Şimdi Ara

Ölüm Sonrası. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
4
Favori
9.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ölüm denen şey şuanda Evreni galaksiyi yada dünyayı hissetmekte olduğumuz bedenin (aracın) yok olmasıyla başlayan ve gerçekte insanın ölümsüz olduğunu kanıtlayan olaydır. Cennet Cehennem denen olaylarda insan sonsuz olucak ölüm olmuyacak orda onun için ebedi yaşayan insan aslında boyut değişimiyle yoluna devam edicek. Aslında beyin denen mekanizma çok önemli bi organ düşünmekle herşeyi halledebilecek bi belleğe sahip tabi araştırıp öğrenmek maksadıyla. Kur'anda hep akla değinir düşünmezmisiniz, akletmezmisiniz der dinimizde akıla veya beyne çok önem verilmiş ama bugüne gelene kadar çok şey unutulmuş ve gök tanrıya inanılır olmuş.
  • Cevabı olmayan bir soru bence.
  • Hepimiz ölümü anlatan düşüncelerimizi belirttik, kimimiz büyük islam düşünürlerinin yazılarını paylaştı, kimimiz Kur'an dan konuyu ilgilendiren ayetleri paylaştık. Ancak esas olan tefekkürdür, bunu ne kadar idrak edebiliyor aklımız, kalpten ne kadar inanıyoruz ölüm ve sonrasına. Evet ölüm var kaçınılmaz canlılar için fakat amellerimiz ! Ölümün başlangıç olduğuna inanan insanların neden öleceğinide düşünmesi gerek.Neden var oldu ve neden ölecek ?
  • hepimiz kemik olacağız.
  • Cennet, cehennem insanın ölüm korkusundan, sonsuz yaşama isteğinden doğan (bana göre) fazlasıyla saçma ötesi şeylerdir. Doğmadan önce ne olduğunu hatırlamıyorsun neden? Çünkü doğmadan önce sen diye bişey yokdu hiçbiyerde bi söz vermedin, aynı şekilde öldükden sonra da yine yok olacaksın toprağa karışıp döngünün içinde bedenin biyer bulacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soho

hepimiz kemik olacağız.

sonra tekrar dirilip hesap vereceğiz,hiçbir şey hesapsız kalmaz.
  • quote:

quote:

hepimiz kemik olacağız.

sonra tekrar dirilip hesap vereceğiz,hiçbir şey hesapsız kalmaz.

• Bazı vatandaşlar cennet cehennemin ölüm korkusu nedeniyle icat edildiği söylemekteler.

Ya arkadaşlar sallıyorsanız bile mantıklı dayanaklı olsun olmazmı. Ölünce yok olacağını düşünen insan ölümün nesinden korksun, zaten doğmadan önceki haline döneceksin işte? Asıl ölünce hesap vereceğine inanan insan ölümden korkar, daha doğrusu hazırlıksız olmaktan.
  • pek çok kişi ölümden korkmaz ama ölüm anından kaçar
    bu kaçış içgüdüsel birşey
    ha bir de bir kitapta okumuştum, ölümle alakalı fikir vermesi açısından(doktorun yazdıkları);

"Ölüm hakkındaki en iyi hükmü, onu gözleyerek varabiliriz.

Ölüm anı, çok değişik ve özel bir andır. Ben bu anı, hastalarımda çok teferruatlı olarak inceledim.

Kurtuluş ümidi olmayan bir hastalıkla, son ana gelen hastalarda neler olur?

Eğer ölüm kesin bir son olsaydı, bu hastalar yavaş yavaş sönecek ve önce zihni kabiliyetler kaybedilerek sıra ile bütün sistemler duracaktı.

Hâlbuki bu gün tıp, "ölüm iyiliğini" kesinlikle kabul ediyor.

Ölüm anında, önce zihinde akıl almaz bir gelişme olur. Kulaklar daha uzakları duyarken, gözler öteleri seyreder ve gözbebekleri, yeni bir gerçeğin seyrini ilan edercesine büyür. İnsan hafızası ise, olağanüstü bir netlikle, hayatın adeta hızlı bir bant şeridini sunar. Ve bütün iman sahipleri, ölürken o andaki bütün acılardan kurtulurlar. En güçlü ilaçlarla durduramadığımız acılar diner ve yüzler, bambaşka bir mutluluk havasıyla tebessüm eder.

Hâlbuki insan sadece maddeden ibaret olsaydı, zihinler son anda tam olarak iflas edecekti.

Ölüm anındaki en hayret verici olaylardan biri de, ağır hastalardaki dayanılmaz kötü kokuların birdenbire kaybolmasıdır.

Ben, özellikle kanserden ölen birçok hastamda, bu ani koku değişikliğine şahit oldum.

Bir hastam, yemek borusu kanserine yakalanmış ve daha sonra ciğerlerine yayılan kanserin kokusu, dayanıl*maz hale gelmişti. Bu hastanın kokusu, ölüm anına yakın (bir saat kala) tamamen kayboldu. Bu değişikliği, hastanın yakınlarıyla birlikte tespit ettim.

Ağrıları ölüm anında kaybolan hastalarım da pek çoktur.

En önemli tespitlerimden biri de, kemik kanserine yakalanan bir hastamla ilgilidir. Bu hastam, aynı zamanda akciğer metastazları sebebiyle devamlı olarak oksijen almak zorunda idi. Bu hastam içinde bulunduğu zor şartlardan ötürü, ölürken kelime-i şehadet getirememe endişesi içindeydi. Bu hastam, ölümünden bir saat önce oksijen cihazını attı ve hiç bir nefes zorluğu çekmediğini söyledi. Ve daha sonra akıl almaz bir şekilde doğrularak ayağa kalktı. Ölümün yeni bir doğuş olduğunu açıkça dile getiren bu hastamın da durumunu, ilmi bir zabıtla tespit ettim."

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Ölüm dediğimiz nedir ki? Ölüm, kendisinden korkan için bir son iken, ölümün kendisinden korktuğu için bir başlangıçtır.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Bazı vatandaşlar cennet cehennemin ölüm korkusu nedeniyle icat edildiği söylemekteler.

Ya arkadaşlar sallıyorsanız bile mantıklı dayanaklı olsun olmazmı. Ölünce yok olacağını düşünen insan ölümün nesinden korksun, zaten doğmadan önceki haline döneceksin işte? Asıl ölünce hesap vereceğine inanan insan ölümden korkar, daha doğrusu hazırlıksız olmaktan.

cennet ve cehennem'in ortaya atılma sebebi kişinin iman etmesi için, bir nevi korkutma aracı
  • quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Bazı vatandaşlar cennet cehennemin ölüm korkusu nedeniyle icat edildiği söylemekteler.

cennet ve cehennem'in ortaya atılma sebebi kişinin iman etmesi için, bir nevi korkutma aracı

Niye bir kişi iman ettirilmek istensin. Dünyalık madddiyat desen, istediğin kadar para, kadın veya makam verelim denilen kişi bunu kabül etmeyip bu uğurda onca ızdırap acı çeksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: SemolicK

Cennet, cehennem insanın ölüm korkusundan, sonsuz yaşama isteğinden doğan (bana göre) fazlasıyla saçma ötesi şeylerdir. Doğmadan önce ne olduğunu hatırlamıyorsun neden? Çünkü doğmadan önce sen diye bişey yokdu hiçbiyerde bi söz vermedin, aynı şekilde öldükden sonra da yine yok olacaksın toprağa karışıp döngünün içinde bedenin biyer bulacak.

dostum hayat sadece 5 duyu organlardan ibaret değildir bunuda unutma
    sen sadece gördüklerine duyduklarına ve hatırladıklarınamı inanıyorsun ya görmediklerin duymadıkların yada hatırlayamadıkların yokmu sayıyorsun?

“İnsan, ‘kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor? Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi?„
    (Kıyamet Suresi, 36-37)
    (Meniden Bir Damla
    Cinsel birleşme sırasında erkekten bir kerede ortalama 250 milyon sperm atılır. Spermler yumurtaya varana kadar annenin vücudunda zorlu bir yolculuk geçirirler. Bu yolculukta 250 milyon spermin ancak bin kadarı yumurtaya ulaşmayı başarır. Beş dakika sonra sona erecek yarışın sonunda yarım tuz tanesi büyüklüğündeki yumurta, spermlerden yalnızca birini kabul edecektir. Yani insanın özü, meninin tamamı değil, ondan küçük bir parçadır.)

Ne ilginçtir ki, Kuran'da meniden söz edilirken, modern bilimin ortaya çıkardığı bu gerçeğe de işaret edilmekte ve meni "karmakarışık" bir sıvı olarak tarif edilmektedir:

“Şüphesiz Biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bundan dolayı onu işiten ve gören yaptık.„
    (İnsan Suresi, 2)

Rahime Asılıp Tutunan “Alak"
    Kuran'ın insanın oluşumu hakkında verdiği bilgileri incelemeye devam ettiğimizde, yine çok önemli bazı bilimsel mucizelerle karşılaşırız.
    Erkekten gelen sperm ve kadındaki yumurta birleştiğinde, doğacak bebeğin ilk özü de oluşmuş olur. Biyolojide "zigot" olarak tanımlanan bu tek hücre, hiç zaman yitirmeden bölünerek çoğalacak ve giderek küçük bir "et parçası" haline gelecektir.

Ancak zigot bu büyümesini boşlukta gerçekleştirmez. Rahim duvarına asılıp tutunur. Sahip olduğu uzantılar sayesinde toprağa yerleşen kökler gibi, buraya yapışır. Bu bağ sayesinde de, gelişimi için ihtiyaç duyduğu maddeleri annenin vücudundan emebilir.

İşte burada çok önemli bir Kuran mucizesi ortaya çıkmaktadır. Allah Kuran'da, anne rahmine tutunarak gelişmeye başlayan zigottan söz ederken, "alak" kelimesini kullanmaktadır:

“Yaratan Rabbin adıyla oku. O, insanı bir "alak"tan yarattı. Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir.„
    (Alak Suresi, 1-3)

"Alak" kelimesinin Arapça'daki anlamı ise, "bir yere asılıp tutunan şey" demektir. Hatta kelime asıl olarak deriye yapışarak oradan kan emen sülükler için kullanılır.
    Kuşkusuz, anne karnında gelişmekte olan zigotu bu özelliğiyle tarif eden bir kelime kullanılması, Kuran'ın Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından indirildiğini bir kez daha ispatlamaktadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimbilmez -- 29 Şubat 2012; 17:26:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: selimbilmez

quote:

Cennet, cehennem insanın ölüm korkusundan, sonsuz yaşama isteğinden doğan (bana göre) fazlasıyla saçma ötesi şeylerdir. Doğmadan önce ne olduğunu hatırlamıyorsun neden? Çünkü doğmadan önce sen diye bişey yokdu hiçbiyerde bi söz vermedin, aynı şekilde öldükden sonra da yine yok olacaksın toprağa karışıp döngünün içinde bedenin biyer bulacak.

sen sadece gördüklerine duyduklarına ve hatırladıklarınamı inanıyorsun ya görmediklerin duymadıkların yada hatırlayamadıkların yokmu sayıyorsun?

Görmediklerimi, hatırlamadıklarımi tabi ki yok sayıyorum, sadece geçmişde bir ahlak kitabında yazıyor diye doğru olduğunu kabul etmemi bekleme + sadece 5 duyu organı değilde bilimle doğruluğu kanıtlanmış daha net bir ibare

• quote:

quote:

quote:

Görmediklerimi, hatırlamadıklarımi tabi ki yok sayıyorum, sadece geçmişde bir ahlak kitabında yazıyor diye doğru olduğunu kabul etmemi bekleme + sadece 5 duyu organı değilde bilimle doğruluğu kanıtlanmış daha net bir ibare

ama bilimin nasıl oluştuğu konusunda kanıtlayamadığı ama her zaman gözümüzle gördüğümüz karınca ne olucak nasıl oldu bu karınca ağaçlar daha bilim dünyamızın bile nasıl olduğunu bilmiyor.bilime tabiki inanıcaz ama unutma bilimin tıkandığı çok konu var ve aslada bulamıcak.
    ve unutma asla bir insan bir karınca yapamıcak hatta sperm olmadan bir çocukta üretemicek.çünkü sperm yapamıcak.bakış açın senin açından doğru ama bir kaçış.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ama bilimin nasıl oluştuğu konusunda kanıtlayamadığı ama her zaman gözümüzle gördüğümüz karınca ne olucak nasıl oldu bu karınca ağaçlar daha bilim dünyamızın bile nasıl olduğunu bilmiyor.bilime tabiki inanıcaz ama unutma bilimin tıkandığı çok konu var ve aslada bulamıcak.
    ve unutma asla bir insan bir karınca yapamıcak hatta sperm olmadan bir çocukta üretemicek.çünkü sperm yapamıcak.bakış açın senin açından doğru ama bir kaçış.

Dediğin karınca veya sperm hakkında bilgim yok ama şuan bulunamamış olması gelecekde anlayamacakları manası gelmez. kaçış konusuna gelince bence sizinkiler birer kaçış böyle yazıyor ozaman öyle olmalı mantığındasınız ya aksi? Yani olanı kabul etme durumundasınız ben ise daha eleştirisel bakıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dediğin karınca veya sperm hakkında bilgim yok ama şuan bulunamamış olması gelecekde anlayamacakları manası gelmez. kaçış konusuna gelince bence sizinkiler birer kaçış böyle yazıyor ozaman öyle olmalı mantığındasınız ya aksi? Yani olanı kabul etme durumundasınız ben ise daha eleştirisel bakıyorum

o zaman bende sana şunu söyleyip konudan çekiliyorum "yoksa böyle bir yaratan olan sadece ibadet için geçirilen zaman olur hibe edilen, ama ya varsa işte o zaman vay halinize"
    ALLAH akıl fikir versin sana ve senin gibi düşünenlere diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimbilmez -- 29 Şubat 2012; 18:30:19 >

• hocam inanmayanlara neden ayet gösteriyorsun ki. adam zaten ayete inansa ölümden sonraki yaşama da inanır.
    bırakın isteyen istediği şeye inansın, zaten kaç tane uyarıcı geldi herkesin herşeyden haberi oldu, gerisi onlara kalmış, inanmayanlar her devirde oldu ve olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 29 Şubat 2012; 21:06:34 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o zaman bende sana şunu söyleyip konudan çekiliyorum "yoksa böyle bir yaratan olan sadece ibadet için geçirilen zaman olur hibe edilen, ama ya varsa işte o zaman vay halinize"
    ALLAH akıl fikir versin sana ve senin gibi düşünenlere diyorum.

Amin amin
    Ya varsa eee yok

• İmamGazali Kiyamet ve Ahiret kitabını 2 nci kez okuyorum , tafsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.