Şimdi Ara

Ölüm Sonrası. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
4
Favori
9.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stabwound

cennet ve cehennem'in ortaya atılma sebebi kişinin iman etmesi için, bir nevi korkutma aracı

Anlıyorum ki hepimiz aşırı derecede ön yargılıyız. Başka türlü böyle bir söz nasıl söylenebilirki! Cevap vermeye gerek bile görmüyorum.

Mesela bende evrim konusunda böyleyimdir. Benim için tek mutlak gerçek yaratılıştır. Bunun haricindeki varoluş teorilerini araştırmaya gerek duymam çünkü başka bir ihtimali aklım, mantığım, vicdanım kesinlikle reddediyor.

He yanlış anlaşılmasın bunun sebebi pekçok ateist arkadaşın diyeceği gibi dogmatik öğretiler değil, o kadar sığ olsak burada işimiz olmazdı zaten. Benim anahtarım evreni, içindekileri, en küçüğüne kadar inceleyip bütün bunların kendi kendine olamacağına kanaat getirmek. Ve bunun üzerine bir yöneten, kontrol eden aradığınız zaman zaten karşınıza çıkıyor. O'nun da başka alternatifi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

cennet ve cehennem'in ortaya atılma sebebi kişinin iman etmesi için, bir nevi korkutma aracı

Anlıyorum ki hepimiz aşırı derecede ön yargılıyız. Başka türlü böyle bir söz nasıl söylenebilirki! Cevap vermeye gerek bile görmüyorum.

Mesela bende evrim konusunda böyleyimdir. Benim için tek mutlak gerçek yaratılıştır. Bunun haricindeki varoluş teorilerini araştırmaya gerek duymam çünkü başka bir ihtimali aklım, mantığım, vicdanım kesinlikle reddediyor.

He yanlış anlaşılmasın bunun sebebi pekçok ateist arkadaşın diyeceği gibi dogmatik öğretiler değil, o kadar sığ olsak burada işimiz olmazdı zaten. Benim anahtarım evreni, içindekileri, en küçüğüne kadar inceleyip bütün bunların kendi kendine olamacağına kanaat getirmek. Ve bunun üzerine bir yöneten, kontrol eden aradığınız zaman zaten karşınıza çıkıyor. O'nun da başka alternatifi yok.

bende yaratana inanırım, ateist değilim. Ben evrimsel mekanizmanın nasıl işlediğini görünce yaratana bir kez daha hayran olurum. öyle çamurdan sudan ol diyipte olduğunu hiç düşünmüyorum bu da benim görüşüm. Sonuçta her konu herşey yaratana çıkar, fakat allah ol dedi ve olduk lafından tatmin olmuyor nasıl diye soruyorum araştırıyorum. neyse uzatmayalım konuyu kapansın burda.

• İnsanın evveliyatı yoktur ama ebediyeti vardır.

Büyüklüğü yer ve uzaydan daha fazla olan Cennet iyiler için sonsuz,
    Cehennem de kötüler için sonsuzdur.

Bu yüzden ölüm transferdir.

Azerilerin dediği gibi... Dünyasını deyiştirib...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

İnsanın evveliyatı yoktur ama ebediyeti vardır.

Bu bir inanaç mı yoksa kesinliği ispatlanmış yada gözlenebilmiş birşey mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drazy

quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

İnsanın evveliyatı yoktur ama ebediyeti vardır.

Bu bir inanaç mı yoksa kesinliği ispatlanmış yada gözlenebilmiş birşey mi?

yandın sen, şimdi önüne milyonlarca ayet koyup kanıt olarak sunucaklar =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Sky

state sakın sen ölüm sonrasının.. içinde bir yerlerde ..derinlerde sebeb olduğu korkudan ötürü kendini narkozluyor olmayasın neysee

hoca, ölüm korkusunun ,ölümden sonra bir yaşam kurgulattığını söylüyorum. bu korkudan kurtulmanın en basit yolu budur.
    ölüm korkusu en temel korkulardan biridir ve canlının yaşam için mücadelesinin temelidir.bu nedenle ölüm korkusu olmayan bir canlı sakattır,doğadan kısa sürede elenir.bu nedenle bu dünya ölmekten korkanların dünyası olur.
    tüm bunları bile bile ,ölüm korkusu var diye bir kurgu hayata mı inanalım, bu mudur yani...

• Ne milyonlarca, ne bir tane âyet. İnanmakta inat eden kişi, Hz Muhammed'i (S.A.V.) gördüğü halde de inanmaz; inanmayan oldu da. Lâkin büyük gün geldiğinde herşey anlaşılacaksa da inanmayanlar için artık geç kalınmış olacaktır. Önemli olan, o büyük gün gelmeden iman etmektir. Âyet yazmak istemiyordum ama, o günü Alemlerin Rabb'inden daha iyi anlatacak kimse olmadığı için sözü ona bırakıyorum.

"Ey zavallı insan! Dehşeti büyük, zamanı uzun, kahrı çetin, vakti pek yakın olan kıyamet için hazırlık yap!"

"O günde göklerin yarıldığını, dehşetinden yıldızların param parça olup etrafa dağıldığını, parlaklığıyla göz kamaştıran yıldızların karardığını, güneşin dürülüp atıldığını, dağların yürütüldüğünü, değerli hayvanların başıboş bırakıldığını, vahşî hayvanların bile bir araya toplandıklarını, denizlerin ateş haline geldiğini görürsün."

"O gün ruhlar bedenlerine geri dönmüş, cehennem olanca ateşiyle kızdırılmış, cennet müminlere yaklaştırılmıştır. Dağlar tuz buz edilip kum haline getirilmiş, yeryüzü dağların yok olmasıyla uzamış, dümdüz olmuştur."

"O gün yeryüzünün şiddetle sarsıldığını, toprağın içinde ne varsa hepsini dışarı attığını, insanların amellerinin karşılığını görmek üzere bölük bölük mahşer meydanına götürüldüklerini görürsün."

• yukarıdaki cümleleri Büyük bağışlayıcı mı söylemiştir ?
    Nerede bagışlayıcı ve rahmet'i o zaman..
  • quote:

Orijinalden alıntı: momechikafute

yukarıdaki cümleleri Büyük bağışlayıcı mı söylemiştir ?

Her türlü art niyet ve önyargıdan arınmış şekilde, âdetâ bir kaşif gibi aramak ve görmeye çalışmak gerek. Gerçekten halis niyetle arayacak olana kendisini gösterir, buldurur O.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

yukarıdaki cümleleri Büyük bağışlayıcı mı söylemiştir ?

Her türlü art niyet ve önyargıdan arınmış şekilde, âdetâ bir kaşif gibi aramak ve görmeye çalışmak gerek. Gerçekten halis niyetle arayacak olana kendisini gösterir, buldurur O.

Benim tanrım tehdit etmek arkadaşım.
  • Allah seni bildiği gibi etsin. Hiç güleceğim yoktu vallahi. Arkadaşım, o tehdit değil, uyarı. Şimdi ben sana desem ki: "Oraya gidersen başına şu gelir, oradan değil de buradan gidersen başına birşey gelmez." desem, tehdit mi etmiş olurum, yoksa uyarmış mı olurum? Uyarmış olurum değil mi?

Ben Allah'ın emir ve yasaklarını şuna benzetiyorum: Diyelim ki okulda herhangi bir dersten sınava gireceğiz. Öğretmen bize dedi ki: "Arkadaşlar sınavda bu soruları soracağım. Sorulara böyle cevap verirseniz geçer, şöyle cevap verirseniz de kalırsınız." dese. Biz buna rağmen sınavın o stresini yaşamak istemediğimiz için "Yok öyle bir sınav" (Ahiret yok) desek, veya sınav yok demedikte, hocanın dediği şekilde yazılı kağıdımızı doldurmasak ve sınavdan kalsak, sizce sorumlu biz olmaz mıyız? İşte Allah-u Teâlâ gönderdiği elçileri (peygamberleri) vasıtasıyla bizlere o büyük günü (sınav gününü) haber ediyor, bununla kalmayıp, sınavda soracağı soruları ve cevaplarını da bildiriyor. Bize düşen tek şey ise peygamber efendimizi örnek alıp, yani bir nevi kopya çekip sınavı geçmeye çalışmaktır. Olay aslında bu kadar basittir.

Eğer Allah'ın emir ve yasaklarının bütünü olan dini siz bir ideoloji (insanlar tarafından uydurulan herhangi bir fikir, düşünce veya siyasi akım) olarak düşünürseniz eğer hataya düşersiniz. Tek yapmamız gereken şey, yaratıcımız, onun gönderdiği elçi ve onunla birlikte gönderilen emirleri ile aramıza hiçbir şeyi sokmamak ve onu hayatımıza yansıtıp yaşamaktır. İşte sınavı geçmenin yolu budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 5 Mart 2012; 16:49:14 >

• quote:

hayırdır kul ! kendini peygamber mi zannettin ?
    hasan mezarcı mı kesildin başımıza !

Bu mesajdan nasıl böyle bir mânâ çıkardın? Gerçekten anlamak güç.
    Son peygamberden bahsediyorum dikkat edersen orada: Hz. Muhammed'den (S.A.V.).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 5 Mart 2012; 17:10:04 >
  • @bocekgrafik;

Inancli insanlari irrite edebiliyorsan, inanmayan insanlarin da rahatsizlik duymalari dogal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

@bocekgrafik;

Inancli insanlari irrite edebiliyorsan, inanmayan insanlarin da rahatsizlik duymalari dogal.

Kimse kusura bakmasın ama. Söylenen lafı başka biyerinden anlıyorsa karşımdaki kişi; bu benim suçum değil.
    Keske alaka biçimde, mesajımdan peygamberlik tasladığım gibi bir mânâ çıkarmak, ancak lafı başka bir yerinden anlamakla mümkün olabilirdi.
  • بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
    لَّيْسَ الْبِرَّ أَن تُوَلُّواْ وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَالْمَلآئِكَةِ وَالْكِتَابِ وَالنَّبِيِّينَ وَآتَى الْمَالَ عَلَى حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبَى وَالْيَتَامَى وَالْمَسَاكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَالسَّآئِلِينَ وَفِي الرِّقَابِ وَأَقَامَ الصَّلاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُواْ وَالصَّابِرِينَ فِي الْبَأْسَاء والضَّرَّاء وَحِينَ الْبَأْسِ أُولَئِكَ الَّذِينَ صَدَقُوا وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ

Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz iyilik değildir. Ama iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, Kitaba ve peygamberlere iman eden; mala olan sevgisine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, isteyip-dilenene ve kölelere (özgürlükleri için) veren; namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ahidleştiklerinde ahidlerine vefa gösterenler ile zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda sabredenler(in tutum ve davranışlarıdır). İşte bunlar, doğru olanlardır ve müttaki olanlar da bunlardır.

Bakara Suresi 177..Ayet

müslüman olan bir kişi zaten Allah'a ve peygambere inanmış kişidir. Ve yüce kitaptada ahiretin varlığı apaçık bildiriliyor ikilemde kalmanın manası yok...
    Ki zaten düşünmeye kalkarsanız ölümü,cennet,cehennem,kıyamet vs. vs. insan kafayı yiyormuş gibi oluyor. aklımız sınırlı şeylere çalışabiliyor sınırı aşmayalım...

• Bu yüzden de inancı olmayan veya farklı dinden olan insanlara da baskı kurmaya çalışmayalım. İnsanların arkalarından konuşmayalım. Adam sabahtan beri kendisini haklı çıkarmal için iftira ediyor. Birilerini birisinin adamı olmakla itham ediyor; ama kendi maskesini indirmiyor. Bu tipler yüzünden İslam'dan soğuyan çok insan tanıyorum. Başkalarının veballerini de sırtlıyorlar. Belki ibadetleri ve sarfettikleri laflar da sadece gözboyamak içindir, bilinmez. Herkes kendi kalbini bilir; bir de Yüce Allah! bu böcekgrafik tipindeki şahıslar çok fazla rahatsız ediciler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: state

quote:

Orijinalden alıntı: Iron Sky

state sakın sen ölüm sonrasının.. içinde bir yerlerde ..derinlerde sebeb olduğu korkudan ötürü kendini narkozluyor olmayasın neysee

hoca, ölüm korkusunun ,ölümden sonra bir yaşam kurgulattığını söylüyorum. bu korkudan kurtulmanın en basit yolu budur.
    ölüm korkusu en temel korkulardan biridir ve canlının yaşam için mücadelesinin temelidir.bu nedenle ölüm korkusu olmayan bir canlı sakattır,doğadan kısa sürede elenir.bu nedenle bu dünya ölmekten korkanların dünyası olur.
    tüm bunları bile bile ,ölüm korkusu var diye bir kurgu hayata mı inanalım, bu mudur yani...

ne derece mantıklıdır ...

ölüm sonrası kurguda azabı içeren öğelerin olması

ben mesela.. bir müslüman olarak "son nefes denen" "en ağır tehlike ile karşıkarşıyayım"..zira peygamberler hariç kimsenin son nefesi garanti değildir..

ee hal böyleyken cennet garanti değilken !! niçin sürekli istim üzerinde tutan korkutan ürküten tüyleri diken diken eden bir anlayışı hayatıma bina edeyim..?

"ölüm korkusunu yenmek" adına neden daha ağır bir korkuyu tüm hayatım boyunca üzerimde taşıyayım ve davranışlarımın tümüne yayayım ?

durum bu iken senin önermen ne derece anlamlıdır ?

önermenden ortaya dökülen çıkarımın inanca dair temel anlayışı yanlışlar mı ?

asıl mesele yada sorun ..senin önyargılı ezberci ve temelsiz din tasavvurun ..olablir mi ?

nefsim bana der ki !!

bırak uhrevi hayatı ..hayat dünyada ye iç keyfine bak sınır tanıma bana engel olma insani sorumluluklarımı bana hatırlatma uhrevi yaptırımda neymiş..ben peşini severim elde olana görebildiğime kanar kanaat geliştiririm..

ben ona cevaben bazı hakikatleri ihtar ettiğimde ise eğer aklen işin içinden çıkamıyorsa görünene razı !! vaad edileni yok sayarak !! red yolunu tutar inkarı seçer !!

bunu garipsemiyorum zira NEFSİ EMMARENİN DOĞASINDA bu var ona çüş demek terbiye ve tımar etmek bana düşer ..

hani meşhur türkü var ya (S)ÖZDE BEN BİR İNSAN OLMAYA GELDİM ..işte o misal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 5 Mart 2012; 22:00:16 >

• quote:

hayır anladıgım sen kimsin ?
    kendini peygamber mi zanndiyorsun ki insanları dine yöneltiyorsun.
    vafı ne senin vasfın ?

İnsanları her Hakk'a davet edeni peygamber sanmak son derece yanlış bir düşünce. Bu Allah'ın emridir. Bak Allah Kur'an'da ne demiş:

Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır. Âl-i İmrân sûresi / 104
    İnanan erkekler ve kadınlar, birbirlerinin velisidirler. İyiliği emreder, kötülükten menederler. Tevbe sûresi / 71

Buna İslâm'da "Emr-i maruf nehy-i münker" denir ve bu farzdır. Yani bunu sadece peygamberler değil, bütün inananların yapması gerekir ve Allah'ın emridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

hayır anladıgım sen kimsin ?
    kendini peygamber mi zanndiyorsun ki insanları dine yöneltiyorsun.
    vafı ne senin vasfın ?

İnsanları her Hakk'a davet edeni peygamber sanmak son derece yanlış bir düşünce. Bu Allah'ın emridir. Bak Allah Kur'an'da ne demiş:

Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır. Âl-i İmrân sûresi / 104
    İnanan erkekler ve kadınlar, birbirlerinin velisidirler. İyiliği emreder, kötülükten menederler. Tevbe sûresi / 71

Buna İslâm'da "Emr-i maruf nehy-i münker" denir ve bu farzdır. Yani bunu sadece peygamberler değil, bütün inananların yapması gerekir ve Allah'ın emridir.

ben inanmıyorum başka kapıya o zaman :)

• quote:

ben inanmıyorum başka kapıya o zaman :)

Sen sordun, ben de seni dikkate alıp cevapladım ama yanlış yapmışım demek ki.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.