Şimdi Ara

Omsi Bus Simulator-ÇIKTI! (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
687
Cevap
9
Favori
93.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

bowdenham merak edenler için:
    http://aussiex.org/forum/index.php?/files/file/2342-bowdenham/

Harita güzelmişte indirme linkini bulamadım.

Sağda üstte yeşil download yazılı ikon

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

quote:

bowdenham merak edenler için:
    http://aussiex.org/forum/index.php?/files/file/2342-bowdenham/

Harita güzelmişte indirme linkini bulamadım.

Sağda üstte yeşil download yazılı ikon

Gözümün önündekini görmemişim. Sağol.

• bowdenhamda obje çok diye zıplama sorunu yapıyor pc dandik bende
  • Baska bir baslikta cevap olarak yazmistim. Burada da bulunsun.

HAT ALMAK ve IBIS KODLARI

- OMSI ile birlikte gelen Berlin-Spandau 1989 haritasini sectiginizi dusunelim.
    - Haritayi yukledikten sonra, otobus ekleme kisminda istediginiz otobusu sectikten sonra "Depot" olarak "Spandau"yu seciyorsunuz. Bu daha sonra yuklediginiz diger haritalar icin de gecerli. Ornegin Canterbury haritasini yuklediniz; depot olarak-genelde otomatik yuklenir-"Canterbury" secersiniz.
    - Depotu belirledikten sonra hangi duraktan baslayacaginizi sorar. Sonra ornek olarak "Spandau Freudstr"u secelim.
    - Otobus ilgili hattin duraginda artik. ALT ile actiginiz menude "saga dogru ok ve uzerinde soru isareti" bulunan ikona basarsiniz, duraklarin ve hatlarin isimlerini, yonlerini gorursunuz.
    - Otobusun ilk yer aldigi durak genelde ilgili hattin son duragidir ve uzerinde "Terminus" yazar. Yolculuga basladiginizda Terminus'tan yolcu binmez, bir sonraki duraktan baslarsiniz. (Tabi daha sonra indirdiginiz haritalarda sectiginiz duraklar baslangic duragi da olabilir.)
    - Menu uzerinden hatlari gosteren ikonun iki solunda; "dosya seklinde" ikon var, ona basarsiniz hat secme penceresi acilir.
    - Sizin bulundugunuz durak "Freudstr" ve oradan gecen hatlar, yan durakta gozuktugu uzere 92. Demek ki biz de baslangic olarak bu hattan sececegiz. (Tabi ki istediginizi secebilirsiniz fakat baslangic saatini ona ayarlarsiniz ve vaktinden once ilgili duraga gitmeniz gerekir. Biz otobusu yuklerken "Spandau Freudstr"u sectik ve hemen bu hattin baslangicindan yolculuga baslayacagiz.)
    - Ikona bastiniz ve pencere acildi. Line (Hat) olarak 92'yi sectik, Tour olarak 1'i sectik (Isterseniz 4'te secebilirsiniz, o zaman o sayi kadar yolculuk yaparsiniz, hat boyunca gider gelirsiniz, mecbur degilsiniz ama ona gore kayit edilmis olur).
    - Trip olarak soldan saga hatlarin baslangic saatleri, son durak ve baslangic duraklarini gorebilirsiniz. Hemen sag alt kosede koyu bicimde o anki saatimiz yazmaktadir. Ona gore oncesi olmayacak sekilde hattimizi belirliyoruz. Ornegin saat 10:00 ise ona uygun Start olarak bizim bulundugumuz durak; yani Freudstr icin en erken 11:05'de var. Start (Baslangic) : Freudstr, End (Bitis) : Stadtgrenze, Terminus (Son durak) : Stadtgrenze. (Bazi haritalarda Terminus bitisten sonra farkli bir durakta olabilir, otobusu en son goturmemiz gereken yer orasidir.)
    - OK dedikten sonra hat kaydini yaptik. Simdi sira bunu yolcularin gormesi, bizim kaydimiz ve anons icin otobuse girmekte; yani IBIS kodu. Bu harita icin direk menuden "92" yazan butonla otobuse yazabiliriz ama onemli olan IBIS'e kaydetmek; o nedenle bunu anlatiyorum. Oyunun klasorunde bulunan "manual.pdf" dosyasinin son sayfalarina dogru "Important Destination Codes" olarak hat kodlari (IBIS) yer aliyor. (Internetten yuklediginiz diger haritalarda her zaman harita ile birlikte "IBIS codes" olarak hat kodlari gelir.)
    - Zaman, sonraki durak, hava durumu, otobus sicakligi gibi degerleri "Shift + Y" ile takip edebilirsiniz. 3 kademeli olarak bilgiler yer alir.
    - Bizim hattimiz 92, "Destination" ya da "To" yani gidilecek yer, hedef, son durak-ne derseniz diyebilirsiniz- Stadtgrenze. Buna gore baktigimiz zaman Line / Course : 09200 ve Route : 01 olarak gozukuyor.
    - Otobusu calistirdiniz-bu kisimlari geciyorum-IBIS aletimiz hazir. Linie butonuna basiyoruz ve 09200 tuslayip OK'e (en sag alt buton) basiyoruz. Ardindan Route butonuna basip 01 tusluyor ve yine OK'e basiyoruz. Otobuse disaridan baktigimiz zaman hat numaramiz ve gidilecek yer gozukmekte. Artik yolcular ilgili duraklarda otobuse binecek.
    - Vaktiniz daha varsa, baslangic saatinin 1-2 dakika oncesine ilerleyebilirsiniz. Menuden "saat" ikonuna basip zamani ayarlayin.
    - Otobus calisir halde, ilk durak olan hemen solunuzda gozuken duraga ilerleyebilirsiniz. Durdunuz, kapilari actiniz, yolcu yada yolcular bindi.
    - Zamani geldiginde de bir sonraki duraga devam edersiniz. Ilerlerken ve duraga yaklasirken Q, ben g27 ile kullaniyorum ve debriyaji buna atadim veya IBIS cihazi uzerinde yer alan butonla bir sonraki duragin anonsunu yapmayi unutmayin. Kacirirsaniz tekrar basarak sonraki duragin adina gelince, yine devam edebilirsiniz duzenli olarak. (Internet uzerinde farkli modlar bulunmakta, otomatik anons yapan vs. ya da calismayan butonlarin kaldirildigi IBIS aletleri gibi)
    - IBIS ekranin sag tarafinda - ya da + isareti ve rakam goreceksiniz. Ornegin -05 ise, normal yolculuk suresinden yarim dakika oncesiniz demektir. Buna gore hizinizi azaltmali ya da arttirmalisiniz. Her zaman vaktinde yolculuk yapmaya calisin. Fark 0,2 - 0,3 dk civarlarinda olsun en fazla.
    - Hattimiz 92 ve Stadtgrenze'ye gittigimiz icin; harita uzerinde 92 Stadtgrenze olan oklari takip ederek yolculugunuzu tamamlayabilirsiniz. Tavsiyem ezberledikten sonra, yardimi kapatip yolculuk yapmaniz.

Karisik ve uzun gibi geliyor fakat biraz alistiktan sonra, farkli haritalari indirip denedikten sonra otobus calistirmak gibi yalnizca 20 - 25 saniyenizi alacak bir asama oldugunu farkedeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF3D00E4D -- 21 Şubat 2012; 21:38:09 >

• Cidden oyuna güzel harita eklentileri gelmiş. Tropical map bunlardan biri Bowndenham ı indirdim fakat 4 gb ram lik makinemde takıla takıla oynayınca sildim kaliteli bir map oda tavsiye eden arkadaşlara selam olsun. Sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyblitzer

Cidden oyuna güzel harita eklentileri gelmiş. Tropical map bunlardan biri Bowndenham ı indirdim fakat 4 gb ram lik makinemde takıla takıla oynayınca sildim kaliteli bir map oda tavsiye eden arkadaşlara selam olsun. Sağolun.

bunu yapmayı denediniz mi?
  • Denedim fakat çok az bir fps artışından başka birşey olmadı yinede teşekkürler. Ufak tefek ayarlarda kısarak 30 fps alabiliyorum en azından. Stabil olmasada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyblitzer

Denedim fakat çok az bir fps artışından başka birşey olmadı yinede teşekkürler. Ufak tefek ayarlarda kısarak 30 fps alabiliyorum en azından. Stabil olmasada...

surekli fakat kisa donmalar yasiyorsaniz sayet; Graphics (advanced) sekmesinde "Textures..." bolumundeki 3 secenekte isaretli olmasin. Bir de oyle deneyin.
  • arkadaşlar oyun açılırken bende hata veriyor ınteferüberlauf diye tamam diyorum bu seferde zugriffsverletzung bei adresse 005ADAD8 in Modul 'Omsi.exe.' Schreiben von adresse 000000A1. çözümü nedir hatası ne anlamadım gitti silip tekrar kurdum gene aynı hata yardım ederseniz sevinirim
  • arkadaşlar oyunun çözünürlük ayarı nasıl yapılıyor.
  • Körüklü otobüsler çıksın artık ya.
  • Arkadaşlar bowdenham haritasını sayenizde bende kurdum fakat harita açılırken "ADDON_simplestreet" dosyalarında hata veriyor ve oyun içinde bu tarz görüntüler oluşuyor:

Ek olarak kurmamız gereken bir eklenti mi var ?
    Haritayı indirdiğim yere ve içindeki manuel dosyalarına biraz baktım ama birşey bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler...
  • @_ozimozi_ bazi eklentiler kurmaniz gerekir ayrica; haritanin 1.1 versiyonu cikti, onu da indirip kurdunuz mu? yine ayni hatalari aliyorsaniz, kurmaniz gereken eklentileri asagida yazdim. Fazladan eklentide olabilir, asagidakilerle neredeyse indirdiginiz tum haritalar icin sorun yasamazsiniz.

Oncelikle OMSI ADDON MANAGER kurun, onun uzerinden kolayca eklentileri yukleyebilir, guncellemeleri takip edebilirsiniz. Stabil versiyon 1.2.3'u oneririm.

- StraBenmarkierungen 1.4.0
    - Gelbe Fahrbahn-Markierungen 1.0.1
    - Nemolus Deutsche Verkehrszeichen 1.5.0
    - Haltebuch Seeburger Strabe 1.1.0
    - Autobahnschilder 1.1.1
    - Simple Streets 0.1202.4
    - gcW StraBenobjekte 1.3.0
    - LED-Ausgabe 2.0.0
    - DIN Fonts 1.0.0
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapzede34

arkadaşlar oyun açılırken bende hata veriyor ınteferüberlauf diye tamam diyorum bu seferde zugriffsverletzung bei adresse 005ADAD8 in Modul 'Omsi.exe.' Schreiben von adresse 000000A1. çözümü nedir hatası ne anlamadım gitti silip tekrar kurdum gene aynı hata yardım ederseniz sevinirim

- Eger eklenti ya da mod yukledikten sonra hatayi aldiysaniz veya yukleme sirasinda aliyorsaniz, ilgili modu ya da eklentiyi kaldirin. Default gelen haritalar ile acmayi deneyin. (Grundorf, Berlin Spandau 1989).
    - Oyun acilisi sirasinda hata veriyorsa, "uyumluluk" ayarlarindan "yonetici olarak calistir" tiki secili olsun.

Yine hata veriyorsa, silip tekrar kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF3D00E4D -- 26 Şubat 2012; 23:05:59 >

• @casualities teşekkür ederim akşam deneyeceğim

Edit: Sorunum çözüldü. Tekrar teşekkürler.

Bir sorum daha olacak;
    Hangi map için hangi eklentilere ihtiyacım olduğunu nasıl öğrenebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuded -- 3 Mart 2012; 10:41:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ozimozi_

@casualities teşekkür ederim akşam deneyeceğim

Edit: Sorunum çözüldü. Tekrar teşekkürler.

Bir sorum daha olacak;
    Hangi map için hangi eklentilere ihtiyacım olduğunu nasıl öğrenebilirim ?

bunu haritayı yapanlar söylüyor zaten. şunları indirin diye. Eğer yazmıyorsa oyuna girerken eksik objeler var diyor otomatik olarak oyun. objeleri görebiliyorsunuz. o isimle internette ararsanız bulursunuz.
  • Daha önce'de paylaşmıştım ancak bazı sorunları vardı haritanın.Yeni sürüm ile çoğu hata düzeltilmiş.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim

Projekt Szczecin 2.10

http://www.omsi.cz/index.php?strana=down-mapy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 11 Mart 2012; 23:21:57 >
  • Bad Kinzau haritasında 299 Nolu hat çok keyifli. 30dk sürüyor
  • Yeni otobüslerden haber yok sanırım
  • bu da güzel bir oyun olacak
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.