Şimdi Ara

Ömürlük Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Yaklaşık 1-2 ay içerisinde alacağım. Ürünleri, tavsiyelerinizi takibim altına almak için konu açıyorum. Bütçe konusunda sınırlamam yok, en iyisi ve en uzun ömürlüsü olması gerekiyor. Monitör dahil (4K) tavsiyelerinizi bekliyorum.


    Saygılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Omurluk bir bilgisayar yok maalesef. Bu gun alacagin bir rtx 3090 yerine bir sene sonra 2 kat performanslisi gelir boyle boyle erir gider. Madem bütçe siniri yok her seyin en ust limitindeki teknolojiyi alabilirsiniz ddr5 ram rtx 3090 rog strix helios kasa vs...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevimli Kakadu -- 13 Mart 2022; 21:34:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacağınız sistemin upgradesiz max ömrü 10 sene civarı olacaktır.Gene de 12.nesil işlemci,DDR5 6000mhz ramler,850w+ minimum gold sertifikalı PSU olmazsa olmazınız olsun.

  • Ömürlük işin şakası, yorumlar için teşekkürler. O zaman ben sistemi toplayıp burada paylaşacağım, yorumlarınızla şu olur, bu daha mantıklı dersiniz. Yani esasen yapmak istediğim sistemde sadece ilerleyen zamanlarda ekran kartını değiştirmek istiyorum, kalan parçaların beni uzun süre idare etmesi tercihim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba tekrar, monitor, klavye, mouse eklemeden bu şekilde bir sistem hazırladım, amacım ilerleyen süreçte (4-5 yıl) sadece ekran kartını değiştirerek devam etmek. Bunun yerine şunu al, şu gereksiz aynı işlevi görüyor diyebileceğiniz parçalar var mı?


    Ömürlük Sistem Tavsiyesi
  • Madem bu kadar bütçeniz var ve uzun ümürlü sistem düşünüyorsunuz yaklasık 5-6 ay sonra nvdia 4000 serisi çıkacak onu beklemek daha mantıklı olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Presz -- 18 Mart 2022; 13:42:45 >
  • Presz P kullanıcısına yanıt

    Benim bu sistemi toplamam 2-3 ay'ı bulacak hocam zaten. Olmazsa 3070ti alır idare eder, 4000 serisi çıkınca da satıp ona geçerim.

  • Sistem gayet güzel sadece soğutucuyu NZXT Kraken x73le değiştirirdim ben.

  • Eger profesyonel anlamda kullanmiyacaksaniz bence birde bu kadar parayi gommek biraz gereksiz. Soyleki ustteki arkadasimizda demis suan 3 5 yil icinde bu teknolojilerin hepsi eski olacak ve iciniz rahat etmeyecek belliki maddi durumunuz var. Belki yeniden alirsiniz ama su sistem ile 30 40 bin civari sistemin arasindaki farki gercek anlamda 3 5 yil icinde hissetmezsiniz bu benim sahsi kanaatim. Ben olsam suan 30 40 civari bir sistem toplayip maaddi durumum iyi olduktan sonra 10 yil yada omurluk beklemem 3 4 yilda bir sistemi komple yenilerim kalan parayi isterseniz dolara baglayin boylelikler erime olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa kullanıcısına yanıt

    Extra pahali donanim, uzun ömürlü kullanim demek degildir. Bence parayi savurmaktir suan bu yapilan.. Asus ve gigabyte a sponsor olmaktir.


    9bin lira anakarta vermek nedir? LN2 ile ultra extra overclock mu yapacaksin? Misal vereyim senin güc kaynagi yerine 1000w lik fsp hydro g pro 2700 lira ki bu bile cok cok... 4-5bin güc kaynagina cok fazla... 850w dahi düsünülebilir hatta 2000 lira yahut xpg core reactor 850w... Ama hadi 1000w olsun, abartiyoruz ya.. 2,7bin lira... Bak ne kadar tasarruf ettik.

    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-hydro-g-pro-hg2-1000-1000w-80-gold-120mm-fan-moduler-fiyati,1347244580.html

    Anakart, 9-10bin... Illa gigabyte olacaksa, z690 aorus pro var 16x90A ISL99390 mosfetlere sahip (cpu), 6bin fiyati var. Yada msi z690 torpedo 5bin liraya 16x 70A MP87992 mosfetlere sahip(cpu)... 5-6bin liraya böyle güclü anakartlar varken, 9-10bin vermek icin bir sebebin olmali. Böyle böyle arastirarak, parca parca bilgi edinerek toplamalisin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yanlış anlaşılmasın lütfen, pahalı alayım iyisi olsun mantığında değilim herhangi bir fiyat kısıtlamam yok, bu yüzden ne alacağıma karar veremiyorum. Tekrar belirteyim, amacım 4-5 yıl beni götürsün, 4k oyunları adam akıllı fps alıp oynayayım, gerekirse 5 yıl sonra sistemi satar yenisini toplarım.

    PC işlerinden pek anlamıyorum, oc muhabbetinden hiç anlamam, konsol oyuncusuyum, fakat konsolların şuanki performansı beni tatmin etmiyor. Oyun kıtlığı cabası. Bu nedenle beni üzmeyecek bir sistem toplamak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar biraz tavsiyelerinizi yazarsanız çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa kullanıcısına yanıt
    mac yada macbook tavsiye ederim bi 2015 macbook pro suanki cogu windows bilgisayardan daha iyi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3090 yap onu yakında 4090 gelecek onunla değişirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.