Şimdi Ara

OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.417
Cevap
28
Favori
228.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @BoraMT;
    Çok hayal meyal hatırlıyorum. İtalya'dan müzik, Fransa'dan müzik bunları iyi hatırlıyorum, Pazar sabahları güzel müzik olan bir Ankara Radyosu programı olduğunu da hatırlıyorum, ve ama muhtemelen benim hatırladığım artık bitme yılları programın.
    Bu şekilde araştıracağım Besame Mucho'yu ama 2-3 ay zaman alır çünkü sorabileceğim bir kişi ancak yaz sonuna geri dönecek bulunduğum yere.
    Hatırlarım tabii, viyaklamalı sinyal müziği kulaklarımda Radyo Tiyatrosunun. Kimler koymuşsa çok iyi etmişler oyunları. Bu ülkeyi geçmişine bağlayan pek az şey var, oysa 1930'lardan kalma Amerikan orkestra-şarkıcı videolarıyla dolu YouTube!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 16 Haziran 2010; 4:32:47 >
  • Gelip geçen şarkılar... (1)

    Öyle şarkılar vardır ki, popüler olduğu günlerde şarkı dilinize takılır, çok seversiniz, sonra da unutur gidersiniz. Bu şarkıların müzikal değerlerini tartışabilirsiniz. Ancak, bence önemli olan, şarkının size verdiği keyiftir. Bunlardan bir kaç örnek verelim. Bakalım hatırlayacak mısınız?

    İlk şarkımız, 60'lı yılların İtalya'da ve bizde sevilen (ve radyolarımızda çok çalınan) bir şarkıcısı olan Cocki Mazetti'den "Giovane, Giovane". Bu şarkı 1963 yılı San Remo yarışmasında 3. olmuştu.

    Giovane, Giovane - Cocki Mazetti
    (1963)




    Yine Cocki Mazetti'den, bizde çok sevilmiş, radyolarımızda çok çalınmış olan diğer bir şarkı.

    Casanova Baciami - Cocki Mazzetti




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 19:53:25 >
  • Gelip geçen şarkılar... (2)

    Anılarımız arasında kaybolmuş diğer bir şarkı. Bu şarkıyı Johnny Hallyday ve Bob Azzam gibi birçok şarkıcı da plak yapmıştır.

    Kili Watch - The Cousins
    (1960)




    Ve bir enstrumantal parça : "Siyah Gözler"

    Les yeux noirs - Les Fantomes (1963)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 19:54:53 >
  • Los Alcarson

    Forumda çok sözünü ettiğimiz Los Alcarson grubunun Youtube üzerinde tarihi değeri olan bir videosu var. Bizde çok büyük bir şöhret olan Juanito'nun gruptan ayrılmasından önce yapılan bu kayıtta, Los Alcarson latin dünyasının çok ünlü bir parçası olan "Cuando Calienta el sol" adındaki şarkıyı seslendiriyor. Bence çok da başarılılar.

    Juanito'nun Türkçe söylediği şarkıların dışında kalan orijinal bir şarkısını hiç duymamış olabilirsiniz. Grubun Youtube üzerinde başka klipleri de var ama bunların çoğunda hareketli görüntü olmadığı gibi, solist de zaten Juanito'dan sonra gruba katılan ve Juanito çapında olmayan bir solist. Video kayıt tarihi ise belirsiz. Ancak, 1965 veya öncesinde kaydedilmiş olduğu şüphesiz.

    Los Alcarson - Cuando calienta el sol




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 16 Haziran 2010; 11:38:01 >
  • Bu mesajı sildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 6 Mayıs 2015; 8:17:56 >
  • "It's been a hard day's night;and I've been working like a dog,

    It's been a hard day's night;I should be sleeping like a log"

    Benim şarkım bu bugünlerde..

    1964 , The Beatles , A Hard Day's Night ;



    Yine Ella, bu sefer Satchmo'yla ;

    Ella Fitzgerald and Louis Armstrong , Summertime ;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narissa -- 18 Haziran 2010; 18:41:29 >
  • @narissa;
    Çalışmak güzeldir! Ama yine de kolay gelsin size deyim.

    BoraMT çok sıkıştırıyor, Avrupalı için ve bende Patricia Kaas ve Edith Piaf arasında ve Sissel, başta olmak üzere birkaç klasik müzik kökenli arasında çok kararsızım? Sizce insan şarkıcıyı veya şarkıyı niçin sevdiğini açıklamak zorundamıdır? Ben masum dinleyici olarak sevdiğim Sissel'in Weightless'i söylerken sahnedeki hareketlerine bayıldığımı açığa vurmak zorundamıyım?
    Patricia ve seviyorum işte yaa desem olmaz mı yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 18 Haziran 2010; 0:29:18 >
  • @ Neommy (1)

    Birbirimize takıldığımızın, şakalaştığımızın farkındayım. Yine de benim biraz hareket olsun diye zaman zaman ortaya attığım bazı konuların, soruların pek fazla kafaya takılacak durumu yok. Zaten konu, tamamen bir gönül konusu. Ama bu gönül konusunu zaten siz başlatmışsınız, 1800'ü aşan mesaj yazmışsınız. Onlarca şarkı koymuşsunuz. Son günlerdeki Fihrist yaratma çabanız ise başlıbaşına takdire şayan bir konu.

    Çok etkili ve adı çok duyulan "Rolling Stone" dergisini bildiğinizden eminim. Bu derginin sitesinde "Tüm zamanların en büyük 100 şarkıcısı" listesi var. Site, listeye giren şarkıcıları tek tek, kısa açıklamalarla tanıtıyor. Bir numarada "Aretha Franklin" yer alıyor. Frank Sinatra, Nat "King" Cole, Johnny Mathis, Brook Benton, Frankie Laine'in adı bile yok. Aretha Franklin, bence de çok iyi bir şarkıcıdır, ama (yine bence) bu kadar şarkıcı arasında #1 numara olmaz. Saymadım ama, listedeki şarkıcıların en az yarısını hiç duymadım. Bu benim ilgi alanımın daha farklı bir dönemi kapsadığını bir defa daha kanıtlıyor.

    50'li, 60'lı yıllarda "Tüm zamanların en iyi filmleri" listelerinde, #1 numarada daima "Potemkin Zırhlısı" çıkardı. Sonra "Citizen Kane" de devreye girdi. Birincilik bu ikisi arasında gidip gelmeye başladı. Sonra "Casablanca" da bazı listelerde bir numara olmaya başladı. Ardından "Godfather" listelerin başına yerleşti. Şimdilerde "Shawshank Redemption" birinci çıkıyor. Dolayısıyla, bu listelerin kimler tarafından hazırlandığı önemli. İlgisi son dönemlerde yoğunlaşan genç bir neslin seçtiği şarkılar ve filmler de giderek daha yeni bir dönemin şarkıları, şarkıcıları ve filmleri oluyor. Teknoloji de şüphesiz ki çok önemli. Bizim yaş grubumuzdan kaç kişi Bilgisayar ile bizler kadar haşır neşir olur, Youtube'a arka yollardan girileceğini nasıl öğrenir, bir hosts dosyasının varlığından nasıl haberdar olur, devasa Internet ortamında bizim forumun sayfalarını nasıl bulur da içine girer ?

    Bir örnek vereyim. Foruma daha önce "Bang Bang" adındaki şarkıyı koymuşsunuz ve "Frank Sinatra'nın kızı Nancy, Bang Bang'ı söyleyince olay oldu, Cher-Dalida ve diğerleri az bilinir!" şeklinde bir not düşmüşsünüz. Aslında konu sizi de yanıltmış, çünkü gerçek durum çok farklı. Şarkıyı yazan zaten Sonny & Cher'in Sonny'si olan Sonny Bono. Bu şarkı Cher tarafından plâk yapılınca 1966 yılında, Türkiye dahil birçok ülkede listeleri kasıp kavurdu. Fransa'da "Sheila"nın, İtalya'da Dalida'nın versiyonları #1 numara oldu. Nancy Sinatra'nın bu şarkıyı yaptığını duyan bile olmadı. Daha doğrusu Nancy bu şarkıya sadece bir albümünde yer verdi. Bildiğim kadarıyla 45'lik veya single olarak yayınlamadı bile. (Son 6-7 yıl içinde belki yayınlanmış olabilir.) Zaten Nancy Sinatra, babasının gölgesinden sıyrılıp fazla itibar gören bir şarkıcı hiçbir zaman olamadı.

    Ancak, Nancy Sinatra'nın versiyonu, uzun yıllar sonra "Kill Bill" (2003) adındaki filmin başında kullanılınca yeniden keşfedilmiş oldu. Sonra bir İngiliz grubu olan "Audio Bullys" bunu görünce, parçaya 2005 yılında çıkardıkları bir albümde "Shot You Down" adıyla yer verdi. Bu parça single olarak da yayınlandı ve İngiltere'de #3 numarayı gördü. Parçanın klibinde kısa bir pasaj olarak Nancy Sinatra'nın görüntüleri ve sesi yer aldı. Böylece, hiç hesapta olmayan muazzam bir reklam sonunda yeni nesil bu şarkıyı öğrendi, Nancy Sinatra ile özdeşleştirdi ve arayıp dinlemeye başladı . Bu nedenle Nancy Sinatra versiyonu Youtube üzerinde yaklaşık 7 milyon defa tıklanmış görünüyor. Nereden nereye (!).

    Audio Bullys - You Shot Me Down




    Not: Bu mesajı yazdığım 2010 yılında, Cher'in oriijinal 1965 versiyonu telif hakları nedeniyle YT'a konulamıyordu. Şimdi var. O yıl YT'da sadece Cher'in 1986 disco versiyonu vardı ki, bence Nancy'nin versiyonundan kötüdür. Ama Cher'in orijinal versiyonu çok güzeldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 6 Mayıs 2015; 8:29:10 >
  • @Narissa Mükemmel paylaşım. Dinlemekten bıkmam Eric Clapton
  • jefferson starship den iki harika canlı performnas






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 17 Haziran 2010; 13:33:13 >
  • @BoraMT;

    Kapsamlı konuşulmayan mesajları hafta sonu silelim bence.
    Ve hatta bazı geniş konularda hiç silinmeden kalsınlar! Sizin 1. mesaja geniş bir cevap yollayacağım örneğin!

    @Neommy (2) cevapları;

    1) İlk sayfada sürekli ekleme-çıkartma oluyor, doğru! İlk satırına " son sayfaya da bakın lütfen" gibi bir ifade koyacağım, ama en iyisi sanıyorum 1. sayfanın ilk 2-3 mesajına tüm sayfaları kaplayan en büyük listeyi koymak olacak. Ziyaretçiler o listeyi kendi bilgisayarlarına C/P yapıp istediği şarkıcıyı veya şarkıyı bilgisayarların da ondan bulup sonra ilgili cevaplara veya sayfaya gidebilirler. Bu da birkaç gün zaman alacak!

    2) Aslında kardeşlerimiz çok fazla, ilk sayfaya pek yolları düşmeyince farkedilmiyorlar ama bazılarını sayayım; 1) fransızca Güzel Şarkılar 2) Rusça 3) italyanca şarkılar 4) 80'lerin en iyi şarkıları hitleri, 5) eski zaman şarkıları 6) 70'ler 80'lerin klasiklerinden bildikleriniz 7) 70'ler 80'ler rock and rolla merak sardım 8) Ruhunuza dokunan film müzikleri 9) 70-80'ler en iyileri buraya...
    Yazmaya üşendiğim yaklaşık 20 adet daha kardeşimiz var DH müzik bölümü tarihinde. Değişik zamanlarda neredeyse 2004'ten bu yana konu açılmış ve sonra çoğunada yıllardır gelen giden olmamış! Arama fonksiyonu kullanılarak ancak ulaşılıyor bu konulara şu anda, yoksa gelen gidenleri pek olmuyor.
    İsim şu anda "OLDIES! ESKİ YABANCI-TÜRK HAFİF MÜZİĞİ- ANADOLU ROCK ŞARKILAR! ESKİ GÜZEL YABANCI......... şeklinde ilave edebilirim uygun görülürse. geri kalanı değiştirmek istemem çünkü birileri eski Türküleri de bir gece pat diye koyabilir konuya "bu da eski" derler sonrada!

    "Fransızca güzel şarkılar" konusuna bakarsanız 5 sayfanın son 2 sayfasında Anadolu Rock sayfasını hazırlayan arkadaşlarımızı görürsünüz genellikle. Ayrıca onların konusu 4 yıllık, biz yalnız 6 ayda bu kadar ziyaretçi aldık! Hafif ve geçenin çabucak uğrayacağı türden, ve şarkı adetleride bizden çok az Liste olmasına rağmen. Listemiz genişledikçe 4. yılın sonunda onların konularını çok geçeceğimizi sanıyorum her açıdan ama özelliklede ziyaretçi açısından!
    saat 23:18 ve sizin rakamların üstüne 100 ilave ziyaretçimiz olmuş, hafta içi için iyi bir rakam bence!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 17 Haziran 2010; 23:19:44 >
  • esasen bu başlığı biraz ayırmak lazım , 80 ler başlı başına bir müzik devridir , artık oldies ede giriyor belki ama esas oldies 70 ler ve öncesi oluyor diyebilirz

    kısacası 80 ler için ayrı bir başlık açmakta keyifli olabilir
  • @Evohan;

    Aslında kaç yılına kadar geleceğiz Oldies'te onu bir tartışalım!
    Tamam Oldies 70'lerde bitiyor gerçekten ama Forumdaki diğer birçok konuda ve listelerde gördüğüm kadarıyla ortalık birbirine girmiş, 80'ler şarkısı diye bir sürü 1970-65 şarkısıda girmiş o listelere!
    Ben epey bir süre önce 1. sayfadaki ilk mesajın yazısında 2000'lere kadar gelicez gibi birşey yazmıştım. Şimdi baktığımda bu konu yıl olarak 2000'lere kadar gelirse rahat 4000-5000 civarı şarkı eder en azından.
    Tek tük 80 sonrası şarkıda koyulmuş Oldies içine şimdiden. 80 sonrası ayrılacaksa şimdiden bunu belirlememiz, tartışmamızda yarar var bence.
    Bana bırakırsanız, Epica-Cry For The Moon'u Oldies içine şimdiden koyarım!
    Birde 80'ler sonrasına ayrı bir konu, hiç olmazsa bu konu bittikten sonra açılsa iyi olur! İki yere bakmak kolay olmaz herkes için!
  • yani konu oldukça genişlemiş tabi bende genelde 80s örnekleri veriyorum buraya , eski şarkılar burdan takip edildiği için ama dediğim gibi 80s ayrı başlık açmak ve canlı tutmak güzel olur o tek tük 90 şarkılarıda oraya girerler , burası da gerçek oldies kimliğine bürünür ozaman ki başlığın esas açılma amacıda o bildiğim kadarı ile
  • San Francisco üzerine yazılan şarkılar...

    San Francisco, çok tehlikeli bir deprem hattı üzerinde, eski depremlerin yarattığı tepeler üzerine kurulmuş olan bir kent, tıpkı İstanbul gibi. Ben San Francisco'yu görmedim, ama San Francisco'da geçen o kadar çok film, ya da TV dizisi izledim ki, görmüş kadar oldum. Bu güzeller güzeli iki kent üzerine birçok şarkı yazılmış.

    Benim anılarımda iz bırakan dört San Francisco şarkısından biri olan Scott Mc Kenzie'nin "San Francisco" adındaki şarkısını Neommy daha önce foruma koymuş (sayfa: 7) Ben de size diğer üç şarkıyı sunuyorum.

    İlk parçamız Eric Burdon & The Animals grubundan bir şarkı. Ancak, bu grup 1963-1966 döneminde muhteşem parçalar yapan The Animals grubu değil. Asıl gruptan önce grubun beyni olan Alan Price ayrıldı, "Alan Price Set" adı altında kendi grubunu kurdu ve güzel şarkılar yaptı. Eric Burdon, eski gruptan sadece baterist Barry Jenkins'i alarak bu yeni grubu kurdu. Eric Burdon adı artık ön planda yer alıyordu. Bu yeni grubun ömrü de kısa oldu ve grup 1969'da dağıldı. Ancak, Eric Burdon tüm zamanların en önemli şarkıcıları arasında gösterilen bir şarkıcı.



    Eric Burdon & The Animals - San Franciscan Nights (1967)




    İkinci şarkımız çiçek çocukları döneminin gruplarından biri olan The Flowerpot Men grubunun bir şarkısı. Grubun vokal gücü The Beach Boys ile The Mamas & Papas gruplarını hatırlatıyor.

    The Flowerpot Men - Let's Go To San Francisco (1967 )



    Son şarkımız ise Müzik tarihinin artık klâsik kabul edilen çok önemli şarkılarından biri. Bu şarkıyı Frank Sinatra da dahil olmak üzere birçok ünlü şarkıcı plak yapmıştır. Ancak, bence en güzel olanı, Tony Bennett adı ile özdeşleşen bu versiyondur. Şimdi 84 yaşında olan Tony Bennett hâlâ aktif müzik hayatına devam etmektedir.

    Youtube üzerinde bu şarkının birçok alternatif klibi var. Bunlar arasında canlı kayıtlar da var. Birinde Tony Bennett ünlü şarkıcı Judy Garland ile düet yapıyor. Ancak, ben sizin için audio kalitesi en iyi olanını seçtim.

    İşte Tony Bennett ve San Francisco kentinin güzel görüntüleri eşliğinde ünlü şarkısı :

    Tony Bennett - I Left My Heart In San Francisco (1962)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 8 Mayıs 2015; 18:08:50 >
  • evet bu durumda , başlığa belli bir tarih sınırlaması ibaresi düşülebilir mesela , dediğimiz gibi 80 ler içinde başka bir başlık altında paylaşım yaparız
  • Başta, @BoraMT, Evohan, Narissa, Ferdinnand ve tüm katılımcı ve ziyaretçilerimiz;

    O zaman galiba herkes 80'ler sonrası için ayrı bir bölümde anlaşmışa benziyor! Ve tabii çok yüklenecekti konu tarih kısıtlaması olmayınca, hem katılımcılara ve hemde ziyaretçilere sıkıntı olacaktı!
    BoraMT, herkesin 1 oyu var ve her 1 oyunda değeri var tabii, sayfayı geliştirecek her görüşe açığım ben. Şu ana kadar elimden geldiğince sayfaya katkıda bulunmam büyük bir ayrıcalık tanımaz bana elbette.
    Müziğe katılık yaraşmaz bu yüzden Oldies tarihlerini yavaşça 70'lerden 80'ler başına uzatmakta fazla sakınca olmaz galiba. Doğal olarak taa 1950-60'lardan günümüze gelen sanatçıların 2010 eserleri dahi bu kapsama girerler, az sayıda da olsada yinede var böyleleri. Tabii ki 2010 tarihli bu türden eserler ilgili oldukları ayrı liste ve konularada girerler Oldies haricinde.
    Böyle tanımlayınca ben konu başlığını değiştireceğim biraz, yukarda BoraMT'nin de açıklamasıyla birlikte;

    "OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR"

    olmasına itiraz eden olmaz herhalde. En uzamamış hali bile uzun! Bunu en geç yarın gece başlığa koymayı düşünüyorum, ilave veya görüş belirtecekler lütfen bugün, en geç yarın yapsınlar bunu!

    " Oldies dönemi ile bağlantılı olan, öncülük eden veya sadece haberdar etmek için koyduğum bazı şarkılar var. Milonga şarkıları gibi, Dona Rosa, Kara Graciana, Connie Talbot şarkıları gibi. Oldies dönemi tadında olan ve çok önemli bir şarkıcı olan Whitney Houston şarkıları gibi. Luis Bordon parçaları gibi, Bunları koyarken bile çok rahatsızlık duydum ve her an kaldırmaya hazırım. Zaten birinin altına bu anlamda bir not da koymuştum."

    @BoraMT;
    Bence onları, yukarda belirttiklerinizi hiç kaldırmayın. Başkasını bilmem ama ben yazdıklarınızı keyifle okuyor birşeyler öğreniyorum! Whitney Houston'un 80 sonrası birkaç şarkısının burada olması kimi rahatsız edebilir ki veya Milonga bilgisi?
    Altın oran yazınıza birşey demicem ama!
  • @Neommy;
    Yine mi taşınıyoruz allasen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: narissa
    @Neommy;
    Yine mi taşınıyoruz allasen?


    Hayır, yalnızca kilo veriyoruz, yaz diyeti! ( 80'ler sonrası yok artık, onun için ayrı bir bölüm olacak! ), ve konu başlığımız değişiyor! Taşınmıyoruz!
    Biraz karşılıksız istek gibi görünecek ama bende BoraMT'nin seçimi Avrupalı son 60 yılın en iyisini bilmek isterim. Ben zaten kısacık yazmıştım en iyi diyebileceklerimi ama tabii teknik detay verebilecek müzik bilgim yok ve yalnızca "seviyorum işte " diyebilirim.
    Benim 80 sonrasına katkım ancak burası, Oldies epeyce bitmeye yakınlaşınca mümkün olabilir, daha önce değil!
  • Domenico Modugno

    Dinlemekten zevk aldığım hemen her şarkıcı hakkında, zaman içinde şöyle yada böyle bir görüşüm oluşmuştur. O şarkıcıyı neden sevdiğimi aşağı yukarı bilirim. Domenico Modugno'yu neden çok farklı bir yere koyduğumu ise tam olarak çözememişimdir. Şüphesiz ki Modugno çok değişik bir tat veren bir sese sahiptir, eşsiz bir yorum tekniği vardır. Söylediği şarkıların melodik yapısı çok kuvvetlidir. Üstelik, Domenico Modugno kadar, önemli şarkı yarışmalarında başarılı olan ve başarısını tescil ettiren bir başka şarkıcı daha yoktur.

    Domenico Modugno'dan ilk seçtiğim şarkı 1954 yılından geliyor. Bu şarkı, henüz çok popüler olmadığı bir dönemin, değeri daha sonra anlaşılan bir şarkısı:

    Vecchio Frak
    (1954)




    İkinci şarkı aslında özgün bir Modugno şarkısı olmayan Come Prima. İtalya'da, bu şarkının daha çok Tony Dallara tarafından söylenen versiyonu tanınıyor. Ancak, Türkiye'de en çok Modugno versiyonu tanıtılmıştır.

    Come Prima (1958)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 6 Mayıs 2015; 8:34:18 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.