Şimdi Ara

Olası bir darbe durumunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisizliğimi bağışlayın , olası bir darbe sonrası sürecinde neler olur ? Günlük hayat nasıl etkilenir, yaşayışımız nasıl etkilenir ? Bunları merak ediyorum. Millet ortalıkda darbe darbe diye geziyor çok kolay birşeymiş gibi.

• özetlersek 50 yıl geriye gideriz
  • Özeti biraz açalım hocam?
  • Birader darbe falan olmaz sıkma sen canını.
  • Darbede böyle hükümet iniyor birileri halk adına dış ülkelerden borç alıyor silah alıyor ama o parayı silahı halk görmüyor duymuyor. Sonra bir keriz bulup iktidar yapılıyor. Bütün borcu o yapmış oluyor falan filan.
  • Ortada darbelik marbelik birşey yok ya. Klasik türk halkı işte herşeyi abartmayı seviyor. 1-2 Yerde direniş oldu diğer kalan iller provakatörlerin oyununa geldi. Ben bile eylemlere katılan biri olarak kınadım olayları. Gûya çevreyi koruyorlar felan ama direnişçiler çevreye insanlardan daha çok zarar verdiler..
  • Faşizme son diyen insanların darbe istemesi ne büyük komedi.

Akp döneminde yaşadığın yasakların yüzlerce kat fazlasını düşün. Sokak başı kimlik sorgusu. Askerin gözü seni tutmazsa yine sorgu. Grup halinde dolaşamazsın. İstediğini okuyamazsın izleyemezsin. Gece dışarı çıkamazsın. Dikkat çekersen gece baskınla uyanırsın. Daha neler neler. Darbe bir devletin başına gelebilecek en kötü şeydir işgal haricinde.
  • Yok arkadaş ben darbe olacak falan demiyorum endişem yok zaten tamamen öğrenmek için açtım konuyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

Özeti biraz açalım hocam?

80 darbesinden örnek vereyim türkiyeye verdiği ekonomik zarar 380 milyar dolar
    şimdi, darbe olsa ne kadar zarar olur sen düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: w0s3ra

Ortada darbelik marbelik birşey yok ya. Klasik türk halkı işte herşeyi abartmayı seviyor. 1-2 Yerde direniş oldu diğer kalan iller provakatörlerin oyununa geldi. Ben bile eylemlere katılan biri olarak kınadım olayları. Gûya çevreyi koruyorlar felan ama direnişçiler çevreye insanlardan daha çok zarar verdiler..

Darbe acıtır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

Faşizme son diyen insanların darbe istemesi ne büyük komedi.

Akp döneminde yaşadığın yasakların yüzlerce kat fazlasını düşün. Sokak başı kimlik sorgusu. Askerin gözü seni tutmazsa yine sorgu. Grup halinde dolaşamazsın. İstediğini okuyamazsın izleyemezsin. Gece dışarı çıkamazsın. Dikkat çekersen gece baskınla uyanırsın. Daha neler neler. Darbe bir devletin başına gelebilecek en kötü şeydir işgal haricinde.

Peki bu sorguların,tutumun sebebi ne? Kim istiyor bu sıkı denetimi?
  • nijerya darbelerin ülkesi ve en fakirlerin
  • quote:

quote:

asker
  • quote:

quote:

Geçmiş dönemlerde yapılan darbelerde abdnin parmağı vardı. Bu konuda araştırma yaparsan delilleri görürsün zaten. Aslında bu dönem çok karmaşık herkes kendi ideolojisine göre yazıyor net bir bilgi çıkarmak zor.

Sorgunun sebebi karşıt görüşleri engellemek. Bu sorgularla içeri atılan binlerce insana işkence edilyor öldürülüyor. Yani darbe döneminde bırak bugünkü gibi bir eylemi 3 kişi bir araya gelsen hemen askerler üstüne üşüşür.

Bugün insanlar akpye yönelmiş durumda yani bunlar gitsin de ne olursa olsun gerekirse ülke batsın kafasındalar. Ki çok yanlış.

• her oyunda abd nın parmagı var bunda olmazmı
    sokaga cıkan insanların % 10 u provakator , %40 ı üni öğrencisi , %50 si ne için çıktığını bilmiyor. darbe falan olmaz millet pişman oldu bile ama istenilen şey ülkeyi bölmekti.

• Şimdi darbe olmaz ama 80 yılında darbe olmasa ülkeyi düzeltecek bir güç yoktu.Sivil hükümetler olayları durduramadı.Polis kendi içinde ikiye bölündü kim durduracaktı?
  • Darbeye sonuna kadar karşıyım ama 80 yılında darbe olmak zorundaydı. Şu an ise askeri darbe olmaz ihtimal dahi vermiyorum.Bu insanlar neden dışarı çıktıklarını biliyolar merak etmeyin siz. İşin içinde provokatör var en başında da polise dağıtın emrini veren kişi var. Polis yokken gezi parkında olan varsa bilirler neler olduğunu. Herkes ellerinde kitaplarıyla gitarlarıyla çadırlarıyla oradaydı ama polisin müdahalesinden sonra işler değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat79

her oyunda abd nın parmagı var bunda olmazmı
    sokaga cıkan insanların % 10 u provakator , %40 ı üni öğrencisi , %50 si ne için çıktığını bilmiyor. darbe falan olmaz millet pişman oldu bile ama istenilen şey ülkeyi bölmekti.

Ülhkeyi bolmek isteyen iktidardir. Kokenine gore insanlara acilkm yalan,musluman propagandasi yapip halki somuren.. sen de at gozlugunu takmis diyorsunki "binlerce insan fb gs ... mhp chp kurt laz.. toplanmis bunlar ayrilmak icin toplanmis. Ortak bi amac icin toplanmamis." Kusura bakma bende sana ÷÷÷××× git diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sedat79

her oyunda abd nın parmagı var bunda olmazmı

Pişman olan falan yok. Amaç ülkeyi bölmek değildi, amaç yıllardır süregelen bu zulme artık bir dur demekti. Yapılan haksızlıklara, devleti peşkeş çekmelere, polis terörüne, pkk itlerinin ve bebek katilinin barış elçisi misali yüceltilmesine, din adı altında her türlü oyunun oynanıp 2 inşallahla insanların uyutulmasına artık tepki göstermek, bir dur demek içindi.

Ülkeyi bölmek isteyenler, Atatürk heykellerine apo posterleri asanlar, paçavralara bürünüp sağa sola molotof kokteyli atanlar, Türk bayrağını indirenler, şehirleri bombalayıp yüzlerce masum vatandaşın hayatını çalanlardır. İroniktir ki polisin sesi hiçbir zaman çıkmaz bu soysuzlara. Gıklarını çıkaramazlar. O Atatürk heykeline tırmanıp apo posteri yapıştıran itleri indiremezler oradan. Posteri yırtıp alamazlar. O teröristlerin üzerine yürüyemezler, onları dağıtamazlar. Ama hakkını arayan, insan gibi yaşamak için sokağa dökülen, boğazına kadar dayanmış olan kanuni terörün bıçağından kurtulmak için çırpınan millete bütün kin ve nefretleriyle saldırırlar, savaştaymış gibi gerçek mermi kullanırlar (görüntüler mevcut), insanların kafalarına gaz bombası atarlar, kafalarına! Yemek yiyen, hatta kendilerine de ikram eden insanların üzerine tazyikli su sıkarak sağa sola fırlatırlar, insanların ölümüne sebep olurlar, insanları kasten ve nefretle öldürürler! Yapılan terörün farkına farın, kimin terör estirdiğini görün artık. Bizzat yaşadım, metronun içine atılan gaz bombalarını gördüm. Gaz bombası atılıp kapatılan kapılardan haberiniz var mı? İçeride kasıtlı olarak mahsur bırakılan insanlardan haberiniz var mı? Ambulanslar gelemesin diye kapatılan yollardan haberiniz var mı? Polis terönünü görmemezlikten gelmeyin artık, meşrulaştırmaya çalışmayın bu insanlıktan çıkmışların vahşi hareketlerini. Bu ülke sahipsiz değil, sanılanın aksine. Sahipleri sokağa döküldü işte.

• sokaga cıkmama yasagı olur (dh lılar için sıkıntı değil :P)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.