Bildirim
ölü piksel,bulutlanma,bantlama testleri

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Başka yere yazmistim, sana da kopyalayayım :)
Ben de almadan etrafta yazilanlari okuyup kendime liste yapmistim, simdi ilk olarak
1.kutu gelince her tarafina bakin, bantlar daha once acilmis mi, 2 kez bantlama olmus mu v.s
2.servis elemanlari urunu kurarken yanlarinda olun bakin, kutu icerikleri tam olsun. Tvnin jelaatinleri olsun cercevelerinde. En azindan yaninizda biri olsa iyi olur
3.servis elemanina ''panel display time'' kismini acmasini rica edin, ben dedim girdi o menuye. 0 olmali değeri.
4. Olu piksel testi servis kumandayla acti, gosterdi . Onun disinda internetten yesil kirmizi mavi gri siyah renk resimlerini atip tvnin usbsinden bakabilirsiniz. Aksama da banding test vs gibi youtubedan aratin o testleri izleyinki bakin tvde anormal birsey var mi.
Zaten servis kurulum sonuna kadar bana kagit imzalatmadi, sonra hersey ok olunca verdi kagidi. Stres olmadan sakin sakin dediklerim gibi yapin, pek sorun cikmaz;)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu konuyu ben de merak ediyordum. Teşekkürler. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim, ikiniz de dikkat edin ki sonra icinizde ukte kalmasin ;)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki rica etsem banding, bulutlanma, ılık sızması vs gibi konuları açar mısınız? Hiç anlamadığım bir konu ve neye dikkat edeceğimi hiç bilmiyorum. Biraz ayrıntılı olursa çok sevinirim. Hem çok aydınlatıcı olur. :)
Teşekkürler tekrar.
çabucak açayım, detayını sen bulursun:)
Banding, bantlanma demek. Yani ekranın üzerinde genellikle dikey olan 1-2 cm kalınlığındaki yukardan aşağıya renk farkı olması diyeyim. Düz görünütülerde o kadar belli olmasa da, bu sorun genellikle mesela maç yayınlarında kamera bir anda sağdan sola dönüyor diyelim,o anda ekranın bir kısmında 'bu neya ekranın şurası neden farklı tonda diyorsun'.
Bulutlanma da bunun bulut şeklinde gibi olanı diye biliyorum. Yani ekranın belli bir bölgesinde bulut gibi renk tonu farklı olan bir yer oluyor.
Işık sızması ise gece karanlık siyah ekranda (full karanlık ekran değil, yoksa tv zaten otomatikman ekran ışığını kapatıyor) ekranın bir veya bir kaç kısmının diğer taraflardan daha çok aydınlanıyor olması.
Bu saydığımız tüm sorunlar az çok bütün lcdlerde var. O yüzden olay olup olmaması değil, sizi rahatsız etmeyecek kadar olması normal kabul edilebilir.
Mesela bizim tvde özellikle kenardan baktığımda seçebildiğim bir dikey bantlanma (vertical banding) var. Ama sorun edecek kadar değil
Işık sızması da var, o da rahatsız edecek kadar değil.
Ama bulutlanma yok.
Vertical banding- clouding ve ışık sızması yazın, google görsellerde örnek fotolar bulabilirsiniz ;)
-
Aydınlatıcı oldu. Teşekkür ederim. Bantlanmak konusunda biraz kafam karıştı ama Tv kurulduğunda eğer sorun varsa göze çarpar diye düşünüyorum.
çok sağol bugün gelceklerdi gelmediler şikayet edicem haber bile vermediler geliyoruz diyip gelmediler sağolsunlar .
evde olmayacağım malesef onlar geldiklerinde bugün gelselerdi evdeydim -
Müşteri hizmetlerinin dediğine göre geldiklerinde evde olmazsanız 2. Geliş ücretli oluyormuş. Gerçi savunmanız da var. Zaman'ında gelselermiş.
quote:
Orijinalden alıntı: canocan_07
Müşteri hizmetlerinin dediğine göre geldiklerinde evde olmazsanız 2. Geliş ücretli oluyormuş. Gerçi savunmanız da var. Zaman'ında gelselermiş.
gelmediler ücret alamazlar -
Rica ederim, Youtube'a vertical banding yaz, yanina da lg veya samsung yaz, birkac video cikar ;)
Vforfreedom, sana da kolay gelsin ve hayirli olsun tekrardan;)
Araştırmayı derinleştirdikçe neler çıkıyor neler. :) Kafamda birkaç test kurguladım. Onları yaparım. Teşekkürler tavsiye için. :) -
hangi testler ? banada yardım et yok öyle bencillik ^^ bu arada çok sağol müfrerric hocam
7 desibel kablo almam gerektiği söylendi d smart tarafından. varmı bilginiz ? -
YouTube'da (16:9 lcd Led )renk videosu var. Parantez içindekini yaz ilk sırada çıkıyor. Bir de 1080p ile 4K video indirip usb den oynatacağım.
Siyah ve beyaz ekranda da ışık sızması var mı bulutlanma varmı bakacağım o kadar. :)
hala gelmediler küfredicem artık -
Telefondan arayin samsung servisini yine, kaydinizi takip etsinler. Diger taraftan kablo hakkinda ne yazik ki pek bilgim yok. Diger taraftan ucuz kablolar bile kaliteli, pahaliya gecmeye gerek yok diyorlar;)
Yararlı yazı olmuşteşekkürler
Ben tesekkur ederim
servis geldi kuruyo. akşam gidip bakıcam. evi aradım babama yazılım güncelleme yaptır dedim. birde kablo aldık 60 liraya ultrahd tv için kaliteli altın uçlu kablo alınmalıymış.
güncelleme yaptırdım birde dahili uyduyu kurdurdum
flash desteği yok ama video izlersiniz dedi. birde modem çok uzakda wifi ile bağlanamıyo tv.. diyorumki bi cat6 kablo alıyım modelin yerini değiştirip pc ile modemi cat6 ile bağlıyım tv ile modemi ise wifi ile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E017C29F7 -- 24 Aralık 2015; 16:52:26 > -
Aslinda o altin ucun dijital transferde hic o fiyati hakedecek bir farki, hatta goruntuye hicbir farki olmadigi soyleniyor. Sadece pas tutmamasi artisi olarak gorulebilir. Saglik olsun.
Jmarim tvddn memnun kalirsiniz;)
Flash acmiyor ama cogu ''flash'' bildigimiz icerik artik html5 oldu. O yuzden rahat rahat tvden film sitelerine girip film izleyebilirsiniz, ben izledim 3-4 tane
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müteferric -- 24 Aralık 2015; 16:54:24 >
Benzer içerikler
- philips tv ekran yansıtma
- philips tv google play yok
- onvo tv alınır mı
- televizyon ekranında çizgi neden olur
- lg tv programlanmamiş hatası nasıl düzeltilir
- wireless display
- tv box nedir
- telefonu televizyona yansıtma
- android tv apk yükleme
- one ui ne ise yarar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X