Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
113
Favori
372.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • günde en azından 25ml tüketmeyi planlıyoruz . yada belki hesabı yanlış yapıyoruzdur. 5 tatlı kaşığı içeceğiz.

yetişkin olarak ben 2 tatlı kaşığı , 3 de çocuklarım 5 eder.

uygun bir yerde fiyatını buldum . link isteyen varsa eve gittiğimde veririm.

son oarak açılan balık yağını dolapta mı saklıyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

günde en azından 25ml tüketmeyi planlıyoruz . yada belki hesabı yanlış yapıyoruzdur. 5 tatlı kaşığı içeceğiz.

sizin 500ml lik lerden almaniz lazim ailecek tuketecekseniz . hatta aksam yemeklerinde yesillik salatayada katabilirsiniz zeytinyagi ile beraber .tadini etkilemiyor
  • quote:

günde en azından 25ml tüketmeyi planlıyoruz . yada belki hesabı yanlış yapıyoruzdur. 5 tatlı kaşığı içeceğiz.

link verirmisin : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

quote:

http://www.balıkyağı.net/ocean/21-hediyeli-ocean-limon-balik-yagi

• quote:

quote:

quote:

linkteki urunler 150 ml ve 3 tanesi 450 ml eder. 67tl diyor oceans marka onun yerine iki tane 250ml lik carlson ya da moller almaniz daha iyi olacaktir. eczaneden iki tane alinca indirim yaparlar ki ayni fiyata gelir

• ocean ne kadar kaliteliki merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

quote:

quote:

quote:

linkteki urunler 150 ml ve 3 tanesi 450 ml eder. 67tl diyor oceans marka onun yerine iki tane 250ml lik carlson ya da moller almaniz daha iyi olacaktir. eczaneden iki tane alinca indirim yaparlar ki ayni fiyata gelir

carlsonlar 200ml dir. fiyatı ne kadar bi araştırımısın ??

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

carlsonlar 200ml dir. fiyatı ne kadar bi araştırımısın ??

carlson likitler 35 40 tl civarinda. 200ml de olsa 2 sisesi 400mlyi anlasip 65 70tlye alabilirsiniz eczanelerden. ya da 500ml lik de bi ihtimal bulabilirsiniz.

• beyler çok dikkatimi çekti baksanıza. vücut tamamını emer diyolar. türkçe sayfalarda var

http://www.superbakrill.com/

bide alt yazılı video var

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=47RsCOvVhg4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E017C29F7 -- 10 Nisan 2014; 9:20:51 >
  • Krill yağı Omega 3 ün en kalitelisidir.

Mg lari omega 3 e gore cok dusuk ama cok faydali, genellikle kapsulleri 100mg civarinda bizim baliktan elde edilen gibi 1000mg civari degil. Genelde tablolarda 2 softcell 150-200mg civari ve 30gun gidecek urun 100tl fiyata sahip.
    Ucuzlari icin yorum yapamayacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 12 Nisan 2014; 21:15:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlarım bir yanlışlık mı var anlamadım, beraber bakalım.

Akşam markete gittim, ton balığı reyonunda Dardanel, Pınar, Ülker Kalbim, Tat, SuperFresh ve TonTon olmak üzere konserve kartonlarını inceledim. Maksadım Omega 3 değerlerini bulmaktı. Dardanel, Pınar, SuperFresh ve TonTon'da Omega 3 değerleri yazmıyordu. Ancak SuperFresh'in kipa sayfasında değerini buldum.
    Sonuç olarak SuperFresh, Ülker Kalbim ve Tat'da durum küçükten büyüğe şöyle (100gram için ortalama değer):
    SuperFresh : 0,262 g
    Ülker Kalbim Light: 0,3 g
    Tat : 1-1,5g arası (tam aklımda değil)
    Ülker Kalbim : 9,420 g !!!
    Arada uçurum var. Bu gerçekten olabilir mi? Diğerleriyle arasında bukadar fark olması basım hatası mı dedirtti bana. Eğer bu değerleri veriyorsa çok iyi. Yorumlarınızı alabilir miyim.
    İlgili ürünün kipa sayfasına da bakabiliriz:http://kapimda.kipa.com.tr/tr-TR/ProductDetail/ProductDetail/5111260850

• quote:

Orijinalden alıntı: GuiWan

Arkadaşlarım bir yanlışlık mı var anlamadım, beraber bakalım.

Akşam markete gittim, ton balığı reyonunda Dardanel, Pınar, Ülker Kalbim, Tat, SuperFresh ve TonTon olmak üzere konserve kartonlarını inceledim. Maksadım Omega 3 değerlerini bulmaktı. Dardanel, Pınar, SuperFresh ve TonTon'da Omega 3 değerleri yazmıyordu. Ancak SuperFresh'in kipa sayfasında değerini buldum.
    Sonuç olarak SuperFresh, Ülker Kalbim ve Tat'da durum küçükten büyüğe şöyle (100gram için ortalama değer):
    Arada uçurum var. Bu gerçekten olabilir mi? Diğerleriyle arasında bukadar fark olması basım hatası mı dedirtti bana. Eğer bu değerleri veriyorsa çok iyi. Yorumlarınızı alabilir miyim.
    İlgili ürünün kipa sayfasına da bakabiliriz:http://kapimda.kipa.com.tr/tr-TR/ProductDetail/ProductDetail/5111260850

9 gram omega 3 mü ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GuiWan

Arkadaşlarım bir yanlışlık mı var anlamadım, beraber bakalım.

9 gram omega 3 mü ?

Evet aynen öyle yazıyor konserveyi de aldım foto koyacam ama makine yok düzgün.

• Bu netteki özellikleri, aynı değerler yazıyor konservede de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuiWan -- 14 Nisan 2014; 23:17:09 >
  • ağır metal içerir.

inanmayın.
  • SuperFresh'in sayfasında resimdeki bilgiye ulaştım. Ülker Kalbim'i de üreten bunlarmış. Buradaki klasik modeli.
    Aklıma başka bir soru takıldı bu arada. Bu konservernin içine ekledikleri ayçiçek yağı, Omega 3'ü kendi içinde çözdürür mü? Yani yağı süzdürdüğümüzde Omega 3'ten de feragat etmiş olur muyuz acaba? Böyle bir soru gönderdim sitelerine.
    Konuyla ilgili uzman arkadaşlarımız varsa, siteden önce yanıtlarlarsa sevinirim.

• Arkadaşlar bu üründe bahsi geçen değer omega 3 için verilen gramaj/fiziksel değerdir. Yukarıda yazdığım krill yağından yola çıkarsanız demek istediğimi anlarsınız.
    100mg krill yağı 1gr omega 3 kapsullerine esit sayilir hatta daha degerli.
    Burada çok onceleri paylastigim bazi degerleri hatirlatmak istiyorum aklimda kaldiginca;
    Örneğin: Karadeniz den elde edeceginiz omega 3 icin açık denizden elde edeceginiz deger farki 20'de 1 dir. Bazi yerlerde 50'de 1 ve daha farkli sonuclarda oluyor.
    Yani karadenizden elde edeceginiz 2kg(2000gr) omega 3 okyanusun temiz bir yerinden elde edeceginiz 100gr Omega 3 e eşittir.

Bu yüzdendir ki en kaliteli Omega 3 Krill yağından elde edilmektedir. Onların da kapsülleri 50-150mg arası değişmektedir...

Not:
    Ton baliklarinin ve onlarla gelen omega 3 ün pek sagliga faydasi oldugunu dusunmuyorum çunku balik ciftliklerinde yetistiriyorlar ve yillar once balik ciftliklerinin denizi kirlettigi tespit edilmisken
    Nasil olurda balik ciftliklerinden elde edilen omega 3 sagliga faydali olabilir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 15 Nisan 2014; 14:22:40 >

• Balık yağı zekayı geliştiriyor

Balık tüketimi ve balık yağının, kalbi koruduğu ve damar hastalıklarını önlediği bildirildi. Araştırmalara göre, balık yağlarının akıl sağlığı ve idrak gücü üzerinde de olumlu etkiler sağlıyor. Balıkla ilgili yapılan araştırmalarda, yağlı balık veya balık yağı alan kişilerin zeka testlerinden yüzde 13 oranında daha yüksek puan aldığı belirlendi. Aynı kişilerde Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin çok daha az olduğu ifade edildi. 1947 yılında yapılan zeka testine katılan 11 yaşındaki kişiler, 64 yaşına geldiklerinde tekrar zeka testine tabi tutuldu. Çıkan sonuçta balık yağı kullanan kişilerde idrak fonksiyonunun daha yüksek olduğu belirlendi. Öte yandan, çocukluk zeka seviyesine göre zihin hızını ölçmek için yapılan testlerde balık yağı kullananların daha yüksek puan aldığı belirtildi. Uzmanlara göre balık yağları beynin yaşlanmasını yavaşlatıyor. Balık yağı kullananların beyni ise daha hızlı çalışıyor. Uzmanlar, beyin kullanımı gerektiren işlerde çalışanların, mutlaka balık tüketmesi gerektiğine dikkat çekerken balık tüketme imkanı olmayanlar için tablet halinde eczanelerden balık yağı temin etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

http://nasiltamamlariz.com/balik-yagi-zekayi-gelistiriyor-2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d0RuK -- 16 Nisan 2014; 0:03:43 >

• Onceki mesajlarimda krill yagi hakkinda bilgilendirme yapmıştım bir cok yabanci bilimsel makalelerden. Lutfen surekli en iyi yagdir seklinde yorumlarda bulunmayin. adminlerdende ricamiz arada balik yagi reklami satis reklami yapan sahislarin mesajlarinin silinmesidir. Ne oldugu brlirsiZ sagliksiz zararli olabilecek reklam mesajlari ile yanlis bilgilendirmelerin yapilmamasidir.

Ayrica bugun balik av yasagi basladi bu hafta son kez taze balik alin. Bir daha sonrakiler dondurulmus buzhane balik olacaktir.

Hayirli geceler.

• quote:

Onceki mesajlarimda krill yagi hakkinda bilgilendirme yapmıştım bir cok yabanci bilimsel makalelerden. Lutfen surekli en iyi yagdir seklinde yorumlarda bulunmayin. adminlerdende ricamiz arada balik yagi reklami satis reklami yapan sahislarin mesajlarinin silinmesidir. Ne oldugu brlirsiZ sagliksiz zararli olabilecek reklam mesajlari ile yanlis bilgilendirmelerin yapilmamasidir.

Ayrica bugun balik av yasagi basladi bu hafta son kez taze balik alin. Bir daha sonrakiler dondurulmus buzhane balik olacaktir.

Hayirli geceler.

Şöyle bir baktım; Krill yağından bahseden ben olduğum için bu mesajı üzerime alındım :)

Omega 3 makalelerinde görmüşsünüzdür ki küçük balıklardan elde edilen Omega 3 lerin büyük balıklardan elde edilen Omega 3 lere göre daha saf ve kaliteli olduğunu bilim adamları söylüyor.

Krill Yağı okyanus da insan kirliliklerinden en uzak kutup bölgelerinde yaşaması kötü koşullara daha az maruz kaldığının göstergesidir.

Kabaca:
    Hamsiden çıkanda Omega 3
    Krill den çıkanda Omega 3
    Fakat:
    Yerli muz ile yabancı muzu karşılaştırdığınızda ikiside muz ama kalite olarak farklı. Yabancı muzlar daha iyi koşullara sahip yerlerde yetiştiğinden daha çok büyüyüp gelişebiliyorlar. Değerlerine baktığınızda 1Kg yerli muz ile 1Kg yabancı muzun içerisinde bulunan: B1, B2, C, A, E vitaminleri ve potasyum, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum ve iyot değerlerinin arasında DAĞLAR kadar fark vardır.

Krill de bir çok balık türüne göre yaşam alanlarından dolayı kirlilikten daha az etkilenen ve temiz sularda yaşayan bir türdür. Bu bağlamda bir çok uzman Krill yağının diğer Omega 3 kaynaklarına göre daha kaliteli olduğunu belirtiyor.

Son olarak burada Cerrahpaşa TIP fakültesinde prof. olan birinin makalesini yazmıştım o kişi Omega 3 lerin kalite olarak birbirinden ayrıldığını ve bununda 20'de 1 - 50'de 1 gibi değerlere sahip olduğunu söylüyordu.

Karadenizden elde edeceğiniz 1Kg Omega 3 ile Krill den elde edeceğiniz 50-100gr Omega 3 ün birbirine neredeyse eşittir.

Reklam olayını üzerime alınmayacağım ama yine de yazmak istiyorum.
    Bugüne kadar bir kişiye dahi özelden/genelden reklam içerikli ya da marketing bir ürün önerdim/tavsiye ettiysem rica ediyorum bunu ortaya çıkartın herkes görsün.
    Adminlerin özel mesaj görme yetkileride vardır mutlaka ve çıkartsınlar.

Bir kişide çıkıp genel ya da özelden reklam mesajı attığımı söyleyemez... Her zaman marketing olmayan birden fazla ürün önermişimdir asla doğrudan bir markaya körü körüne önerip savunmadım.

Yaşama alanlarının sağladığı koşullardan ötürü insanların kirliliklerinden en az etkilendiği için Kril yağı en iyi Omega 3 kaynağı/yağıdır.... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 16 Nisan 2014; 18:20:22 >

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.