Şimdi Ara

Oled mi Qled mi? Neden? Niçin? Niçin değil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
4
Favori
5.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Neden Qled değil Oled almalı?
    Neden Oled değil Qled almalı?
    Niçin Qled almamalı?
    Niçin Oled almamalı?
    Niçin Oled almak doğru değil?
    Niçin Qled almak doğru değil?

LG, ekran logo yanığı sorununa rağmen neden Oled te ısrar ediyor.
    Samsung, telefonlarda Oled kullanmasına rağmen, neden TV lerde Oled kullanmamakta ısrar ediyor.

Oled teknolojisi daha gelişirmi, yoksa yeni bir teknolojiye mi geçilmeli, logo yanığı ihtimali %1 e bile düşse bence büyük sorun bu sorun sıfıra inmeli.

10 yıllık Samsung 46B750 LCD tv den hala memnun olmakla beraber artık yeni teknolojilere geçme vakti geldi,

Bu soruların cevaplarını arıyorum ona göre yönümü belirleyeceğim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

OLED mi QLED mi?

Giriş:

Televizyon teknolojisindeki gelişmeler, görüntü kalitesinde önemli iyileştirmelere yol açmıştır. OLED ve QLED, günümüzün en popüler televizyon teknolojilerinden ikisidir ve her ikisinin de benzersiz avantajları ve dezavantajları vardır. Bu metin, bu iki teknolojinin farklarını inceleyerek bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

Temel Farklar:

OLED ve QLED, ekranları aydınlatma şekillerinde temel bir fark gösterir. OLED (Organik Işık Yayan Diyot), kendi kendini aydınlatan piksellere sahiptir, bu da arka aydınlatmaya ihtiyaç duymadığı anlamına gelir. Bu, son derece ince bir ekran ve çok yüksek kontrast oranları sağlar.

QLED (Kuantum Noktalı Işık Yayan Diyot), arka aydınlatmalı bir LED panel kullanır. Kuantum noktaları, gelen ışığı daha uzun veya daha kısa dalga boylarına dönüştürerek daha geniş bir renk yelpazesi oluşturmaya yardımcı olur.

Avantajlar ve Dezavantajlar:

OLED Avantajları:

• Mükemmel kontrast oranları
    • Geniş görüş açıları
    • İnce tasarım
    • Düşük güç tüketimi

OLED Dezavantajları:

• Yanma riski (uzun süreli yüksek parlaklık)
    • Daha yüksek maliyet

QLED Avantajları:

• Daha yüksek parlaklık
    • Daha geniş renk yelpazesi
    • Yanma riski daha düşüktür
    • Daha uygun fiyatlı

QLED Dezavantajları:

• OLED'e kıyasla daha düşük kontrast oranları
    • Daha kalın tasarım

Hangisini Seçmelisin?

OLED ile QLED arasındaki en iyi seçim, bireysel tercihlerine ve kullanımına bağlıdır.

• Mükemmel kontrast ve geniş görüş açıları arıyorsan, OLED iyi bir seçimdir.
    • Daha yüksek parlaklık, daha geniş renk yelpazesi ve daha uygun fiyat istiyorsan, QLED'yi tercih edebilirsin.

Sonuç:

Hem OLED hem de QLED, yüksek kaliteli görüntü deneyimleri sunan mükemmel televizyon teknolojileridir. Bireysel ihtiyaçlarını ve tercihlerini göz önünde bulundurarak bilinçli bir seçim yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sony AG8...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok faydalı bir konu umarım manipüle edilmez, partizanlık yapılmaz.

Benim de fikirlerim var konuyla alakalı olarak. Aynı şekilde her bir sorunun cevabı da ancak birçoğu birbirine ve o anki şartlara bağlı değişen cevaplar.

Konunun gidişatına göre belirteceğim fikirlerimi ve cevaplarımı.

Savaş alanına dönüşürse uzaktan seyretmekle yetineceğim.

İyi akşamlar.

• Baska bir konuyada yazdim. Biraz degistirerek buraya yapistiriyorum. Sorularin cevabini asagida bulabilirsin.

En basta son cikan haberlere gore samsung led panel uretimini durduruyor. Qled dediginiz sey aslinda sizin kullandiginiz tv'le ayni teknoloji, sadece gelismisi. Oda led panel aslinda. Artik Samsung da QD-OLED(quantum oled) Tv'lere gecis yapiyor.

https://www.log.com.tr/samsung-oledin-otesine-geciyor-qd-oled-geliyor/amp/
    https://www.cnet.com/news/how-samsungs-qd-oled-hybrid-could-take-on-lg-for-tv-supremacy/

Ikinci olarak panel denilen ürün sadece Tv'ler için üretilmiyor. Samsung'da oled uretmeyen bir firma degil. Samsung OLED konusunda aşmış bir firma. 2010'lardan beri dünyanın en büyük organik led(Oled) panel üreticisi. Hatta o kadar büyükki OLED panellerin yüzde 90'ini dünyaya Samsung sağlıyor. Apple bile genel olarak (Iphone 11 pro'da dahil) telefon, tablet için Samsung'dan OLED panel alıyor. Hali hazırda samsung oled panel kullanan telefonlarda da burn-in gözüküyor.

Yanik olayina gelirsekte burn-in olmamasi maddenin tabiyatina aykiri bir durum. Burn-in olmama gibi bir durum yok. Zamanla bu ledler eskiyecek ve yanma dediginiz hadise gerceklesecek. Aslinda her tv'de burn-in oluyor. Oled panellerin farki her pikselin bagimsiz isik yaymasi. Logo uzerine denk gelen piksel surekli ayni renkte aktif kaldigi icin daha cabuk eskiyor, cevresindeki pikseller ise logoya denk gelenler kadar eskimedigi icin, daha fazla eskiyen pikseller size logo yanigi olarak gozukuyor. Led tvlerde ise pikseller arkadan gelen beyaz led isiklarla aydinlaniyor. Bu sebepten ledlerin eskimesi sadece parlaklik kaybi olarak ekrana yansiyor. Güneş gibi düşünün. O bile nasılki bir gün maddesini tüketip sönecek aynı şekilde ledlerde kendini tüketince artık eskisi kadar ışık yayamayacak(yada o rengi daha fazla veremeyecek) ve sizin ekran yandı dediğiniz şey gerçekleşecek. Sadece bu olayin yasanma suresi uzatilabilir. Bildiğim kadarıyla Eski LG oled tvlerde panelin aşırı ısınmasında dolayı bu süreç hızlandığı için olması gerekenden çok daha cabuk ekran yanıkları oluşuyordu. Ama yeni serilerde ısı sorunu çözülmüş ve pikselerdeki sub-pikseller büyütülmüş. Parlaklığı sürekli 100'de 100 kullanmadığınız sürece uzun bir süre kullanılabilir bu TV o kadar korkacak bir durum yok. Telefonunuz hangi model bir kontrol edin isterseniz inşallah AMOLED ekran değildirde yandı yanacak korkusuyla kullanmaya başlamazsınız benim yüzümden. Bu arada ben Note 3 kullandım 5 yıl, Amoled ekranlıydı. Burn-in oldu mu, olmadı mı bakmadım inanın. Olduysada farkedeceğim düzeyde değildi herhalde. Ekrandan önce telefonun kendisi bozuldu. O bozulunca yıl başında yine samsung telefon aldım tek kriterim Amoled ekranlı olmasıydı. Cunku daha iyi bir goruntuleme teknolojisi su an yok. 6 ay oldu sanirim bralw stars ve pixel dungeon oynuyorum. Bol bol statik icerik var. Simdi baktim herhangi bir sıkıntı yok.

Yukardaki paragraftan anlayacaginiz uzere oled'le qled kiyas kabul edecek seviyede degil. Led tvler arkadan aydinlatma mantigi ile calistigi icin her zaman bulutlanma gibi kronik sorunlar devam edecek. Oled'de ise her piksel bagimsiz oldugu icin piksele siyah denk geldigi zaman piksel kendini kapatabilcek bu sayede gercek siyah denen olayda gerceklesmis olacak.

Son olarak Samsung bu arada ilk oled tv'ler çıktığında oledtv çıkardı fakat daha sonra tv için oled panel yapmayı bıraktı. Şu an sadece Tv için oled paneller yapmaya geri dönüyor. Yani dünyanın en premium telefonlarında, tablet, tv vs. artık aklınıza ne geliyorsa kullanılan bir ekran teknonojisi Oled. Dolandırıcılık gibi bir durum yok. günde 16 saat karasal yayın izlenen eve ben önermem fakat akşam 4 saat dizi, film, oyun için kullanılar evlerde o kadar sorun yaşatacağını sanmıyorum. Cok korkuyorsaniz almayin. Ama baska lcd panellerde de baska sorunlar var. Butun piksellerin bagimsiz olmasinin bir sonucu bu yani ona gore alin.

https://store.donanimhaber.com/33/44/9c/33449c22ec6b3fdd4599721da85d8f34.jpg
    Samsung Display supplies over ninety percent of the OLED panels that make their way into the iPhone supply chain. And it looks like that’s not going to change in the near future.
    https://www.forbes.com/sites/ewanspence/2019/10/23/apple-iphone-11-success-victory-win-samsung-screen-oled-competition/#4f175a33242f

Not:Telefon içinde şarjda oyun oynamayın, parlaklığı hep sona getirmeyin. Dediğim gibi genelde fazla ısı yüzünden burn-in yaşanıyor. Dikkatli kullandiginiz surece uzun sure kullanirsiniz.

Biraz daginik oldu ama elinden geldigince acikladim herseyi. Organik led(Oled) demesinin sebebi ise biri karbon icerikli maddeden yapilirken, normal led silikondan yapiliyor. Organik diyince baska seyler dusunuluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 28 Ağustos 2020; 20:10:27 >

• Olayın sizin dediğiniz gibi olduğunu düşünmüyorum, özellikle LG Oled tv lerde çok fazla şikayet var. Telefonlardan çok farklı bence Tv panelleri, panel büyük olduğu İçin belki.
    TV de bununla ilgili ayar menüleri var, belli aralıklarla çalıştırmak gerekiyor veya kendi otomatik yapıyor, ekran açıkken tv yi fişten çekmemek gerekiyor, elektrik giderse risk yani.
    15 bin TL televizyona verip, korkarak kullanmak, elektrik gitti, elektrik gelene kadar aklının Tv de kalması.
    Bunlar sıkıntılı şeyler, bunların çözülmesi lazım.
    Oled ekranda Tv izlemek müthiş bir keyif, arkadaşımda var, bi 15 dk inceleme fırsatı buldum.
    Qled inceleme fırsatım olmadı, mağaza da gördüm sadece 3-5 dk.

Araştırmalarım devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Olayın sizin dediğiniz gibi olduğunu düşünmüyorum, özellikle LG Oled tv lerde çok fazla şikayet var. Telefonlardan çok farklı bence Tv panelleri, panel büyük olduğu İçin belki.
    TV de bununla ilgili ayar menüleri var, belli aralıklarla çalıştırmak gerekiyor veya kendi otomatik yapıyor, ekran açıkken tv yi fişten çekmemek gerekiyor, elektrik giderse risk yani.
    15 bin TL televizyona verip, korkarak kullanmak, elektrik gitti, elektrik gelene kadar aklının Tv de kalması.
    Bunlar sıkıntılı şeyler, bunların çözülmesi lazım.
    Oled ekranda Tv izlemek müthiş bir keyif, arkadaşımda var, bi 15 dk inceleme fırsatı buldum.
    Qled inceleme fırsatım olmadı, mağaza da gördüm sadece 3-5 dk.

Araştırmalarım devam ediyor.
    Yaziyi duzenledim isterseniz bastan okuyun ama bu fizik yani hayatta bazi seyleri onune gecemessiniz. Yani ben bunlari uydurmuyorum arastirabilirsiniz gerekirse linkte atarim. Iphone burn-in yazin dunya sonuc cikar. O dediginiz ayar 2000 saatin sonunda calisir 1 saat cycle yapar ve asinmayan pikselleride asindirarak butun pikselleri ayni seviyeye cekmeye calisir bu sayede yanigin onune gecer. Elektrikle falan cok alakasi yok. Dedigim gibi logoya denk gelenlerin daha cok asinmasi. Yaniktan o kadar korkmaya gerek yok bence. Tvlerin 24 saat acik kaldigi surekli ayni yayinin dondugu rtings testinse bile 5000 saaten once bir sey olmuyor. O testte de dedigin cok sikayet olan asiri isidan dolayi daha cabuk yayan eski paneli kullanmislar. 15000 tl vermek ise ulkemizin ayibi. 500, 700 usd ye satilan tvler bile 5000 liraya satiliyor.

Qled'in arastilacak bir olayi yok. Sizin Lcd tv'nin gelistirilmis hali, daha cok renk sunuyor o kadar. Sadece isimlendirerek yeni bir teknoloji olarak sunmaya calisiyorlar. Qled tvler kalin olur cunku arka isiga ihtiyac duyarlar, oled panel inceciktir cunku her piksel kendi isigini verir. Burdan bile anlayabilirsiniz dedigimi. Su an panellere isik veren iki cesit teknoliji var biri oled biri led. Geri kalan hersey bunlarin varyasyonlari.

• Dostum öyle diyorsun ama,

www.sikayetvar.com
    LG Logo ve Oled Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/lg/logo/oled

Bunlar ne o zaman, çeşitli forumlarda daha bir çok şikayet okudum bu konuda. 3-5 değil 10 değil 20 değil.

Senin bu konuda teknik bilgin var araştırmış belli ama fabrika verileri ile gerçek hayat uymuyor.
    Araba alırsın fabrika verisi, şehir içi 5lt yakıyor yazar, sen kullanırken 7 lt yakarsın, 5lt yakacam veriyi tutturucam diye gaza basmaya korkarsın.

Sana katılıyorum, Oled tv başka bi dünya ama korkutuyor insanı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ips mi yoksa sade led mi
    12 yıl önce açıldı
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Dostum öyle diyorsun ama,

https://www.sikayetvar.com/lg/logo/oled

Bunlar ne o zaman, çeşitli forumlarda daha bir çok şikayet okudum bu konuda. 3-5 değil 10 değil 20 değil.

Senin bu konuda teknik bilgin var araştırmış belli ama fabrika verileri ile gerçek hayat uymuyor.
    Araba alırsın fabrika verisi, şehir içi 5lt yakıyor yazar, sen kullanırken 7 lt yakarsın, 5lt yakacam veriyi tutturucam diye gaza basmaya korkarsın.

Sana katılıyorum, Oled tv başka bi dünya ama korkutuyor insanı...
    Ben yanmiyor demedimki hocam siz beni anlamadiniz sanirim. "Yanik olayina gelirsekte burn-in olmamasi maddenin tabiyatina aykiri bir durum. Burn-in olmama gibi bir durum yok. Zamanla bu ledler eskiyecek ve yanma dediginiz hadise gerceklesecek." Yazmisim yukarda sizin dediginiz gibi illa bir yerde yanacak. panel eskiyecek butun piksellerin ayni anda ayni oranda eskimeyecegi icin bu olay olacak. Ama burda onemli olan bunun ne zaman olacagi. Burada zaman konusunda iyilestirme yapilabilir bunu demek istedim.

• Mixenon kullanıcısına yanıt
    Bir de siz olaya çok farklı bir noktadan yaklaşıyorsunuz. Konuşulması gereken bunlar değil artılar ve eksiler, avantaj ve dezavantajlar.

Şayet otomobili en başından beri sadece Ford üretse idi tüm araba arızalarında şikayet edilen şirket Ford olurdu. Keza telefonu sadece Apple üretse tüm telefon şikayetleri Apple firmasına yönelirdi.

Televizyon için Oled panel üreten tek firma Lg olmakla beraber Türkiye’de bu panelleri kullanıp perakende sektöründe boy gösteren firmalar; Lg, Sony, Philips, Vestel ve Arçelik markaları ve neredeyse piyasayı domine eden tek firma da Lg’dir.

Hal böyle iken söz konusu sitede benzer arızalarla alakalı diğer firmalar nezdinde şikayetler de bulunmaktadır ve en çok şikayeti alan firmanın da Lg olması gayet doğal karşılanmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 6 Mayıs 2020; 4:16:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UcanHollandali

Ben yanmiyor demedimki hocam siz beni anlamadiniz sanirim. "Yanik olayina gelirsekte burn-in olmamasi maddenin tabiyatina aykiri bir durum. Burn-in olmama gibi bir durum yok. Zamanla bu ledler eskiyecek ve yanma dediginiz hadise gerceklesecek." Yazmisim yukarda sizin dediginiz gibi illa bir yerde yanacak. panel eskiyecek butun piksellerin ayni anda ayni oranda eskimeyecegi icin bu olay olacak. Ama burda onemli olan bunun ne zaman olacagi. Burada zaman konusunda iyilestirme yapilabilir bunu demek istedim.

Alıntıları Göster
    Bu sorunu 2 ay sonra yaşayan da var 5 ay, 1sene, 2 sene sonra yaşayan da var.
    Sıkıntı burda zaten, benim 10 senedir kullandığım LCD de böyle bir sorun yok, mutlaka eskidi ilk günkü resim canlılığı yoktur ama ekranda rahatsız edici belirgin görebileceğin bir sorun yok.
    Tv yi açık unuttuğumuz oldu 1 gün boyunca aynı kanalda kaldığı da oldu, elektrik gittiği de oldu.
    Ya da şu olabilir, bu durumu garantiye sokacaklar, 3 ay 5 ay 1 sene içerisinde böyle bir sorun olursa ücretsiz panel değiştirecekler.
    Şu da olabilir, tv 13 bin diyelim 2 bin daha ödeyelim Ek garanti için genişletilmiş garanti versinler, böyle bir sorunda tv birebir değişsin.

Şu şartlarda ben ancak böyle alırım Oled i.

Çok acelem yok, önümüzdeki seneye kadar takipteyim, belki yeni modeller daha sorunsuz çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

Bir de siz olaya çok farklı bir noktadan yaklaşıyorsunuz. Konuşulması gereken bunlar değil artılar ve eksiler, avantaj ve dezavantajlar.

Şayet otomobili en başından beri sadece Ford üretse idi tüm araba arızalarında şikayet edilen şirket Ford olurdu. Keza telefonu sadece Apple üretse tüm telefon şikayetleri Apple firmasına yönelirdi.

Televizyon için Oled panel üreten tek firma Lg olmakla beraber Türkiye’de bu panelleri kullanıp perakende sektöründe boy gösteren firmalar; Lg, Sony, Philips, Vestel ve Arçelik markaları ve neredeyse piyasayı domine eden tek firma da Lg’dir.

Hal böyle iken söz konusu sitede benzer arızalarla alakalı diğer firmalar nezdinde şikayetler de bulunmaktadır ve en çok şikayeti alan firmanın da Lg olması gayet doğal karşılanmalıdır.
    O konuda bi sıkıntı yok, ben örnek olarak onu gösterdim, konu LG değil zaten Oled teknolojisi.
    Diğer marka Oled tv lerde sorun yok diye bişey yok.

Benim aslında konuşmak istediğim Samsung niye Oled e girmedi, Tv konusunda satışta LG den önde diye biliyorum Samsung u.
    Led i Qled olarak geliştirmek yerine, neden Oled i geliştirmeye çalışmadılar, sorunsuz bi Oled panel üzerinde çalışmadılar.
    Ya da çalıştılarda, Oled in daha ileri ye gidemeyeceğini mi gördüler.

• Mixenon kullanıcısına yanıt
    Benzer bir soruya şu cevabı vermiştim. Arkadaş mesajı silip arkasına bakmadan uzaklaşmış.

Oled mi Qled mi? Neden? Niçin? Niçin değil?
  • Film ve oyun için kullanacaksan oled tv izlemek için alıyorsan qled bu kadar basit sorunun cevabı.

• Ben satın aldığım üründe ürünün ömrüne de bakarım. Alırken üç lira pahalı olsun, kaliteli olsun diye düşünürüm ama aynı zamanda uzun ömürlü de olmalı.

Mesela Apple telefonlar veya bilgisayarlar da pahalı ama en az beş sene boyunca güncelleme veriyor, arkasında duruyor Apple, başka bunu yapan yok. Kullanıcı kaynaklı bir düşme, darbe olmadıkça sorun yaşayan sayısı da, oranla çok az. Gerçekten bir sorun varsa çözüyorlar da. Mesela sorunlu klavyeler için ücretsiz değişim var, sınır yok, isterse beş kere yaşa.4-5 sene boyunca da geçerli, sadece garanti süresiyle de kısıtlamıyor. Eski MacBook Pro' mda ekranda soyulma olmuştu. 5-6 senelik lap-top'un ekranını ücretsiz yenilemişlerdi. Hala da sorunsuz çalışır, işyerinde yedek kullanıyorum. Apple ucuz mu, hiç değil? Fiyata bakarsak kazığın dik alası ama en azından bir karşılığı da var. Sadece sorun yaşanmadıkça memnun eden değil sorun yaşadığınızda da piyasadaki diğer ürünlere göre daha iyi karşılık bulabildiğiniz bir hizmet var.

OLED tv özelinde de, LG ya da hangi markaysa ucuz bir ürün satmıyor ki, 1.000 - 10.000 dolar arası fiyatlı oled panellerden, üst segment tv' den bahsediyoruz. Tamam daha fazla para ödeyelim. Eyvallah, görüntü kalitesi var, orada. Ama 2-3 sene içinde yanık olma ihtimali yüksekse, üstüne kullanıcı hatası denecekse problem burada başlıyor.

LG ve Sony bu konuda çalışmalı. Premium bir ürün sadece üstün özellikler değil aynı zamanda görece uzun süreli kullanıcı memnuniyeti sağlayan üründür bence. 25 sene gitmeli demiyorum tabi ama en azından 5 sene arkasında dursun ya da bunun için seçenek sunsun. Alternatif ürünler kadar en azından memnuniyetle kullanım süresi olmalı.

Bu forumda LG görevlisi bir kişi geçen günlerde 2 yıl garanti süresinde ve +3 yıl da uzatılmış garanti boyunca panel değişimi yapılıyor dedi. Bu doğruysa, problem yok benim için. Her zaman doğru değilse, _se / _sa / belki yani sorunun çözümü Athena'lının zarına kalmışsa benim için bu problemdir, tercih etmem.

Samsung' un da oled' e geçmesi benim için yine birşey değiştirmez. Olede geçiyorsa, o da arkasında durmalı. Hiçbirisi benim babamın oğlu değil.

Piyasada arkasında durularak satılan oled yok ve başka ürün de kalmayacak mı diyorsunuz? Farketmez, panel tv almam projeksiyon cihazı alırım. Baya da geliştiler. Ben 1000 dolar ve üzerine çıktıktan sonra, o ürünü minimum 4-5 sene pürüzsüz kullanmak isterim. Küçük oranda hatalar, fire kabul edilir ama yaygın bir problem varsa bu süre zarfında, çözüm de sancılıysa soğurum, tercih etmem. Tabi ki edenle de bir derdim yok. Herkesin kendi parası, malı, beni ilgilendirmez.

Özetle benim için memnuniyetle kullanım süresi de kalitenin bir parçası.
    Özellikle de bizim gibi, hangi akla hizmet anlaşılmaz biçimde müşteriye sadece ürünü satana kadar saygı gösterilen bir ülkedeyse. İnşallah bu da değişir. Sanki üç ay sonra tekrar müşteri olmayacağım sana. Sanki çok zengin ülkeyiz, alternatif az ama müşteri çok. Alakası yok, insanlar kendi değerini, gücünü bilmiyor. Bilinçli tüketici olmak önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 7 Mayıs 2020; 0:26:3 >

• https://www.cnet.com/news/how-samsungs-qd-oled-hybrid-could-take-on-lg-for-tv-supremacy/
    Bu haberdeki teknolojiyi samsung yaparsa artık oledlerde yanma olmaz tüm piksellerdeki ledler aynı renk olduğu için aynı anda eskiyecekmiş umut veren bir teknoloji gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SFXYZ -- 28 Ağustos 2020; 15:23:59 >
  • Bu soruya oled diye cevap veren teknolojiden hiç anlamıyor demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Bu soruya oled diye cevap veren teknolojiden hiç anlamıyor demektir.
    Bu sorunun cevabi oled. Ama burn in olmayan oled. Bu sorunu olan tv iyi kiyaslarsak cevap qled. O kadar para verip cok titiz kullanmaya calismak sacma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Teknoloji devi apple amiral gemisi telefonlara lcd yerine oled ekran koyuyor. Seneye samsung oled tv'leri geliyor siz hala burda boyle gezin. Bu firmalar anlamiyor siz anliyorsunuz evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 28 Ağustos 2020; 20:17:33 >
  • Şimdi bana uzun uzun neden oled değil diye destan yazdıracaksınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.