Şimdi Ara

OLASI BİR DEPREMDE NEREYE SAKLANILMALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ülkemiz deprem riskinin yüksek olduğu bir yer.Hepimize de ilkokuldan beri yanlış şeyler öğretiliyor.Bugün öğlen aklıma geldi bu konu.

Acaba şimdi deprem olsa nereye saklanırdım?uzun bir süre düşündüm,aklımda canlandırdım.Sonra internetten araştırdım.

Bilgilerimi sizlerle paylaşarak olası depremde belki yardımım dokunur diye düşündüm.

Nereye Saklanılmalı?

(yanlış)Sıra altına girmek

Tatbikatlarda hep bize bu söylendi.çok yanlış bir hareket.yapılan deneylerde sıra altına çömelen neredeyse kimsenin canlı kurtulamadığı görülmüş.Kemik yüksekliklerine kadar ezilmişler.

En mantıklı hareket cenin pozisyonunda sıraların veya masaların kenarlarına yatmaktır.

(Yanlış)Merdivenden inmek,asansöre binmek

Merdiven depremde ilk yıkılan yerlerdendir.Asansör elektrikler kesileceğinden tehlikelidir.

(Yanlış)Eski binalarda kolon,kiriş altları

Eski binalarda en çok hasar alacak bölümlerdir.Fakat yeni binalarda kolon kenarları nispeten daha sağlamdır.cenin pozisyonunda yanlarına saklanılabilir.

(Doğru)uykudayken olursa yataktan yuvarlanıp cenin pozisyonuna geçmek.

Yatak düşen duvarı bir nebze tutabileceğinden hayat üçgeni oluşturabilir.

(Çook yanlış) banyodayken deprem olunca yere yatmak.

Fayanslar ilk patlayacak kısımlardır.jilet kadar keskin bir şekilde üzerinize gelirler.Yapılması gereken ya hemen başka odaya geçmek cenin pozisyonu almak,yada havlu Vs. Bir şeye sarılıp çamaşır makinasının yanına cenin pozisyonu alınmalıdır.

(Doğru)salondayken kanepenin kenarına cenin pozisyonu almak.

Kanepe düşen tavan vb. Şeyleri bir nebze engelleyebilir.

(Yanlış)Pencere kenarında durmak

Camlar fırlayıp kesebilir

(Doğru)Ahşap gardrobun yanına cenin pozisyonu almak.

Gardrop Tavanı tutup hayat üçgeni oluşturabilir

Özet:
    Bir şeyin altına veya içine girmeyin.sağlam gördüğünüz şeyin yanına cenin pozisyonu alın.cam ve fayanslardan uzak durun

VE KESİNLİKLE ÇÖMELMEYİN.CENİN POZİSYONU ALIN

Geniş bir vaktimde ss'lerle destekleyip daha düzgün hale getirip uplayacağım konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F0E36E6D2 -- 13 Kasım 2016; 21:36:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O anki panikle ben camdan atlarım sanırım veya asansöre binmeye çalışırım.
  • Bence camı açıp cama uzanılmalı. Cama uzanır bir biçimde durulsa her ne kadar cam kırığı tehlikesi olsa da binanın yıkıldığını gördüğünüz an camdan kendinizi iteklerseniz hayatta kalma ihtimaliniz artar. [Sakın ciddiye alıp evde denemeyin.]
  • erkek Adam saklanmaz.
  • camdan aşağıya atlamak çok mantıklı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çelik kasa alıp içine saklansak

• Ben klozete kafayi sokmayi dusunuyordum paylasim icin tesekkurler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayat üçgeni öyle değil olum çok saçma biyere üçgen çizmişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: NamSalanAdam

Hayat üçgeni öyle değil olum çok saçma biyere üçgen çizmişsin

Hocam o illuminati

• Hayat üçgeni illuminati bilinç altımıza illuminati hayattır demek istiyolar !!!
  • yan hesap
  • Adam iyilik yapmak istemiş, gelen cevaplar yazanın yaşını belli edecek cinsten.

• Asıl acımasızca olan şey her ne kadar cenine yatılsa bile 8-10 katlı binalarda 1. kata asla zamanında ulaşılamayacak olması..
  • 1. katta oturmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: AzimliMezun

Çelik kasa alıp içine saklansak

Onu düşünmüşler.Mantıklı bir fikir ama pratikte zor.Deprem anında saniyeler içinde panik yapmadan kasaya girebilmek Çok zor.

• Bilgilendirici konununuz için teşekkürler
    Up

• Yararlı konu

• Allah korusun olursa ne yaparız bilmem evler hiç güven vermiyor çok boktan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bugün kütüphaneye giderken benim de deprem konusu aklıma geldi.Bunun sebebi Türkiye'nin en önde gelen bilim adamlarından deprembilimci ateist Celal Şengör'ün İstanbul'da ilerleyen yıllarda deprem olabileceğini söylemesinden dolayı. Hani bir müslüman dese çok önemsemezdim, çünkü bilgilerine ve söylediklerine hiç güvenmiyorum. Ama bu adam ateist , birçok ödül almış ve yurt dışındaki üniversiteler ile birlikte çalışmış ve okumuş , çok iyi seviyede yabancı dil biliyor ve öyle boş bir adam değil.Çok kültürlü bir adam ve birçok da kitap yazmış.Bu adam diyorsa ben oturur düşünürüm aga. Hazırlıklı olmak lazım. Zaten yapılan inşaatların kalitesi nedir ki Türkiye'de. İnşaat firmaları para uğruna malzemeden kısarlar , çürük malzeme kullanırlar , sağlam malzeme kullanmazlar , depreme dayanıklı değildir , ki dayanıklı olsa bile kaç şiddetindeki bir depreme dayanıklı acaba o da var. 9 şiddetindeki bir depreme dayanamıyorsa binalar , hiçbir cacık olmaz o binalardan. Bu yüzden bizler bireysel olarak kendi alabileceğimiz önlemleri almamız lazım. Zaten okulda öğretilenlere ben hiç inanmıyorum , sen de aynı şeyi demişsin zaten. Ezberci eğitimden hiçbir şey olmaz. Boş olduğum bir zaman ben de bu konuları araştırıcam.Deprem çantasından tut da nasıl davranıp , neler yapmalıyız ve neler yapmamalıyıza kadar her şeyi araştıracağım. Ateist Japon deprem bakanının da dediği gibi "Zamanında gerekli önlemleri almayanlar , sonra saçma bahaneleri öne sürebilir."

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.