Şimdi Ara

Ölü Pixel mi Stuck Pixel mi yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 3 hafta önce Asus VG259QM 280Hz IPS panel monitörü aldım dün gece oyun oynadıktan sonra biraz film izleyeyim dedim bir baktım ekranın ortasına yakın bir yerde bir leke gibi bir şey önce bez ile temizlemeye çalıştım kir zannedip ama baktım pixel sıkıntılı,sorun tam olarak şöyle eğer ekran tam olarak Siyah-Kırmızı-Mavi renklerinde ise piksel normal çalışıyor, ancak yeşil-sarı-beyaz renklerde morumsu bir ışık gösteriyor veya örneğin turuncu bir şey olduğunda kırmızı gösteriyor vs. yani rengi sürekli olarak siyah değil değişkenlik gösteriyor bu ölü piksel mi stuck pixel mi biraz araştırdım ama tam emin olamadım.
    Bu konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim,internette kalem silgi ovalama vs yöntemler var ama ürün henüz çok yeni kurcalamak istemiyorum açıkcası en kötü ihtimal garantiye gönderdiğimde 3-5 tane olmadığı için değiştirmeyecekler bende tüketici hakem heyetine gideceğim 5-6 aylık uzun bir süreç beni bekliyor gibi duruyor.Daha önce bu tarz sorun yaşamış olan veya çözüme kavuşturmuş olan varsa bilgilendirirse çok sevinirim hepinize iyi forumlar.
    Ek:Jdscreenfix,pixel healer tarzı uygulamaları denedim ancak hiçbir sonuç alamadım.Bitane de fikir edinmek amacıyla Asus monitör tamir eden bir yeri aradım monitörün fiyatı neyse 100 lira falan ucuza gelir hatta bazen monitörün kendisinden bile pahalıya geliyor dedi anlayacağınız garanti red ederse ki muhtemelen öyle olacak, önümde 3 yol var 1)Durumu kabullenip dark mode tarzı temalara yönelerek etkisini oldukça azaltmak 2)Tüketici hakem heyetine başvurmak sonuçlanana kadar monitörü kullanmak 3)Ederinin altında satıp yeni almak(Ama onda ne çıkacağının garantisi yok)
    Büyük heveslerle aldığım monitörün tam ortasında böyle bir leke oluşması çok sinir bozucu daha 1 ay bile olmadı kullanalı lütfen tecrübeli arkadaşlar bir akıl yol yordam verirse çok sevinirim Ölü Pixel mi Stuck Pixel mi yardım ?







  • ölü piksel e benziyor. tabi siyah renkli bir sıkışmış pikselde olabilir. Zaman içinde kendi kendine düzelebilir stucked ise.o dediginiz programlarla zorlamanın manası yok pek. ölü ise yapacak birşey yok. ortasında olması kötü olmuş.
  • Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için yani ölü pikselde sanırsam hiç elektrik gitmiyor sürekli tek renk,bunda ise renk değişiyor ama ips panel tn panel çalışma prensibi nedir bilemiyorum farkı var mı.
    Bu sabah asustan beklediğim mesaj geldi 3 yanyana veya dağınık 5 piksel varsa değişim yapıyoruz diye bende dedim o zaman bu sebepten dolayı değişimi red eden bir yazı gönderin bana bende 2010 yılında kaldırılan iso standartı ve bu hususta verilmiş yargıtay kararına dayanarak tüketici hakem heyetine gideceğim dedim,sonra dediler Burak bey başvurunuzu tekrar yapınız arkadaşlar ilgilenecek diye bende tekrar başvuru yaptım umarım yine aynı mesajı atıp oyalamazlar bekleyip göreceğiz bu tarz sorunu yaşayan arkadaşlar kesinlikle hakkını yedirmesin 1 ölü piksel dahi olsa garanti kapsamına almak zorundalar yargıtay kararı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.