Şimdi Ara

Olta takımı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
33.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Erkek arkadaşım için bakıyorum. Çoğunlukla kıyıdan avlanma gerçekleştirir diye düşünüyorum. Göl baraj gibi ortamlarda avlanır. Daha önceden balik tutma deneyimi olmuş fakat profesyonel değil. Ürünlere baktım fakat çok geniş seçenekler var farklı alanları var. Anladığım bir konuda değil.
    Başlangıç için takım önerilerinizi alabilir miyim ? :)
    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kıyıdan balık avı yapıcaksa sizin ihtiyacınız olan surf makine ve surf kamış olacaktır.

    https://www.avistanbul.com.tr/Olta-Makineleri,LA_186-2.html#labels=189-2
    https://www.avistanbul.com.tr/Olta-Kamislari,LA_195-2.html#labels=198-2

    Bu verdiğim linklerden olta kamışı ve makinesi bütçenize göre seçebilisiniz. Telefon ile arayıp destek alabilirsiniz.




  • yuki orata parçalı kamış işinizi görecektir makina olarakta shimano ultegra 14000 xsd uygun olur
  • https://www.ersinoutdoor.com/Olta-Makineleri,LA_14854-2.html

    buradan bakabilirsin
    özel indirimler ve fırsatlar oluyor
  • Öncelikle bütçeniz nedir ?

    Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?



    Olta alırken öncelikle bütçenizi belirlemeniz lazım çünkü fiyat-kalite skalası çok geniş , aynı işi yapacak 100 lirayada kamış var 1000 lirayada var 5000 lirayada var , aynı şekilde 100 lirayada makina bulunur 1000 lirayada , bununla birlikte olta takımı almayı düşünüyorsanız sadece kamış+makina almanız yeterli ; misina+iğne+kurşun+yem işlerine hiç girmeyin ,erkek arkadaşınız balık ile uğraşıyorsa zaten onun yeterli malzemesi vardır .



    Diğer bir mevzu hangi şehirdesiniz , bunu şu sebeple soruyorum , eğer istanbul boğazında avlanıyorsa ona göre bir kamış almanız lazım yok başka bir şehirdeyseniz ona göre alırsınız .istanbul boğazı bir kenara diğer şehirler bir kenara .Neden diye soracak olursanız ; istanbul boğazında akıntı olduğundan yüksek gramajlı kurşun kullanılır takım akıntıda gitmesin diye , diğer şehirlerde akıntı olmayacağından bu önemli değil .

    Yüksek gramajlı kurşun kullanacak ise ona göre kamış almanız gerekir , yani kamışın atar değeri yüksek olmalı ki kurşunu atarken kamış kırılmasın , istanbul boğazı için 100-250 gr kurşun atarlı bir kamış ideal olacaktır , eğer başka şehirde iseniz 50-100 gr arası kurşun atar değerine sahip bir kamış yeterli olacaktır . Bu dediğim özelliklere bakarak en azından kamış tercihinizi yapabilirsiniz , fiyat konusu ise size kalmış .

    Peki ucuz kamış ile pahalı kamışın ne farkı var derseniz , fiyat arttıkça kalitede arttığından hem atış konforunu , hem sağlamlığı beraberinde getirir , ortalama başlangıç bir kamış 300-400 lira civarından başlar , iyi kalite bir kamış 1000 lira civarındadır , tercih size kalmış ...



    Kamışlarda ki kalite ve konfor makinalar içinde geçerlidir , hatta diyebilirimki kamışı uygun bütçeli alabilirsiniz ama makina muhakkak iyi olmalıdır , kolu yormayacak , çabuk bozulmayacak , hafif olacak ve konforu üst düzeyde tutacak bir makina için muhakkak güzel paralar ödemeniz gerekir , ortalama makinalar 400-500 den başlar , 1000-1500 lük bir makina hediye edilen kişiyi gayet memnun edecektir .

    Sahil kenarından avlanıyorsa surfcasting dediğimiz kamış ve makinalara bakmanız gerekir , kamış boyu 3.80 ila 4.20 metre arasında olmalı (ideal 4.20'dir), atar değerini ise şehrinize uygun seçersiniz .

    makinalar :

    https://www.avmarketi.com/Surf-olta-makineleri,LA_1738-2.html buradakilerden bütçenize göre seçebilirsiniz ,



    Kamışlar :

    https://www.avmarketi.com/Surf-olta-kamislari,LA_1715-2.html?paged=2&orderBy=searchprice!DESC

    Düzeltme : Göl baraj gibi yerler demişsiniz , ben orayı atlamışım , benim anlattıklarim deniz için , tatlı su avcılığı ile bilgim yok , bildiğim kadarıyla onların makina kamışları daha uygun fiyatlara alınabiliyor , tavsiyem : spin yada lrf kamış ve makinalara bakın ,surf kamış ve makinalara bakmanıza gerek yok ...
    250 lik bir kamış ve 250 lik bir makina yeterli olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo84 -- 22 Mayıs 2018; 5:27:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başlangıç olarak orta seviye takım oluşturmaya çalışıyorum kamış olarak Lineaeffe Power Drive 3.60Mt Up to 200gr Surf Kamışı makine olarakda Okuma Avenger FD AV-65 düşünüyorum sizce makine ve kamış uyumlumu yaklaşık olarak 500 tl bu takım tavsiyeniz öneriniz olurmu ( genel amaçlı kıyıdan istavrit gölden sazan vs avında kullanılmak üzere )
  • kbly61 K kullanıcısına yanıt
    Eğer ist. boğazda avlanacaksanız yüksek atarlı kamış alın, boyunuz 1.80 civarında ise 4.20 uzunluğundaki kamışları tercih edebilirsiniz.

    Okuma avanger 6500 lük makina Surf için uygun değildir, tekneden yemli avlar için kullanabilirsiniz.

    Kıyıdan uzak atış için kafa kısmı büyük ip sarım kısmı dar olan makinaları tercih edin. Fiyat olarak bütçenizi aşar ama özellik olarak kıyaslamanız için Daiwa Tournament tarzı bir makinayı tercih edebilirsiniz.

    Kıyıdan uzak atış mesafelerinde misina kopmalarını önlemek için İP MİSİNA kullanın, klips bağlarken de PALOMAR düğüm kullanırsanız daha az sorun yaşarsınız.
  • merhabalar

    avlak olarak göl ve barajlarda 2 çeşit avlanma şekli vardır.

    1 spin dediğimiz ac cek avlardır. levrek , sudak , turna gibi balıklar avlanır.

    2 beklemeli avlanma şekli vardır. sazan, yayın vs balıklar avlanır

    her ikisininde malzemeleri farklıdır. öncelikle hedef balık nedir onu belirtirseniz gerekli bilgileri vermeye calısırız
  • merhaba

    Baraj ve gölde kıyıdan; sazan, turna ve alabalık için 2 set oluşturmak istiyorum. Biri sazan diğeri turna ve alabalık için ancak bu konuda hiç tecrübem yok.

    Daiwa Crossfire New Spin 244cm 7-28gr Spin Kamış
    Daiwa Crossfire 3000 Olta Makinesi ---- bu ikili turna ve alabalık


    BANAX HELICON 5600NF OLTA MAKİNESİ
    Albastar Trio Carp 2258 Sazan Olta Kamışı STANDART - 390CM ----- bunlarda sazan için

    Biraz araştırarak oluşturduğum takımlar sizce uygun mu dur veya sizlerin önerileri nasıl olur. Bütçem iki set için 1000-1250 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avuralelz -- 2 Nisan 2019; 22:17:4 >
  • en iyi olta takımı diye bir şey aslında yok kaliteli olana ulaşmak ve rahat kullanabilmek önemli https://oneriburada.com/olta-takimi/

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.