Şimdi Ara

Ölüm (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    haklısınız hocam ben de bunları dusunuyorum su anda zaten yapmam gereken cok sey var
  • Ölümden neden korkayim ki?
    O varken ben yokum, ben varken o yok*
    F.W.N

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilmiyorum ciddiye alan var mı bu konuyu ama ölüm konusuna benim bakışım, var olmadıgımız yıllarda ne hissediyorsak aynı olacagı kanaatindeyim. dünya milyarlarca yıldır dönen bir gezegen ve biz bu zaman diliminde bir anda hayat bulan canlılarız, var olmadan önce ne oldugu konusunda bir fikriniz var mydı? benim yoktu, şunun şurasında 2-3 bin yol önce ne oldugunu dahil bilmiyoruz. milyonlarca yıl boyunca da devam edecek bir hayat var, sadece nasıl yaşamak nasıl hatırlanmak istiyorsanız öyle yaşayın.
  • kronik kullanıcısına yanıt
    hocam o an bilmiyorduk su an biliyoruz sorun bu zaten sonunu bile bile yasamak
  • her an ölüm gelebilir, ölümden korkmamak istiyorsan ibadetlerini yerine getirmeye çalış, sınava girerken ne kadar çok çalıştıysan o kadar çabuk sınavın gelip geçmesini istersin, başarılıyken sınav bitsin de iyi not alayım istersin, bu da aynı mesele...

ben senin gibi sürekli ölecek miyim vb gibi düşünmüyorum da arada bir kendimi kontrol ediyorum, şu an ölsem ne durumdayım, namazlarımı tam kıldım mı, orucumu tuttum mu, yani hazırlıklı mıyım diye düşünmek gerek...
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    hocam sorun su hep sonrası düşünülüyor. Evet sonu ne kadar iyi olsa da soyle bir söz var herkes cennete gitmek ister fakat kımse ölmek istemez diye durum da aynen boyle. Anlatmak istediğim ölüm anı ne zaman olacak nasıl olacak gibi kurgular canım yanar mı gibisinden sonucta kım ölmek ister ki ?Kendini tamamen teslim eden insanlara acayip özenıyorum benım yapısal sanırım cok hassas takıntılı yapım var . Bir cogunuzun gereksiz buldugu seyı bile ben cok fazla düşünür belkı de takarım ölüm sadece kucuk bir konu içerisinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lykia1234

hocam sorun su hep sonrası düşünülüyor. Evet sonu ne kadar iyi olsa da soyle bir söz var herkes cennete gitmek ister fakat kımse ölmek istemez diye durum da aynen boyle. Anlatmak istediğim ölüm anı ne zaman olacak nasıl olacak gibi kurgular canım yanar mı gibisinden sonucta kım ölmek ister ki ?Kendini tamamen teslim eden insanlara acayip özenıyorum benım yapısal sanırım cok hassas takıntılı yapım var . Bir cogunuzun gereksiz buldugu seyı bile ben cok fazla düşünür belkı de takarım ölüm sadece kucuk bir konu içerisinde.

insan iki kere ölürmüş, 1- anne karnından çıkıp dünyaya gelirken 2- dünyadan çıkıp ahirete intikal ederken.

çocuk anne karnından hiç çıkmak istemezmiş, oraya öyle bir bağlanırmış ki asla çıkmak istemezmiş, bizim de şimdiki durumumuz bu; dünyaya bağlandık, buradan göçmek istemiyoruz... bunda kabristanın soğuk, uhrevi, basık bir havasının olmasının da etkisi var, kimse toprağın altına girmek istemez sonuçta... Allah hayırlı ömürler versin.

• 2009 un sonunda ansızın hastalanmıştım tedavi olmazsam doktor öleceğimi söylemişti o zamanlar 15 yaşlarında falandim kısacası ergenliğin dibini yaşıyordum. Tabii o zamanlar face Türkiye'de pek popüler değildi o ergen kafasıyla sürekli ölümle ilgili şeyler paylaşmışım şimdi her gün face bildirim gönderiyor o zamanlarda paylastiklarimi gördükçe bunları ben paylasmis olamam. Sözüm odur ki kardeş Böyle bir ruh halinde isen ve ergenliğini yasiyosan sakın sosyal medyada bu tür şeyler paylaşma sonra pişman olursun buda sana bendrn akıl

• 21 yas hocam coktan atlattık cok şükür devirleri de hocam millet neler paylasıyor aşk acısımı dersın o kadar takılmayın :)
  • Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm

• BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Amin hocam Allah hayırlı ölümler versin
  • :/
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.