Şimdi Ara

olması gereken eğitim sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bence lisede sınavlar mebe bağlı yapılmalı ve her sınıf kamera ile kaydedilmeli (malum, ösym kadar güvenli olmayacağı için)ösym sınavı olmamalı 4 yılın ortalama notuna göre üni seçilmeli böylece stres tamamen yok olur. ayrıca ingilizce gerektiren bölüm seçecekler için yapılan ingilizce sınavlarından belli bir puanı aşanlar girebilmeli bakanlık en kaliteli hocalara astronomik ücretler vererek online eğitim vermeli (eyüp b nin diğer ders versiyonları gibi kaliteli hocalar) liseyi bitirenlerin ingilizce bilme oranı arttırılmalı.ünide hazırlıkla falan uğraşmak yerine bunun lisede halledilmesi lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Şu anda öğrenciler stresi 1 bilemedin 2 yıl yaşıyor. Böyle bir sistem olsa öğrenciler LGS'den çıktığı gibi tekrar 4 sene boyunca yeni ve daha ağır bir strese girerler. Ayrıca velilere binecek min. 4 senelik dershane masrafı yükü de var. Hiç sağlıklı değil.

• tek sınav yerine lisenin her dönemi dönem sonu merkezi bir sınav yapılsa çok ölçücü olur bence

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sistemden öte bi ton sorun var. sadece bazı bölümleri yazarsan yeterince para kazanırsın o da neye, kime göre yeterince. 100k insan 20 bine girmeye çalışıyor. aslında hepsinin istediği şey aynı mı hayır ama bunu yapmak ya da istemek zorunda bırakılıyoruz. belirli mesleklere muhtaç duruma getiriliyoruz. çoğunluk istediğini değil yapması gerekeni yapıyor. çünkü seçenekler çok gibi görünse de 3-5 tane maksimum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obp sistemi başlı başına saçmalık ve üniversite sınavına birden fazla kez girilebilen bir ülkede mezuna kalan normal Anadolu lisesinden mezun bir öğrencinin boynunda büyük bir külfet

• Not mantığında devrim olmalı.
    Tüm odak yüksek bir sınav notunda (neredeyse de demiyorum.)

Sınava çalış, sınavda tüm bildiğini dök, sınav çıkışı tamamdır. Ne bildiysen beyinden gitti. Artık "önemsiz-gereksiz" bilgilere gerek kalmadı.

Meb bağlı sınav, kamera vb. hayallerde belki olur. İngilizce lisede hallolur ama odağın İngilizce'de olması lazım. Şimdiki gibi 9 yazında nasıl yks çalışırım diye soru olmamalı.

Üni seçimi de yurt dışında nasıl oluyor?
    Sadece yks veya not ortalaması dışında farklı kriterler gelebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hekim99 kullanıcısına yanıt
    Hayır bence başlı başına saçmalık değil. Sadece çok adaletsiz. Özel liseler, hazırlanan ve öğrencilere uygulanan sınavların aynı olmayışı vb. şeyler obp işini son derece adaletsiz kılıyor. Bence her dönemde öğrencilere her dersten iki tane MEB’in veya ÖSYM’nin hazırladığı bir sınav yapılmalı. Kazanımları ölçer ve devam edersiniz. Öğretim bittiğinde bunların ortalaması alınır ve tekrar yks gibi bir sınava tabi tutulunabilir. Tabii bu çok zor ve pahalı bi şey.

Onun dışında eğitim sistemi kökünden değişmeli. Liseden itibaren değil. Direkt 1. Sınıftan itibaren verilen eğitim değişmeli. 7 yaşındaki bebeye matematik öğretmek neyin saçmalığı? Dil öğrensinler. Hayata dair şeyler öğrensinler. 12 yılda pratiğe dair hiçbir şey öğrenemeyen bizim gibi nesiller yetişmesin artık. Zaten ne s’k’m olduysa Köy Enstitüleri kapatıldıktan sonra oldu. Ezbere dayalı pratikte bir boka yaramayan bilgilerle şiştik ve patlayacağız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum

• burada yaşayan en güçlü ve en zeki insanları görüyorum. bu potansiyeli görüyorum ve hepsi heba oluyor. lanet olsun, bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı köle olmuş. reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. nefret ettiğimiz işlerde çalışıp gereksiz şeyler alıyoruz.

bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. bir amacımız ya da yerimiz yok, ne büyük savaşı yaşadık ne de büyük buhranı. bizim savaşımız ruhani bir savaş, en büyük buhranımız hayatlarımız

• bok gibi fikir kardeşim, hatta sen artık post açma fikir belirtme salak salak postların var baydın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.