Şimdi Ara

öküz ölünce ortaklık biter

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    birader dediğimiz adamlar arazi oldular lise bitince , kaç sefer arıyosun ulaşamıyosun . mesaj atıyosun bi tarafına takmıyolar , lise bitti arayanım soranım kalmadı . tabi bir kaç arkadaş dışında. dost dediğim adamlardan kaçı üniversiteye giderken bi görüşelim ben gidiyorum deyip aramadılar bile. çokta umrumda değil aslında kimin arayıp aramaması , aramazsan aramasın napıyım da , insan sinirleniyor ya
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu durum sadece lise arkadaşlıklarıyla sınırlı değil..Hayatta her zaman "dostum" dediğiniz insanlar kazığın en büyüğünü atar..

Okul ortamı farklı biraz tabi..3 yada 4 yıl boyunca,haftanın 5 günü birliktesin,acısıyla tatlısıyla birşeyler paylaşıyorsun..Ama okul bitince ortamda dağılıyor illa ki..Yani biraz "gözden ırak gönülden ırak" durumları oluyor..Çokta üzülmemek üzerinde durmamak lazım diyeceğim de insanın yine de canı sıkılyor aklına takılıyor..Benzeri şeyler benimde başımda bu aralar..Her ne kadar fazla umursamasam da insan içerliyor..
  • beklentiler ne kadar büyük olursa, burukluğu da o kadar büyük olurmuş :)
  • tabi çok büyük beklentilere girmiyor insan fakat , ne biliyim dostum dediğin insanın halini hatrını sormaması , insan içerleniyor
  • Dostluğa inanmam. İçimden gelirse iyi davranırım, gelmezse kötü, bu kadar basit.

(dipnot: böyle bir davranış içinde olmama karşın, beni de çok üzen oldu )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrickeD -- 15 Ekim 2010; 22:13:23 >
  • İnsana çok koyan bir durum, ölen öküz - biten ortaklık bende de var. Kimseye "dost, kanka" demeyeceksin, zaten her ne kadar cılkları çıkartılsa da bu kavramlar o kadar kolay değildir. Arkadaş modunda takıl, yeter. Bu da zorunluluk; çünkü yalnızlık gerçekten ciddi bir beladır. Bazı asosyallerin çıkıp yalnızlığı öve öve bitirmesine anlam veremiyorum. Başın sıkışır, muhattap olup danışabileceğin doğru dürüst insan olmayınca iyice dertlenirsin. Herkes bir yerlerde takılırken seni çağıran olmaz, sen de davetsiz yanlarına gidemezsin, iyice sıkılırsın.

Kısacası yalnız kalmamaya çalışsak iyidir. Bir de adamına göre muameleden kaçmak bana doğru gelmiyor. Mümkün olduğunda "arkadaş" çevreni iyi tut. Ha bunların çoğu da eğitim hayatı bitince seni arayıp sormazlar, bu da acı bir gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Ekim 2010; 21:05:17 >
  • Ben sizi anlamıyorum. Arkadaşım diyorsunuz dostum diyorsunuz ama onlar da öyle düşünüyor belki de. Anladığım kadarıyla sen kazanamamışsın onlar kazanmış gitmiş. Sen kazansaydın onlar kalsaydı buraya yine konu açardın gidiyorum adamlar bir kere bile aramadı diye. Kardeşim dostum diyorsan sen onu arayacaksın 3 kere ararsın takmıyorsa sallamazsın. Basit düşünüyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @garmon doli arkadaşım tek bir cümleye odaklanmışsın ama benim demek istediğim giden arkadaşlarım aramadı demek değildi , aramayan adam giderken bile aramadı demekti. ben kimseyi aramamazlık yapmadım , kaç defa evlerine kadar gitmişliğim bile var hatta
  • çıkar dünyası..bu herşeyde böyle.aşklar bile çıkar üzerine iken.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

çıkar dünyası..bu herşeyde böyle.aşklar bile çıkar üzerine iken.....

bir insanın aşktan / sevgiden nasıl bir çıkarı olabilir ben bunu anlayamıyorum, anlayamadım.

Lütfen birisi anlatabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaNs3R

quote:

bir insanın aşktan / sevgiden nasıl bir çıkarı olabilir ben bunu anlayamıyorum, anlayamadım.

Sex diye bir şey olmasa ve bu, bu kadar zevkli olmasa, sence insanlık bu güne kadar kalır mıydı? Hiç bir kimse evlenir miydi? Soruyorum sana...
  • tricked e katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrickeD

quote:

quote:

Sex diye bir şey olmasa ve bu, bu kadar zevkli olmasa, sence insanlık bu güne kadar kalır mıydı? Hiç bir kimse evlenir miydi? Soruyorum sana...

• quote:

Orijinalden alıntı: ChuckyJS

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım ciddi bir şey yazdım. 31 deyince gülmeye başlayan ortaokullu çocuğuysan bilemeyeceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım ciddi bir şey yazdım. 31 deyince gülmeye başlayan ortaokullu çocuğuysan bilemeyeceğim.

güzel laf yapıştırdın

• quote:

Orijinalden alıntı: admiral9999

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

güzel laf yapıştırdın

kapayın çenenizi

• Bu dünya böyle kardeşim bi yerde şöyle bir şey duymuştum aslında ortaokul,lise,üni. vs de edindiğimiz arkadaşlıklar zorunluluk gereği nitekim dershane vs. gibi ortamlar içinde aynısı geçerli mecbursun o ortamla arkadaş olmaya tek başına bi yere kadar yani...
    Bu zorunlu dostlukların zorunluluk hali kalkınca iş bitiyor tabi...
    Ama hiç bir çıkar olmadan kurulan dostluklar süreklidir ve facede 5bin arkadaşın olmasına benzemez bu;dostluk dediğin kişiye göre değişir ama 4ü 5i geçermi bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NidderuN -- 16 Ekim 2010; 22:00:25 >
  • Dost dediğin farklı arkadaş farklı. Dost dediğinin zaten 1 elin parmağını geçmesi çok zor. Herneyse benim lise 2003 te bitti. 7 senedir lise arkadaşlarımla halen çok yakın bi dostluğumuz var. Çıkar ilişkisi değil.

Bende çok gördüm lise çağında çok yakın arkadaş olup , biz hayatta ayrılmayız diyip sonra birbirlerinin yüzüne bakmayanını. Dost dediğin adamlara bağlı dostluk ve sana. Denk gelme meselesi bi bakıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NidderuN

Bu dünya böyle kardeşim bi yerde şöyle bir şey duymuştum aslında ortaokul,lise,üni. vs de edindiğimiz arkadaşlıklar zorunluluk gereği nitekim dershane vs. gibi ortamlar içinde aynısı geçerli mecbursun o ortamla arkadaş olmaya tek başına bi yere kadar yani...
    Ama hiç bir çıkar olmadan kurulan dostluklar süreklidir ve facede 5bin arkadaşın olmasına benzemez bu;dostluk dediğin kişiye göre değişir ama 4ü 5i geçermi bilmiyorum...

4-5 değil bence 2 yi geçmiyor . gerisi arkadaşlık , arkadaşlık güzel bişey tabi insanın arkadaşları olur arada görüşür gezer tozar , arkadaş olan kişilerin hal hatır sormak için aradığı durum içinde paketindeki son sigaranı döndüğün , cebindeki son paranla çay ısmarladığın, derdi olduğunda sonuna kadar dinlediğin , arkasında durduğun adamın kelek yapması insanı kızdırıyor tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: admiral9999

quote:

Orijinalden alıntı: NidderuN

Bu dünya böyle kardeşim bi yerde şöyle bir şey duymuştum aslında ortaokul,lise,üni. vs de edindiğimiz arkadaşlıklar zorunluluk gereği nitekim dershane vs. gibi ortamlar içinde aynısı geçerli mecbursun o ortamla arkadaş olmaya tek başına bi yere kadar yani...

4-5 değil bence 2 yi geçmiyor . gerisi arkadaşlık , arkadaşlık güzel bişey tabi insanın arkadaşları olur arada görüşür gezer tozar , arkadaş olan kişilerin hal hatır sormak için aradığı durum içinde paketindeki son sigaranı döndüğün , cebindeki son paranla çay ısmarladığın, derdi olduğunda sonuna kadar dinlediğin , arkasında durduğun adamın kelek yapması insanı kızdırıyor tabi.

Eğer bunları ''ileride tekrar görüşme'' gibi bi kavram karşılığı yaptıysan ki , görüldüğü üzere öyle , Ortaklık karşılıklı feshedilmiştir. Başka bir deyişle sende onun kadar suçlusun , hatta onun suçu seninkinden çıkageliyor. Sen o suçun basiretine kapılmasaydın , o suç işlemiş sayılmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonArtikBuİsim -- 17 Ekim 2010; 0:42:01 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.