Şimdi Ara

Ölümsüzlük... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bencede eskiden insanların 150 yıl yaşayabilmesi normaldir.ama 900 yıl biraz abartma gibi geldi.
  • kesin bir cevabını bulmak imkansız..sadece biraz kafa yorabiliriz..

benim düşünceme göre ilerde ölümsüz olacagız..salt enerjiye dönüşüp bedenlerimizden kurtulacagız..bu çok çok uzun gelecekteki düşüncem yani artık biz madden olmayacagız görüşü..

daha yakın gelecekteki düşüncem ise;

yeryüzündeki herşey atomlardan oluşmuştur..sadece diziliş farklılıkları yüzünden çeşitlenmişlerdir..yani baktıgınız ekranla yediginiz yiyecek özünde birdir..herhangi bir kaza sonucu hariç(beyin ölümü felan gerçekleşirse) ölümsüzlüğün olabiliecegine inanıyorum..bu şekilde yaşlanan hastalanan organlarımızı nanobotlar sayesinde atomlarına parçalayıp tekrar yeni baştan imal etmek mümkün gibi geliyor bana..hatta beyin ölümünde bile beynimiz herhangi bir chipe kopyalanıp daha sonra üretilebilir..

tabi yakın gelecek dediğime bakmayın siz..bunlardan faydalanabilecegimizi düşünmüyorum

• Var dostum var.Bu bir sır da değil aslında.Ama inanç olarak tam teslimiyet gerektiği için ,bu da her babayiğdin harcı olmadığı için gerektiği gibi değerlendirilemiyor şimdilerde.

ALLAH YOLUNDA ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNDÜKLERİNİZE ''ÖLÜLER'' DEMEYİNİZ. GERÇEKTE ONLAR DİRİDİRLER AMA SİZLER BUNU BİLEMEZSİNİZ.''

ŞEHİTLİĞİ ve İÇYÜZÜNÜ BUGÜNKÜ BİLİNEN ŞEKLİNDEN BAŞKA ve DAHA GENİŞ ŞEKİLDE DÜŞÜNMEYE ÇALIŞIN.MESELA BOYUT DEĞİŞTİRMEK veya FREKANS DEĞİŞTİRMEK ŞEKLİNDE .BEYNİNİZİ ve AKLINIZI SERBEST BIRAKIN.DÜŞÜNSÜN ve HAYAL ETSİN .DÜŞÜNCEYE VERGİ ve GÜNAH YOK.

FAİRMAN34
  • şunu bilir şunu söylerim.dünyada gerçek olan iki şey var;

1-doğum
    2-ölüm

bu dünyaya ait olupta gerçek olan bu ikisinden başka şey bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: XanTos

ruh ölümsüzdür sadece beden ölür...
    ruh ise dünya değiştirir

Beden de bir nevi ölümsüzdür diyebiliriz aslında...
    Ölünce bedenin microorganizmalara ayrılıyor ve bunlar doğa tarafından başka canlarda hayata döndürülüyor. Mesela bir ağaca, bir bitkiye, ordan bir kuşa...
    Sonuçta doğa döngüsünde vücudumuzun parçaları dolanıp duruyor, bu da benim kanaatime göre bir nevi ölümsüzlüktür...
  • o da bi mantık tabi:) ancak dünyanın bir yansıma olduğunu ve gerçek dünyanın ahiret olduğunu düşünürsek dünyaya ait olan bedenlerimizin de gerçeğin bir yansıması olduğunu anlarız.ve sonuçta dünya da yok olacağı için bedenleriz de yok olacaktır.baki olan yalnız ALLAH-U TEALA dır.ruhlar da ondandır.
  • Aslında ölümde bir nimettir. Bunu en iyi anlayanlardan biride şu japonyada 115 yaşındaki kadındır herhalde
    Aslında ölümü kötü bir son olarak değilde Allahın verdiği nimetlerden biri olarak düşünsek ölümsüzlüğe ulaşmaya çalışmanın nekadar gereksiz olduğunu anlarız. Birde şu açıdan bakın ölümü Allahın verdiği bir nimet olarak düşünüyoruz (en azından ben öyle düşünüyorum) ama onun bizim için gerekli gördüğü şeyi biz kabul etmiyoruz. Onun bize verdiği bu hediyeyi almamaya çalışıyoruz. Bu bir hakaret değil midir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnGeLuS MoRTiS

Beden de bir nevi ölümsüzdür diyebiliriz aslında...
    Ölünce bedenin microorganizmalara ayrılıyor ve bunlar doğa tarafından başka canlarda hayata döndürülüyor. Mesela bir ağaca, bir bitkiye, ordan bir kuşa...
    Sonuçta doğa döngüsünde vücudumuzun parçaları dolanıp duruyor, bu da benim kanaatime göre bir nevi ölümsüzlüktür...

Bununla ilgili bir fıkra bile var: Hani Temel ölmüş. Mezarında otlar bitmiş. Bir inek bu otları yemiş ve gidip çayırda afedersiniz def-i hacet yapmış. Bunu gören Cemal ' Ula Temel hiç değişmemişsin daa' demiş.

• quote:

Orjinalden alıntı: XanTos

ruh ölümsüzdür sadece beden ölür...
    ruh ise dünya değiştirir

Bikaç kere öldün galiba ordan biliyosun herhalde.
  • quote:

olumsuzluk mumkun olsa ble bence insanlara ceza olark verilmeli dusunsene hic olmeden yasamak korkunc bisey...

hristıyanlık efsanelerınde isayı olduren kişinin kıyamete kadar yaşamakla cezalndırldığından bahsedilir her ne kadar mit olsada
  • ölüm gençlerimiz açısından kötü bir netice gibi gözükse de yaşlılar açısından hiç de öyle değildir. İnsan acizdir, aciz olanı taleb edemez. Görebilenlere ölümün büyük nimetler taşıdığını gösterecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HakikiVisco

Bundan 75 bin yıl önce ortalama insan ömrü 900 yıl civarındaymış.

(Kaynak: Ra Bilgileri)

insanlarin yillar evvel, 900 yil yasadigini hangi kaynak iddaa ediyorsa yalan ve mitostur.

Biyolojik acidan degerlendirdigimizde insan omru her gecen yil uzamaktadir.
  • Ölümsüzlük değilde insanın genlerine yapılacak doğru mudahalelerle uzun yaşamlara az kaldı
  • Ölümsüzlük istiyorsanız acı duymadan hep zevk ve sefa içinde nimetler içinde ölümsüzlük istiyorsanız bu mumkun.Ahirete çalışın Allah ın rızasını elde edin ve bu istediginiz olsun. Bu dunyada ölümsüz olsanız bile acılar fakirlikler ve olumsuzluklar hep olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: L a C o s T e

Ölümsüzlük istiyorsanız acı duymadan hep zevk ve sefa içinde nimetler içinde ölümsüzlük istiyorsanız bu mumkun.Ahirete çalışın Allah ın rızasını elde edin ve bu istediginiz olsun. Bu dunyada ölümsüz olsanız bile acılar fakirlikler ve olumsuzluklar hep olacaktır.

Ölüm: Ruh ile beden arasındaki bağların Azrail (a.s) tarafından kesilmesidir(mecazi anlamda). Bu olay er yada geç olacaktır. Yani ruhun bedenden ayrılmasıdır.

Dünya hayatında ölümsüzlük diye bir şeyin olabileceğini sanmıyorum ALLAH (c.c.) her canlı için bir ömür biçmiştir. Zamanı geldiğinde her canlı ölüm ile karşı karşıya gelecektır. Vücudun ölümsüz olduğunu düşünsek, hücreler birbirini yenileyerek bütün yaraları iyileştirir ve bütün hastalıkları engeller. Ama ölüm zamanı geldiğinde beden ölümsüz olabilir, ruh er yada geç o bedenle arasındaki bağlantının Azrail (a.s.) tarafından kesileceği bir gerçektir ve bundan bir kaçış yoktur.Ruh olmadan beden ne işe yarar sorarım sizlere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 18 Eylül 2006; 12:23:15 >

• ruh bedenden ayrıldığında ölümsüzlüğün bir boyutta başladığına inanıyorum.reenkarnasyon gerçekleştiğinde ise,ruh başka bir bedende yeniden hayata başlıyor.ya da reenkarnasyon diye birşey yoksa,ruh bir boyutta kalıp ölümsüzlüğünü yaşıyor.
  • @bdfyobgsougt
    ben sen forumu bıraktın sanıodum
    hala rüyanda konuşuyon mu kardeş?veya adam hipnoz edion mu???
  • quote:

Orjinalden alıntı: onlyone

@bdfyobgsougt
    ben sen forumu bıraktın sanıodum
    hala rüyanda konuşuyon mu kardeş?veya adam hipnoz edion mu???

• bi film vardı robot düşünebiliyodu sonradan insan oluyodu falan hatırlayan varmı hayatımda ağladığım tek film di ne alakaysa
  • ölümsüzlük mümkün..en önemli adım yaşlılığa sebep olan geni önlemek..işte bence yakın bir gelecekte gerçekleşecek ve çok pahalı bir ameliyat olacak..ancak dünyada çok az sayıda insan bundan faydalanabilecek...belki şu an deneyler başlamıştır bile..bildiğimiz şeyler bilmediğimiz şeylerin yanında bir hiç kalır...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.