Şimdi Ara

Okumak hayatta ne kadar önemli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir insanın güzel bir hayat yaşaması için illa okuması mı lazım ? okuyarak ne kadar güzel bir hayat yaşayabiliyoruz ki. yani bazı insanlar akıllıdır ama akılları okul yönünde değildir başka konularda akıllarını kullanabilirler ve bu sistem resmen sadece ders çalışabilen insanlar için işliyor. yani gerçekten iyi notların olmadığı sürece çok iyi bir mesleğin olmadığı sürece allahın her günü sabahtan akşama kadar 3 kuruş maaş için çalışacaksın. önceleri yaşamak için çalıştığını zannedeceksin, ama bir bakmışsın çalışmak için yaşamaya başlamışsın.çevremde o kadar çok böyle insan var ki. puanı yetmeyen, sevmediği işte çalışan sevmediği kadınla evli sevmediği hayatı yaşayan insanlar. aslında ne kadar saçma insan olmak için gerçekten eğitime ihtiyacımız var mı ? yani birşeyleri öğrenmeye karşı değilim ama hapiste gibi oturduğumuz o sıralarda 40 dakika boyunca yerimizden kalkmamızın yasak olduğu o sınıflarda devletin bizlere halka neyin iyi neyin doğru olduğunu nasıl yaşamamız gerektiğini anlatmasına karşıyım işte. insan bu değil. hangimiz hayatlarımızdan gerçekten mutluyuz hangimizin ruh sağlığı gerçek anlamda yerinde ? hepimiz depresyondayız hepimize küçük yaştan beri iyi bir hayat yaşamak istiyorsak şunları şunları yapmamız çok çalışmamız gerektiği söylendi. her günümüzü yarınımızı düşünerek geçiriyoruz ve bugün için kendimize hiç vakit ayırmıyoruz. gerçek anlamda özgür müyüz ? yarın arkadaşlarla gezmeye gideceksin, veya sabahlayacaksın eğleneceksin ama yapamazsın neden ? çünkü sabah 6 da işe gitmen gerek. böyle nereye kadar devam edeceğiz. boşa yapayıp ömrümüzü boşa geçiriyoruz. ben bunu istemiyorum benden yapmamı istedikleri şeylerin hiçbirini istemedim ki ben. sırf siz istiyorsunuz diye ben neden bunları yapayım. bana hiç ne istediğimi soran oldu mu ?

• önemsiz dogru zamanda dogru yerde olman lazım
  • Ergenliğin geçsin bunları düşünmeye vaktin olmayacak takma kafaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın düzeni bu. Yapacak birşey yok. Nuri alçonun bi sözü varya hayat sana tecavüz diye başlayan,burda geçerli iste o. Sınırlı bi süre burdasın. Oturmuş bazı temel şeylere itiraz etmek yerine kendini eğlendirecek şeyleri ara hayatta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • a4technic kullanıcısına yanıt
    senin gibi insanları hiç anlamıyorum. sanki sen herşeyi görmüş geçirmiş yaşamışsında ben ise dahaden fanusta yaşıyorum hiçbirşey görmemişim gibi konuşuyorsun. senin gibi çok insan tanıdım ve hepside benim yarım kadar akla sahip olamayıp sırf bazı konularda onlarla aynı görüşlere, düşüncelere sahip dğeilim diye bana bir aptal muamelesi yapan, benden çok çok daha akıllı olduklarını zanneden insanlar.
  • UçamayanZüperGahraman kullanıcısına yanıt
    işte bende onu diyorum insan kendini eğlendirecek ve yapmaktan zevk aldığı şeyleri yapmalı.birsürü örneği var adam bambaşka birşey olmak istiyor ama puanı oraya yetti diye gidiyor hiç alakası olmayan sevmediği bir işte çalışıyor böylece mutsuz ve boş bir hayat yaşıyor.insan yarından çok bugünü düşünmeli bence
  • biz kendi hayatımızı değil toplumun bizden istediği hayatı yaşıyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En imkansız hayaliniz ne?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • duddits11 kullanıcısına yanıt
    ben millet ne der diye yaşamayı bırakalı çok oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: duddits11

biz kendi hayatımızı değil toplumun bizden istediği hayatı yaşıyoruz.

Burada insanlara boş boş gaz veriyorsunuz da yarın paşa paşa okulunuza gidersiniz.
  • hocam iyi hoş diyonda bugün tüm ülke senin dediğin sisteme geçsek ülkenin 10 sene sonraki halini hayal etsene bi
    hadi ülkenin başına gelenleri geç hak etme diye bir litaratür var.evet belki sen yanındaki adamdan daha zeki olabilirsin ama bu hayatta adil bir oyun istiyorsak zeki değil akıllını kullanan bireyler olmalıyız yani elimizden geldiğince çalışmalıyız.
    şu anki düzende tek bir yol var oda çok riskli. sanatçı olmak. cidden çok farklı bir kafaya sahip olup insanları yaptığınla etkilemen gerekiyor ve emin ol sevdiğim tüm büyük sanatçıların geçmişine baktığımda ne kadar çalışkan olduklarını görüyorum
    zaten atalarımız ne demiş ne kadar ekmek o kadar köfte
  • Liseliler sabahlamış

• dynamic222 D kullanıcısına yanıt
    bilgin olsun diye söylüyorum 19 yaşındayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric cartman6167

Git oku paran yoksa kölesin bu kadar basit cok biliyormussun ama bunu anlayamamışsın. Sen nerenide yırtsan bu sistem öyle bi kurulu ki düşünürsen sadece mutsuz olursun bi çözüme ulaşamassın

• Katiliyorum kardesim

• quote:

Orijinalden alıntı: dynamic222

quote:

Orijinalden alıntı: eric cartman6167

Git oku paran yoksa kölesin bu kadar basit cok biliyormussun ama bunu anlayamamışsın. Sen nerenide yırtsan bu sistem öyle bi kurulu ki düşünürsen sadece mutsuz olursun bi çözüme ulaşamassın

allahın her günü sabahtan akşama kadar leş gibi bir ofiste leş gibi bir işte çalışıp 3 kuruş maaş alınca köle olmuyorsun sanırım. köle olmamak için gerçekten çok ama çok zengin olmalısın veya serbest bir mesleğin olmalı
  • büyük bir şehirde yaşıyorsan ve o şehrin yapısal karakteri olan rekabet koşullarına ve yaşam şartlarına uyum sağlamak için çalışmak ve o düzenin istediği tip de eğitim almak zorundasın.

Yani arabam olsun, iphone olsun ama iyi bir meslek okumamayayim, düzene karşı geleyim, anarşist yaşayayım demek olmuyor. Kapitalizm iyi yaşam şartları denilen şeyleri yani maddi olanakları size babasının hayrına vermiyor. O olanaklara ancak sisteme kulluk etmekle ulaşabilirsiniz.

Buda sistemin istediğiugibi eğitim

Devlete sadakat

Rekabet

Disiplin

Egemen topluma ayak uydurmak ile oluyor.

He ben bunları istemiyorum okumayı değil kendimi özgür bilinçli sorgulayan haksızlığa zulme karşı gelen, adaletli, sabahları erkenden kalkıp işe gitmeyen, gevşek çalışma saatleri olan bir hayat diliyorum diyorsan o zaman otogara gidip köyüne bir bilet almalısın. Yada dağ, orman gibi alternatif yaşam alanı bulmak gerekiyor.

• Akıllı bir insan geleceği için çalışması gerektiğini bilir nitekim okusan veya okumasan bile bize sunulan hayatları yaşıyoruz.
    Oku>Evlen>Çocuk yap >Onu büyüt>Öl>Çocuğun da aynı işlemi tekrar etsin

• okumak illa para için mi yapılır? sen sevdiğin birşeyi öğrenmenin, birşeyler tasarlamanın, inşa etmenin ne kadar eğlenceli olduğunu bilir misin?elbette ki her eğlenceli kısım için önce biraz acı çekilir.Hiç bir şey karşılıksız değildir.
  • Sanayiye git bi çalış sonra her şey daha iyi oturur. Kıçının üstünde otururken bunları yazman anlamsız

• Okumadan zengin olan adam ekin soyar. (Ticaret meslek mezunu)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.