Arkadaşlar pc yi ilk eve getirdiğim gün heyecanla ve acele ile bir ses sistemi aldım.Bu ses sistemi 2+1 PLATOON marka bana yetecek kadar bi sistemdi.Ancak sistemi kurup müzik dinlemeye başladıktan sonra farkettimki sistemin üzerinde Bass ayarı yapabileceğim bir ayar tuşu,düğmesi vs. yoktu.Bunu equalizer'dan ayarlamak için uzun bir süre çaba sarfettim.Fakat herhangi bir sonuç alamadım inanılmaz yüksek bir bass ayarı mevcut sistemde ve equalizer dan ne kadar uğraşırsam uğraşayım bunu çözemedim.Ben gece yaşayan ve apartmanda oturan birisiyim müzik sesini ne kadar kısarsam kısayım bass rahatsızlık veriyordu.Ses sisteminin resmi;
Pc de bir ses kartı mevcut değil kullandığım anakarta entegre olan ses kartını kullanıyorum anakartım ASUS P7H55/USB3 Intel H55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O/C) USB 3.0 Anakart Pc nin arka kısmında iki adet ses girişi mevcut. Daha sonra bu soruna ben kendimce bir çözüm buldum.Pc deki girişlerin üstte olanını kullanmaya başlayıp Pc de bulunan hd deck isimli ses kontrol programı ile ayarlarından sistemi 6 hoparlör yani 5+1 olarak ayarladım o zaman programda bir bass ayarı çıktı ve burdan bass ayarlarını yaptım ve sorunumu çözdüm. Ancak daha sonra bu ayarlarda oyunlardan ses alamamaya başladım (Örn: Crysis2,Pes2011,Fifa 2011) Bu Sorun için ise pc deki girişlerden altta olan girişe ses sistemini bağlayıp hd deck isimli programdan 2 hoparlör ayarı yaptım. Yani özetle pc ye 2 hoparlör ayarı yaptığımda oyun oynuyorum ama müziklerde bass sorunu ortaya çıkıyor.6 hoparlör yani 5+1 yaptığımda ise müzikler mükemmel oluyor ama oyun oynayamıyorum.Oyun için ayrı giriş ayrı ayar müzik için ayrı giriş ayrı ayar yapmak zorunda kalıyorum.Bu arada pc de üstteki girişleri kullandığım zaman 2 hoparlör ayarı yaptığımda ses vermiyor yani 6 hoparlör ayarı yapmam gerekiyor.
Sizden ricam eğer mümkünse ikisinide iyi bir şekilde yapabileceğim bir ayar bir program mevcutsa bana yardımcı olmanız.Mükemmeli istemiyorum zaten elimdeki sistem mükemmeli yakalayamaz farkındayım ama en azından ayrı ayrı ayar yapmaktan beni kurtarabilirseniz çok sevinirim.
Gördüğünüz gibi 5+1 ayarı yaptığım zaman bass ayarı çıkıyor fakat bu ayarlarda bazı oyunlardan ses alamıyorum.
Gördüğünüz gibi 2 hoparlör ayarı yaptığım zaman bass ayarı kayboluyor ve sistemde bass ayarı olmadığı için yüksek bass oluşuyor ve müzik dinlemek bir eziyet oluyor.Ama bu ayarlarda oyunlardan ses alabiliyorum.
en mantıklısı eq ile ayar yapmak. 62hz ve aşağısını -3,5dB seviyelerine getirerek denersen sonuç alırsın diye düşünüyorum.