Şimdi Ara

Ölümden dönmem(Armut.com)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba millet,

    Armut.com üzerinden odama dolap yaptırmak amacıyla kasım2016'da başvuruda bulundum. Madel iç mimari tasarımdan teklif aldım. Telefonla konuştuk kendisi şirketin çok komisyon aldığını yüz yüze daha iyi bir fiyat ve detaylı şekilde konuşabileceğimizi söyledi. Anlaştık 6500 TL parke boya ve dolaplar 3250 3250 şeklinde 2 taksit ilki hemen diğeri iş bitiminde olacak şekilde. Sonra bu kendini iç mimar olarak tanıtan arkadaş aslında ağaç işleri endüstri mühendisliği mezunu bize mail yoluyla bir sözleşme yolladı sözleşmede üzerinde anlaştığımız hafele bağlantı parçaları aydınlatma kapı ve süslemeyle ilgili hiçbir bilgi girmemişti sorulduğunda kendisi bunu kaba sözleşme olarak nitelendirdi.Ve daha işe başlamadan maddi açıdan sıkıntıda olduğu için yeni iş teklifleri almak için armut.com da kendi hakkında iyi yorum atıp yüksek yıldız vermemi istedi ben de kırmadım(bu süreçte kıbrısta başına geldiğini iddia ettiği şeyleri anlattı ve ordaki işleri bırakıp trye döndüğünü söyledi) Şimdi gelelim rezilliklerin başlamasına, ilk başta bize mdf seçimi için kastamonu entegrenin kartelasını verdi. Sonra seçtiğimiz mdflerin ancak çok büyük siparişlerde üretildiğini söyledi bunu da yanımızda şirketin sahibi olan babasını arayarak yaptı. Sonrasında buna çözüm olarak kendisinin lake boya yapacağını ve bunun onun için daha masraflı olduğunu fakat sözleşmeyi yaptığımızı ve ileride bizimle iş yapmayı düşündüğü için bunu sorun etmeyeceğini söyledi. Sonra Teslim etmesi gereken vakitte yetiştiremeyeceğini işin erteleneceğini tasarımı uygulamaya geçirirken bir sıkıntı çıktığını söyledi(duvara kapanan yatağın amortisörü sıkıntılı çıkmış ve bir şekilde çalışmıyor). Sonrasında bir gün beni arayıp hafelenin söz konusu bağlantı parçasını ancak siparişle Türkiye'ye getirebileceği ve bu parçanın 1500tl civarında olduğu bunun yerine bir çözüm üreteceğini söyledi ben bunu düşünmemiz gerek dememe rağmen oldu bitti şeklinde bir tavırla diretti ve bunu sadece yatak için geçerli olduğunu diğer parçaların hafeleden olacağını söyledi. (Defalarca duvara kapanan yatağın ve diğer dolapların sağlam bir şekilde uzun süreçli fonksiyonlarını sürdürebilmesi için söz konusu markanın bağlantı parçalarının kullanılması gerektiği ve bu konuda anlaşmamıza rağmen)

    Şimdi gelelim iş teslimine yaklaşık 2 hafta geciken işini bir pazar günü suriyeli biri ve bir ustası aracılığıyla getirdi. Mobilyaların çoğu çizik yanları aşınmıştı. Kendisine bunları bu şekilde kabul etmeyeceğimi söylediğinde söz konusu çiziklerin vs taşıma sırasında çalışanlar kaynaklı olduğunu kendisinin o çalışanların işlerine son verdiğini, söz konusu kusurları kendi tabiriyle "rötüş" yaparak düzelteceğini söyledi. altına delik açtıkları dolabı baş aşağı yerleştirip bir daha alt kısmına delik açtılar, süpürgeliği keserken çalışma masamı deldiler bunun dışında evdeki bir kaç ürüne daha zarar verdiler. ortada berbat bir iş var. Sonrasında Tekniker biri geldi macunla delikleri çizikleri kapatıp boyadı yamuk takılan kitap rafını kırılan süpürgelikleri vs kusurlarını kapadı.( bu çalışanı çağırmadan önce beni arayıp benim odamı çok ucuza yaptığını bu nedenle ona ne kadara yaptığını söylemememi istedi telefon numarası olarak da patates bir numara vermiş sonradan anlıyoruz hep).duvarların kalitesinin düşük olduğunu bu sebeple esneyebileceğini söylediler zamanla, bunun yıllar alacağını endişelenmemem gerektiğini söyledi. Sonra benden mobilyaların bittiğini aydınlatma ve kapı için paranın diğer yarısını yatırmam gerektiğini söyledi. Ben de içime sinmese de yatırdım.Tabi bu sırada yeni odama taşınmaya çalışıyorum leş bir boya kullanılmış kokusu 3 ay gitmedi mdfler çatlak ve kusurlu(sonrasında bir uzman bunların defolu olduğunu söyledi) çıkıyor bir tane kitap dolabı var cam takmış aşağı sürtüyor boyayı söküyor camlar esniyor falan ara parçalar hafele değil 3-5 liralık şeyler aynı şekilde yatak kapanırken takır tukur sesler geliyor duvardan toz düşüyor falan bir de amortisör olduğu için eğer duvar tarafı sökülürse direk üstüme kapanacak(bunu söylediğimde önlem olarak 1 çivi daha taktılar) Neyse bu kişi 1 hafta sonra beni arayıp dedi ki aydılatmalar çok pahalı kendim bir şeyler yapacağım. Ne kadar olduğunu sorduğumda minimum 2bin Tlden başladığını 4 bine kadar çıktığını söyledi. (4x3 13 Metrekarelik oda maksimum) ben de dedim ki benim o kadar param yok ara bağlantı parçalarını hafele yapacaktın onu bile yapmamışsın senden aydınlatma istemiyorum düzelt işini dedim. Buna karşılık kendisinin benimle birdaha iş yapmayacağını söz konusu parçaları"aydınlatma yapmak yerine"(anlaşırken böyle konuşmadık) hafele ile değiştireceğini söyledi. Ben de dedim ki lanet olsun altı üstü dolap o kadar para verdim ara bağlantı parçaları da iyi olursa uzun süre kullanırım bir daha da muhatap olmam böyle tiplerle illallah geldi çünkü vize final dönemlerimde bu işlerle uğraşıyorum. Neyse ertesi hafta ne arayan soran ne gelen giden var. Ben aradım bana dedi ki karım beyin kanaması geçirdi kurtaramayacağız galiba dedi sesi falan kötü geliyordu. Ne kadar mağdur olsam da sinirli de olsam insanım öyle durumdaki birine iş diye diretemezdim. Allah acil şifa versin işi sonra da konuşuruz deyip kapattım. Daha sonrasında da kendisini aramadım kendisi beni sonra arayacağını söylediği için.

    2 ay sonra bana whatsapptan yazmış demişki fotoğraf çekimi için gelebilir miyim (benden daha önce odanın fotoğraflarını istemişti ben de göndermiştim). Ben de dedim ki olmaz sen böyle böyle bizi kandırdın işi de yarım yamalak yaptın ben insanları kandırmana vs müsade etmem diye. Sonra bu arkadaş benim eski attığım fotoları "Malesef o günkü şartlar nedeniyle fotoları biz çekemedik. Öyle olunca da güzel odanın, güzel olmayan fotoları kaldı elde.İleride fırsat olursa çekeceğiz" diye şirket sayfasında ve profilinde paylaşmış bunu görünce bardak taştı armutu aradım. Armuta ücreti bin tl girmiş. Ben makbuzları gönderdim dolaplardaki çizikleri yamuklukları hataları ve sözleşmeyi gönderdim. Sizin aracılığınızla bulduğumuz kişi böyle böyle bizi dolandırdı biz hakkında iyi yorum yaptırdı buradan ücreti de az göstermiş bunun hakkında bir yaptırım yapın dedim. Bütün yazışmaları vs paylaştım. Armut da 1 ay dönüş yapmadı haziran başına doğru tekrar başvurdum ben size yolladım niye dönüş yapmıyorsunz diye çok üzgün olduklarını en kısa içinde dönüş yapacaklarını söylediler. Yaptıkları dönüşte şu oldu "Berk B. denen şahsiyetle konuşup zararımı karşılaması için ikna etmeye çalışmışlar tabiki de kabul etmemiş bu sebeple onu sistemden çıkardıklarını söylediler. En azından bir yaptırım oldu ben de şirket sayfalarına değerlendirme yazarım facebook üzerinden ve insanların bu şekilde dolandıran bu firmanın müşterilerle buluşma şansını bir nebze kısıtlarım diye düşündüm ve bir değerlendirme yazdım facebook üzerinden. Ona da cevap yazmış terbiyesiz bir ifadeyle burada paylaşacağım hepsini yaptığı dolapları hediye olarak yaptığını iddia etmiş... Ama olay bir nebze benim için sonuçlanmış gibiydi kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışmıştım dolaplar kötüydü vs ama ne olabileceği benim bile aklıma gelmemişti.

    Şikayetlerimden 3 ay geçtikten sonra Bu pazar gecesi çok büyük bir gürültüyle uyandım. Bir an deprem oluyor falan sandım sonrasında fark ettim ki duvara monte edilmiş içinde mat fizik ve bölüm kitapları olan kapaklı dolap duvardan sökülüp benim oyun oynayıp ders çalıştığım yerin üstüne düşmüş.Klavyem laptop vs paramparça.İşin maddi olayı da elbet önemli fakat eğer orada yatakta değil de oyun oynuyor ya da bir şey çalışıyor olsaydım şuan belki de bunları yazamıyor olabilirdim. Yakınımdaki insanların da başına bir şey gelmediği için çok şanslıyım çünkü onlar da altında olabilirlerdi ya da kırılan bardaktan sıçrayan camlar zarar verebilirdi. Bu olaydan sonra armut.com'un bana söylediği sistemden çıkarma olayını kontrol ettim öyle bir şey olmadığını gördüm sadece benim geçmişimden silinmiş şirket hala teklif alıyor. Ve dava açmaya karar verdik. (Bu arada dolap içinde kitap taşımak için tasarlandı amacı dışında kullanılıp da düşmedi zaten finallerden sonra açtığımı hatırlamıyorum)

    Sizle hem bu tecrübeyi paylaşmak istedim hem de tüketici hakları mahkemesine nasıl başvurabilirim bu gibi konuları sormak istedim. Ne yapmalıyım hiçbir şikayetimde gereken ilgi gösterilmedi armut.com'un kurucusu bayan "Armut Garantisi adı altında bir program başlattık. Armut üzerinden seçilen ve detayı belirtilmiş işlerde ispatlanan maddi bir hasar olması durumunda kaybı 100 bin liraya kadar karşılıyoruz" demiş röportajında şahsen benim ne zararımı karşıladılar ne de bir şekilde ilgilendiler üstüne üstlük sözleşmelerini iptal ettikleri dedikleri şirket hala teklif alıyor armut.com üzerinden. Tüketici Mahkemesine başvururken nasıl bir yol izlemeliyim ya da olan bitenler hakkında siz neler düşünüyorsunuz ? Cevaplarsanız sevinirim..
    Ölümden dönmem(Armut.com)Ölümden dönmem(Armut.com)Ölümden dönmem(Armut.com)Ölümden dönmem(Armut.com)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaburgaspor -- 13 Eylül 2017; 18:44:36 >







  • Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, keşke armut.com belasına bulaşmadan önce buraya konu açsaydın kesin görürdüm ve sana elimden geldiğince yardımcı olurdum.

    Senin yapabileceğin tek şey elindeki sözleşme eğer var ise sözleşmeyle beraber bu resimleri alıp güzel bi dilekçe yazıp sıkıntını dile getirip tüketici mahkemesine başvuru yapabilirsin. Eğer elinde sözleşme var ise faturasınıda almışsındır die umuyorum yoksa onuda almaya çalış daha hızlı işler senin için süre.

    armut.com'un sahibi tüketiciye hiç bir şekilde yardımcı olmaz, sen o kadar şikayet etmişsin hala barındırıp iş yapıolar sitede diosun :) şöle söliyim sana hocam it iti ısırmaz afedersin ama armut.com da bunların sırtından para kazanıor.

    Armut.com'daki ustaların %90'ı usta değil, mimar değil, işi bilmiyorlar anlamıyorlar. Çoğu kişinin başı yanıyo çaresiz kalıyorlar bundan sonrasında iç dekorasyon ve boya işlerinde bana danışabilirsin her türlü yardımı yapabilirim.




  • Armut üzerinden anlaşma yapmak yerine çakallığa gidip özel olarak anlaşmışsınız sanırım tam kavrayamadım bu durumda armut hiç bir şeyiniz ile ilgilenmez.


    Tüketici mahkemesine başvurduktan sonra bilirkişi atayacak oda gelip kontrol yapıcak fakat eğer siz eksiksiz aldığınıza dahil bir evrak varsa sizi suçlu duruma düşürür. Duvardan düşmesi olayı tamamen acemi birinin yaptığından ötürüdür. Ytong veya tuğlanın atma durumu olmaz onlara özel dübel ve vida kullanırsınız. Eğer alçı duvarsa taşıyabileceği ağırlıklar bellidir üstünü zaten asamazsınız. Fotoraf çok net göstermiyor ama sanırım küçük düvel ve vida kulanılmış. Ve duvar sapasağlam duruyor. Demek ki duvar aslında taşıyabiliyor.

    Başka malzemelere nasıl zarar verdiler aklım ermiyor fakat mobilyada rötüş yapmak belli bir seviyeye kadar yasal olarak hakları. Diğer türlü Gelen ürünlerin %60 ı çöpe gider çünkü illa kargoda başına birşey geliyor.

    Burada siz mahkemeye başvurduktan ve bilirkişi raporu oluşturulmadn yapılacak birşey yok.




  • Hocam ben limit fiyat olarak 6500 tl girmişim armut.com a bana teklif veren adam bu fiyatı gördüğü halde ancak armut.com’a az komisyon vererek ancak bu ücreti gerçekleştireceğini söylemiş ve 1500 tl girmiş. Olaylar olduktan sonra benim tarafımdan armut.com’ a makbuzlar gönderilmiş ve 6500 ün komisyonunu tahsil etmişler. Gözünüz hep çakal çukal arıyor 1000tlye başka bir mobilyacıya tekrar boyatma cam değiştirme yeniden montaj yaptırdık. Aslında dava açacaktım fakat bu işlerle ilgilenebilecek durumda değilim şuan yakınım vefat etti insanlar üzgün yorgun bir de yamyam bir şirketle uğraşmasınlar mahkemelerde , bunun dışında mobilyaları kendi getirdi kendi başında montaj yaptı duvara ilk yamuk takmışlardı su terazisi kullanmadan ben dedim söküp tekrar taktılar sonra ve söyledik bu taşımaz bunu altına ayak yapalım diye.afamlar yeni getirdikleri masanın üstünde perfelik kesip masayı delmişler. Kapakları dolaplara takılırken spreyli boyayla boyamışlar içerdekine sıçramış bi dolabı ters monte ettiler üstündeki ayaklık yerlerini kapattılar vs oda 12 metrekare ne bir parça da kalite var ne ustalarda(suriyeli adam getirmiş o çizmiş onu kovmuş falan) armut.com denen şirket bozuntusu ne bir garanti formundan bahsetti ne de yardımcı oldu dedikleri şey şirketin teklif almadığı fakat o bile hala teklif alıyor ki bunun benle ilgisi ne. O zaman desinler biz bizim sitemiz üzerinden yapılan ürünlerde hiç bir şekilde işvereni ve yapılan işi araştırmıyor sonrasında da destek vermiyoruz diye biz de elimizi taşın altına sokmazdık. Bakın eylül de konuştum kendim buldum o garanti formunu doldurdum konuştum hala dönüş yapmadılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaburgaspor -- 7 Kasım 2017; 18:44:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.