| 

Öncelikle herkese gelmiş geçmiş olsun. Ben de 25 Ekim de ameliyat oldum. Ön çapraz bağa ekstra olarak kıkırdak hasarı çıktı. 35 gün üzerine basmadım bacağım bir hayli güçsüzleşti, sonrasında fizik tedavi aldım şu an yürümemde herhangi bir sıkıntı yok, ancak koşmam imkansız. Ameliyat olan arkadaşlarda şunu merak ediyorum, dizinizi 90 dereceye ne zaman kırdınız? Benim doktorum ameliyatın ertesi günü daha hastaneden taburcu olmadan yatakta dizimi 90 derecelere yakın bir seviyeye kadar büktürdü. Daha sonra ilk kontrolümde, yaptığımız bağ da gevşeme var dedi. İkinci bir ameliyata gerek olmadığını ama bağında çok sağlam olmadığını söyledi(bunu sadede röntgene bakarak söyledi MR 6. ay da çekilecekmiş, röntgene bakarak nasıl böyle bir kanıya vardı onu da anlamadım). Bir şeyleri yanlış yapmışsın bağda gevşeme olmuş dedi. Ben iyileşme sürecinde herhangi bir ters basma, düşme vs. yaşamadım. Eğer yanlış bir şey varsa o da dizimi bağ bu kadar tazeyken 90 dereceye getirmem olduğunu düşünüyorum. Çünkü kime sorsam herkes kontrollü ve kademeli olarak dizinin bükme seviyesini yükseltmiş. Ben ise hastaneden taburcu olduğum gün ve sonrasında her gün 90 dereceye kadar getirerek bükme egzersizleri yaptım. Kafamdan artık dizim eskisi gibi olmayacak gevşek bağlı bir dize sahibim düşüncelerini atamıyorum, bu da benim moralimi alt üst ediyor. Sizde ki süreci merak ediyorum, bükme egzersizleriniz nasıl ilerledi acaba gerçekten bende yanlış bir rehabilitasyon süreci mi uygulandı..? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arph -- 8 Şubat 2024; 12:28:16 >  | 

| 

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

Hızlı