız uygulama öncesi o delikler ücretsiz halledilir sonrasında film çekilir ve hiçbir zorun olmaz.rotus yapılmasa bile sorun olmaz kabarma gibi bir durum olmaz kesinlikle.

• Bence gereksiz bir uygulama, uzun yola çıkarken taş izlerinden korunmak amacıyla kaput maskesi daha mantıklı olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.