Şimdi Ara

OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (84. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.416
Cevap
28
Favori
229.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1970, Cem Karaca & Ferdi Klein Ork., O Leyli; Yok, Amerikaya kalmayız böyle şarkılarımız varken, en azından bu sayfada! Anadolu Rock'un Cem Babasının " gençlere ve daima genç kalanlara " şarkıları bitmek bilmiyor, neredeyse Beatles kadar şarkısı olacak Oldies'de, geçmişimizde ne güzellik varsa onda, tabii hak edenlerin başında geliyor.

1970, Cem Karaca & Ferdi Klein Ork., Emmoğlu;

1971, Cem Karaca, Neredesin Sen ( Tatlı Dillim Güler Yüzlüm ); Ballrry

1999, Cem Karaca, Hudey Hudey; 1967 de çıkan ilk şarkıya 1999'da sanıyorum Selda da katılmış.

• 1973, Cem Karaca & Moğollar, El Çek Tabib; Cem Karaca ile ayrı düşünülmezler zaten Moğollar.

1973, Cem Karaca & Moğollar, İhtiyar Oldum;

• 1968, Moğollar, Kaleden Kaleye Şahin Uçurdum;

1971, Moğollar, Lorke;

1976, Moğollar, Drama Köprüsü & Bolu Beyi;

1996, Moğollar, Güm Güm; İlave edilmese olmayacaklardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 1 Aralık 2011; 17:04:55 >
  • 1972, Ergüder Yoldaş Ork., Suya Giden Allı Gelin;

1972, Ergüder Yoldaş Ork., Geçti Dost Kervanı; Harika doğrusu, TV sinyal müziklerinde yer bulmasa kimseler bilmeyecek!

1981, Nur Yoldaş, Sultan-ı Yegah; Hiç olmazsa burada biraraya gelsinler!

1982, Nur Yoldaş, Mihrimah;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 1 Aralık 2011; 17:41:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

1971, Cem Karaca, Neredesin Sen ( Tatlı Dillim Güler Yüzlüm ); Ballrry

yorum olarak harika.fakat şarkıda gitar falan duymak çok garip geldi ya,sırf bu yüzden neşet ertaş'lı versiyonunu daha çok tuttum.teşekkürler.
  • 1969, Durul Gence, Şeyh Şamil; Aldırmayın Ayna ve Ceylanına, YT yorumcusunun da dediği gibi Şeyh Şamil, Şeyh Şamil olalı böylesini duymadı! Biraz da kayıt temiz olsaydı.

1976, Okay Temiz, Denizaltı Rüzgarları;

• @as74

1974 - Esmeray - Unutama Beni

1977 - Alpay - Eylül'de Gel

• 1974, Üç Hürel, Bir Sevmek Bin Defa Ölmek Demekmiş;

1974, Üç Hürel, Sevenler Ağlarmış;

1973, Üç Hürel, Ağlarsa Anam Ağlar;

Yorumsuz, Ekşi'den!

" new york’ta bir kafede oturuyordum. birden, 3 hürel'in eski şarkılarından biri çalmaya başladı. new york’ta kim gider müzik kutusuna 3 hürel koyar, kim gider 3 hürel şarkısı ister diye düşünüp şaşırdım. hemen müzik kutusuna baktım, 3 hürel yoktu. orada bir çalışanın yanına gittim. "şimdi radyo mu çalıyor?" diye sordum. "hayır, kendi playlist’imi çalıyorum" dedi. bunun üzerine daha da şaşırarak sordum:

- bu şarkı hangi grubun biliyor musun?
    - evet... "three hurels"
    - peki bu "three hurels" hangi ülkenin grubu biliyor musun?
    - sanırım türkiye.
    - bu şarkılarını türkiye’de bile senin yaşındaki insanlar bilmez. sen nereden biliyorsun?
    - müzik severim ben, bir yerlerden elime geçti, çok beğendim, bütün şarkılarını indirdim.

daha sonra, 3 hürel’in yeni albümlerinden birini koydu. new york’ta “birkaç mektupla bir sararmış resme / bakıp da seni anmaya değmez” sözleri eşliğinde biramı yudumladım... "
  • @neommy;

Şahane

Yazıyı okurken Michele Vicino - In Due çalmaktaydı winamp'ta :)
  • 1970, Üç Hürel, Şeytan Bunun Neresinde; Yukardaki yasaklı şarkılarımıza 1800'lü yıllardan cevap gelmiş zaten!

@Ferdinnand;
    Çok hoş gerçektende, müzik severler dünyanın neresinde olursa olsun güzel müziği bulabiliyorlar artık, ve yasaklı olsun olmasın dinleyebiliyorlar!
  • @El Cezeri;

Boşa uğraşmayın, bizim Oldies Listemize " şirk koşulabilecek " ( doğru mu kullandım bilmiyorum ama yalnızca eşdeğer olabilecek demek istedim eski dille ) bir Oldies Listesi internetin hiçbir köşesinde veya radyosunda yokk!

@Ballrry;

Hepsinin güzel bir tarafını bulmak mümkün aslında, ama hepsi de Anadolu'ya ait!

@As74;

, sanıyorum Anadolu Rock ve caz fusion varken Amerikalı ve İrlandalılara burada yer yok, gelecek sayfada buluşalım anlamında!
  • @neommy
    quote:

sanıyorum Anadolu Rock ve caz fusion varken Amerikalı ve İrlandalılara burada yer yok, gelecek sayfada buluşalım anlamında!

İngilizleri unutmayalım, onlara da yer yok

Pardon
  • 1978, Timur Selçuk, Dönek Türküsü; Ülkemizin içinde bulunduğu kargaşa her zaman doğal olarak müziğimize de yansıdı, ama işin tuhaf tarafı 35 yıl sonra da bu şarkıların güncel olabilmesi!

1979, Timur Selçuk, Hazır Yiyicinin Şarkısı;

• 1979, Timur Selçuk, Dulun Şarkısı; YT yorumcusunun da söylediği gibi şarkıyla Arabesk, Piyanist Şantör eleştirisi.

1969, Timur Selçuk, Çoban Çeşmesi;

• 1977, Hümeyra, Susun Susun Ağlayacağım;

1977, Hümeyra, Anlatamıyorum; Orhan Veli şiirinden.

1975, Hümeyra, Dönülmez Bir Yoldayım;

1980, Hümeyra, Sevdim Seni Bir Kere;

1977, Hümeyra, Yaş Otuzbeş; Cahit Sıtkı Tarancı şiiri.

• Orhan Veli’nin “Pireli Şiir”inden….

1975 , Timur Selçuk , Pireli Şarkı ;

• Türk tangosundan örnekler( icracıların doğum yıllarına göre sıralandı…)

Yazılan ilk Türkçe tango..

1932 , Seyyan Hanım ,MaziKalbimde Bir Yaradır ;

Seyyan Hanım , Çalıkuşu ;(en sevdiğim!)

g
  • İbrahim Özgür , Mavi Kelebek ;

İbrahim Özgür , Ayşe ;

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.