Şimdi Ara

Olmayan cd sürücüsünü kaldırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
23.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

geçen gün bir oyunun iso dosyasını cd'ye yazmadan masaüstüne açıp install ettim. ancak kurulum sonrası olmayan bir cd sürücü oluştu;

Olmayan cd sürücüsünü kaldırmak?

bu f: sürücüsünü nasıl ortadan kaldırabilirim? yerel bilgisayar yönetimi -> disk yönetimi altında da görüntülenememekte. e: dvd sürücüm şuan için sorunsuz çalışıyor ancak bu f: sürücüsü sinirimi bozdu baya.. belki bir bilen vardır diye sormak istedim.

teşekkürler :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayardan Olmayan CD Sürücüsünü Kaldırma

Bilgisayarınızda kullanılmayan bir CD sürücüsü varsa, onu sisteminizden kaldırmak gerekebilir. Bu işlem genellikle birkaç basit adımda gerçekleştirilebilir.

DVD Sürücüsü Silme:

1. Aygıt Yöneticisi'ni Aç: Windows arama çubuğuna "Aygıt Yöneticisi" yaz ve en iyi eşleşmeyi seç.
    2. DVD/CD ROM Sürücüleri'ni Genişlet: Aygıt Yöneticisi'nde "DVD/CD ROM Sürücüleri" kategorisini bul ve genişlet.
    3. Eski Sürücüyü Sağ Tıkla: Kullanılmayan sürücüyü sağ tıkla ve "Kaldır" seçeneğini seç.
    4. Uyarıyı Onayla: "Bu cihazı silmek istediğinizden emin misiniz?" uyarısını oku ve "Kaldır" düğmesine tıkla.

BD-ROM Sürücüsü Silme:

1. Aygıt Yöneticisi'ni Aç: Yukarıdaki adımları takip ederek Aygıt Yöneticisi'ni aç.
    2. BD-ROM Sürücüleri'ni Genişlet: "BD-ROM Sürücüleri" kategorisini bul ve genişlet.
    3. Eski Sürücüyü Sağ Tıkla: Kullanılmayan sürücüyü sağ tıkla ve "Kaldır" seçeneğini seç.
    4. Uyarıyı Onayla: "Bu cihazı silmek istediğinizden emin misiniz?" uyarısını oku ve "Kaldır" düğmesine tıkla.

Bu adımları uyguladıktan sonra, kullanılmayan CD/DVD/BD sürücüsü bilgisayarınızdan başarıyla kaldırılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilgisayarım sağ tıkla özellikler + aygıt yöneticisi + DVD/CD rom sürücüleri+ F : sürücünün üstüne sağ tıkla kaldır de oky
  •  Olmayan cd sürücüsünü kaldırmak?

maalesef aygıt yöneticisinde bir tek şu an kullanmakta olduğum dvd gözüküyor :(
  • sağ tıklayıp direk silinmiyor mu?
  • cd sürücüsü sağ tıklayıp silinmiyor, aygın yöneticisinde ki hl-dt dvd sürücüsü sağ tıklayıp siliniyor ama dvd sürücümü silmek istemiyorum ben. sadece sonradan çıkan cd sürücüsünü ortadan kaldırmak istiyorum ben.. çok bunaltıcı ya :(
  • Tabi ki gerçek olanı silme. Bahsettiğim sanal olan idi.
  • kurduğun oyun ile birlikte sanal cd-rom yaratmak icin kullanılan programlardan biride kurulmus olabilir öncelikle program ekle kaldir kismindan bi kontrol et ve ayrica oyunu crackli oynuyor isen o sürücü crack için gerekli olabilir cünkü imaj almis dir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oyunu zaten kaldırmıştım bilgisayarımdan. şimdi program ekle/kaldır'a baktım yabancı bir program yok, ama şimdi aklıma geldi; iso dosyasını açmak için oyunu kurmadan hemen önce ultraiso programını kurmuştum. belki de o neden olmuştur.. o nu da şimdi kaldırıp sonucuna bakacağım eğer o da değilse ne yapacağımı bilemiyorum
  • yes ultraiso 'kaldir muhtemelen sanal sürücü onun eseri :)
  • @slayt75, başından beri sen haklıymışsın :) ultraiso kaldırdım, pc restart attım ve yok oldu. daha önceden magic iso kullanıyordum sanal sürücü yaratmıyordu, o nedenle ultraiso'nun da yaratacağını tahmin etmemiştim. meğerse önemli bişey yokmuş, burada da o kadar telaş yaptık

@slayt75 ve mesaj atan herkese teşekkürler, vaktinizi aldım. sorun kalmadı :)
  • slayt75 kardeş senden ALLAH razı olsun ben 320 gb harddiski senin sayende kurtardım biraz komik ama :D internet raw dosya sistemine dönen hdd lerle ilgili bir sürü kaynağa baktım en son sanal diski kaldırma die buraya geldik bi yapalım dedik oldu ...
    bu yazıyı yazdığın için çok teşekkür ederdim biraz geç cevap yazdım diğer arkadaşlar faydalanırlar inş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayt75

kurduğun oyun ile birlikte sanal cd-rom yaratmak icin kullanılan programlardan biride kurulmus olabilir öncelikle program ekle kaldir kismindan bi kontrol et ve ayrica oyunu crackli oynuyor isen o sürücü crack için gerekli olabilir cünkü imaj almis dir.

banada aynısı oldu ne ile kurduğumu bilmiyorum muhtemelen daemon tools şimdi ne yapmalıyım lütfen yardım et
  • Eğer daemontools un son sürümlerini indirdiysen direk normal şekilde aç daemon toolsu alt tarafta cd simgeleri var onun üstüne mouse getirdiğinde X işareti gelir ona bas büyük ihtimal düzelir . Bir diğer yolda bilgisayarıma gir sanal cd sürücüsüne tıkla yukarıda çıkar belirecek ona tıklayabilirsin . Bu iki yöntem ile olmazsa Daemon toolsu kaldırabilirsin .
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Allah rızası için yardım edin kafayı yicem ben deamon tools u kurdum sanal sürücü yaptım dvd ye el koydu bi türlü gitmiyo bu lanet deamon toolsu sildim olmadı diske sağ tıklayıp çıkar dedim bu sefer f diski gidiyo yardım edin ben dvd romu nasıl geri getireceğimhttp://i.hizliresim.com/Wbd2nQ.png

dvd romu nasıl geri getireceğim
  • thecls T kullanıcısına yanıt
    aygıt yöneticisinin resmini atarmısınız acaba ?
    kusura bakmayın geç oldu amahttp://i.hizliresim.com/mEml71.png
    SAnal sürücüyü kaldırmadan daemon toolsu silmişssiniz. Daemon toolsu geri yükleyin uygulamada alt tarafta cd işareti var onun üstünde çarpı olacak ona tıklayın sanal sürücü kalkacaktır .
    yok silmedim kurulumu yaptım sora sanal sürücüde çarpıya tıkladım. fakat bunu yapınca dvd rom sürücümde gidiyo
    Bir bilgim yok hocam en temizi format atmak gibi gözüküyor .
    cihazda 1 aylık ya hiç atasım da yok ama bakalım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.