Şimdi Ara

Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
404
Cevap
7
Favori
10.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tekalalli

quote:

Orijinalden alıntı: ERYX

Oyle bir anlatiyorki 22 yasinda mevduat hesabinda 300 bin lira olacakmis gibi ((:
    Sen ya dayak yememissin, ya da ingilizcen gibi matematiginde fos ..
    Ama haklisin bu egitim sisteminde hesap kitapta ogrenememissin...
    Istedigi herseyi alir tabi. 11 sene calisan bu memlekette bogaz koprusunu bile alir (:
    Once ac karnini doyur derler adama ((:

Ya olum boş boş konuşacaksanız yorum yapmayın
    Senin baban 11 senede o paranın çeğreğini bile kazanamaz
    Çocuklara bakıcak eşine bakıcak ev giderleri falan var
    Ama senin öyle bi sıkıntın olmaz
    Beyninizi kullanmadıgınızdan oluyo ya bunlar hep

Sen rahmetli babamin ne kazandigini nerden biliyorsun?Simdi bisey dicem.Altinda kalacan velet.
    Ben hic ekstra harcama yapmadan 2 bucuk sene calistim.Su alirken bile dusunuyordum.Ev e en ufak katkim olmadi.Anca dugun masrafini karsilayabildim.Yas 29ken.
    18ine kadar ne alacakta biriktircek?
    Tam esofmanli sevket lik bi konu acmissin.Tukettigin oksijene yazik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erennn1s

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erennn1s

üniversite okumakla kendini yetiştirmek farklı şeyler.En büyük pişmanlığım üniversiteyi yarım bırakmak oldu mesela bunu önce askerde uzun dönem yaparken anladım askerlikten sonrada iş görüşmelerinde "ne mezunusun?" dediklerinde anladım iyi bir gelecek istiyorsan ve ticaret yapma imkanın yoksa dışarıda iş bulmanda, iş bulsanda istediğin paralara çalışman zor.Ha imkanım olsa devlet üniversitesi asla okumam girer özel üniversiteye yıllığı 15-20 bin liradan 4 yıl okurum.Mezun olduğumda harcadığım 80 bin tl yi 2 yılda kazanırım.

Kazanırsın sen 80bin tlyi iki yılda :D sokakta para dağıtıyolar heralde
    Siz hangi ülkede yaşadıgınızın farkında değilsiniz heralde
    Senin gibi adama cevap vermek bile saçmalık
    Neyse hadi bak dalgana

para kazanmanın çok mu zor olduğunu sanıyorsun? okuduğun bölümle alakalı ayda 4-5 bin lira kazanabilirsin iyi bir üniversiteden mezun olman bunun için yeterli ama o kadar cahilsin ki senin gibi adamları 600 liraya eşşek gibi çalıştırıp birde küfredeceksin. çok cahilsin işte senin gibi birisindende böyle aptalca bi konu açmak ve saçma cevaplar vermek beklenirdi.

Kardeşim bak işte boşuna okuyosunuz diye boşuna demiyorumki ben :D
    Bak özellikle ne demişim "iyi üniversitelerden mezun olmadıgınız sürece" demişim. Daha okuma yzmayı, okudugunu anlamayı öğrenememişsin gelmiş bana laf atıyorsun :D
    Hadi kaybol şimdi 700 liraya milletin köpekligini yapmak seni bekliyor

• quote:

quote:

quote:

Oyle bir anlatiyorki 22 yasinda mevduat hesabinda 300 bin lira olacakmis gibi ((:
    Istedigi herseyi alir tabi. 11 sene calisan bu memlekette bogaz koprusunu bile alir (:

Sen rahmetli babamin ne kazandigini nerden biliyorsun?Simdi bisey dicem.Altinda kalacan velet.
    Ben hic ekstra harcama yapmadan 2 bucuk sene calistim.Su alirken bile dusunuyordum.Ev e en ufak katkim olmadi.Anca dugun masrafini karsilayabildim.Yas 29ken.

Babanın rahmetli oldugunu gösterdin tebrikler şimdi sana baban olmadıgı için çok iyi davranmalıyız.
    İşte sizin yapbildiginiz sadece kendinizi acındırmak, yalakalık falan
    Bu yüzden sizden birşey olmaz.
    2.5 senede düğün masrafını karşılamışsın. Daha ne istiyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

İkinci sınavlarda düzeltirsin notlarını delikanlı çok takılma

Espri kabiliyetin hiç yok bilader başka şeylere yönel sen

• quote:

quote:

quote:

quote:

Babanın rahmetli oldugunu gösterdin tebrikler şimdi sana baban olmadıgı için çok iyi davranmalıyız.
    İşte sizin yapbildiginiz sadece kendinizi acındırmak, yalakalık falan
    Bu yüzden sizden birşey olmaz.
    2.5 senede düğün masrafını karşılamışsın. Daha ne istiyorsun?

Acindirmak mi? Yalakalik mi?
    23 nisan kutlu olsun.törenden yaziyorsun heralde.Ya agzimi bozcam bi velet yuzunden.
    Senin actigin konuya ve uslubuna uygun cevap verdim.
    Dahada yazarsam siradan gecircem.
    Atalarimiz bosuna dememis;
    Etme coluk cocukla muhabbet , ... .....e çeksin zahmet...nokta

• türkiyede diyorsan katılırım bu dediğine
  • niteliksiz üniversitelerde ve liselerde örgün eğitimin gereksizliği tarzındabir yaklaşım getirmeye çalışmış liseli kardeşimiz. ama olmamış2 hayırla uğurluyoruz kendisi.eksi.
  • Sonra ülke niye geri kaldı.
  • okulda öğretilen bilgilerin saçma olmasıyla doğru orantılı görüş. sorun eğitim sistemi.
  • sende çalış tıp kazan 98li seneye ygsye gircen burda takılıyorsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cleak

Kardesim 4. Siniftan beri ingilizce gorup yol tarifi yapamamak sende kaynakli bi hata yalniz. Yaptigin iste de en iyisi olmana gerek yok severek yap yeter. Hadi eyv.

Bilader eğer okulda ingilizceyi öğrendiysen helal olsun sen bi istisnasın
    Türk okullarında (fen, anadolu, meslek farketmez) ingilizceyi öğrenemeyen değil öğrenen istisnadır

İngilizce öğrenmek için çaba sarfettin mi? Eve gidince 2 matematik problemi çözmek yerine alıp ingilizce bir metin okuyup anlamaya çalıştın mı? Derste söz alıp ingilizce konuştun mu?

Sadece dizi izleyerek ve oyun oynarak bile ingilizce öğrenen insanlar var.

İngilizce dersi mi?, peeh.... diyen insanlar geliyor İngilizce öğretilemiyor diyor. Öğrenemiyor olabilir misiniz??

• Okumak sacma degil.

Turkiye'de sistem tam oturmadigindan sadece, okumak gercekten yeterli olmuyor.
    Ya gercekten zeki olup cok calisip iyi universitelerde okuyacaksiniz ya da mezuna kalacaksiniz. Salla basi bi universiteye giderseniz alacaginiz maas memur maasini gecmez bile istersen bilgisayar muhendisi ol. Cunku universitede aldigin egitim belli, bir de ismiyle marka yapmamis bi' universiteyse isverenler seni pek sallamiyor.

• Bu kafa ile üniversiteyi 'diploma aracı' kısacası iş dünyasında basamak olarak görenlerin hiçbir farkı yok. Bu arkadaş daha başarısız sadece.

Bir ülkede idealist insan iki elin parmağını geçmiyorsa yaaaeee biz niye geriyizzz demeye hakkımız yok. Herkes kolay yoldan para kazanma derdinde.

• İleride yapacağın mesleğin gerektirdiği şeyleri "okuyorsan" hiçte boş değildir, gereklidir.
  • amaçsız,idealleri olmayan insanların kuracagı cümleleri kurmuşsun...hep konuşmuşsun ama bir şey yapmamışsın,yapılacakları da hor görmüşsün...git limon falaan sat sen en iyisi.
  • Arkadaşın sınavı kötü geçmiş.
  • Benim zamanımda 4 artı 4 artı 4 artı bilmem kaç sistemi yoktu. Bu sistemde okuyan kuzenimin çocukları var. Açıkçası bizim ülkemizde sistem hiçbir şeyi iyileştirmiyor. Zaten kafası basan çocuk aradan sıyrılıyor ve devam ediyor yoluna.

Şimdi gelelim lise kısmına, liselerin hepsi anadolu oldu, millet çocukları üniversiteye girsin diye kendini paralar oldu, belki çoğunuz kızacaksınız ama liseyi kazanamayanı meslek liselerine yönlendireceksin kardeş, hiç kusura bakmayın herkesin üniversiteden mezun olmasına gerek yok. İyi bir berber bile çok iyi paralar kazanıyor bu bizim ülkemizde göz ardı ediliyor.

Gelelim üniversiteye, eğer iyi köklü adı olan bir üniversiteye yerleştiysen helal olsun, okumayı, eğlenmeyi herşeyi hak ediyorsun demek. Fakat vakıf, adı sanı bilinmeyen yeni kurulmuş bir üniversitedeysen eğer kusura bakma lisanslı işçiden başka birşey olmayacaksın. Şöyle ki bölümden bölüme bu amele olma durumu değişmekte, şimdi vakıf ünilerde diş hekimliği okuyup aynen harcadığı parayı geri çıkarmaya başlayabilirsiniz. Fakat vakıf ünilerde bir işletme, uluslararası ilişkiler, ..... gibi bölümler okyup pek birşey olacağınızı beklemeyin.

Evet ülkemizde iyi üniversitelerde iyi bölümlerde okuyan gerçekten lüks yaşar, fakat gerisi ne yazıkki kpssden iyi puan almaya bakar, işler bu durumda.

En çok ingilizce konusuna takılmışsınız, evet bölümünüz ingilizce ise çok iyi bilerek mezun olursunuz çünkü sınavlarınızdan tutun derslerinizi hep ingilizce görürsünüz, yani eğer öğrenemiyorsanız bu sizin o dil ile içli dışlı olmadığınız içindir.

---------------

Gelelim okumayan bir kişinin bilmem kaç sene çalışıp çok para kazanmasına. Kusura bakma hayat o kadar kolay değil, o 10 yıl içinde başına birşey gelmeyeceği ne malum. Ayrıca tek başına yaşamaman lazım,

Sıfırdan çalışmak kendini geliştirmek çok zor. Ailenizden destek almadan hiçbirzaman bir dükkan bir şey açamazsınız o yaşlarda. Okuduktan sonra da ticarete atılmak çok zor, elinde birikimin olması lazım, herşey para, herşey para.

Parası olanın işi çok kolay okusanda okumasanda ya aile işini yapmaya devam edersin ya da vakıflarda okuturlar yurtdışında okuturlar, yüksek lisansından tut, doktorana kadar hepsini vakıflarda okursun.

Neyse sonuçta okuyupta iyi kazanabilirsin, okumayıpta. Önemli olan tercihlerinizi doğru yapmanız, fakat okumasanızda kendinizi geliştirin, ne okumak isterdiniz, atıyorum siyaset ve kamu, peki girin bir üniversitenin sitesine derslere bakın, ders kitaplarını öğrenin tek tek alıp okumaya başlayın. Kendinizi geliştirin.

• Konu sahibinden zaten umudumu kestim, çoğu mesaja verdiği çocukça cevaplara bakılırsa pek olgun biri değil de onun dışında söylediğimi anlayamayan başka arkadaşlar da var yazık. Şu videoyu 7:30 dan itibaren bir izleyin bakayım.

Neymiş doktorluk dışındaki meslekler çöpmüş. Hiç düşündün mü neden çöp gibi algılandığını ? Senin gibi beyinlerin her insanı belli bir yere iteleyip sıkıştırmasından dolayı. Ondan sonra üniversite mezunları işsiz kalır tabi ve senin gibi parlak zekalar da gelip burada dünyanın en gerekli şeyine gereksiz der. Yanlış olan sistem, kökten değişmeli ama senin gibi ''ya doktor olacan ya da 10 yaşında ticarete atılacan gerisi boş yeaa'' kafasındaki insanlar oldukça insanlık böyle sürünmeye devam eder. Herkes ticarete atılsın da bak bakayım ne oluyor dünyanın hali

Gerçi ''İstediğiniz kadını istediğiniz herşeyi alırsınız '' diyerek hayattaki yegane amacını belli eden bir adama hala laf anlatmaya çalışıyorum ama neyse. Videoyu izleyip sanatta neymiş canım dersin sen bir de, gerçi diyenler var zaten konuda...

• quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

Sen diyorsun ki yani şimdi okumayın hayata atılın güzel bir hayatınız olsun.Hadi tamam diyelim atıldın? Yaşayamadığın gençliğin? Bozulan psikolojin? Yediğin kazıklar ve dayaklar ne olacak 22 yaşına gelene kadar muhtemelen psikopat olup çıkarsın.Okumayacaksın diye birşey yok devletin açıklarını kovalayacaksın tutturmuşsunuz tıp okuyun diğer bölümler iş yapmaz diye kendinizi kandırıyorsunuz.Bölüm ismine bakmayacaksın,bakacaksın açık var mı iş yapar mı iş imkanı nedir ataması var mı vs. 2-4 yıl farketmez.Daha 18 yaşında devlete atandım ben çok matah birşeymiş gibi söylemiyorum ama bu devirde büyük lüks millet kafayı yiyor atama diye.Dediğim gibi açıkları göreceksin

Ne açıklar varmış hele bizede anlatsana delikanlı

Pm

• Devir dijital çağ devir bilgi çağı, devir yeni teknoloji çağı ve bu yeni devrimin en büyük kaynağı teorik bilgi, özellikle bilgisayar sistemleri buda çıkmış okumayın diyor ama haklı okumayın çünkü Türkiye'de eğitimin kalitesi yerlerde çünkü Türkiye'de gerçek üniversite sayısı az iyi öğretim görevlisi çok nadir. Ortalık mühendis işletmeci Sosyolog kaynıyor ama Türkiye'nin kaliteyi mühendis Sosyolog biyolog vs ihtiyacı var ortam kurmak için dandik üniversitelere gidip boşa okuyanlara değil

Geçen aydın üniversite mühendislik bölümü mezunu arkadaşa bir istatistik formülü sordum çok basit genel matematik formülünü bilemedi nerden bileyim dedi.

İyki aof lise ve üniversite okumuşum diyorum hickimseye muhtaç olmadan hep okuduk hem çalıştık ama bireysel gelişim için okuduk

Kim istemezki çok iyi bir üniversite bitirip doktora yapıp, iyi bır mühendis olmayı yada doktor yada Sosyolog vs

Hem maddi hem manevi tatmin eder en önemliside ülkeme katkım olurdu

Diğer bir sorunda türkiyede eğitimin okul la sınırlı kalması eğitim heryerdir heryerdedir

Eğitim candır eğitimsiz insan hayvandır :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.