Şimdi Ara

Ölü pixel testi nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
12
Favori
54.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ölü pixel testi nasıl yapılır?

    İlk önce bize gerekli olacak alet çantamızı hazırlamalıyız.

    Alet çantası:

    1-Notebook veya Masaüstü PC
    2-Monitör kablosu (vga-vga, hdmi-hdmi, dvi-hdmi hangisi Tv ve pc'imizin giriş çıkışlarına uygunsa o tercih edilebilir.)
    3-Dead Pixel Buddy programı.http://www.t amindir.com/downloading/13188/Dead_Pixel_Buddy.htm (aradaki boşluğu kaldırmayı unutmayınız)

    Eğer indirme linkinde bir bozukluk oluşursa program adı ile arattırma yaparsanız alternatif download sitelerine ulaşabilirsiniz.
    Yapılması gerekenler:

    1-Pc ile Tv'imiz arasında gerekli olan bağlantı sağlanır. Tv, bilgisayar monitörü olarak kullanılır hale geldikten sonra...
    2-Dead Pixel Buddy programı çalıştırılır.

    Programın sol tarafındaki black, white, red, green şeklinde devam eden düğmelerde tıklama yaparak, tv'nin ekranını farklı arka plan renkleri ile dolduruyoruz. Bunu yapmamızda ki sebep; ölü pixel farklı renklerde olabileceği için, değişik arka plan renklerinde tespit etmenin daha kolay olmasıdır.
    Örneğin: Beyaz bir ölü pixeli, beyaz bir arkaplan'da görmeniz imkansızdır. Ama siyah bir arka plan'da çok rahatlıkla kendini belli eder.

    Yukarıdaki anlatımdan da anlaşılacağı üzere bu işin bir kısmını program yaparken, bize de bazı işler düşmekte...O da her arka plan değişikliğinde dikkatlice ekranı gözlemlemekten ibarettir. Eğer var ise bize göz kırpacaktır zaten...

     Ölü pixel testi nasıl yapılır?


     Ölü pixel testi nasıl yapılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 28 Şubat 2011; 18:32:00 >







  • teşekkürler dostum güzel anlatım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetsary

    teşekkürler dostum güzel anlatım.

    Sağolasın...

    Çok sorulan bir soruydu. Ben en az 5-6 kez farklı zamanda, farklı arkadaşlara anlatmaya çalışmışımdır. Bugün bir arkadaş daha sorunca böyle kısa da olsa bir bilgi kaynağının olmasının faydalı olacağını düşündüm. Bir daha soran olursa en azından sadece linki veririz.
  • harika bir anlatım teşekkürler.. resmen aranan bir şey.
    bu arada birde bu servis saatine girme olayı marka marka bir konuda toplansa süper olurdu. giriyorum panasonic konusuna 133 sayfa kimbilir neresinde yazıyor bu 42px80e' nin kullanılma saatine nasıl bakıldığı.
    tekrar eline sağlık.
  • Aslında bir arkadaş marka, marka servis menüsü adı altında bir topik açmıştı evvel zamanında. Pek ilgi görmedi arkalara düştü.

    @TWiST_oF_FaCe
    Teşvik edici sözlerin için de teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 25 Haziran 2008; 22:57:20 >
  • eline sağlık plazmayı alırsak ilk yapıcağım işlem olucak tabi kurulumdan sonra
  • Eksikliği çok duyulan ve benimde aslında yazmayı düşündüğüm bir konuydu. Gerçi senin yazın kadar güzel yazamazdım.Çok açıklayıcı şık bir yazı olmuş.Bu topiği canlı tutmakda fayda var. Panel alacakların olmazsa olmazı "ölü piksel testi" olayını okuması ve de yaptırmaları lazım. Bir kaç defa bu konudaki piyasadaki uygulamaları bir kaç yerde yazmıştım.

    Panel alacak arkadaşlarımızın mümkünse almadan önce bu testi mağazada yaptırmalarını tavsiye ederim. Aksi takdir de kurulumda servislerin bu hizmeti verdiklerini görmedim talep ettiğiniz halde dahi. Benimki bu şekilde olmuştu maalesef. En fazla size mavi ekranı gösterip geçiveriyorlar.

    Bu servis menüsü konusu da önemli olmakla beraber öncelik ölü piksel testinde. Belki internetten panel alımları çoğaldığı için de servis menüsü ve ölü piksel testi daha da önem kazanmıştır.Servisler bu konularda yardımcı olmamaktadır kurulumda. En azından benim yaşadığım servis deneyimi de buydu.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ölü piksel nasıl giderilir?
    19 yıl önce açıldı
    Ölü piksel mi var lütfen bakın
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alım aşamasında iken telefonla aradığım "ismi lazım değil" bayilerine ölü pixel çıkarsa ne yaparız? diye sorduğumda genelde işte dünya standartları 3-5'e kadar normal sayılır, bişey yapamayız flan filan diyorlar. Belki kendi açılarından haklı olabilirler ama oldukça yüksek meblağlar ödenen bir ürünün de daha ilk günden can sıkmasını biz istemeyiz.

    Satıcılara akıl vermek gibi olacak ama ben olsam şöyle yapardım. Atıyorum zaten bir üründe ölü pixel çıkma ihtimali 1/20 dir. Onuda belli bir fiyat indirimi ile alıcıya durumu anlatarak satardım. Böylece hem potansiyel alıcıları rahatlatmış, hemde sorunlu ürün elimde kalmamış olurdu. Tabi bu yukarıda atıyorum dediğim oran çok yüksek ise bayileri aşan bir sorun olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 26 Haziran 2008; 18:52:49 >
  • sağol dostum faydalı ve net anlatım olmuş...
  • Ara ara mesaj atıp bu konuyu canlı tutalım arkadaşlar çok önemli bir konu...
  • ölü pixel zaman içinde renk değişimi gösterir.. en iyi yakalıyan renk nar çiçeği rengi yada florasan yeşilidir. mavi-sarı-kırmızı-beyaz örter sen yok sanırsın. benim bir arkadaş bende 1 adet var demişti tv de ben 8 adet buldum
  • Bir program liki daha vereceğim. DPB programına çok benziyor. Ama ölü pixel veya pixelleri diriltebilecek bir seçenek daha sunuyor. İşe yarar mı bilemeyeceğim ama çaresiz beklemekten ise denemenin ne zararı olabilir ki?

    http://udpix.free.fr/



  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    Bir program liki daha vereceğim. DPB programına çok benziyor. Ama ölü pixel veya pixelleri diriltebilecek bir seçenek daha sunuyor. İşe yarar mı bilemeyeceğim ama çaresiz beklemekten ise denemenin ne zararı olabilir ki?

    http://udpix.free.fr/



    />


    ölü pixeller kesinlikle dirilmez.ama stuck pixel dediğimiz yarı ölü pixeller için belki.bu tür proğramların uzun süre kullanılması da ölü pixellere sebep olabilir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mert2004


    ölü pixeller kesinlikle dirilmez.ama stuck pixel dediğimiz yarı ölü pixeller için belki.bu tür proğramların uzun süre kullanılması da ölü pixellere sebep olabilir.

    Benim de bilgim ve tahminim o yönde. Ama alternatif bir çare olarak denenebilir.
  • bu programı her forum yöneticisi foruma eklemeli bence.

    cok kucuk ce kullanımı cok kolay bir program.

    HiGHWAYMOUSE cok tesekkurler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaplancem

    bu programı her forum yöneticisi foruma eklemeli bence.

    cok kucuk ce kullanımı cok kolay bir program.

    HiGHWAYMOUSE cok tesekkurler.




    Ben teşekkür ederim. İşe yaradığına sevindim.
  • HİGHWAYMOUSE Teşekkürler....Bu konuda hiç bilgim yok idi gayet net kısa ve öz acıklamışsın..Bu aralar LCD tv almak üzereyim SONY bayisi böyle bir test biz yapmıyoruz sanırım servis yapar dedi..Servisi aradı onlarda biz sadece kurulum yaparız diye yanıt vermişler.Demekki cok küçük bi program ile biz kendimiz yapabiliyormuşuz...Tekrar Teşekkürler....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nafnaf

    HİGHWAYMOUSE Teşekkürler....Bu konuda hiç bilgim yok idi gayet net kısa ve öz acıklamışsın..Bu aralar LCD tv almak üzereyim SONY bayisi böyle bir test biz yapmıyoruz sanırım servis yapar dedi..Servisi aradı onlarda biz sadece kurulum yaparız diye yanıt vermişler.Demekki cok küçük bi program ile biz kendimiz yapabiliyormuşuz...Tekrar Teşekkürler....

    Bir şey değil. Ben teşekkür ederim güzel sözlerin için.

    Yalnız iş asıl ölü pixeli (inşallah çıkmaz.) tespitten sonra başlıyor. Çünkü hemen hemen hiç bir firma 1 tane hatta bazıları 7 taneye kadar bunu kusur olarak kabul etmiyorlar.




  • o yüzden diyorum lcd alacaklar teşhir alsın plazma alacaklar ölü piksel pazarlığı etsin satıcı ile diye :)
  • Güzel anlatım olmuş ellerine sağlık dostum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.