Şimdi Ara

Öleceğini bile bile yaşayan tek canlı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ölümden korkmuyorum küçüklükten beri ara ara namaz kılan biriyim büyük günahları da işlemedim ufak günahlarımın affedilmesi için dua ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölüm korkulacak birşey değilki. Rüyanın bitmesi inançlı olan. Rüyalar bazen çok güzel olur, "üf be ne uyandım dersin" , bazen çok kötü olur "Sükür uyandım dersin". Hayat güzel değil, ama inancımıza göre öbür dünya güzel(tabi doğru yaşayan için). Öyleyse bizde "şükür uyandım" diyenlerden olacağız anlaşılan (tabi cehennemlik olmakta var )
  • Aldığımız nefesi bile geri veriyorsak hiç bir şey bizim değildir.
  • Sen rahat ol ben hallediyorum

• öleceğiz nasılsa diye toplu intihar mı edelim ne yapalım yani.
    Bugün ölecek gibi ahiret için, hiç ölmeyecek gibi dünya için yaşamalıyız.

• sik kafana kardes o zaman, yasama.

• Bu konu uyandırma babında açılmıştır. Belki ne zaman öleceğini bilen hayvan bile vardır (en doğrusunu ALLAH c.c bilir.)

düşünün insanın öleceği zamanı bildiğini 2 ay 10 gün sonra öleceksin! ölmeye gerek yok öldü zaten
  • Ben din kadar insanlığı etkileyen bir şey görmedim.İbadet gönülden yapılmalıdır ama bir insanın ibadet ederken en az da olsa cennete gitme amacı vardır.Günümüzde İbadeti tamamiyle gönülden yapan yoktur.Her zaman olduğu gibi insan menfaatini düşünüyor.Yuz YILLAR boyu insanlar dinleri uğruna savaş yaptılar.Din toplumun içine tamamen sinmiş durumda.Tutuculuk acısından yani dinlerine bağlılık acısından bakarsak ilk sırayı ya müslümanlık ya yahudilik alır.Ölüm açısından bakarsak insanoğlu öleceğini biliyor ama ölümü hiç düşünmüyor,cenaze namazlarına gidince bir Gun ben de öleceğim diyor ama 2 Gun sonra kaldığı yerden devam.Bizim ülkemizde din bence bir sembol olmaktan öteye gidemez.Ve hatta din ülkemizde en çok suistimal edilen unsur ne yazık ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

sik kafana kardes o zaman, yasama.

/>
  • upşın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neutras

Hayvanların öleceğini bilmediğini nerden biliyoruz?

bunu yazmaya geldim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balkondemiri

''Kimileri genç ölür, kimileri çok erken. Şu öğreti hala yabancı: Zamanında öl!. Zamanında ölmeyi öğretir Zerdüşt.

Zamanında yaşamayan, zamanında nasıl ölür? Hiç doğmasaydı keşke, derim gereksizlere; fakat gereksizler bile hala ölümü önemsiyorlar, içi boş ceviz bile kırılmak istiyor.

Ama aynı iğrençlikle gelir savaşana, hastaya; o sırıtkan ölümünüz, hırsız gibi ama efendi olan."

Böyle buyurdu zerdüşt, F. Nietzsche

Kitabı okuyunca ayar oldum herife.
  • Her gun son gununmus gibi yasa birgun hakli cikacaksin

• ben ölmeyecem gibi bişey yani içime sindiremiyorum ölmem gibime geliyor çok değişik bir durum zaman geçince bişey kalmıyor zamanı tutamıyorsun bir zaman ölürsem ne yapcam bilemiyorum
  • takma kafana kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjarumBlack- -- 19 Şubat 2013; 21:55:29 >
  • 2100 yılını bile göremeyeceğiz
  • bile bile yaşama değil o insanoğlunda gerçeklerin ciddiyetini iş işten geçtikten sonra anlama gibi bir mallığı vardır.. ne yazık ki insanoğlu mezarlığa bir yakınını gömmeye gideceği vakit hisseder kendisininde ölümlü olduğunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: confusion.

bile bile yaşama değil o insanoğlunda gerçeklerin ciddiyetini iş işten geçtikten sonra anlama gibi bir mallığı vardır.. ne yazık ki insanoğlu mezarlığa bir yakınını gömmeye gideceği vakit hisseder kendisininde ölümlü olduğunu

mesele her cenazede hatırlamak değil, hergün yemek yerken kaşığı ağzına götürdüğünde aklına getirmek

mezar taşının birinde okumuştum.

Üstad Necip Fazıl Kisakürek " Öleceğiz; müjdeler olsun, müjdeler olsun! Ölümü de öldüren Rabbe secdeler olsun! "
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.