Şimdi Ara

OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.418
Cevap
28
Favori
228.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Narissa

    Aslında Forum yazılımları, daha kısa cevaplardan oluşan ve çok fazla video içermeyen bir konsept üzerine tasarlandığından bizim forumda sorun doğuyor. Çok yüklü mesajlar ve özellikle çok sayıdaki video linkleri sayfaların açılmasını zorluyor. Yanılmıyorsam, bir mesajın içinde kaç tane link olduğu değil, bir sayfada toplam kaç tane link olduğu önemlidir.

    Bilgisayarınızın RAM kapasitesini artırırsanız, sanırım sizin kendi sorununuz çözülmüş olur. DH'in programcılarının sayfaların daha erken dönmesini sağlamaları da genel anlamda sorunu çözen çabuk bir çare olabilir. Bu şekilde tasarlanmış olsa belki şimdi 15. veya 16. sayfayı işliyor olurduk. Ama aslında Forum yazılımları böyle bir konuya hiç uygun değil. Örneğin (Youtube'da olduğu gibi) 3. sayfadaki bir şarkı için bir yorum yazmak isterseniz, bu yorum gidip en son sayfaya yerleşiyor ve hiçbir anlamı kalmıyor.

    Ancak, bu arada 11. sayfaya yazık oldu diye düşünüyorum.
  • Marianne Faithfull - As Tears Go By




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 23 Temmuz 2013; 19:41:52 >
  • Adriano Celentano - La Mezzaluna (1962)




    Adriano Celentano - Si è spento il sole (1962)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 19:39:08 >
  • Marino Marini

    Marino Marini 1954 yılında gazetelere "Tecrübesiz genç müzisyenler aranıyor, coşkulu olmayanlar müracaat etmesin..." diye bir ilân veriyor. Gelen adaylar arasından 3 kişi seçiyor ve 4'lü orkestrasını "Quartet" kuruyor. Aslında bu da bir müzik grubu ama, bu küçük orkestrayı 60'ların rock gruplarıyla hiçbir açıdan kıyaslayamayız. Yaptıkları müziğin tarzı, türü, tınısı, coşkusu, enstrumanların sadeliği, özetle her şeyi çok farklı. Marino Marini müziğinin en önemli dönemi 1954-1960 arasında bu "Quartet" ile yaşanıyor.

    Bu "Quartet" 1960 yılında dağılıyor ve 1961 yılında yeni müzisyenlerden oluşan yeni bir Quartet oluşuyor.

    Marino Marini'den ilk sunacağım parça olan "Marina" aslında bir Rocco Granata şarkısı. Ama yanlış hatırlamıyorsam bizim radyolarımızda Marino Marini versiyonu daha fazla çalınmış ve tanıtılmıştır.

    Marino Marini - Marina (1959)




    Marino Marini'den sunacağımız ikinci şarkı olan "Guarda Che Luna" da aslında özgün bir Marino Marini şarkısı değildir. Bu şarkı da daha çok Fred Buscaglione'den tanınıyor. Ancak "Marina" şarkısında olduğu gibi ve yine yanlış hatırlamıyorsam, bizim radyolarımızda bu şarkının da Marino Marini versiyonu daha fazla çalınmış ve tanıtılmıştır.


    Marino Marini - Guarda Che Luna (1960)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 19:41:07 >
  • @BoraMT; Buyrun işte Ella'nız ! (O hepimizin Ella'sı..)

    Paris şarkıları ....

    Ella Fitzgerald , I Love Paris ;



    Efsanevi Sex Pistols Grubunun kurucusu,uzun bir dönem efsanevi İngiliz modacı Vivien Westwood'un sevgilisi Malcolm McLaren'dan :

    1994 , Malcolm McLaren , Jazz is Paris ;

  • Yves Montand - Edith Piaf , Sous le Ciel de Paris ;





    1998 , Garou,Danie&Patric , Belle (Notre Dame de Paris Song) ;

  • Sevgili Dostlar...

    Hafta içinde birkaç gün "BoraMT" olarak kullandığım nickin altında Forumdan ebediyen uzaklaştırıldığımı gösteren çok sevimsiz bir ibare yer aldı. Bu sorun tamamen bir programlama hatasından ve teknik karışıklıktan kaynaklanıyordu.

    Sevgili Neommy'nin "Donanım Haber" yöneticileri ile yaptığı sürekli ve ısrarlı görüşmeler sayesinde bu sevimsiz görüntü çok uzamadan çözüldü. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.

    Umarım hakkımda kötü izlenimler edinmemişsinizdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Haziran 2010; 22:26:55 >
  • Birde zaten aslında yaşıyor olduklarını unutup " Terminator " diye film yaparlar, "sonsuz uzaklaştırma" cezasını veriverdi otomatik olarak bilgisayarlar! Hadi benim gibi forumun belalı köşelerine takılan birisine yapsa bişey demicem, ama tüm forumun en derli toplu,nazik, sakin üyelerinden BoraMT'ye vurdu piyango!
    Neyse şimdilik hallolmuşa benziyor sorun, işin içinde Bilgisayarlar ve Bilgisayar programları olunca kesin konuşmamayı öğreneli çok oluyor!

    Bu arada BoraMT'nin teknik yönünü de öğrenmiş olduk; RAM kapasitesi yüksek olanlar 11. sayfanın açılmasında sıkıntı yaşamıyorlar, Forum'un bağlantısının biraz yavaş olması haricinde! Sayfalarımız Brezilya gibi bağlantısı pek iyi olmayan bir ülkeden bile izlenebiliyor biraz beklenerek. Ayrıca, maalesef 1. sayfada da böyle bir istem var aslında, yani Müzik Bölüm sayfalarının 60 yerine örneğin 30-40 mesaj olması için. Ama sanırım bu düzenlenmesi biraz zor birşey, Forum İdaresine iletilmiş ama bir cevap gelmemiş, Ferdinnand bu konuyu daha iyi biliyor.

    Ben bu hafta Forumdaki tüm şarkıların bir listesini hazırlayacağım, sonra da bu listeyi uygun aralıklarla, her 3-4 sayfada bir sayfa başına yerleştireceğim. Geçmişte şarkı koymuş, kırık linkli, ve şarkı adını video yanına yazmamış arkadaşlara da bunları yenilemeleri için birer duyuru yollayacağım. Forumda eskiden arasıra lazım olabilir diye attığım kısa mesajların bir temizliğinide yapacağım.
    Eski sayfaları dolaştıkça Oldies gözümde büyüdü gerçekten, 12 sayfa, her sayfada 60 mesaj ve yaklaşık 1500 civarında da youTube linki konulmuş 7 ayda. Sanıyorum unutulan eskilerin önemli bir kısmını hatırlatır herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 29 Ekim 2010; 19:13:43 >
  • 1968, Blood, Sweat and Tears, I Love You More Than You'll Ever Know;



    1969, Blood, Sweat and Tears, You've Made Me So Very Happy;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 18 Şubat 2012; 0:55:58 >
  • 1968, Blood Sweat And Tears, I Can't Quit Her; Çok üye değiştirme alışkanlığındaki gruptan Al Kooper'in sesi biraz daha duyulsun istedim David Clayton Thomas'tan önce. Adları aslında meşhur Churchill konuşmasından geliyor, " Size Kan, Ter, ve Gözyaşı vaad ediyorum! "



    1969, Blood Sweat And Tears, Spinning Wheel; Solist david Clayton Thomas.

  • 1969, Blood Sweat And Tears, And When I Die;

  • 1971, The Undisputed Truth, Smiling Faces;




    1964, The Temptations, Smiling Faces; 1.22'ye kadar sabır! Ve en sondaki ani kesiliş içinde özür! Ama başka böyle bir video da yok!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 16 Haziran 2010; 3:49:53 >
  • 1968, Esther&Abi Ofarim, Cinderella, Rockefella; BoraMT önerilerinden!

  • Çok özel bir DJ'in Türkiye'ye tanıttığı şarkılar... (1)

    Internet üzerinde dolaşırken, "Zamane Sözlük" adındaki bir sitede Fecri Ebcioğlu hakkında yazılmış uzun bir yazıya rastladım. "http://www.zamane-sozluk.com/fecri_ebcioglu.html"

    Bu yazıdan sadece bir paragraf alıp size sunmak istiyorum :

    "...
    Fecri Ebcioğlu'na hangi şarkıları meşhur ettiğini sorunca şu cevabı alıyorlar: "Zannediyorum ki epeyce şarkının bizde sevilmesine sebep olmuşumdur. Zaten bazı programlarımda iddialı parçalarım vardır. Bunları aynı programda iki kere çaldığım çok olmuştur. Sevilmelerinde benim de hissemin bulunduğunu zannettiğim şarkılar ise: My Little One, Luna Caprese, Green Fields, Oh Carol, Pretty Blue Eyes, I'te Vurria Vasa, Angustia, C'est Ecrit Dans la Ciel, My Home Town ve Segretamente'dir."
    ..."

    Her DJ yabancı ülkelerde listelere giren parçaları alıp programlarında çalar ve bu şarkıları ben tanıttım diyebilir. Ancak, Fecri'nin burada sözünü ettiği şarkılar, kendi ülkelerinde ya hiç tanınmamış, ya da çok az başarılı olmuş olan şarkılardır. Bu başarı bir DJ'in sezgilerinin çok güçlü olduğunu ve ince bir müzik zevkine sahip olduğunu gösterir. Üstelik Fecri'nin bu söyleşide saydığı şarkılar çok eksiktir ve sadece Fecri'nin başlangıç dönemi şarkılarının bir kısmını kapsamaktadır.

    Meselâ bu şarkıların arasında Şevket Uğurluer'i, "Şevket Uğurluer" yapan "Not Responsible" adındaki şarkı yoktur. Helen Shapiro'nun İngiltere'de çok az tanınan bu şarkısını, 1962 yılında keşfeden ve liste başı yapan Fecri Ebcioğlu'dur. Daha sonra, Şevket Uğurluer kendisiyle özdeşleşen bu şarkıyı plâk yapmasaydı, acaba şimdi kendisini hatırlar mıydık?. Söz konusu dönemin, en az Şevket Uğurluer kadar önemli olan birçok şarkıcısı unutulup gitmiştir.

    Önceki nesillerin tanıdığı ve çok sevdiği bu şarkıları bizler bir defa daha hatırlarken, bu foruma yolu düşecek genç arkadaşlara da tanıtmış olalım.

    Fecri'nin yukarıdaki paragrafta saydığı şarkılardan "Greenfields" ve "Oh Carol", daha önce Neommy tarafından Foruma konulmuş bulunuyor. Lucho Gatica'nın "Angustia" adındaki şarkısını da ben Foruma koymuştum. Şimdi diğer şarkılara bir bakalım:

    My Little One - Frankie Laine (1955)

    Yine çok güzel bir Frankie Laine şarkısı ile karşılaştık. Frankie Laine'in bu şarkıyı yorumlarken sergilediği duygusal derinliğin tadını çıkarmak için, şarkının sözlerine de dikkat ederek, birkaç defa dinlemenizi öneriyorum.





    Pretty Blue Eyes - Steve Lawrence

    Pretty Blue Eyes 1959 yılının bir şarkısı. Bu şarkının bestecisi bizde çok sevilmiş olan (benim de çok sevdiğim) ve Foruma da konulmuş bulunan "One More Chance" adındaki şarkının bestecisi ve yorumcusu olan Teddy Rendazzo'dur.



    (devamı var...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 6 Mayıs 2015; 8:13:53 >
  • Çok özel bir DJ'in Türkiye'ye tanıttığı şarkılar... (2)


    Paul Anka - My Home Town (1960)

    Paul Anka, 1957 yılında, 16 yaşında iken "Diana" adındaki şarkısı ile bir Dünya yıldızı olan çok önemli bir şarkıcı. Hâlâ devam etmekte olan Müzik kariyeri boyunca hepsi birbirinden güzel çok sayıda şarkı yaptı. Bu şarkıların en güzellerinden birkaçını Neommy daha öne Foruma koymuş bulunuyor. Bu da bir diğeri.




    Sergio Bruni - Segretamente (1960)

    Sergio Bruni daha çok Napoliten şarkılar söyleyen bir şarkıcı. "Segretamente" adındaki bu şarkı ile 1960 yılında "Napoli Festivali" yarışmasına katılmış ve 3. olmuş.




    (devamı var...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 19:44:22 >
  • Çok özel bir DJ'in Türkiye'ye tanıttığı şarkılar... (3)

    Peppino di Capri

    Peppino di Capri, 50 yıla yayılan uzun dönem içinde Türkiye'de en fazla sevilmiş, Türkiye'ye en fazla gelip gitmiş, defalarca konserler vermiş, Türkçe sözlerle plâk yapmış bir İtalyan şarkıcısıdır. Ülkemizde bu kadar sevilmesinin bence başlıca nedeni, şarkılarının melodik yapısının Napoliten motiflerle dolu olmasıdır. Bu nedenle şarkılar kolayca akılda kalmakta ve Türk toplumunun müzik zevkleri ile uyuşmaktadır. 1960 yılından beri ülkemizde sevilen, listelere giren şarkılarının sayısını saymak bile zordur. Peppino di Capri 15 defa San Remo şarkı yarışmasına katılmış ve iki defa birinci olmuştur (1973 ve 1976). Sanırım, Fecri Ebcioğlu bu şarkıcının ilk önemli şarkıları arasında bulunan "Luna Caprese" ve "I'te Vurria Vasa" adındaki şarkılar ile 1960 yılında Peppino di Capri'yi ilk defa Türkiye'ye tanıtmış olmalıdır.

    Peppino di Capri - Luna Caprese (1960)





    Peppino di Capri - I'te Vurria Vasa (1960)




    (devamı var...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 19:47:12 >
  • Çok özel bir DJ'in Türkiye'ye tanıttığı şarkılar... (4)

    Ben bu listeye iki şarkı daha ilâve ederek bir nebze de olsa Fecri Ebcioğlu'na olan vefa borcumu ödemek istiyorum. Bu listede yer almayan iki Peppino Di Capri şarkısı daha vardır ve bu şarkılar da İtalya'da çok az tanındığı halde Fecri Ebcioğlu tarafından keşfedilerek Türkiye'de tanıtılmış ve çok başarılı olmuştur. Bunlardan "Piccatura" 1964 yılında Haftanın Sevilen Plâkları listesinde haftalarca liste başı olmuştur.

    Diğer şarkı olan "Vita Difficile" ise daha ilginçtir. Fecri bu şarkıyı da 1963 yılında ısrarla çalmış ve şarkı Haftanın Plâkları Listesinde üst sıralara kadar yükselmiştir. Halbuki, bu şarkı Peppino Di Capri'nin kendi web sitesindeki Diskografisinde bile yer almaz ve bilinmez. Nasıl olmuşsa bu şarkının bir klibi Youtube'a konulmuş bulunuyor. Doğal olarak, bu klip çok az tıklanmış durumda, şimdiye kadar sadece 195 defa izlenmiş (Bunun zaten 5-6 tanesi bana ait). Ancak bu sayı şarkının kötü olduğunu değil, İtalya'da bile çok az tanındığını gösteriyor.

    Bir Peppino Di Capri hayranı, bu klibin altına şöyle bir not yazmış: "Tebrikler, Bende Peppino Di Capri'nin yaklaşık ikiyüz elli tane şarkısı var. Ama bunu hiç duymamıştım. Teşekkür ederim."

    Bu, çok meraklı müzikseverin sadece iki ay önce tesadüfen tanıyabildiği bu şarkıyı biz Fecri Ebcioğlu sayesinde 1963 yılından beri biliyoruz. Teşekkürler Fecri Ebcioğlu.

    Peppino di Capri - Vita Difficile (1963)





    Peppino di Capri - Piccatura (1964)




    (Bitti "!")



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 15 Haziran 2010; 16:45:38 >
  • 1962, The Tornados, Telstar;



    1963, The Tornados, Globetrotter;

  • Frank Sinatra

    Bana, "Son 60 yılın en önemli erkek şarkıcısı kimdir?" diye bir soru sorarsanız hiç tereddüt etmeden "Frank Sinatra" derim. Sinatra'nın gerek ses kalitesi, gerekse yorumculuk tekniği açısından takdirin de ötesinde saygı duyulacak özellikleri var. Burada, yeri gelmişken küçük bir anekdot aktarmak isterim. Frank Sinatra, çocukluğunda akciğer kapasitesini genişletmek ve nefes tekniğini geliştirmek için kafasını suyun içine sokup, nefes almadan dakikalarca bekler ve dayanıklılık egzersizleri yaparmış. Bunun etkilerini şarkılarında çok açık bir şekilde görebilirsiniz. Frank Sinatra şarkı söylerken sesi asla deforme olmaz, yorulmaz.

    Ancak, eğer Frank Sinatra, popüler müziğin ticari önemini fark edip, 1966'da "Strangers in the Night" ile başlayan şarkıları yapmaya başlamasa, belki de bugün yeni nesiller tarafından çok az tanınan bir şarkıcı olarak kalırdı.

    İlk şarkımız olan "My Way", "Strangers in the Night" ile birlikte son 50 yılın popüler müziğine damga vurmuş olan olan şarkılardan biri. Bu şarkı, aslında 60'lı ve 70'li yılların önemli ve çok sempatik bir şarkıcısı olan Claude François'ın söylediği "Comme d'habitude" adındaki şarkının bir versiyonudur. Çok büyük bir şarkıcı olan Paul Anka bu şarkıyı duyuyor. Şarkıyı çok sevmemesine rağmen, içinde bir değerin gizli olduğunu fark ediyor. Paris'e gidip şarkının hak sahipleri ile görüşüyor ve şarkının haklarını bedelsiz olarak eline geçiriyor. Sonra, orijinalindeki sözler ile alâkası olmayan sözler yazıyor, orijinal müziğin yapısını da biraz değiştiriyor. Bu nedenle bu şarkı "Adeta yeniden yaratılan bir şarkı" örneği olarak gösteriliyor.

    Bu şarkı ile ilgili ilginç bir anekdot daha var. Elvis Presley de bu şarkıyı söylemek istiyor. Şarkının haklarını elinde bulunduran Paul Anka karşı çıkıyor, "Bu şarkı sana uymaz..." diyor. Ancak Elvis Presley ısrar ediyor ve konserlerinde şarkıyı söylemeye başlıyor. 1973 yılında Intelstat adındaki uydu aracılığı ile 43 ülkeye yapılan bir canlı yayında Elvis bu şarkıyı da söylüyor. Bu yayının 1 milyar kişiye ulaştığı hesaplanıyor. Elvis Presley'in versiyonu, ölümünden sonra single olarak yeniden basılıyor ve listeleri alt üst ediyor.

    Aşağıdaki video bir konser kaydına ilişkindir. Ancak Bu şarkının stüdyo kaydı Aralık 1968 tarihlidir. Albüm 1969 yılının hemen başında yayınlanmış ve şarkı listelere girmiştir. Bu şarkı İngiltere'nin ünlü "Top 40" listelerinde 75 hafta kalarak şimdiye kadar kırılamayan bir rekorun da sahibi olmuştur.

    Frank Sinatra - My Way





    Diğer Frank Sinatra şarkımız ise benim çok sevdiğim bir şarkı olan "Forget Domani".

    Frank Sinatra - Forget Domani




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 8 Mayıs 2015; 18:05:39 >
  • İki Johnny (!)...

    Önceki sayfalarda, belki de haksız bir şekilde çok ısınamadığımı belirttiğim iki şarkıcıdan biri olan Raphael'den, daha sonra bir şarkı koyup gönlünü aldık. Bu şekilde söz ettiğim diğer şarkıcı olan Johnny Hallyday'in de bir şarkısını koyarak gönlünü alalım. Hallyday'in "Oldies" tarzına en çok uyan 1961 yılının bir "hit" şarkısı :

    Johnny Hallyday - Le Douce Violence (1961)




    İkinci Johnny'miz ise Atlantiğin öbür tarafından geliyor : Johnny Tillotson. 1960 yılının çok sevilen ve listelerde #1 numarayı görmüş olan şarkısı :


    Johnny Tillotson - Poetry In Motion (1960)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 6 Mayıs 2015; 8:16:11 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.