Şimdi Ara

olmaz böyle şey tubitak'tan darwin kovuldu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TÜBİTAK’ta AKP operasyonu sürüyor. Bilim ve Teknik dergisinin Darwin’li kapağının son anda değiştirilmesi ve yayın yönetmeninin bu nedenle görevden alınması, kurumdaki baskıyı bir kez daha gündeme taşıdı.
    AKP hükümetinin kadrolaşma faaliyetlerini sürdürdüğü TÜBİTAK’ın çıkardığı Bilim ve Teknik dergisinde büyük bir skandal yaşandı. Derginin Mart sayısının, Darwin’in 200. doğum yılı nedeniyle hazırlanan kapağı ve içeriği, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Ömer Cebeci’nin son dakika müdahalesiyle değiştirildi.

    42 yıldır çıkan Bilim ve Teknik dergisinin son sayısında yaşananlar, TÜBİTAK’taki dönüşümü bir kez daha gündeme getirdi. Kanal D televizyonunun haberine göre, 2009, Darwin’in 200. doğum yılı olması nedeniyle UNESCO tarafından Darwin yılı olarak ilan edilirken, TÜBİTAK’ın yayınladığı ve Türkiye’nin en prestijli bilim dergilerinden biri olan Bilim ve Teknik'te hazırlanan Darwin’li kapak ve 15 sayfalık Darwin dosyası, son anda yukarıdan gelen müdaheleyle dergiden çıkarıldı. Derginin Mart sayısı bu nedenle bir hafta geç çıkarken, kapak konusu da "küresel iklim değişikliği" olarak değiştirildi.

    Habere göre, derginin Mart 2009 sayısı için hazırlanan taslakta Darwin kapağı ve dosyası TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından görülünce, değiştirilmek istendi. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Ömer Cebeci de “Bu dergi yayınlanamaz” derken, derginin genel yayın yönetmeni Çiğdem Atakuman görevden alındı.

    TÜBİTAK operasyonunun geldiği nokta
    AKP iktidar olduğundan bu yana TÜBİTAK üzerinde etki alanını genişletmek için girişimlerini aralıksız sürdürdü. TÜBİTAK, halen, araştırma ve teknoloji geliştirme gibi, bilimsel faaliyetleri yönlendiren en önemli kurum. Aynı zamanda bu tür faaliyetler için en büyük finansmanı sağlıyor. AKP iktidarının TÜBİTAK’a müdahaleleri, iktidarının ilk yılında, görev süresi dolan o zamanki TÜBİTAK Başkanı Prof. Namık Kemal Pak’ın, TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından yeniden başkanlığa seçilmesine rağmen, yerine şu andaki başkan Nükhet Yetiş'i önermesiyle başlamıştı. AKP o tarihten bugüne, kurum üzerindeki etkisini artırmayı hedefledi ve kadrolaşma yolunda önemli mevziler elde etti.


    inanamıyorum şimdi okudum.

    sizce amaç nedir gerçekten utanıyorum...
    dilerim ki dıs medyaya ulasmaz konu...

    not.(üniversite öğrencisi ve mezunu dısında yorum yazılmazsa sevinirim...)







  • Bu konu akşam saatlerinde açılmadımı ? Kimse ilgi göstermedi heralde habere,Çok önemli bi konu bence.
    Ben ntvde izledim izlerken bi tonküfür ettim, yobazlığın bu kadarı.

     olmaz böyle şey tubitak'tan darwin kovuldu!!!



    (bu arada üniversite öğrencisiyim )
  • Darwin ergenekoncuymuş o yüzden Bundan sonra bilim ve tevhid dergisi
  • görmedim :( diğer konudan devam ederdim.
    bir bilim kurulusundan bir bilim adamını ancak sözüm ona biz cıkarırız.
    Sn.Darwin 20 yılını ormanda deneklerini hayvanları inceleyerek geçirmiştir.
    böylesine değerli bir insanın böylesine hayasızca muameleye kalması ve elimden hiçbirşeyin gelmemesi kadar insanı uzen ve yiyip bitiren birşey yok.
    sonumuz cok kötü...
  • ben de okuduğum bölüm nedeniyle tübitaktan iyi bir miktarda destek bursu alıyorum ve bu miktar benim orta seviyede çok şükür okumamı sağlıyor.ama gidişattan pek memnun değilim,bu zihniyet bu kadrolaşma bilimin ve ilmin savunucusu olan(artık maalesef iç kadroya da gayet güzel ayar çekildi buna emin olun)tübitak da böyle devam ederse bilime verdiği desteği de kaldırır emin olun,halkımızın maalesef gözü boyanmış durumda...
  • bence deliller birikiyor ve birileri de bunu gayet güzel bir şekilde sakin,sakin bir yere not ediyor
    allah karıncanın olmesi için ona kanat takarmıs...
  • çanakkalede okuyan bir arkadaşım arkeolog dediki bu harun yahya hiç bir kariyeri olmayan dediklerinin hiç bilimselliği olmayan bir şarlatan dedi

    akp heryerde kadrolaşıyo

    Türk hava yolları
    emniyet
    savıcılık avukatçılık hakimler
    aklınıza neresi gelirse

    kamer genç çok güzel açıkladı sizin kamuda göreve getirdiğiniz adamlardan hiç eşi çarşaflı olmayan varmı dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dante69 -- 11 Mart 2009; 2:52:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  olmaz böyle şey tubitak'tan darwin kovuldu!!!

    Prof. Dr. Nüket YETİŞ - TÜBİTAK Başkanı

    Doğum Yeri ve Tarihi: Eskişehir, 1950

    Medeni Hali: Evli ve iki çocuk annesi

    Öğrenim ve Akademik Unvanları:
    1993, Profesör Unvanı, Endüstri Mühendisliği
    1988, Doçent Unvanı, Endüstri Mühendisliği
    1982, Doktora Derecesi, Endüstri Mühendisliği, İstanbul Teknik Üniversitesi
    1975, Yüksek Lisans, İşletme, Boğaziçi Üniversitesi
    1973, Lisans, Kimya Mühendisliği, Boğaziçi Üniversitesi
    1968, Eskişehir Süleyman Çakır Lisesi

    İş Tecrübesi:
    20/08/2008 Başkan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)
    2004-2008, Başkan V., Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)
    2000-2004, Müdür, MEB-TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE)
    1994-2000, Dekan, Mühendislik Fakültesi, Marmara Üniversitesi
    1989-1994, Dekan Yardımcısı, Mühendislik Fakültesi, Marmara Üniversitesi
    1985-1989, Yardımcı Doçent, Üretim Yönetimi ABD, İng. İşletme Böl., Marmara Üniversitesi
    1982-1985, Öğretim Görevlisi, Endüstri Mühendisliği Bölümü, İstanbul Teknik Üniversitesi
    1980-1982, Araştırma Asistanı, Endüstri Mühendisliği Bölümü, İstanbul Teknik Üniversitesi
    1975-1980, Araştırmacı, Yöneylem Araş.Ü., Marmara Araştırma Enstitüsü, TÜBİTAK
    1973-1975, Asistan, Boğaziçi Üniversitesi


    Uzmanlık Alanları:
    Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi
    Toplam Kalite Yönetimi ve Kurumsal Yönetimin Geliştirilmesi
    Üretim Yönetimi ve Üretim Kaynakları Planlaması

    Yönetim ve Proje Deneyimi:
    2004 yılında başlatılan, TÜBİTAK’ın yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında, 2003 yılına kıyasla, 2007 yılında kadrolu personel sayısı yüzde yedi artarken, çalışan personel sayısı yüzde yirmi sekiz, kurum bütçesi yaklaşık beş kat arttı. Bu dönemde TÜBİTAK tarafından Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) kapsamında üniversiteler, özel ve kamu araştırma kuruluşlarına aktarılan toplam destek miktarı 8 kattan fazla; mali destek miktarı 33 kat artarken; bilim insanlarına verilen destek ve bursların sayısı 8 katın üzerinde arttı. TÜBİTAK enstitülerinin özgelirleri de ikiye katlandı.
    Yine bu dönemde, 4 Ekim 1983 tarih ve 77 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), bilim ve teknoloji alanındaki araştırma ve geliştirme politikalarının ekonomik kalkınma, sosyal gelişme ve milli güvenlik hedefleri doğrultusunda tespit edilmesi, yönlendirilmesi ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla kurulan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun (BTYK) etkin bir şekilde çalışması sağlandı. Buna göre, yılda iki kez toplanması gerekirken 1983-2003 yılları arasında sadece 9 defa toplanan Kurulun toplantı tarihleri, 8 Eylül 2004 tarihli 10. BTYK Toplantısı’nda alınan karar ile bir takvime bağlandı ve Kurul 2004 yılından bu yana yılda iki kez düzenli olarak toplandı. Mart 2008 tarihi itibariyle 16. toplantısını gerçekleştirdi.
    2000-2003 yıllarında MEB-TÜBİTAK TÜSSİDE’deki çalışmaları kapsamında, Prof. Dr. YETİŞ "Kurumsal Yönetimin Geliştirilmesi ve Yeniden Yapılanma" alanlarında 75’den fazla kurum ve kuruluşla ortak proje faaliyetlerini sürdürdü. 2000-2004 yılları arasında, Enstitüde çalışan personel sayısı yüzde 40 artarken, faaliyet geliri 20 kat arttı. 2002 yılında Enstitünün özgelirinin devletten sağlanan cari ödeneğe oranı %110 oldu.
    1994-2000 yılları arasında, Marmara Üniversitesi (M.Ü.) Mühendislik Fakültesi Dekanlığı sırasında, Prof. Dr. YETİŞ’in ekip çalışması ruhu ile üniversite-sanayi işbirliği içinde döner sermaye kanalıyla sağlanan mali kaynaklar iki buçuk kat arttı. Bu artış, Fakülteye devlet bütçesinden sağlanan her 100 liraya ilaveten 200 liralık ek gelir sağladı. M.Ü. Mühendislik Fakültesi’ndeki "Eğitimde Sürekli Kalite Geliştirme" çalışmaları, Fakültenin kuruluşundan 2000 yılı Ekim ayına kadar Prof.Dr. YETİŞ’in liderliğinde sürdürüldü. Fakültede eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetleri, hizmet sunulan kesimlerin ihtiyaçlarına göre yapılandırıldı. Güçlü bir liderlik kadrosu politika ve stratejilere dayalı bir yönetim anlayışı, çalışanların, kaynakların ve süreçlerin etkin yönetimi sonunda 1999’da Avrupa Kalite Ödülü’ne (AKÖ) başvuran Fakülte, saha ziyaretine kaldı. 2000 yılında tekrar AKÖ’ye başvuran M.Ü. Mühendislik Fakültesi finalist olma başarısını gösterdi. M.Ü. Mühendislik Fakültesi Türkiye’den bu ödüle başvuran ilk kamu kuruluşu olarak Avrupa genelinde de AKÖ’ye başvuran ve finalist olan ilk yüksek öğretim kurumudur.
    Prof. Dr. YETİŞ 1990-1994 yılları arasında Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin Dekan Yardımcılığı görevini yaptı. Fakültenin kuruluşunda rol alan liderlerden biri olan Prof. Dr. YETİŞ, 1993 yılında DPT, Toplu Konut İdaresi, Marmara Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Teknoloji Vakfı işbirliği ile "M.Ü. Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Laboratuvarları"nı kurdu. Daha sonra bu merkezde sağlanan bilgi ve deneyim birikimini kullanarak "M.Ü. İleri Yönetim ve Üretim Teknolojileri Merkezi" projesini hazırladı. Bu bağlamda 7.7 milyon dolar dış kredinin Üniversiteye gelmesini sağladı.
    Prof. Dr. YETİŞ,1989 yılında Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi alanında ülkemizdeki ilk yüksek lisans ve doktora programı olan Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans ve Doktora programını kurdu ve 2000 yılı sonuna kadar bu programın Ana Bilim Dalı Başkanlığını yaptı.
    1975-1980 yıllarında TÜBİTAK Marmara Araştırma Enstitüsü Yöneylem Araştırması Ünitesindeki çalışmaları sırasında çeşitli özel sektör ve kamu kuruluşuyla üretim yönetimi ile Ar-Ge ve teknoloji planlaması alanlarındaki projelerde araştırmacı ve proje yöneticisi olarak görev yaptı.

    Üye Olduğu Kuruluşlar:
    Avrupa Araştırma Alanı Yüksek Kurulu (European Research Area Board, ERAB) üyesi (Nisan 2008 tarihinden itibaren)ERAB’ın kuruluş amacı bağımsız, yüksek seviyede danışma organı olarak Avrupa Birliği Komisyonu’na Avrupa araştırma politikaları alanında, özellikle Avrupa Araştırma Alanı’nın oluşturulmasında, tavsiye vermek olarak belirlenmiştir. Avrupa’nın bilim ve araştırma alanında en üst düzey Danışma Kurulu olan, "Avrupa Araştırma Alanı Yüksek Danışma Kurulu" bilim, akademi ve iş dünyasını temsil eden 22 üyeden oluşturulmuş ve Kurul üyeleri kişisel kapasite kriterine göre seçilmişlerdir. Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

    Avrupa Araştırma Kurumları Yöneticileri Birliği (European Heads of Research Councils, EUROHORCS) Yönetim Kurulu Üyesi (Nisan 2008 tarihinden itibaren)
    Avrupa Araştırma Kurum Yöneticileri Birliği (EUROHORCS), Başkan ve Başkan Yardımcılarının Arama Komitesi Başkanı
    Avrupa Araştırma Kurum Yöneticileri Birliği (EUROHORCS) Üyelik Komitesi üyesi
    Avrupa Araştırma Kurum Yöneticileri Birliği (EUROHORCS) Üyesi
    Avrupa Bilim Vakfı (European Science Foundation, ESF) Yönetim Kurulu Üyesi
    Avrupa Bilim Vakfı (European Science Foundation, ESF) Üyelik Komitesi üyesi
    Avrupa Ortak Araştırma Merkezi (JRC) Yönetim Kurulu Üyesi
    Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Eğitim Grubu (1998-2003)
    Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı EFQM Sağlık Çalışma Grubu Kurucusu (1998-2003)
    Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MUDEK) Kurucu Üyesi
    Kalite Derneği (KalDer)
    M.Ü. Teknoloji Vakfı Kurucu Mütevelli Heyet Üyesi
    Yöneylem Araştırması Derneği








    _______________________________________________________________________________________________________

     olmaz böyle şey tubitak'tan darwin kovuldu!!!

    1950 yılında Ankara’da doğan Ömer Cebeci lisans ve yüksek lisans derecelerini ODTÜ Kimya Mühendisliği’nde aldıktan sonra ABD’de Iowa Devlet Üniversitesi’nde malzeme mühendisliği alanında doktora öğrenimini 1977 yılında tamamlamıştır. 1984’te doçent, 1990’da profesörlük unvanlarını alan Ömer Cebeci 1978 -1980 yılları arasında ODTÜ’de, 1980-1989 yılları arasında Kral Abdülaziz Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Ömer Cebeci, buradaki başarısı nedeniyle1984’te Kral Abdülaziz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hizmet Ödülü’nü, henüz bu üniversitede görevliyken yaptığı bilimsel çalışmalar nedeniyle de 1989 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü kazanmıştır.

    1989 yılında Türkiye’ye dönerek Marmara Üniversitesi’nde görev alan Ömer Cebeci, bu üniversitede öğretim üyeliğinin yanı sıra Mühendislik Fakültesi senatörlüğü, kurucu dekan yardımcılığı, döner sermaye işletme müdürlüğü, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü kurucu başkanlığı, Kalite Konseyi üyeliği ve Rektör Yardımcılığı gibi görevler üstlenmiş ve bu görevlerde gösterdiği başarılar nedeniyle 1998’de Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştür.

    Ömer Cebeci’nin uzmanlık alanları arasında malzeme bilimi ve mühendisliğiyle birlikte, çimento ve beton teknolojisi, gözenekli katıların karakterizasyonu, toplam kalite ve performans yönetimi bulunmaktadır. 30’dan fazla bilimsel makale ve yayını ve bunlara yabancı bilim insanlarınca yapılmış yaklaşık 40 atıf bulunan Ömer Cebeci, ayrıca on adet yüksek lisans tezi yönetmiştir.

    Marmara Üniversitesi’nin yanı sıra, 2003’te TÜSSİDE’de Başuzman Araştırmacı olarak da görev yapmaya başlayan Prof. Dr. Ömer Cebeci, 22.12.2003 tarihinde Bilim Kurulu üyeliğine getirilmiş ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.




    dante ustad bunu her yönetim yapıyor ama bunlar abarttı.
    bakalım babam herzaman sunu der.

    "FİLİMİN SONU ONEMLİDİR."[/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARNİNG -- 11 Mart 2009; 3:02:25 >




  • darwinin görüşlerini ve kendini zerre kadar desteklemeyeşime rağmen yapılan hareket hiç hoş değil
  • no comment ..



    Beni bilen az kisi bile olsa suanki goruslerımı suankı ettigim K.fü. laflarimi anlamıstır iyi okurlar .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: simoney

    no comment ..



    Beni bilen az kisi bile olsa suanki goruslerımı suankı ettigim K.fü. laflarimi anlamıstır iyi okurlar .


    o zaman niye 4 gün banladılar diye bıdı bıdı yapıyosun
  • Öz eleştirileri kişiye ozel mesaj servisiyle iletirsek konumuz kirlenmemiş olur saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARNİNG -- 11 Mart 2009; 6:08:59 >
  • harun yahyalı dergi süper olmuşş....yakınd harbiden o hale gelir..
  • iyi etmişler
    bu zamanda hala darwinin teorilerine inanacak kadar aptal insanlar var mı merak ediyorum
  • İlkokul mezunuyum yorum yapma hakkına sahip değilim sanırım.

    Ancak şunu söylemek gerekir ki yayınların her daim bir çizgisi vardır.Darvin denen şarlatanın Tubitak'ın dergisinin kapak sayfasında görmek beni memnun etmezdi.Hoş Harun Yahya'nın Cdsinin ne işi var onu da anlamadım ya.
  • belki anlamyanlar olabilir darwin insanların maymundan geldiğini iddia eder Kuran-I kerim ise çamurdan yaratıldığını söyler bunun için aşırı dinciler darwini sevmez
  • evet ak parti kadrolaşıyor bunlar halkı bir dilim ekmeğe muhtac ediyor önce sonrada bir dilim ekmek verip oyunu satın alıyor lakin yaptıklarıda iyi olmuş bilim teknik dergisinde darwinin ne işi var adam saçma sapan bir teori uydurmuş onu bırakın şimdi ingilterede bile bu teorinin en çok savunuldugu yerlerde bile artık kabul görmüyor yani ak parti kadrolaşıyor gerçektende harun yahyanın resmini koyabilirler ama dünyada bu kadar bilim adamı varken ne biliyim albert einstein gibi bir sürü adam varken kalkıpta darwininde resmini koymak buda yönetimin ataist oldugunu gösterir
  • beyler evrim teorisi gerçektir fakat yaradılış kısmı tartışma konusudur.darwinde saygın bir bilim adamıdır.bilip bilmeden mesajlar yazmayın önce okuyun öğrenin sadece dini kitaplara bağlı kalmayın.
  • darwin'i neden bu kadar savunuyorsunuz anlamıyorum. söyledikleri Kur'an-ı Kerim'e aykırı bir kere . hiç bu yönden baktınız mı
  • bunlar richard dawkins'in kitaplarını da basmazlar böyle giderse
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.