Şimdi Ara

Omuz Çıkması ve Omuz Ameliyatı olan varmı??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
28.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bende 2008 senesınde sağ omuzumda tam omuz kısmında kol ıle olmuzu baglayan yerde kemık sıkısması wardı amelıyat yaptılar kapalı amelıyat ıyı gıbı olmustu agrı yoktu
    sımdı daha berbat oldum her harekette agrı acı verıyor :S:S zorluyor kolumu hareket ettırdıgımde :S:S
  • Sağ omuzum az 50 defa çıktı , zayıflıktan .
    Yaş 18



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irondawn -- 7 Nisan 2010; 14:37:53 >
  • Multidirectional Instability den muzdaribim.
    Doktor artroskopi ile düzeleceğini söyledi, bende yazın ameliyat olmayı düşünmekteyim.
    Gel beraber olak !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayalci07

    Omuz 1 defa çıktıysa %80 15-40 yaş arası tekrar çıkıyor. Omuz artık iyice yalama yaptığı için çıkma olayları basitleşiyor yerine oturtma zorlaşıyor gitgide... Labrum denilen birşey var genelde o kemiği artık tutamıyor ve en ufak ters harekette omzu çıkartıyor. Sürekli tetikte gezmektense ki çok sinsidir en mutlu en eğlenceli anınızda çıkar ve hem o günü hemde ondan sonra 1 ay omzunuzda kalacak sargıyla o 1 ayı rezil edersiniz. Bunun yerine artık 3 yada 4kez omzunuz çıktıysa cerrahi müdahale için uzman bir ortopedi doktoruna başvurun. Omuz artroskopisi yapılarak omzunuz diğer kol gibi sağlığına kavuşuyor. Tabi ameliyattan sonra dikkat etmek gerekli ilk 1 sene özellikle... Cerrahi operasyon sonrasdıda omuz tekrar çıkabiliyor çünkü... Daha detaylı bilgi isteyen olursa yazarım.

    Saygılarımla

    bilgi iyi olur sol omuzum bir kere çıkınca yer yaptı ne zaman çıkacağı belli olmuyor mesela 1 sene hiç bir şey yokken iyileşti derken yatakta soldan sağa dönerken yada hapşururken ki şiddetle çıkıveriyor kendim kolumu düzelterek takıyorum çok acı bir şeydir belki 10 defa yaşadım ,omuz kaslarını kuvvetlendirmek bir işe yaramazmı tek çare ameliyat mı ,işe başlayınca tedavi düşünüyorum




  • 3 kere sol omzum çıktı o anda yanımda kim varsa ittirerek taktırttım ama psikolojimi acayip bozdu ters bir hareket yaparım diye sürekli tetikteyim. Birde yanımda kimse yokken çıkarsa ne yaparım diye düşünüyorum yine telaşlanıyorum. Anlatılmaz bir acı gerçekten Allah kimsenin başına getirmesin...
  • Aynı sorun ben de de var. Omuz kasını geliştirmeyi denedim emin olun hiçbir işe yaramıyor. Bugüne kadar 20 kere rahat çıkmıştır acısı da öyle böyle değildir. Bir de yerine oturtma sorunu var tabiki. Ben omuzum çıktığında kolumu daire şeklinde çevirmeye çalışıyorum tabii çıkma anında kolun hareket kabiliyeti kaybolduğundan sağlam kolumla da destekliyorum bir daire hareketi kütürt herşey yolunda =)
    Doktorla konuştum amelliyat ol dedi. Henüz olmadım bu arada çıkmalar da devam ediyor birr an önce bıçak altına yatacam artık maç oynamayı özledim.
    Herkese geçmiş olsun.
  • benim bildiğim

    Omuz bi kere çıktımı sürekli çıkar.Sporcuysanız kariyeriniz bile bitebilir(bkz. Duff : adam omuz çıkması yüzünden top oynuyamıyor)
    Ama adam gibi amiliyat olursan geçebileceğini sanıyorum.
  • Çekilin ben doktorum.

    Şaka bir yana iki sene evvel basketbol maçında ikili müsabakada omzumun 360 derece dönmesi sonucunda omuzda çıkma, bölgedeki kaslarda yırtılma ve omzu tutan (adını hatırlayamadığım) organlarda kayma meydana geldiğinden dolayı apar topar ameliyata alındım. Ameliyat 1 - 1,5 saat sürüyor. Anestezi olduğu için dünyanın en güzel uykusunu çekiyorsun.

    Doktorun ameliyattan önce sana neler yapacağını anlatıyor zaten. Sen sadece paşa paşa gidip yatıyorsun.

    Ameliyat sonrasında kolum bir ay demelerine rağmen 1,5 ay askıda kaldı. Kolum askıdayken de tek kolla basketbol oynamaya devam ettim.

    Askı çıktıktan sonra fizik tedavi dönemi başladı. Yanlış hatırlamıyorsam 10 seans fizik tedaviden sonra kolumu tekrar kullanabilir duruma gelmiştim. Ama eskisi gibi hissedebiliyor muyum ? Hayır. Sanki kol benim değilmişte sonradan getirip oraya takmışlar gibi tövbe yarabbim.

    Allah şifa versin.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.