Şimdi Ara

Ölüm Korkusu ve Kuran Dinlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar her Türk genci gibi müslüman bir ailede dünyaya geldim.Kuran kurslarına gittik hiçbir zaman aşırı dindar olmadım ama dine imana bağlı inanan bir gençtim.3 sene önce felsefe forumlarında istemsiz denk gelip bir şeyler okuyarak ve bunların mantıklı gelmesi daha sonra uzun süre kafa yorarak en sonunda dinden çıktım.Şimdi bende ölüm korkusu var.Yani bir tanrının olmadığını bilsem ölümden korkmuyorum ama ya varsa sonsuza kadar yanacağızın bir kısmı çocukluktan maalesef bilinçaltımıza yerleşmiş ve çıkmıyor sonuçta 18 sene dini hikayelerle büyüdük.Bu aralar kalp problemim var sürekli çarpıntı ve tekleme gibi olduğunu hissediyorum.Doktora gideceğim ama o anlarda inanılmaz bir panik ve korku yaşıyorum.

Hayır yine tam inansam ölümden korkmayacağım.Ama benim gibi arafta kalmak çok kötü bir şey.Bazen Kuran ayeti açıyorum içim öyle huzur doluyor ki bunun nedeni bilinçaltımda inanmak istemem olabilir ama bana ben öyle olduğunu hissetmiyorum en azından.Sonra Kuran ayetlerine bakıyorum dinlere falan bildiğin masal gibi geliyor ama Kuran'dan etkileniyorum işte bir nedeni yok.Nasser El Qatami olması lazım.Bu adam mesela beni benden alıyor.

Çok doluyum arkadaşlar lütfen yardım edin.Belki gerçekten bir hastalığım var belki bir dakika sonra kalpten gideceğiz.Tamam bana ölümden sonra ne olduğunu tabii ki söylemezsiniz ama bu bilinmezlikten kurtulmak istiyorum.Ya tam inançsız bir ateist yada artık inançlı biri olmak istiyorum.Sizin düşünceleriniz neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melezolmayanprens -- 24 Nisan 2018; 0:12:39 >

• Ateist olmak kurtuluş olamaz.
    Senin doğayı çok iyi kavraman gerek.
    Kısaca topiğimden alıntı yapayım, Gerisini tartışırız.

Dayanak Haberimiz şu:
    quote:

SABAH DIŞ HABERLER
    Giriş Tarihi: 22.5.2010

Amerikalı bilim adamları, insan yapısı DNA'yı kullanarak yaşayan bir hücre yaratmayı başardı.
    Buluşu, Maryland eyaletindeki J. Craig Venter Enstitüsü bünyesinde, dünyada insanın genetik haritasını çıkaran ilk bilim insanı olan Dr. Craig Venter ve ekibi gerçekleştirdi.
    Ekibin insanın yapıtaşı olan DNA'yı kullanarak yaşayan bir hücre yaratmayı başardığı açıklandı.

J. Craig Venter Enstitüsü bilim insanları, yarattıkları hücrenin dünyada meydana getirilmiş ilk sentetik hücre olduğuna dikkati çekti.

Venter: "Hücre, bir bilgisayardaki verilerden başlayarak bir kimyasal sentezleyicideki dört şişe kimyasal maddeyle yapılan yapay bir kimyasal kromozomdan elde edildiği için, bunu sentetik olarak adlandırıyoruz" dedi

quote:

Sentetik DNA ve RNA Dünyaya duyruldu. Evrim tartışmaları sona ermiştir. Bu bir Devrimdir.

Aradan 8 yıl geçti daha fazlası için merak edenler "Yapay+DNA" yazarak internette binlerce gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Önce bir ayet
    "Ey insanlar, (size) bir örnek verildi; şimdi onu dinleyin. Sizin, Allah'ın dışında tapmakta olduklarınız gerçekten bir sinek bile yaratamazlar. ( HAC SURESİ / 73 )"
    Size benzer mealde kurandan onlarca örnek sıralayabilirim.

Buradan devam edelim:

"Bize yoktan var et diyorlar Hemde şu sıra ile :
    1-Elektron, proton, notrondan Atomuda sen yarat.
    2-Yarattığın atomdan amino asitleri yarat ..

3-Başka sıkınıtın Sonrada DNA yı yarat"

ŞİMDİ BU AKLI EVVELLERE SORUYORUM :
    Sizin tanrınız ademi topraktan, Havvayı onun uyluk kemiğinden yaratmadı mı?

Esasa dönelim:
    "Siz hiçbir canlı yaratılamaz diyordunuz."
    Bizde atomlardan bir canlı organizma ürettik vede yarattık.

• şunu iyi anlamak gerekiyor insan bir kuldur ötesi yok kul ne demek en önemli vasfı nedir acizlik aciziz arkadaşım aciz bir şeylere muhtacız müslüman için bu acizliğimizi karşılayacak olan güç Allahtır mülk onundur istediğine istediğini istediği şekilde vererek istediği şekilde tasarruf eder
    kendini bil ilim bunu ne kadar açıklayabilirse sana o kadar faydalıdır müslüman değilsen acizliğini karşılayabilecek bir şey bulman lazım yoksa herşey düşmanın olur ölüm korkusunu atlatırsın ama başka bir şey sıkar o zaman da acizliğine bir çare bul bir müslüman olarak sana sadece imanı tavsiye edebilirim ama tercihi sen yapacaksın ve tam yapacaksın bana inandım veya başka birine inanmadım demenin anlamı yok kalpte olana HAK karşılık verir

kuran okuma ve huzur bulma senin için bir işarettir tamamen başıboş bırakılmamışsın kullan bu fırsatı kuranı meal ve tefsir okuyacaksan arapçasıyla beraber oku hiçbir insan sözü Allah kelamı değildir ve yerini tutmaz kalbinin teskin olmasını istiyorsan gıdasını vereceksin

• afyon yöresinin halk türkülerini dinle özellikle ağıt olanları

istersen bir kaç tane sayarım .kuran dan daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

şunu iyi anlamak gerekiyor insan bir kuldur ötesi yok kul ne demek en önemli vasfı nedir acizlik aciziz arkadaşım aciz bir şeylere muhtacız müslüman için bu acizliğimizi karşılayacak olan güç Allahtır mülk onundur istediğine istediğini istediği şekilde vererek istediği şekilde tasarruf eder
    kendini bil ilim bunu ne kadar açıklayabilirse sana o kadar faydalıdır müslüman değilsen acizliğini karşılayabilecek bir şey bulman lazım yoksa herşey düşmanın olur ölüm korkusunu atlatırsın ama başka bir şey sıkar o zaman da acizliğine bir çare bul bir müslüman olarak sana sadece imanı tavsiye edebilirim ama tercihi sen yapacaksın ve tam yapacaksın bana inandım veya başka birine inanmadım demenin anlamı yok kalpte olana HAK karşılık verir

kuran okuma ve huzur bulma senin için bir işarettir tamamen başıboş bırakılmamışsın kullan bu fırsatı kuranı meal ve tefsir okuyacaksan arapçasıyla beraber oku hiçbir insan sözü Allah kelamı değildir ve yerini tutmaz kalbinin teskin olmasını istiyorsan gıdasını vereceksin
    Arapcası ile okuki hiç birşey anlama.
    Bizde seni kokular alemine taşıyalım.
    Aman haa türkçe mealini okursan uyanırsın. neme lazım.
    Aldığın afyonun etkisinden çıkar. 1600 TL ile açlık sınırında yaşarken devlete millete seni bizzat sömürenlere isyan edersin.
    Aman haaa arapça okuki Sana zerk ettiğimiz uyuşturucunun etkisinde çıkma.

• Hositany kullanıcısına yanıt
    aman aklınla pardon gözünle okuma anlarsın falan
    meali tefsiri arapçasıyla beraber oku dedim
    ondan sonra körsünüz görmüyorsunuz deyince kızıyorsun

ÖNCE GÖR İYİ BAK İYİ OKU
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinden hiçbir şey anlaşılmıyor.
    Tıpkı HADO gibi oldun.

Neden arapçasını okusunki?
    Neden zihnini anlamsız şeylerle doldursun.
    Arkadaş sana kuran kursuna gittiğini söylüyor.
    Yetmedimi. Sen hala vatandaşa Afyon zerketmeye çalışıyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ölmek için okunacak dua varmı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    anlaşılmayacak bir şey yok anlamamak istemedikten sonra

hiçbir şey aslı gibi değildir ilah kelamı ile kul kelamı hiçbir zaman aynı olmadı olmayacak

kabul etsen de etmesen de insanın metafizik boyutu var ben ruh derim senin gibiler bilinç der ben ruhun bedendeki temsilcisi kalptir derim sen herşeyi akıl yönlendirir dersin ben kalp gıdasız kalınca (Allahı anmak) ruh bedene (nefse) yenik düşer derim sen aklının almadığı şeyi yapmaya gerek yok dersin

hasılı sen kendi dinini savunur yaşarsın ben de kendiminkini ben söylediklerimi anlayıp uygulamayı isteyecek muhatap aramaktayım sen de kendi fikrini destekleyecek kişi derdindesin bu tartışmadan bir sonuç çıkmaz ne sen yorul ne de ben
    Bilinç materyaldir çalışmasını aksonlar vasıtası ile noronlar sağlar.
    Aynı flash bellek gibidir. Senin ruhun metafizik düşüncenin ürünüdür.

Evet şimdi ikile.
    zaten suç bende cevap verdik kendini bir şey sandı

İKİLE istersen BEŞLE
    Emredersiniz bimbaşım.
  • kalbini doltora göster derim.

bunun dışında sen dinden tam çıkmış sayılmazsın. özellikle kuran dinleyip rahatlayan ateist de ilk kez görüyorum. git metal müzik falan dinle.

bir yere sığınma ihtiyacın varsa deist olabilirsin. normal müslümanken allaha ettiğin duayı hitap ettiğin tanrıya et bir farkı yok.

• Kardesim yasinda oldugunu vatmrsayarak abi tavsiyesine ister uyar istwr uymazsin.

Kurandan baslayacaksak.

Hic bir tercumesi arapcasi ile asla ayni anlami tasimaz.

Ve turkcesini okumak ozgur bir vicdani dini birak yaratici dusmani yapmayi kabenin yani basindaki evinde seni ateist yapar.

Arapca ogrenip okuyup gercekleri anlamak derken internetin yayginlasmasi bilgiye kolayca ulasma sayesinde arapcasinin da pek afrkli olmadigini anlamam nedne oldu.

Ne zmaan arapcayi cok iyi bilen birini denk getirsem hep bu konuyu dile getirip hep kuranin islamiyetine torpil gecip durdum ama ne fayda.

Suna iyilik buna yardim ol yerine sunu kes bune boyle dov oglunu soyle bogazla diyen bir kitabi aklamak ocin kendime uydurdugum bahaneler huzla tukeniyor gercekle basbasa kaliyordum.

O gercegim de

tanri ve din varsa bu kitap degistirilmistirnokta.

Bu durumda insan inanclari ve dinleri tipki felsefe kitabi okumakla ortak amacli okumali anlamaya calismalidir.

Zira hakkinda bilgi sahibi olmadiginiz seyi elesturemez ve reddemezsjniz.

Ve yine mevcut herhnagi bir dine mukemmel deyip buna inananyim diyen birinjn akil sagligindan suphe etmekte fayda var.

Illaki inanc ostersen kendi aklinla bir din yarat ve ona inan.buevcut tum dinlere inanmaktan daha evrenseldir.

Cunku psikopat degilsen benim gibi dusunmeyeni bogazlalayim.mahallemde yasayavaksa bana harac vermelidir gibi sonuclara varmazsin.

Veya kafamdaki tanriyi ne kadar aevdigimi gostermem icin en sevdigim kisiyi kisik ateste pisiirip lurda kusa yem edeyim gibi aeylerde dusunmezsin

Zira akilla din yaratmak en evrensel dusunceye ulasamzsa bile dinler kadar tahrip edici seylerde uyduramazsin.

Geriye tek bir aey kaliyor.

Fayda veya zararina bakmadan bunu uygulamak.

Ornegin yolda buldugjn para senin degildir.

Sen tenha yerde bulup uleyn zaten tanriyida oaten kovduk deyip indire gandi yapacaksan din yaratmak icin fosforunu harcama yapilmisi var..

• Cogunlukla orta gelir grubunda yer alan kendini gelistirmis talep durumunda arkadas gozuyle baktigi cevabini alacagin kesin olan karsi vinsten biriyle arkadaslik yapmak.

Inan sana kitapi birak kutuphanelwrden daha cok sey katacaktir..

Unutma yataga atma dusuncesiyle muhatap olmuyoruz..

Onun icin baskasini bulucaz..

2 sini ayni kiside ararsan sabah aksam tanri peygamber kitap iman birakmazsin..

3 damla goz yasini saydigim

Allahina kitabina sovup saydigim..

Nerden geldiyse..

• Merhaba

En basta demem gerekiyor ki, lütfen saglik problemleriniz icin en kisa sürede bir doktora görünün.
    Konuya gelirsek, evet ölüm bircok kisiyi korkutur, bu dogal birseydir bu her canlida oldugu gibi dogamizda vardir.
    Ölüm korkusu, canlilarin hayatta kalmasini saglamak icin vardir.

Bu benim aklima Müslümanlarin komik sözünü getirdi aklima: "Ateizm ucak sallanana kadardir".
    Ateist birisi ucak kazasindan ölmeye korkabilir ama sallanan bir ucakta "Allahim beni kurtarma sana kavusmak istiyorum" diye bagiran bir Müslümaninda olacagini sanmiyorum. :)

Demek istedigim Dinler ölüm korkusuna iyi gele bilir ama tamamen yok edemez. Emin olun Müslümanlarda ölümden korkuyor.
    Ben ölümden korkmuyorum diyen bir Non-Teist veya Teist'de ya yalan söylüyordur yada ölüm konusu ile daha yüzlesmemistir.

Kuran okuma konunuza gelelim. Korkunuza karsi bir care pesindesiniz, Dinlerde bu konuda bir agri kesici gibi caresizliginizi tamamen kaldirmasa az birsey bastira bilir. Hala Islama tutuluyorsunuz cünkü anlasilan hala Islamin uydurma oldugunu ve gercek olmadigini kavrayamamisinz, icinizde hala bir süphe var, Cehennem korkusunda bundan geliyor.

Cehennem korkusunu yenebilmek icin Islami daha iyi arastirmaniz gerekli daha fazla okumaniz gerekli ki, Cehennemin olmadigindan , Islamin yanlis oldugunda süpheniz olmasin.

• Acepi A kullanıcısına yanıt
    cehennem yoksa ben bir şey kaybetmem ama varsa sonsuz ateşte yaşamaya hazır mısın acaba iyi düşün sonra ama kimse bana hatırlatmadı deme ya varsa
  • Acepi A kullanıcısına yanıt
    Yas hastalikkaza gibi nedenlerle son zamanlarini yasayan yatalak hastalara

Arapca biliyor ve daha once kuran okumussa

Kuran okuyun

Kemal sunal sener sen gibi simemamizin gukumseme kaynakalrinin filmlerini acip dinletin.

Kuran dinleyen huzursuz ve gittikce korkarken film dinleyen son gucuyle surekli gukumseyecek ve olum korkusundan dolayi kendini yipratmaya daha az zaman bulacaktir.

Sevgiki kavusurken !! sevdige 3.5 attiran yaratilmis kadar etkili olmayan biri kadar etkili olamayan yaraticidia dinde sorgulanmaya degerdir.

Korgozle gordum deyip inanmaya degil..

Adamin biri yillarca mekke de

Kaba suyu dokerken su saga dogru kivrilip dokulurken okumadiginda su sola dogru kivrilarak dokulurmus.

Ve bunu merak edene de hep kutsal topraklarda kuranin tesiri diye anlamlandirip gelip gecene ucret karsiligi demosunu yaparmis.

Gorenlerin agzi acik adamin para dolan cepleri kapali boyle senelrce devam etmis.

Memleketine donenlerde cesitli malzemelerden tapilmis kaplarla ve her yas ve zumrdeden imala kuran okurken denesede su hep rastgele kivrikip dokulurmus ve adamin kutsap toprak faktorune baglayip kuran ve kutsap topraklari daha bi yuceltirmis.

Derken

Bir gun ecnebini biri gelir ve kalabaliga merakla dalar adamin yaptigi demoya tanik olmus.

Adama kuran okumasa da suyuostedigi yonden kivrilmasink saglayarak dokebilecegini iddia edince bizim kutsalcidan yemedigi hakaret kalmamis.

Tedigi hakaretlerle doymus ekikde alandan uzaklasip bir daha helmemis.

Zira adam kendi doneminin degirmen ustasiymis.

Adam belli aciyla dokunve saga sola kivrilip dokulme cinliginjn desifre olmasi durumjnda yasayacagi lincten kurtulmus.

Kissadan hisse.

Telden yazinca biraz karisiyor kusura bakmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 26 Nisan 2018; 2:5:59 >

• bedensel manada ne olacağı belli bir şey.
    ancak sizden geride kalan bir ses ya da sadanın duyulması konusu herkesin merak konusu?

bu açıdan bilinemezliği bilinebilir şeye çevirme gerekliliği mevcut. ben ölünce ne olacak?

................

deneyimlemediğim ancak anlatılamaz şekillerle doğruluğunun olasılığına inandığım diğerlerinden farklı bir tezim daha var.

insan bir şekilde mevcuttaki diğer insanlar ile aynı örtünün mamulu bir fizik-beden uzay- zamanda yaşıyor. örtünün üstündeki renklerden biri de sizsiniz. siz bir şekilde fizik bedeni terke ederken örtünün ala bir şekil kazanıp sizin mana denebilecek yapınıza doğru akış gerçekleştirdiğini, ifade edemeseniz bile bu akışın sizin deseninize karıştığını düşünüyorum.

................

yani varlıktan bir yüz-miktar-cüz-eser şeklinde bir şeyi alıp o şekilde fizik bedeni terk ettiğimizi düşünmek olası.

................

a şahsı öldü ve giderken mevcuttaki oluştan bir miktar aldı ve gözükmeyen rengine bu rengi de kattı diyelim. siz dünyevi hayatta bir şekilde kağıda yazılmış mürekkep iken mürekkebin tekrar okkaya dolması ve yeniden yazıma hazır hale gelmesi gibi bir oluşa gidiyor olabilirsiniz. bu durum hepimiz için geçerli aslında.

...............

yazılmamış herhangi bir şey yapılmamış herhangi bir şekil kalmasın diye ilhamlar-vesveseler-akledişler bu mürekkepten geliyor olabilir.

bu mürekkebin yazılmamış şekli bakımından düşürsek, insan o mürekkebin ifade ettiği bir varlık olarka yaşam bulmuş bir şey olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: melezolmayanprens

Arkadaşlar her Türk genci gibi müslüman bir ailede dünyaya geldim.Kuran kurslarına gittik hiçbir zaman aşırı dindar olmadım ama dine imana bağlı inanan bir gençtim.3 sene önce felsefe forumlarında istemsiz denk gelip bir şeyler okuyarak ve bunların mantıklı gelmesi daha sonra uzun süre kafa yorarak en sonunda dinden çıktım.Şimdi bende ölüm korkusu var.Yani bir tanrının olmadığını bilsem ölümden korkmuyorum ama ya varsa sonsuza kadar yanacağızın bir kısmı çocukluktan maalesef bilinçaltımıza yerleşmiş ve çıkmıyor sonuçta 18 sene dini hikayelerle büyüdük.Bu aralar kalp problemim var sürekli çarpıntı ve tekleme gibi olduğunu hissediyorum.Doktora gideceğim ama o anlarda inanılmaz bir panik ve korku yaşıyorum.

Hayır yine tam inansam ölümden korkmayacağım.Ama benim gibi arafta kalmak çok kötü bir şey.Bazen Kuran ayeti açıyorum içim öyle huzur doluyor ki bunun nedeni bilinçaltımda inanmak istemem olabilir ama bana ben öyle olduğunu hissetmiyorum en azından.Sonra Kuran ayetlerine bakıyorum dinlere falan bildiğin masal gibi geliyor ama Kuran'dan etkileniyorum işte bir nedeni yok.Nasser El Qatami olması lazım.Bu adam mesela beni benden alıyor.

Çok doluyum arkadaşlar lütfen yardım edin.Belki gerçekten bir hastalığım var belki bir dakika sonra kalpten gideceğiz.Tamam bana ölümden sonra ne olduğunu tabii ki söylemezsiniz ama bu bilinmezlikten kurtulmak istiyorum.Ya tam inançsız bir ateist yada artık inançlı biri olmak istiyorum.Sizin düşünceleriniz neler?

Kardeşim felsefeye kanma zira felsefe inançsız eder ne varsa İslamda var bana aklına takılan her soruyu sorabilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: White Eagle 26

quote:

Orijinalden alıntı: melezolmayanprens

Arkadaşlar her Türk genci gibi müslüman bir ailede dünyaya geldim.Kuran kurslarına gittik hiçbir zaman aşırı dindar olmadım ama dine imana bağlı inanan bir gençtim.3 sene önce felsefe forumlarında istemsiz denk gelip bir şeyler okuyarak ve bunların mantıklı gelmesi daha sonra uzun süre kafa yorarak en sonunda dinden çıktım.Şimdi bende ölüm korkusu var.Yani bir tanrının olmadığını bilsem ölümden korkmuyorum ama ya varsa sonsuza kadar yanacağızın bir kısmı çocukluktan maalesef bilinçaltımıza yerleşmiş ve çıkmıyor sonuçta 18 sene dini hikayelerle büyüdük.Bu aralar kalp problemim var sürekli çarpıntı ve tekleme gibi olduğunu hissediyorum.Doktora gideceğim ama o anlarda inanılmaz bir panik ve korku yaşıyorum.

Kardeşim felsefeye kanma zira felsefe inançsız eder ne varsa İslamda var bana aklına takılan her soruyu sorabilirsin

Alıntıları Göster
    Emrin olur ast teğmenim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.