Şimdi Ara

OKUNMASI GEREKEN ÖNEMLİ BİR YAZI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
10
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LİNKEDIN VE tanıdıklarımı gozlemleyince şunu farkettim. Arkadaşlar üniversite veya puanınız hiç önemli değil. Önemli olan karakteriniz. Yani siz girişken ve araştıran sessiz olmayan bir yapıya sahipseniz zaten hangi mesleği yaparsanız yapın iş bulursunuz ve maaşınız da iyi olur. Önemli olan ayağınıza gelmesini beklemek yerine kendiniz çabalamak bu sistem böyle işliyor. Örnek veriyorum boun econ mezunu arkadaşım staj ararken ayağına gelmedi kendi aradı en ufak fırsatları bile değerlendirdi insan ilişkileri iyiydi vs. Yani boun mezunu vs diye hiçbir ayağınıza gelmiyor önemli olan her an her şeyden haberdar olmak network karakter giriskenlik çene. Bu hayatta zaten tek para eden şey bu. Üni dönemi boyunca her yazinizi dolu dolu geçirin linkedinde staj ilanı kovalayin yurt dışı stajlarina başvurun sayfalara bakın hocalardna referans alın ücretsiz sertfika siteleri var onlara bakın sonra kulüplere katılın deneyim kazanın ve udemy coursera edx gibi yerlerden kurslara katılın ve en önemlisi İngilizceyi ana diliniz gibi öğrenin. Yoksa işsizlik veya asgari ücret kapınızda..... Evet bunları yapmak yerine garanti tıp yazmak daha mantıklı bence bu kadar uğraşabilirseniz her meslek garantidir sadece bazıları daha iyi . Örneğin ceng bölümü yükselişte çünkü nereye baksan yazılım mühendisi iş ilanı var ve adamlar donanımlı eleman bulamıyor çok fazla iş ilanı görüyorum cengle alakalı ama siz saniyorsunuz ceng okursan isim hazır . Önemli olan kendinizi geliştirmeniz yazılımı yala yut o zaman işin hazir olur. Mesela kendinizi küçük gormemekde önemli çünkü LinkedIn de dusuk puanlı unilerden bile aselsan da staj yapan gördüm yani önemli olan inanmak. Sizde Unileverde Mckinseyde çalışabilirsiniz . Bakın tanıdığım arkadaşım Unileverde staj yaptı 2 asgari ücret maaşı aldı yarı zamanlı olduğu halde. Ama çok uğraştı evraklar kayıtlar mesela internetten iş ilanı başvururken de usenmeyin ne istiyorlarsa yazın. Bir de yüksek unilerdekinin başarılı olma sebebi bana göre bilinç ve ugras. İnsanlar kaliteli liselerden geliyor ve bilinçleri var bu yüzden 1.siniftan staj yapmaya başlıyor mesela geçenlerde finans bankın online stajı oldu haberinizin olması lazım böyle şeylerden bilinç lazım yani. Anlayacağınız her şey emek uğraş çaba bilinç. İş kapiniza gelmez maalesef siz gideceksiniz . Ve uniniz kötüyse bile çabalayın önemli olan gelişiminiz gercekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhligoky -- 16 Ağustos 2020; 4:52:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsan sadece ve sadece sevdiği meslekte bu şekilde çalışıp çabalamak ister. Bu kadar uğraşamayacaksanız garantı tıp yazın daha mantıklı demişsiniz. Tıpta da insanlar doktor olmak için çok çabalıyor. Dünyanın her yerinde çalışmak çabalamak para eder. Ama eğer tıp okumak istemiyorsan çabalamazsın bile. Adam çıkıyor özel sektör doktor maaşı görüp oo tıp çok iyii garanti meslek diye yazıyor sonra geleni gideni azarlıyor, işini kötü yapıyor ve o hayalini kurduğu paraların yarısını bile alamıyor. Herkes sevdiği işi yapıp onda kendini geliştirmeli. Herkes üniversiteye lise mantığıyla bakar olmuş, geçer not alıp keyiflerine bakma derdindeler. Bu kafada bir insan en iyi tıpı okusun en iyi cengi okusun yine o vizyon sahibi insanın önüne geçemez. Ben çok şaşırıyorum pazardan meyve seçer gibi meslek seçimi yapanlara, hayatlarıyla kumar oynuyorlar. Yazılıma, bilgisayara ilgisi olmayıp, öğrenmek dahi istemeyip para var geleceğin mesleği diye ceng yazmak ne kadar mantıksızsa garanti iş diye tıp yazmak da o kadar mantıksız. Adam belki mimarlık okusa inanılmaz bir mimar olacak ama okumuyor işte. Tıpta da iyi İngilizce bilmek, çok okuyup araştırmak, çaba sarf etmek, etkinlik kovalamak gerekiyor öyle üst düzey yerlere gelmek için. Dediğiniz tüm meslekler için geçerli. Bu memur kafasında insanlar yüzünden ülke gelişmeyecek işte, tek dertleri minimum çabayla maksimum paralar almak. Öyle bir dünya yok.
  • Bencede iş kişilikte bitiyor üninin %30 etkili olduğuna şahidim. Eski kız arkadaşım itüden çapla mimarlık/şbp mezunu 2 diploması birden vardı şahit oluyorum kız aylardır iş arıyor. Bir yere giriyorda 3 ay denicez diyip 3 ay sonra çıkarıyorlarmış.
  • İnsan sadece ve sadece sevdiği meslekte bu şekilde çalışıp çabalamak ister. Bu kadar uğraşamayacaksanız garantı tıp yazın daha mantıklı demişsiniz. Tıpta da insanlar doktor olmak için çok çabalıyor. Dünyanın her yerinde çalışmak çabalamak para eder. Ama eğer tıp okumak istemiyorsan çabalamazsın bile. Adam çıkıyor özel sektör doktor maaşı görüp oo tıp çok iyii garanti meslek diye yazıyor sonra geleni gideni azarlıyor, işini kötü yapıyor ve o hayalini kurduğu paraların yarısını bile alamıyor. Herkes sevdiği işi yapıp onda kendini geliştirmeli. Herkes üniversiteye lise mantığıyla bakar olmuş, geçer not alıp keyiflerine bakma derdindeler. Bu kafada bir insan en iyi tıpı okusun en iyi cengi okusun yine o vizyon sahibi insanın önüne geçemez. Ben çok şaşırıyorum pazardan meyve seçer gibi meslek seçimi yapanlara, hayatlarıyla kumar oynuyorlar. Yazılıma, bilgisayara ilgisi olmayıp, öğrenmek dahi istemeyip para var geleceğin mesleği diye ceng yazmak ne kadar mantıksızsa garanti iş diye tıp yazmak da o kadar mantıksız. Adam belki mimarlık okusa inanılmaz bir mimar olacak ama okumuyor işte. Tıpta da iyi İngilizce bilmek, çok okuyup araştırmak, çaba sarf etmek, etkinlik kovalamak gerekiyor öyle üst düzey yerlere gelmek için. Dediğiniz tüm meslekler için geçerli. Bu memur kafasında insanlar yüzünden ülke gelişmeyecek işte, tek dertleri minimum çabayla maksimum paralar almak. Öyle bir dünya yok.

• Up

• ösymdekituvaletpompası kullanıcısına yanıt
    Aslında çap yapmakda büyük + ama mimarlık şuan düşüşte. Şanssızmış yoksa çap yapan birinin uniyi boş geçireceğini sanmıyorum

• Bunun sorumlusu olarak 18 yaşındaki liselileri görmeniz komik

• dhligoky D kullanıcısına yanıt
    Hocam kız 1993 lü zaten bundan 5-6 sene önce mimarlık düşüşte değildi mühendislikle eşit sayılabilirdi hele itünün puanı baya yüksektir o yıllarda tahminimce. Kimse tahmin edemiyor malesef 4 sene sonra hangi mesleğin düşeceğini
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında tahmin edilebilir 2008 krizinde inşaat çökmüştü ve inşaat sektörü sonsuza kadar sürebilecek bir sektör değil bir bilgisayar değil yani saha mühendisi sonuçta inşaat mimar aynı çalışma anı düşünürsek riskli bir tercih hele ki Türkiye'de baya riskli hayırlısı olsun ne diyelim..

• Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    E onları sorumlu tutmayalım, onların anne babaları da öyle görmüş onları da sorumlu tutmayalım, onların anne babalarını da sorumlu tutmayalım. Saçmalık. Değişimin bir yerden başlaması lazım. İnternet çağında bile hala mahalle dedikodusuna göre meslek seçen, hayattan bir beklentisi olmayan genç sayısı bu kadar fazlaysa burada bir sorun var demektir.
  • Hocam klişe şeyler söylemek istemiyorum ama sınav sistemi çökmüş, çocuklar 20-30 bin sıralamadan geride kaldığında geleceğinin olmayacağını düşünüyor çünkü nitelikli eğitim bu aralıkla sınırlı diye düşünüyorlar, sistemin de yığılmalardan ve puan sisteminden ötürü eleyiciliği/belirleyiciliği rezil durumda. Kolay mı öyle ben şu mesleği okumak istiyorum diyip seçmek, bugün gönül rahatlığıyla kim inşaat mühendisliği seçebilir? Hani sistem zaten kişiye neye eğilimi olduğunu ortaya çıkaramıyor, küçük yaştan itibaren çocuklara ders çalışmaları gerektiği aksi taktirde yıkık bir gelecekleri olacağı gibi düşüncelerin empoze edilmiş olması klişelerinden ve devamında 18 yaşına ot gibi gelmiş çocuklardan bahsetmiyorum bile.
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    çok haklısın burada İnsanlar istediği bölümü seçemiyor iş garantisi olan bölümlere yöneliyor belli başlı üniversiteler dışında okuyacak ise mutsuz oluyor. ve üniversite sınavı için gerçekten ortaokuldan itibaren çok çalışkan bir öğrenci olarak gelmen gerekiyor . Mesela ben Avrupa'da yaşasaydım daha rahat ve hobilerim ile ilgili olan meslek tercih etmek isterdim fakat Türkiye'de maalesef ki iş imkanı olan bölümler istiyoruz artık diş hekimliği bile işsizlik sıkıntısı yaşıyor ve bu normal değil devlet hic düşünmüyor ne diyebilirim En iyisi bu ülkeden gitmek

• Up

• Haklısın ama geçen bir arkadaş konu açmıştı bu özellikler herkesde var diye.Yani kimse boş durmuyor brom dolayısıyla belirleyici faktör okul ve başarı oluyor.Odtüyü bitiren adam bunların hepsini zaten yapıyor.
  • Olay şu üniversite ismi önemli ama asıl önemli olan içindeki beyinler. Nasıl genel olarak dereceler nitelikli liselerden çıkıyorsa ve bu başarıyı sağlayan öğrenciler ise gene ilk 10 bindeki adam zeki olduğu için her alanda öne çıkıyor. İstisnalar olmuyor mu? Oluyor yüzde 6-7 lik liselerden nasıl ilk 1000 çıkıyorsa kötü üniversitelerden de bir kaç iyi öğrenci çıkıyor.
  • mertgms2 M kullanıcısına yanıt
    %6,7 iyi sayılan bu siralamaydi lisedeyken. Benim lisem %7 civarıydı ege tıp kazanan vardı. Bence lise-uni puanı ile üni eğitimini kiyaslamaniz saçma. Çünkü unideki eğitim çok daha zor ve alansal. Lisede herkes her alanda iyi olmayabiliyor. Üni sınavı hiçbir şeyi belirlemez Türkiye'de bu kadar abartılıyor yurt dışında uninin önemi yok ortalamana bile bakmkyolar baktıkları şey sosyalligin, karakterin, spor vs sanata Ilgın yani lider kişiliğin. Puan geçici bir şey öyle bir sistem olsa keşke Türkiye'de de puanla narsist insanlar yetişiyor. İletişim 0 olan insanlar öğretmen oluyor

• nick dick kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum tüm mezunları tanımıyorum aralarında bence yapmayanlarda vardır. Çünkü herkes her konuda mükemmel olamaz bence.. mesela bir tanıdığım Marmara mezunu + insead da mba yapınca mckinseyde çalışıyor.. yani üni hiçbir şeyi belirleniyor aslında MBA yada yüksek lisans yaparsan Amerika Avrupa'da paran varsa tabi çok iyi oluyor. Ben araştırdım insead MBA = 70k dolar :(

Hocam kusura bakmayın ama saçmalıyorsunuz. Harvard mit oxford gibi yerlere kabul edilmek için insanlar hayatlarını veriyor bir hiç için mi? Lise başarısı ile doğrudan ilişkisi var. Neden mi var? Yüzde ikilik kısım zaten zeki bu herifler çalıştığı müddetçe en başarılı olacak olan tayfa bu kesim.Her meslekte sosyallik aranmaz. Kim ne yapsın sosyal bilim adamını. Sanıyor musun ki Aziz Sancar gece clublarından çıkmayan bir öğrenciydi? Herif nobel aldı nobel. Her insan aynı olmak zorunda değil.
  • mertgms2 M kullanıcısına yanıt
    Bir insan ön planda olamiyorsa isterse 4.ortalaman olsun bir işe yaramaz. Boun ee 4 ort bitiren kizin ropunu izle keşke bu kadar calismasaydim sosyalligede önem verseydim diyor. Ben zaten en kötü okullarda okuyanlar bir yerlere gelir demiyorum ama bence yaptıkların daha önemli. Şey gibi aslında bilinçli ailelerin çocukları bilinçli ve çalışkan oluyor çünkü yetişmiş görmüş böylece o okulda başarılı oluyor okul sadece fırsat sunar kullanması gereken sensin üni degil

hocam biz sene başından beri ne diyoruz mühendislikte okul önemli değil hatta okula gitmesen bile çok iyi yerlere gelebilirsin özellikle yazılımda herkes gülüyordu ama gerçek bu

üni dur sen iyi ünidesin sana iyi bilgi düşük alanda sana seviyene göre bilgi yüklemesi yapmaz tamamen kişiye bağlıdır kişi ne kadar isterse o kadar alır ya da sadece üniye bağlı kalmadan daha çok bilgi alır ve geliştirir

* tıp konusundaki görüşlerinin hiçbirini katılmıyorum tıpa yatmak diye anlatmışsın ama tıpa yatarak giden hiç görmedim %1lik dilime girmek gerek zaten %1lik dilime giren öğrenciye garantici gözüyle de bakmanı ağzım açık kalır

**zaten %1lik dilime giren öğrencinin de üniversitede yatmasını da beklememek gerek (istisnalar dışında)

ben lisedeyken %0,13 dilimdeydim üni sınavında da %0,06 yani genelde iyi tarzda insanlar giriyor yani yatarak ya da garanti gözüyle bakarak seçmiyorlar çalışacaklarına inandıkları için seçiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Ağustos 2020; 3:59:50 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.