Şimdi Ara

Omnia vs 5800 (symbian vs win.mobile)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar,arkadaşıma 5800 veya omnia(i900) almayı planlıyoruz.Fakat bir sıkıntımız var.omnianın kamerası daha iyi olduğundan omnia yanlısıyız fakat wm kullanıyor,bundan çekiniyoruz. arkadaşım telefonda oyun oynamayı sever,program,tema vs uğraşır.WM için pek iyi şeyler söylenmiyor.Sizce symbian mı? wm 6.1 mi?
    * Windows mobile da kalemsiz eziyettir diyorlar.bide bu var :)

*Nokia 5800 dan soğutan şey sadece ve sadece kamerası.dh.com da izlediğimiz videodan sonra hele.
    Örnek birkaç foto koyabilirseniz daha aydınlatıcı olur.

*Nokia 5800 ın kamerasının yeni fw den sonra iyileşmesi bekleniyor mu?

Şimdiden teşekkür ederiz...

• 5800' ın kamerası gece pek iyi çekmiyor ama gündüz çekimleri gayet iyi.

Şu Windows Mobile' e bir çeki düzen verseler süper bir işletim sistemi olur. Şu anda Windows Mobile pek stabil bir işletim sistemi değil. Ayrıca kullanım açısından da pratik değil. Windows Mobile işletim sistemli bir cihaz kullanıyorum ama yanında da normal bir telefon taşımak zorunda kalıyorum.

Symbian, Windows Mobile kadar profesyonel değildir ama Windows Mobile' den daha stabil ve pratiktir.
  • Anladığım kadarıyla 5800 xm kullanıyorsunuz.birkaç foto koyabilirmisiniz.Kamerada arkadaşımın tereddütleri var.Kamerayı kullanmayı seviyor.özellikle makro çekimi yapar.Foto koyarsanız baya makbule geçecek yani :)

yani wm da oyun pro falan fazla yok deniyor.ne dersiniz oyun falan kurabilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yumiyum Seven Adam -- 20 Ekim 2009; 22:39:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonre

Anladığım kadarıyla 5800 xm kullanıyorsunuz.birkaç foto koyabilirmisiniz.Kamerada arkadaşımın tereddütleri var.Kamerayı kullanmayı seviyor.özellikle makro çekimi yapar.Foto koyarsanız baya makbule geçecek yani :)

yani wm da oyun pro falan fazla yok deniyor.ne dersiniz oyun falan kurabilirmiyiz?

Windows Mobile' de oyun ve program açısından sıkıntı yoktur. Bolca oyun ve program mevcuttur ve kolayca bulunabilir. Ama dediğim gibi Windows Mobile kullanmak biraz eziyetlidir. Normal telefon kullanmak kadar pratik değildir.

5800 xm ile pek fotoğraf çekme imkanım olmadı şu ana kadar ama bilgisayara bir bakayım uygun bir şeyler bulursam eklerim buraya.
  • wm daha çok telefonu pc gibi kullanmanı sağlar ama bence syimbian daha iyi
    ama şahsen iki telefonu da almam
    unları alacağıma 2. el iphone alırım
  • iphone çok klasikleşti.ayrıca çakmaları falan var,yeni olsun istiyoruz.ayrıca kameranın da önemi var.

*Kullanımı zor derken kastınız nedir?karmaşık deniliyor?nasıl karmaşık yani?

şimdiden tşk...
  • ....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone SE Demo cihaz
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wm kullanımı nasıl zor?açıklayabilecek 1kişi bile yok mu !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonre

wm kullanımı nasıl zor?açıklayabilecek 1kişi bile yok mu !!!

wm, mobile işletim sistemleri içinde en yavaşı... o yüzden tercih edilmiyor. symbianla karşılaştırmak hata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Re-Atum -- 22 Ekim 2009; 17:47:43 >
  • wm yavaş olabilir ama en ucu açık işletim sistemidir bunun yanı sıra omniada da Marvell 624MHz bir cpu da boşuna bulunmuyor bu yüzden omnia o kadar da yavaş kalmayacaktır

ben kesinlikle symbian yerine wm demekteyim
  • tam olarak sormak istediğim şu;

WM yavaş,kötü demenizin nedeni nedir?

hangi olumsuzluklar var?

ÖRNEKLERLE açıklarsanız ...
  • şöyle ki windows sistemi kullanıyorsun zaten şu an

kötü denmesinin sebebi 2003 ve wm 5 gibi işletim sistemlerinin kilitlenmesi idi şu sonlarında biraz daha azaldı sanırım sorun. ama kilitlense de çökse de her durumda eski haline geri getirebildiğin için çok da büyük bir problem değil ( özellikle de getirdiği artılarını hesaba katarsak) kullanırsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın
  • problem dedikleri sadece kitlenmeden mi ibaret?
  • yolda giderken kilitlense ve ya çökse senin için de problem olurdu ama

ama kolayca restore yapılabiliyor

kilitlenmenin sıklığı ve senin sabrına bağlı olarak da problem sayıp saymayacağın değişir
  • Symbian daha iyi bu konuda s60v5 ile touch ui ile rahat çalışılıyor. Fakat omnia elle kullanılması işkence bir telefon kalem zorunlu kılıyor. Telefon kompaktığı da pek yok kullanım açısından
  • kesinlikle 5800
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLore@n

Symbian daha iyi bu konuda s60v5 ile touch ui ile rahat çalışılıyor. Fakat omnia elle kullanılması işkence bir telefon kalem zorunlu kılıyor. Telefon kompaktığı da pek yok kullanım açısından

şu an cebimde bir omnia yoksa sebebi kesinlikle kalemle kullanılmasıdır ama wm olup da elle kullanımı kolay neler var ki SPler dışında?

ama aynı mantıkta bakarsak 5800 da kullanmıyorum şu an için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 25 Ekim 2009; 18:54:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

quote:

Orijinalden alıntı: DeLore@n

Symbian daha iyi bu konuda s60v5 ile touch ui ile rahat çalışılıyor. Fakat omnia elle kullanılması işkence bir telefon kalem zorunlu kılıyor. Telefon kompaktığı da pek yok kullanım açısından

şu an cebimde bir omnia yoksa sebebi kesinlikle kalemle kullanılmasıdır ama wm olup da elle kullanımı kolay neler var ki SPler dışında?

ama aynı mantıkta bakarsak 5800 da kullanmıyorum şu an için

Hocam sizin tel neydi?
  • evet arkadaşlar wm hakkında baya olumsuz yorumlar okuduk.omnia out.+zaten kalemle kullanıcaksan ne anlamı varki dokunmanın.5800 kullanmıştım ama çok az o da teknosada.kaleme pek ihtiyaç yoktu.zaten stylus unu çıkartmışlardı :D

Son soru;

5800 ın kamerasındaki bazı sorunlar en yeni fw de giderildi mi?
    örnek foto varsa lütfenn...
  • g910 benim telefonum gecikme için k.bakma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.