Şimdi Ara

>>>>>> ----- OMEGA 1995/1999 ne kadar yakıyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Opel Omega 'nın bu kasalarını cok seviyorum. Hem konfor hem güvenlik hem sürüş keyfi açısından iyi arabalar.
    Ayrıca fiyat olarak da benim bütceme uygun...
    Fakat en büyük korkum Yakıt....
    Kasa cok ağır.
    Motor da büyük.
    2.5 V6 olanları da var.

Tüm motor seceneklerini de soruyorum.
    Kullanan varsa yakıt bilgilerini paylaşabilir mi ?
    Başkaları için de yararlı olur diye düşünüyorum.
    Otomatik ve düz şanzuman hangisini önerirsiniz ? Otomatiklerde sorun oluyor mu cok ?
    Parca sorunu var mı ? Ve pahalı mı :)
    Bir de kullanan arkadaşlar, genel olarak arac hakkında artısıyla eksisiyle bildiklerini söylerse , cok sevinirim.

Bahsettiğim model bu :
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a2/Opel_Omega_Sedan_1997.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofamof -- 21 Ekim 2012; 23:13:21 >

• Hayırlı günler kardeşim. Benim ilk aracım opel idi 1966 model. 1900 motor. 1990 yılanda almıştım. O yıllar yakıt ucuzdu 1 kg şeker fiyatıydı benzin.
    Şimdi 1988 omegam var. 2300 dizel. Yen aldım. Henüz yakıtını öçmedlim. İnşallah kasım ayının ilk haftasında buraya ne kadar yaktığını yazarım.

Şuna emin olmanızı isterim. Büyük motorlu araç düşünüldüğü kadar çok yakmaz. Çünkü gazçubuğuna çeyrek basarak istediğiniz yere gidersiniz.

Ben hiç bir zaman otomatik vites düşünmedim. Zira çok nazik oluyorlar. Tek şoför kullanması lazım.
    Manuel daha kullanışlı bana göre.
  • 2 hafta oldu opel omega 2000 model 2.5 v6 motorlu aracımı alalı.Şu ana kadar saab 9.5 ford mondeo mk3 vectra B,C VW GOLF4 ,GOLF5, BORA ...kullandım.hiç birisi omega kadar keyif vermedi.O kadar yumuşakki rahatlığı emin ol merso ile yarışır.Yakıtı izmir karşıyaka -nergiz -evka2 hattı boyunca kullanıyorum.ortalama 13lt yakıyor.şehirler arası herhalde 7.5 ,8 lt yakar.benim aracımda lpg yok.büyük ihtimallle de taktırmayacagım. Arka perde arızası dışında kronik sorunu yok.diger vectralar gibi yağ yakma sorunu hiç mi hiç yok.yıılık bakımı 3000 km geçmiş meğer. Bugün ögrendim.Hiç bir gram yağ eksilmemişti.Tabiiki hemen bakımını yaptırdım.Otomatik vitesi ile ilgili sorun biraz şansa kalmış.ama kronik bir sorun yok.Opelin bence gelmiş geçmiş en iyi arabası ARKADAN İTİŞLİ OLMASI İSE BONUSU.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldıran

2 hafta oldu opel omega 2000 model 2.5 v6 motorlu aracımı alalı.Şu ana kadar saab 9.5 ford mondeo mk3 vectra B,C VW GOLF4 ,GOLF5, BORA ...kullandım.hiç birisi omega kadar keyif vermedi.O kadar yumuşakki rahatlığı emin ol merso ile yarışır.Yakıtı izmir karşıyaka -nergiz -evka2 hattı boyunca kullanıyorum.ortalama 13lt yakıyor.şehirler arası herhalde 7.5 ,8 lt yakar.benim aracımda lpg yok.büyük ihtimallle de taktırmayacagım. Arka perde arızası dışında kronik sorunu yok.diger vectralar gibi yağ yakma sorunu hiç mi hiç yok.yıılık bakımı 3000 km geçmiş meğer. Bugün ögrendim.Hiç bir gram yağ eksilmemişti.Tabiiki hemen bakımını yaptırdım.Otomatik vitesi ile ilgili sorun biraz şansa kalmış.ama kronik bir sorun yok.Opelin bence gelmiş geçmiş en iyi arabası ARKADAN İTİŞLİ OLMASI İSE BONUSU.

saab, opel omegayı solda sıfır bırakan bir marka.
    sizde tam tersi olmuş; kişiden kişiye göre değişebilir bu durum

• Çok sert arabaydı saab. 2002 9.5 3.0 lpt kullandım 9 ay.Tamam motor çok agresif adamı yoldan çıkarıyordu sesi.Fakat komfor odaklı arabaları sevdiğim için taktım süspansiyonuna.Ayrıca sertlige rağmen yol tutuş virajlarda iyi degildi özellikle virajlarda.Ama tabiiki zevk meselesi biraz.
  • Saab kullanmadım bilmiyorum. Ama arkadaşın dediği gibi bonusunu unutmayalım. Yani arkadan itişini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldıran

Çok sert arabaydı saab. 2002 9.5 3.0 lpt kullandım 9 ay.Tamam motor çok agresif adamı yoldan çıkarıyordu sesi.Fakat komfor odaklı arabaları sevdiğim için taktım süspansiyonuna.Ayrıca sertlige rağmen yol tutuş virajlarda iyi degildi özellikle virajlarda.Ama tabiiki zevk meselesi biraz.

spor şase ise, süspansiyonları serttir, bu normaldir. bunun avantajını virajlarda ben görüyorum. türkiye ile özdeşlemiş bozuk yollarda ise iş değişiyor maalesef
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar konumuz SAAB değil:) spor süspansiyon da değil:)
    Omega nasıldır ?
    Ne kadar yakar ?
    Mastaflı mıdır ?
    Parçası pahalı mıdır?
    tesekkürler:)
  • Herkese hayırlı günler. Bendeki 1988 omega 2,300 TDİ 542 kilometre karma olarak killometrede 35.73 yaktı. Bu yol mesafesinde köy yolu rampa, acemi kullanışları, hareket öncesi ve sonrası rolantide çalıştırararak beklemeler de dahildir.
    Bana çok gelmedi. Daha önce kullandığım 1600 motorlu renault 21'den 8 kuruş fazla. Ama o rampalarda hiç çekmezdi. Trabzon/Maçka Zigana rampasını 2. vitesle zor çıkabilmiştik. Tabi onu sattım. Geçenlerde duyduğuma göre o, 2. vites 1'e düşmüş.
    Omegayla aynı yolu denedim. Yoluma kamyonlar çıkmasaydı 4'le büyük bir bölümünü çıkardım her halde. Allah'a emanet olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZNGN 61 -- 8 Kasım 2012; 9:51:41 >
  • 1995/1999 lütfen ?

1988 le arasında cok fark var? yine de tesekkürler..
  • Eger 2000 motor alırsan 136 bg dir ve Vectra B kasada kullanılmıştır.Ben daha önce vectra B kasa 2000 motor araç kullandım uzun süre.yakışı şehir içi 9 lt gibiydi.Yalnız omega nın kasası daha agır ve otomatik vites oldugu için büyük ihtimalle 11 lt filan yakar şehir içi.Şu an kullandığım araç omega 2.5 v6 motor.şehir içi 13 lt ile 14 lt arası yakıyor.Şehirler arası 7-8 lt gibi yakar.Her iki motoruda kullanan biri olarak 2.5 güzel motor.Omega için ideal bence.Yedek parça problem olmaz herhalde.Pahalı olması konusu da tartışılır.Mesela bir önceki aracım golf 5 fsı idi.NOX sensörü arızası var dediler 1200 tl fiyat çıkardılar.Bence gönül rahatlığıyla alınabilecek bir araç.Yalnız temizini bulmaya çalışın.Arkadan itişli,komforlu yumuşacık amartüsörlü deri döşeme sunroof koltuk ısıtma otomatik vites ...bu kadar donanımlı araca bu fiyata binmek zordur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.