Şimdi Ara

Ölümsüzlüğün Kapısı Nanitler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ölümsüzlüğün Kapısı Nanitler

Albert Hibbs, Richard Feynman’a Feynman’ın teorik mikromakinelerinin bir gün tıp alanında çığır açabileceğini söylediğinde takvim 1959 yılını gösteriyordu. Geçen elli yıl içinde tıp bilimi akıl almaz bir gelişime uğramışsa da, henüz doktorları yutulabilecek ebata indirebilmiş değil. Bu yazının konusu, nanoteknolojik tıbbın gelişimi hakkında öngörülerde bulunmak değil, teorik olarak genetik rahatsızlıklar dahil her türlü hastalığın semptomlarını ve hatta hastalığın kendisini ortadan kaldırabilecek kadar güçlü bu teknolojinin gerçekleştirilmesi halinde insanlığı öngörülmesi zor şekilde kökten değiştirebileceği fikrini bir kaç hayali örnekle öne sürmektir.

Şimdi onyıllardır durmaksızın çalışmakta olan analitik düşünme sistemimizi bir kenara bırakıp çocukluğumuzun sınırsız olasılıklar diyarına ufak bir geziye çıkalım. Mesela bu nanoteknolojik robotlar (kısaca nanit’ler) bugün piyasaya çıkmış olsun. Devrim niteliğinde bu buluşu bütün dünya(en azından “bilim”i sisli bir okyanustaki bir deniz feneri olarak kabul eden kısmı) ayakta alkışlayacaktır. Malzeme bilimi ve bilgisayar teknolojisi üzerindeki etkileri inanılmaz olacaktır. Hele de yapay zeka ya da en azından sanal zeka konusundaki gelişmeler nanitlerin giderek daha büyük boyutlu maddeleri eş zamanlı olarak etkileyebilmesine olanak sağlayacaktır. Tabii ki böyle bir teknoloji tıp alanında da sıradışı gelişmelere yol açacaktır. Yayılmakta olan kanserli hücreleri bile en yetenekli cerrahtan daha hızlı ve daha isabetli bir şekilde ortadan kaldırmak mümkün hale gelecektir. Hatta geçirilen bir trafik kazası sonrası ağır şekilde yaralanan kazazedenin kan kaybını engellemek, kopan uzuvlarını yerine “tutturmak” bir kaç dakika ve bir doz nanit enjeksiyonuna malolacaktır. Böylece kaza ve hastalık sebepli ölümlerin önüne geçmek çok daha kolay olacaktır. Ama neden burada duralım ki? İnsan vücudunda sürekli olarak barınacak nanitler, insan bağışıklık sisteminin yapamadığını başarabilir, aids, hpv, ebola, grip gibi çaresi henüz olmayan virütik hastalıklarla kolaylıkla başa çıkabilir. Bunun tek dezavantajı, bağışıklık sistemimizin giderek zayıflaması olacaktır. Ama artık bir bağışıklık sistemine de ihtiyacımız olmadığına göre büyük bir kayıp sayılmaz bu. Bu noktada insanın ölmesinin tek yolu, ya vücudun nanitlerin müdahale edebileceğinden daha hızlı ve sert şekilde zarar görmesi, ya da yaşlılıktır. Ama (tekrar) neden burada duralım? Bu noktaya kadar virüs boyutundaki varlıkları manipüle edebilecek kadar gelişmiş olan nanitlerimiz, DNA’mızı da uygun şekilde değiştirebilir. Anne karnında saptanan genetik rahatsızlıklar, bebeğin DNA’sı üzerinde yapılacak değişikliklerle ortadan kaldırılabilecektir. Dahası kendi DNA’larımızın ucundaki telomerleri tamir ederek, hücrelerin yaşlanmasını geri çevirmek, ve pratik olarak ölümsüzlüğe ulaşmak mümkün olacaktır.

http://vaybe.axtelsoft.com/olumsuzlugun-kapisi-nanitler/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppose27now -- 28 Ağustos 2017; 11:36:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dünya acı dolu ölümsüzlüğü bulsalar ne fayda. hemen şimdi kafama sıkmak istiyorum bi' de bu çilenin sonsuza dek süreceğini düşünsene...
  • Clint Sexwood kullanıcısına yanıt
    aynen görende milyarder sanacak neyimize bizim sounsuza kadar yaşamak
  • Dünya acı dolu evet ama bunun tek sebebi biziz yani insanlar . Her şey ama her şey elimizde. Bu dünyayı cennete çevirmekte cehenneme çevirmekte elimizde . Sürekli güç , çıkar yarışında olmaktan , acımasızların olduğu bu dünya da yasamak güç . Öyle bir hal aldı ki dünyayı kontrol etmeye çalışıyorlar . Kitle kontrol uygulamaya , kitle imha silahları vb . Gözü dönmüş şeytani tarikatlar kendi amaçlarına hizmet etmemizi istiyorlar . Bunları yapan , isteyen hep insan işte ..

Şimdi her şey düzgün ama bu seferde tipsizim , param yok gibi sorunlar çıkıyor . Bu tipe sahip olmak senin kaderin ona bir şey yapamayız ama dünya düzgün bir yer olsaydı emin olun fakirlik olmayacaktı zaten yani bunu dert edinemezdik . Türkiye bu halde olmazdı . Dünya bu durumda olmadığı için depresyon , OKB, anksiyete gibi sorunlar olmazdı bile benim düşüncem...

• Aslında bunlarla ilgili bir yorum okudum birkaç saat önce. Çalıştırılan işçilere bunları enjekte ederek daha çok iş gücünü, maaliyeti azaltarak sağlamak gibi komplovari bir teoriden bahsediyordu. Dışardan gelen etkiyle ölümü durduramaz elbette bu nanobotlar fakat insanın geçirdiği hastalıklara ve hücre yaşlanmasına bir çözüm olabilir. Zaten elbet her yaşam türü son bulacak bir gün, inansan da, inanmasan da.
  • Psikososyal kullanıcısına yanıt
    Makineler insanin yaptigindan cok daha iyi is yapar hocam. Maas derdi yoktur yagini elektrigini ver sogutmasini iyi yap gunde 24 saat calisabilirler yillarca. Somurulecek biri varsa makinelerdir kimse insani olumsuz yapmaya calismaz cunku o zaman daha fazla kazanmak isteyecektir. Ayrica milyarlarca dolar arge gerekir. Makinedeyse boyle bir sorun yok harcanacak birkac milyon dolar bile makine teknolojisini 1 kademe yukari tasiyabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş işler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Makineler insanin yaptigindan cok daha iyi is yapar hocam. Maas derdi yoktur yagini elektrigini ver sogutmasini iyi yap gunde 24 saat calisabilirler yillarca. Somurulecek biri varsa makinelerdir kimse insani olumsuz yapmaya calismaz cunku o zaman daha fazla kazanmak isteyecektir. Ayrica milyarlarca dolar arge gerekir. Makinedeyse boyle bir sorun yok harcanacak birkac milyon dolar bile makine teknolojisini 1 kademe yukari tasiyabilir.

Haklısın hocam, umalım da o makineler öz farkındalıklarını kazandıktan sonra bizi bitirmesinler kökten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikososyal

quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Haklısın hocam, umalım da o makineler öz farkındalıklarını kazandıktan sonra bizi bitirmesinler kökten.

Umarim bitirirler hocam. Insanlar o kadar pis ki umarim bitirirler de dunyaya atom bombasi atilmasina gerek kalmaz.

• her yıl onlarca kısıye gıcık oluyorum,milyarca ınsana gıcık olmak ıyı olmazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

her yıl onlarca kısıye gıcık oluyorum,milyarca ınsana gıcık olmak ıyı olmazdı

Son yıllarda takdir ettiğim nadir yazılardan birisi. Ciddiyim.
  • Hayatım çok güzel geçse ve milyarder olsam neyse ölümsüzlük isterdim ama bu durumda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppose27now

Dünya acı dolu evet ama bunun tek sebebi biziz yani insanlar . Her şey ama her şey elimizde. Bu dünyayı cennete çevirmekte cehenneme çevirmekte elimizde . Sürekli güç , çıkar yarışında olmaktan , acımasızların olduğu bu dünya da yasamak güç . Öyle bir hal aldı ki dünyayı kontrol etmeye çalışıyorlar . Kitle kontrol uygulamaya , kitle imha silahları vb . Gözü dönmüş şeytani tarikatlar kendi amaçlarına hizmet etmemizi istiyorlar . Bunları yapan , isteyen hep insan işte ..

Şimdi her şey düzgün ama bu seferde tipsizim , param yok gibi sorunlar çıkıyor . Bu tipe sahip olmak senin kaderin ona bir şey yapamayız ama dünya düzgün bir yer olsaydı emin olun fakirlik olmayacaktı zaten yani bunu dert edinemezdik . Türkiye bu halde olmazdı . Dünya bu durumda olmadığı için depresyon , OKB, anksiyete gibi sorunlar olmazdı bile benim düşüncem...

Biraz şu alıntı yaptığın ama alıntı olduğunu belirtme gereği duymadığın yazıdan örnek al be kardeşim. Ne güzel noktalama işaretlerini de kullanıyorsun, bari düzgün kullan be hocam. O boşluklar ne öyle kardeşim.

• Erich Fromm kullanıcısına yanıt
    Hocam elimden geldiğince düzgün yazmaya ve noktalama işaretlerine dikkat ediyorum . Onun dışında bir edebiyat öğretmeni değilim tamamen doğru yazayım . İlk başta alıntı yaptığım yerin linkini versem mi diye düşündüm ama daha sonra gerek olmadığını düşündüm.Bugün ise linki koyuyorum. Burda bilgiyi yazıp bir tartışma ortamı oluşturmak istedim .

• Okumadım çünkü ölümsüzlük yalan

• Aslında ölümsüzlük yerine hayatımız boyunca sağlıklı yaşamımıza yardım edebilir. 70-80 yıllık ömrümüzde kanser olmadan , hasta olmadan yaşamak hastalıklı bir yaşamdan daha iyidir . Kendimden örnek vereyim , benim mide rahatsızlığım var . Bademciklerimde sorun var . Bunlar olmasa şuan kendimi mutlu hissederdim . Özelikle mide hastalığı . İstediğiniz gibi yiyemiyorsunuz . Sürekli bir reflü , bulantı . Zaten bu yüzden zayıfım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.