Şimdi Ara

omega geneve

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 166.0163
    omega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneve
    omega geneveomega geneveomega geneve
    omega geneveomega geneve



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KATSAYl -- 5 Eylül 2018; 16:21:39 >







  • Kapalıçarşı da satılıyor kardeş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneveomega geneve



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beaches -- 5 Eylül 2018; 16:23:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HiÇBiRi GÜZEL DEĞiL, HEPSi TAKOZ.. OMEGANlN HERŞEYi DETAYlNA KADAR iNCE DÜŞÜNÜLMÜŞ. AKREP YELKOVANl FALAN DiKKAT ÇEKiCi VE UZUN. KASA FALAN HARiKA. OMEGANlN YENi MODELLERiDE ARTlK HEP TAKOZ GiBi GERÇi. YANi SAAT FiRMALARl EMPATi YOKSUNU, BENCEDE BU SAAT TEKRAR ÜRETiLMELi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğsüjen -- 28 Kasım 2017; 17:19:35 >
  • Neyse ki yine iyi kötü bir kaç üretici var. On sene önce, Sirkeci'de soruşturmadan gittiğim bir dükkana bıraktığım Casio'mun canına okuduklarında knedi ilk saatimi almanın vakti gelmişti. Fakat hepsi çok büyüktü… ben ancak onları boynuma asardım herhalde. Makul ölçüde ancak bir Timex bulabilmiştim ki o zamanlar Seiko 5'leri keşfettim. iyi ki vardı bu Seiko ve hala mekanik bir şeyler üretiyordu.

    Tam artık tamamen yok olacaklar derken mekanik saatler yeniden canlandı. Seiko olmasaydı olur muydu bilmiyorum. Şimdi güzel bir rekabet var, İsviçre, Japonya, Çin de katıldı.

    Ama tespite katılıyorum. En başta isimlerini kocaman yazıyorlar. Eski incelikleri yok. Seiko'nun güzel modelleri takoz kadar değillerse de yine büyükler, herkese göre değil. Ve unutmayalım 80'lerde 36-37mm çaplı Seko 5'lere takoz saat diyorduk. Yüksektiler çünkü. Tissot Visodate'ler yeni ebatlarıyla eski hallerinin alakaları yok bence. Biri gereç diğeri takı gibi duruyor.

    Biraz da gerçeklik aranıyor. 160 milyon kopya üretilmiş bir Ruhla, Timex, Prim vs… bir Rolex'ten daha ilgi çekici benim için. Bunlar ulusların kalkınması için kurulan fabrikalarda, herkesin daha metrik ve modern bir yaşama geçebilmesi için yapıldılar.

    Mekanik saatlerin gündelik bir mecburiyet olduğu zamanlarda da ucuz otomatik saatler vardı. Fakat hem çok kalın hem de sürekili kurulmakta olduklarından asla düz kurmalı saatler gibi kalibre edilemiyorlardı.

    Benim için çocukluk hafızası olacak… fakat o zamanlarda saatini her akşam 8'de kontrol edip, gerektiğinde biraz hızlandırıp yavaşlatmasını da becerebilen bir kullanıcı için günde 20 sn sapma komik bir şey olsa gerek. Eski düz saatler her gün kullanılıp, her gün aynı saatlerde dikkatle kuruldukları için çok daha iyi kalibre edilebiliyorlardı. Yaşça daha tecrübeli olanlarımız rastlarsa lütfen teyid etsinler veya öyle değildi desinler… Ben de neden böyle düşündüğümü yazayım.




  • excellent

    omega geneve
  • omega geneve
  • omega geneve
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.