Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Yırtılması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.880
Cevap
60
Favori
353.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mert kardeş bu biraz kendinle alakalı birşey.eğer spor yapmaya devam etmek istiyorsan,yaşında gençse ben 28 yaşında ameliyat oldum ve eğer yürürken ya da ani birşey olduğunda aklında birşey olmamasını istiyorsan bence ameliyat ol.çünkü şöyle birşey daha var şimdi öçb olmadığından ilerde kemikler birbirine sürtmeye başlayacak buda dizin fonksiyonalitesini ve sağlığını çok düşürecektir.dediğim gibi ameliyatta 3 çeşit greft var.kadavradan dizin ön tarafından ve arka baldırdan.benim arka baldırdan aldılar.şu anda arka baldırım yok.drun bana verdiği hareketler vardı ameliyattan sonra.bütün hepsini aksatmadan evde yaptım.birazda dr.umun teşvikiyle zorlayarak yaptım.diz eskisi gib olmuyor ama eskisine yakın olacak.yeter ki korkma dr.un sana vereceği hareketleri yap.istersen fizyoterapistede gidebilirsin.ben gitmedim tamamen evde çalıştım.4.ayda dr.umun tavsiyesiyle sadece bacağımı güçlendirmek için bodye gittim.benim dr.um sarper çetinkayaydı.çok iyi bir dr.dur.bence gitmekte fayda var.eğer dr.lar ameliyat dediyse ve sende spor yapmak hayatına aklında birşey olmadan devam etmek istiyorsan bence korkmadan ameliyatı ol.ben baskebolda oynuyorum haftada 1 kere.reverse hareketleri ve diğer hareketleri yapıyıorum.çömelme dersen oçömelerek namaz kılabiliyorum.inşallah senin için yardımcı olabilmişimdir.




  • Sağol azazal Arkadaşım beni bayağı umutlandırıyorsun haftaya bastonları bırakıcam ve yurumeye başlıyacağım.gelişmeleri zaman zaman paylaşırım.
  • saolasın azazel çömelme kısmı benım için önemlidi.bakalım hayırlısıyla olalım şu ameliyatı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertydkçi -- 6 Mayıs 2010; 23:59:15 >
  • ikinizede geçmiş olsun diyorum.Allah sağlığınıza kavuştursun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azazel_666

    ikinizede geçmiş olsun diyorum.Allah sağlığınıza kavuştursun...

    sn. arkadaşım yürümeye başlıyalı bir hafta oldu ama yürüyemiyorum topallıyorum, ağrı çok ,100 mt. yürüyorum yoruluyorum normal gibi zannediyorum ama yinede sorayım dedim ağrısız tam yürüme uzunmu sürüyor.
  • merhaba arkadaşım ağrıları ve acıların olacaktır.zaten yanılmıyorsam sana voltaren ilacı verilmiştir ağrıyı ve acıyı azaltmak için.ama başlarda ağrı ve acılar normaldir.ben 2 haftada 1 kontrole gisiyordum.bir seferinde dizim çok şişti.kanama yapmış ve su toplamış.iğneyle çekip temizlediler.yani acı ve ağrı olmadan iyileşme olmayacaktır.şunu unutmaki drun sana verdiği hareketleri ya da fizyo terapiste gidiyorsan hiç aksatma.zamanla düzelecek.sadece sabır ve azim gerekli.şöyle bir laf vardır eğitimde ter dökmeyen savaş alanında kan döker.sen sana verilen hareketleri aksatmadan yap dr.un sana dediklerini harfiyen yap inş. eski sağlığına kavuşacaksın.
  • arkadaslarr
  • arkadaslarr bende aynı dertten muzdarıpım.. sol ön capraz baglarımm tamamıyylee koptuu ve yan baglarımm da zedelenmıss bıraz daha donse ımıs dızımm onlarda kopabılırmıss.. herbeyse ben amelıyatt oldumm 5 ay olduu son 1 aydırr fene degılımm sadece ayagımıı bukmekte zorlanıorumm.. 1 ay boyunca fızıkk tedavıı uygulandıı ama sonradann ben pek fırsatt bulamadımm en onmlısıı de bu aslındaa dızıı ayagıı guclendırmekk yoksa amelıyatt olmanın da eger spor yada dansa devamm edılecekse pek de yararıı olmuyoo bnm sızee tavsıyemm ayagınızıı guclendırınn.. benımm kopan bag yerınee kasıkk bolgemm denn bag aldılarr sag baldırımm kasık bolgeme yakın yerımm atıorumm 60cm ıse dıgerı 35 -40 falan olduu yanıı zayıfladıı gozlee gorulur bı farkk varrr... son 1 aydır zıplayabılıorumm cokk da olmasa ustune yuk bındırebılıorumm ayagımınn.. afedersınızz tuvalett ıhtıacımıı bılee gıderemıordumm egılmekkde guclukk cekıodumm ama doktorumm dedı kı benn senınn gıbıı hızlıı ıyılesenıı gormedımm dedıı yanıı bu sartlardaa bakalımm hayırlısıı.. 6 aay yasaktıı futboll ve dıgeer sporlarr. 1 ayımm kaldıı kendımee guvenımm varr ama cokk tereddutt edıorumm en kotusuu de bu oluyoo ben baslardaa sakat kalacagımm gıbıı bı dusuncemm vardıı hıc eskısıı gıbı olmayacakmıs gıbıı herkes de o gozlee bakıoduu o halımıı gorunce ne yuruebılıodumm bırakk ustune agırlık bıle veremıorsunn ayagınıı bükemıorsunn cokk kotuu en kolayıı amelıyatt olmak sonrasıı daha zorr..... ama sanırımm attlaatımm coğuu gıttıı azıı kaldıı.... bır dıger kotuluguu de 4 ayda tam tamına 10kılo aldımm ve bnmm yasımm da merakk eden vardırr belkıı 24... bızı bırbırımızden baska anlayan kısıı cok az nadır bulunurr oyuzden hıssettıklerınızı duygulaarınızıı cokk ıyıı anlıorumm hepınızee gecmıss olsunn arkadaslarrr....en yakın zamandaa saglıgınıza kavusmanızıı dılıorumm.... bu aradaa baglara ıyı gelen bır ılac hap ne bıleyımm bır bıtkıı gıbıı bıseyy varsa ve bılgısıı olann gonderırrsee sevınırımm...




  • dostum crusiatum anterior un yaralanma var, ameliyat olsan dahi eski formuna dönmen çok zor, fizik tedavi görmelisin
  • arkadaşım geçmiş olsun.ama şurda bir hata yapmışsın keşke devam etseymişsin fizik tedavine.ben ameliyattan 5 ay sonra yaptım ama evde yaptım fizik tedaviye gitmedim.bende 10 kilo civarında kilo aldım.ilerde iyice hareketlendiğinde verirsin. bende baldırdan almışlardı şu anda baldırım yok.sendede sanırım baldırdan almışlar.eğer ayağının daha iyi olmasını istiyorsan ayağını iyice güçlendirmelisin.bende arka baldır olmadığı için güç kaybı oluyor.o yüzden bazen futbol oynarken çekmeler ve iç ve dıi yan bağlarda kopmalar yaşayabilirsin.ben kendim yaşadım bunları.ben senin bahsettiğinden daha kısa süre içinde iyileştim allaha şükürler olsun.bence bir vücut salonuna git ve ayak ve dizlerini güçlendir.ve futbol basketbol vediğer sporları yaparken dizlik kullan.ama sadece bu dediklerimi yaaprken.vücuda giderken yada normal hayatında kullanma çünkü uzun süreli takmalar ayağını zayıflatır.ayrıca basketbol oynamak öçb ler için iyidir.çünkü hem korkaklığın gider hemde reverselerde dizini alıştırırsın.
    geçmiş olsun




  • arkadaslarr ben nedense su sorunu yasadımm hareketsızz kalmaktann arka baglarımm gerılmıss o yusdenn ayagımıı bukmektee cokk zorlanıordumm bırde baldırdan alıncaa bagıı guc de veremıordumm en cok onda zorlandımm.. sonradan fızıkk tedavıyee gıttımmm amelıyattann 1.5 ay sonraa gıttımm ayagımıı yuz ustuu yatıpp ayagın ucunu agırlıkk baglayarakk hergunn 15 dakıka falan germe yaptılarr tabıı bu uygulamayıı yapmadan once sıcakk bırkacc tedavıı yapılıoduu acıyıı bıraz da olsun rahatlatmakk vee bagları esnetmekk amacylaa... sonradan arka baglarr da acıldıı ve yurumemm ıyılestıı... dızımın ustune tam olmasa daa full olarakk cokebılıorumm yenı yenıı... namaz kılmaktaa guclukk cekıorumm oda ayagımıı guclendırmemekten dolayıı sanırımm... ben ayagımıı guclendırmeye vakıtt bulamadımm keske vaktımm olsa ıdıı sadece fızıkk tedavı gordumm 1 ay falan zamanımm yoktuu unıversıtee sınavlarr bırde kpss sınavıı calısmalarıı eklenınce ustunee devam edemedımm 1 ay sonraa calısmalaraa ayagı guclendırmeyee baslamayıı dusunuorumm... en buyukk korkumm da hıcbırseyınn eskısı gıbı olmayacagıı korkusuu hepp bı tereddutt varr.... maclara cıkmakk ıstıorumm bırkacc arkadasımm da gecırdı bu amelıyattann onlarr ben calısmamaa ragmenn 13 ayda dondumm sahalara deyıncee vazgecıorumm oynamaa daha kotuu olurr bı daha olursaaa tekrr amelıat olmakk zorunda kalırsınn deyıncee vazgecıorumm... allahh hepımızee kolayylıkk versınn arkadaslarr..




  • Arkadaşlar benimde çapraz bağda kopma varmış ama tam kopmamış sanırım allah kimseye vermesin insanın hayatını çok kötü kısıtlıyor ve moral bozuyor. Emar sonucum doktor varsa bi yardım. bugün gidip doktor agöstercem.

    Hastanızın çekilen sol diz mr incelemesinde : (but kodu:804.240)
    İncelemede: sagittal planda fse t1 ve fat-sat t2, pd ince kesit

    Aksial planda gre t2,

    Koronal planada gret2 , fse stır sekanslar kullanılmıştır.

    Sol diz ekleminde tibiofemoral eklem aralığı medial ve lateral kompartmanlarda korunmuştur.
    Tibiofemoral ve patellofomoral eklem yüz ,kartijal bütünlük ve kalınlıkları doğal izlenmiştir.Diz eklemini oluşturan kemiklerin kortiko-medüller sinyal intensite dağılımları doğal izlenmiştir.
    Sol diz ekleminde tibiofemoral ve patellofemoral eklemlerde artiküler koleksiyon varlığı dikkati çekmekterdir.
    Anterior krusiat ligamanın kalibrasyonu azalmış olup , sinyal intensitesi tüm skensta artmıştır (kronikparsiyel ACL yırtığı).Posterior krusiat ligamanın trase,kontur,sinyal intensite dağılımları doğal ilenmiştir.
    Medial ve lateral kollateral ligamanlar ile patellar retinakulumların trase,kontur ve sinyal intensiteleri tabidir.
    Medial menisküs posterior hornunda artiküler yüzlere ulaşmayan grade 2 dejenarasyonla uyumlu lineer sinyal intensite artışı izlenirken,medial menisküs anterior hornu ile lateral menisküs anterior posterior hornunda artiküler yüzlere ulaşmayan grade 1 dejenarasyonlauyumlu noktasal sinyal intensite artışlarının varlıkları dikkati çekmektedir.
    Kuadriseps,patellar,popliteus,biceps femoris,kojoined tendonların trase,kontur,sinyal intensite dağılımları doğaldır.
    Popliteal fossa oluşumları doğaldır.Popliteal arter ve ven patenttir.




  • baytt arkadaşım ayağını güçlendirdikten sonra herhangibir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.13 ay uzun bir süre sayılabilir.tabii ki metabolizma ve daha önceden spor yapılmış olması vücudun kolay toparlanmasını sağlayacaktır. o yüzden endişen olmasın gerekli fizik tedavileri yaptıktan sonra spor yapma konusunda engelin kalmayacaktır.
  • aslında sımdı bılee ıyyıımm azazel-666 kardesımm zıplıorumm ne bılıımm uzunn mesafee cokk kosmadımm amaa bıı sorunn gormedımm ama farkedıorumm kıı ayagımm ıncelıooo farkıı bellıı oluyoo rahattcaa.. su kpss yıı de atlataımm halledecegımmm ınsallahh gusell bıı calıssmaa sonradannn guc cıhazıı varr adıı aklımaa gelmedıı sımdıı ıkı ayagınıı da olcumlere tabıı tutuolarr ortalamasınıı alıolarr sakatt ılee saglamm ayakk arasındakı farkaa bakıölarr sonradaann onaa gırecemm allahh nasıpp edersee sonucaa bakıpp devamm ederımm sporaa dıyee dusunuuyorummm... ben sormustumm daa gecenn yazımmdaa baglaraa ıyıı gelenn bıseyy varr mıı dıyee amaa ılacc ne bıleyımm bıtkıı olsunn arkadasınn bırıı sagolsunn yardımm amacıylaa yazmıss amaa benn baktıımm veterınerlerınn kullandıgıı bıı ılacc ozellıkklee kopeklerr uzerınnde :) yınee de tskk edıorumm sagolsunn kımsee baskaa bıı bılgıı de vermedıgıne goree sanırımm o tarzz bıseyy yokk galıbaa ?
  • merhabalar rahatsız ettim kusura bakmayın
    ben ön çapraz bağı ile ilgili bir koınuyu danışcaktım
    2 ay evel florence nigtingale de ameliyat oldum prof yaptı ameliyatımı
    ön çapraz bağ kopuk yan arka bağlarda
    kıkırdak parçalanmış
    dizde kırık var ve menisküs
    yani dizle ilgili olabilcek 5 olay varmış hepsi bir anda gerçekleşmiş
    ameliyat oldum 50 gün brace ile dolaştım ve varis çorabı son bir hafta kala tek değneğe düştüm şimdi 2 değneğimde yok artık bracede çıktı
    koşu bandı bisiklete başladım ama 2 ay aralıksız hergün fizik tedavi gördüm cumartesi pazar hariç nedeni sakat kalma riski çok reaksiyon vermiş diz
    şu anda yürüyorum ama oturuyorum uzun süre kalkınca 4-5 adım sonra açılıyor bacak dizi kendim 108 derece açıyorum fizyoterapist köküne kadar bastıyor diyorki sakatlık yok çünkü eklem açık gidiyor bacak diyor bu ameliyatı olan insanlarda hemen hemen süreç bu şekildemi
    yani topallamadan yürümek ne kadar zaman alır ben kuvvetliyim biraz 6 ay yürüyemezsn dediler 2 ayda yürüdüm mesela
    ama tabiki aksayarak ayrıca sağ bacağım soldan gözle görülür şekilde inceldi ben hergün fizik tedaviye giden bir kişi olarak isterseniz bir çalışmamı videoya çekip buraya koyabilirim tabiki fizyoterapistler işi biliyor ama evde yapılcak haraketleri öğreteblirim videoda hergün aynı haraketler yaptırılıyor
    haraketler
    1 ayak ağırlıı yani kum torbası 2 ve 3 kglık
    2 minder yada yastık
    3 bisiklet
    4 yürüyüş bandı
    5 cpm denilen bir alet dizi açıp kapıyor bunu evde yapamazsınız
    6 ödem dağılması için elektrik verliyor compex ev için 150 tl civarı ben aldım çok iyi ödemi daıtıyor
    bu kadar dediğim gibi isteyen olursa haraketleri çeker videoyu koyarım
    benim bilmek istediğim şu tam iyileşme 1 senemi

    tavsiyeler:
    varis çorabı mutlaka olsun
    brace kesinlikle çıkmasın
    üzerine basmayın
    okuyorum futbol oynamış vsvsvs sakın sakın ameliyat ol iyileş öyle oyna
    2 tane canadian yanlız şu var zaten 15-20 gün sonra değneklerle rahat yürüyorsunuz üzerine basmadan tabi tek kusur eliniz ağrıyor bunun için elciklere sert sünger bisiklet elciği gibi bundan taktırım rahat rahat heryere gidersin ben istanbulluyum teşvikiyeden cevahire gidip yemek yediğimi ve eve geldiğimi bilirim

    tv izlerken paso çalışın aırlık kaldır indir

    sabah akşam buz torbası alın sabah akşam aralıksız yani ödem için şart ağrı içinde buz devamlı buz çorabı kesinlikle çıkarmayın bracele işiniz bitse bile çorap hep olsun bacakta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozidane -- 6 Haziran 2010; 3:16:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozidane

    merhabalar rahatsız ettim kusura bakmayın
    ben ön çapraz bağı ile ilgili bir koınuyu danışcaktım
    2 ay evel florence nigtingale de ameliyat oldum prof yaptı ameliyatımı
    ön çapraz bağ kopuk yan arka bağlarda
    kıkırdak parçalanmış
    dizde kırık var ve menisküs
    yani dizle ilgili olabilcek 5 olay varmış hepsi bir anda gerçekleşmiş
    ameliyat oldum 50 gün brace ile dolaştım ve varis çorabı son bir hafta kala tek değneğe düştüm şimdi 2 değneğimde yok artık bracede çıktı
    koşu bandı bisiklete başladım ama 2 ay aralıksız hergün fizik tedavi gördüm cumartesi pazar hariç nedeni sakat kalma riski çok reaksiyon vermiş diz
    şu anda yürüyorum ama oturuyorum uzun süre kalkınca 4-5 adım sonra açılıyor bacak dizi kendim 108 derece açıyorum fizyoterapist köküne kadar bastıyor diyorki sakatlık yok çünkü eklem açık gidiyor bacak diyor bu ameliyatı olan insanlarda hemen hemen süreç bu şekildemi
    yani topallamadan yürümek ne kadar zaman alır ben kuvvetliyim biraz 6 ay yürüyemezsn dediler 2 ayda yürüdüm mesela
    ama tabiki aksayarak ayrıca sağ bacağım soldan gözle görülür şekilde inceldi ben hergün fizik tedaviye giden bir kişi olarak isterseniz bir çalışmamı videoya çekip buraya koyabilirim tabiki fizyoterapistler işi biliyor ama evde yapılcak haraketleri öğreteblirim videoda hergün aynı haraketler yaptırılıyor
    haraketler
    1 ayak ağırlıı yani kum torbası 2 ve 3 kglık
    2 minder yada yastık
    3 bisiklet
    4 yürüyüş bandı
    5 cpm denilen bir alet dizi açıp kapıyor bunu evde yapamazsınız
    6 ödem dağılması için elektrik verliyor compex ev için 150 tl civarı ben aldım çok iyi ödemi daıtıyor
    bu kadar dediğim gibi isteyen olursa haraketleri çeker videoyu koyarım
    benim bilmek istediğim şu tam iyileşme 1 senemi

    tavsiyeler:
    varis çorabı mutlaka olsun
    brace kesinlikle çıkmasın
    üzerine basmayın
    okuyorum futbol oynamış vsvsvs sakın sakın ameliyat ol iyileş öyle oyna
    2 tane canadian yanlız şu var zaten 15-20 gün sonra değneklerle rahat yürüyorsunuz üzerine basmadan tabi tek kusur eliniz ağrıyor bunun için elciklere sert sünger bisiklet elciği gibi bundan taktırım rahat rahat heryere gidersin ben istanbulluyum teşvikiyeden cevahire gidip yemek yediğimi ve eve geldiğimi bilirim

    tv izlerken paso çalışın aırlık kaldır indir

    sabah akşam buz torbası alın sabah akşam aralıksız yani ödem için şart ağrı içinde buz devamlı buz çorabı kesinlikle çıkarmayın bracele işiniz bitse bile çorap hep olsun bacakta


    Sizin Nasıl oldu böyle düştünüzmü.




  • bayyt öncelikle gecmis olsun, eger ön capraz baginda bir problem varsa onun kesinlikle tamir edilmesi lazim yani kopup kopmamasi önemli degil..eger bir zedelenme varsa ilerde büyük sorunlara yol acabilir o yüzden uzmanlar tamir edilmeli derler. bende futbol oynarken durduk yere dizim burkuldu ilk3 gün sisme oldu gitmedim doktora, normalde yürüyüp kosabiliyordum ama yere cökemiyordum ve 2hafta sonra doktora gittim ve tamir edilmesi gerektigini sölediler yaklasik 1ay oldu ameliyat olali ve kendimi cok iyi hissediyorum biraz sabir gerekli sadece 6ayini unutacaksin baska problemi yok. ameliyatlar ise artik cok kolaylasti diz cevresinin etrafinda 4bes delikle bu isi hallediyorlar yani eski ameliyatlardaki gibi dizi 32cm ye kadar artik kesmiyorlar. gönlünü ferah tut simdiden gecmis olsun
    dip not:ameliyat sonrasi ve fiziki tedavilerden sonra eski haline sorunsuz dönersin ve tekrar istedigin sporu yapabilirsin!




  • airgunshooter icindi mesajim ..bayyt kusuruma bakma ,gecmis olsun bu arada 13 ay cok uzun bir zaman yani tamemiyle bagin kemige kaynamis olup istedigin sporu sorunsuz yapman lazim eger aksaklik hissediyorsan dizinde normal yasaminda, doktora gitmeni tavsiye ederim cünkü 13 ay yeterince uzun zaman..ayri zamanda dizdeki baglar hayattaki bütün baglar kadar önemli ve hic aksatmamani tavsiye ederim.
  • tekınn tskk edrım kardesımm sagoll acıklamalarınn ıcınn bende oldumm zatan amelıyatt 5 ay olduu dedıgınn gıbıı ayagıı calıstırmakk cokk onmlıı yoksaa amelıyatt olmussunn bıttıı gıbıı bıseyy yokk..bendee bırazz bosladımmm son 2 aydır ama baslayacagımm hanı dedımm bırıı bılıordurr belkıı ılaclaa daa ekstradan bı katkı yapayımm calısmanınn yanındaa dıyerekten sordumm umut dunyasıı bılıosunn... tskk ederımm :)
  • ön capraz bagindan ameliyat olanlar icin önemli unsurlar sakin sabirsizlik gösterip erken yürümeye calismayin cünkü diz cevresinde birden cok bag ve tendonlar vardir bunlar ayaga kalikip gezmeniz icin yeterlidir ama önemli olan yeni bagin kemikle olan kaynasmasini saglamaktir yani sorunlu olan bacaga sakin fazla yüklenmeyin..2- en basarili ameliyatlarda bile diz dümdüz degildir ve öne dogru egilme vardir tavsiyem fizyoterapistlere danisarak bacaginizi yatakta ve düz bir yerde dümdüz tutmanizdir(bellirli zamanlarda) eger koltuklu degneklerle geziyorsaniz adimlarinizi öne dogru düz sekilde atiniz.

    ameliyat olunan bacak 5 ve 6 ay isleve tabi tutmadigimiz icin bütün agirligi iyi ve saglikli olan bacaga yüklendigimiz icin saglikli olan bacakta büyük bir gelisme ve 2kat daha fazla kaslanilir tavsiyem saglikli olan bacakla sorunlu olan bacaga bakip karsilastirma yapip moralinizi bozmayniz.fizyoterapistlerin gösterdigi hareketleri günde 5 dk vakit ayirmaniz yeterlidir.

    dipnot: kosu icin üretilmis olan hava basinc destekli olan ayakkabilar ön capraz baginda sorun olanlar icin iyi degildir, normal yere daha cok temas eden ayakkabilar tercih edilmelidir.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.